Προς το περιεχόμενο

ερώτηση σχετικά με ρυθμίσεις στο bios

outlaw star

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θα αγοράσω μωρέ αφού αυτά θα κάνουν σίγουρα θα κοτσάρω ένα στη μέση μόνο 5ευρά είναι αυτά ..απλά να υποθέσω ότι το κολλάς και τέλος

-----Προστέθηκε 4/2/2009 στις 10 : 18 : 55-----

τώρα που το σκέφτηκα μπορώ να πάρω ένα μικρό ανεμιστήρι και να το βιδώσω στη μικρή πλευρά(απο κάτω)..και να περισσεύει κάτι απο έξω δε πειράζει θεωρώ ότι είναι καλύτερο απο το τίποτα

-----Προστέθηκε 5/2/2009 στις 08 : 36 : 48-----

προς το παρόν πάντως ανέβασα στα 3.5ghz και είμαι σταθερότατος και τις μνήμες 830 4-4-4-12 χωρίς να πειράξω κάποια τάση..τελικά είχες δίκαιο δεν είναι τόσο κακό board για τα λεφτά του

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

delirium τελικά πήρα αυτή...http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805695 και έκατσε η ψύκτρα μια χαρά πάνω στο southbridge..όσον αφορά το fanaki οι βίδες του δε κάνουν για το northbridge(είναι μικρές) αλλά όλο και κάπου θα βρω...και πάλι ευχαριστώ για τη βοήθεια

Δημοσ.

Κι εκεινο που εβαλα εγω στο N/B, δε το ειχα βιδωσει με τις δικες του :o

Δοκιμασε και μεγαλυτερες βιδες, καποιες θα του ταιριαξουνε, τελικα ;)

Επισης μπορεις να δοκιμασεις και 3.6-3.7, αλλωστε εχεις τον Ε6850 B)

Οσο το ειχα ψαξει, για την εποχη της και την τιμη της τουλαχιστον,

σε socket 775, δεν επαιζε καλυτερη μητρικη απο Εvga 650i Ultra :-)

Δημοσ.
Κι εκεινο που εβαλα εγω στο N/B, δε το ειχα βιδωσει με τις δικες του :o

Δοκιμασε και μεγαλυτερες βιδες, καποιες θα του ταιριαξουνε, τελικα ;)

Επισης μπορεις να δοκιμασεις και 3.6-3.7, αλλωστε εχεις τον Ε6850 B)

Οσο το ειχα ψαξει, για την εποχη της και την τιμη της τουλαχιστον,

σε socket 775, δεν επαιζε καλυτερη μητρικη απο Εvga 650i Ultra :-)

ναι και εγώ θυμάμαι ότι την είχα πάρει λόγω του ότι ήταν καλή στα λεφτά της...βίδες απο αύριο διότι έχω και μάθημα το πρωί:mad:..μια τελευταία ερώτηση υπάρχει περίπτωση αν κάποια στιγμή αλλάξω vga να μου δημιουργήσει πρόβλημα και να μη χωράει αν είναι πχ dual slot cooler??δε νομίζω (πληροφοριακά τώρα έχω την 8800gt που είναι single slot και πολύ θερμή:P)

Δημοσ.

Να μη σου χωραει, dual slot vga, λογω της AKASA επανω στο southbridge?

Δεν την εχω δοκιμασει κι ειναι οριακη, αλλα αν συμβει, απλως την αφαιρεις.

Το καλο ειναι οτι, δεν "κλεινει" η πρωτη pci θυρα, βαζοντας dual slot vga :-)

Δημοσ.

αργά το διάβασα αλλά σε περιέλαβε ο Delirium εδώ :P

επειδή δεν τα διάβασα όλα σου απαντάω στο πρώτο ποστ μόνο που λες για τα ρεύματα

βάλτα σε ότι έπαιζες και πριν σταθερά.

αν θες κάτι άλλο για το board και μπορώ να βοηθήσω πες μου, κάτι mod θυμάμαι σίγουρα για τις μνήμες που δεν δίνει πάνω από 2.1 νομίζω

Ρε παίδες πως αντέχετε και πιέζεται τόσο πολύ τα μηχανίματα σας?? Εγώ φοβάμαι να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο γιατί αν κάτι πάει στραβά με βάζει σε έξοδα που ίσως να μην μπορώ να καλύψω την δεδομένη στιγμη:o

τι να πάθουν μωρέ σιγά :P

BTW όταν είχα την έβγα εγώ έπαιζα με E4300 @ 3.6Ghz 100% ΟC κάθε μέρα :P βέβαια με 1.6Vcore και την μητρική μονταρισμένη για να δίνει 2.3 στις ram που ήθελα για να παίζουν 1000 5-5-5-15 (άτιμα Promos :P )

αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες :P τίποτα δεν έπαθε τίποτα και όλα ακόμα κάπου θα παίζουν :P

i hear you man αλλά φοβάμαι μήπως είναι πολύ το ρεύμα για την ψύκτρα που φορά το northbridge???γενικά έχω παρατηρήσει ότι ζεσταίνεται αλλά όχι τόσο πολύ μιας και μπορώ να το πιάσω χωρίς να πω ότι θα καώ...

εμένα μέχρι να του βάλω νερό και στο NB το είχα passive τελείως περιττό να σου πω οτι δεν μπορούσες να το ακουμπήσεις ούτε για 2 sec

Δημοσ.

αυτή τη στιγμή Πάνο είμαι σταθερός στα 3,5ghz και οι μνήμες στα 830mhz 4-4-4-12 με fsb και northbridge στα 1.4v και cpu στα 1,424v πραγματικά(1,45volt bios)...θερμοκρασία cpu μάλλον δε τίθεται θέμα 60 max στο gears of war που τις έχει τις απαιτήσεις του....την όλη διαδικασία την έκανα για να κερδίσω το κάτι παραπάνω στα παιχνίδια μιας και παίζω και σε 1280χ1024...παραπάνω άμα πάω θα κερδίσω κάτι???το μηχάνημα με μια αλλαγή κάρτας γραφικών στο μέλλον(κάποτε) θα κρατηθεί κανά δίχρονο περίπου-δε πιστεύω με αυτές τις ρυθμίσεις να παίζειπερίπτωση degrade...για τις μνήμες σωστός είσαι δε παίζουν με πάνω απο 2.1v(εκεί τις έχω)..οι παρατηρήσεις σου πάντα ευπρόσδεκτες!

Δημοσ.

ε μια χαρά είσαι degrade δεν έχει σε εσένα είσαι με 65nm Cpu για αυτό σου είπα και για το 1.6 που έδινα εγώ κάθε μέρα και εσύ να του το δώσεις δεν θα νιώσει

τώρα για παραπάνω είναι πως το βλέπει ο καθένας εγώ θα το προσπαθούσα μιας και το overclock το κάνω μόνο για τα benchmarks games δεν παίζω τόσο πολύ

αλλά όλο και κάτι θα κερδίσεις αλλά αν θες παραπάνω fps καλύτερα clockαρε την κάρτα σου

όλες οι κάρτες με ένα σημερινό cpu στα 3.6-3.8 δεν τρώνε bottleneck οπότε ξεκίνα σε αυτήν

Δημοσ.
ε μια χαρά είσαι degrade δεν έχει σε εσένα είσαι με 65nm Cpu για αυτό σου είπα και για το 1.6 που έδινα εγώ κάθε μέρα και εσύ να του το δώσεις δεν θα νιώσει

τώρα για παραπάνω είναι πως το βλέπει ο καθένας εγώ θα το προσπαθούσα μιας και το overclock το κάνω μόνο για τα benchmarks games δεν παίζω τόσο πολύ

αλλά όλο και κάτι θα κερδίσεις αλλά αν θες παραπάνω fps καλύτερα clockαρε την κάρτα σου

όλες οι κάρτες με ένα σημερινό cpu στα 3.6-3.8 δεν τρώνε bottleneck οπότε ξεκίνα σε αυτήν

στην 8800gt ότι ήταν να κάνω το έκανα..core απο 600 σε 680(παραπάνω δε πάει βήμα μάλλον θα θέλει παραπάνω τάση αλλά να αρχίζω τα pencil mode Και τα σχετικά τώρα δε παίζει) και μνήμες απο 1800 στα 2000...θα προσπαθήσω να ανεβάσω τον επεξεργαστή λίγο παραπάνω κρατώντας όμως την τάση του northbridge εκεί που είναι μιας και δε διαθέτω τα φράγκα για νεράκι(άτιμες υποχρεώσεις:cry:)..αν πάει καλώς αλλιώς δε χάθηκε ο κόσμος...ευχαριστώ για τη βοήθεια

Δημοσ.
θα προσπαθήσω να ανεβάσω τον επεξεργαστή λίγο παραπάνω κρατώντας όμως την τάση του northbridge εκεί που είναι μιας και δε διαθέτω τα φράγκα για νεράκι(άτιμες υποχρεώσεις:cry:)..αν πάει καλώς αλλιώς δε χάθηκε ο κόσμος...ευχαριστώ για τη βοήθεια

Μη το φοβασαι, να δωσεις 1.5v στο Northbridge :-)

Πολυ περισσοτερο, αν δε το νιωθεις να καιγεται :whistle:

Δε χρειαζεται κατι ιδιατερο, απλως

να δροσιζεται, απο αερακι / fan B)

Δημοσ.
Μη το φοβασαι, να δωσεις 1.5v στο Northbridge :-)

Πολυ περισσοτερο, αν δε το νιωθεις να καιγεται :whistle:

Δε χρειαζεται κατι ιδιατερο, απλως

να δροσιζεται, απο αερακι / fan B)

θα το κάνω μόλις βάλω το fanaki:-D

-----Προστέθηκε 11/2/2009 στις 10 : 55 : 02-----

ανέβασα τη cpu στα 3,6 χωρίς να πειράξω τίποτα και εδώ και κανά μσάωρο είμαι μέσα στα windows κανονικά...το βράδυ που θα έχω χρόνο θα το τεστάρω...αυτό που με προβληματίζειείναι ότι τώρα πρόσεξα ότι το cpuid μου δείχνει AUX-θερμοκρασία 61 με 65 βαθμούς..μήπως είναι υπερβολικό(ή παίζει κάποια λάθος ένδειξη??)

-----Προστέθηκε 11/2/2009 στις 11 : 05 : 12-----

τώρα έπεσε στους 53...περίεργα πράγματα..παίζει να είναι η θερμοκρασία του northbridge?

α καλά ότι ναναι τώρα δε την εμφανίζει καν...μάλλον fake θα ναι

-----Προστέθηκε 11/2/2009 στις 03 : 44 : 08-----

τελικά η aux θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε στους 46 με 47 βαθμούς για αρκετές ώρες..μάλλον delirium τελικά για τα 3,6 ίσως να μη χρειαστεί να δώσω παραπάνω τάση στο northbridge....για τις μνήμες να τις αφήσω όπως είναι στα 800 όπου είναι 1προς 1 ή να αυξήσω τους χρονισμούς?

Δημοσ.

παίδες τι λέτε παίζει να ανέβει και παραπάνω απο τα 3,6 που τώρα είναι σταθερός??(πάντα έχοντας υπόψην ότι θέω να είναι stable για 24ώρη χρήση για αρκετό καιρό ακόμη..εννοώ χωρίς να παίξει κάποιο degrade και τα σχετικά...μήπως ξέρετε τα όρια του συγκεκριμένου επεξεργαστή?)...delirium με έκαψες πάντως απο το λίγο που είχα σκοπό να ανεβάσω στην αρχή(μου έγινε εμμονή...!)

Δημοσ.

Δοκιμασε 3.7, αν εισαι σταθερος στα 3.6, τοτε θα πηγαινει και 3.7 :devil:

Τις μνημες, ανεβασε τες οσο αφηνουν @ 4-4-4-13, ισως μεχρι 900 :P

~~~

Και μη παραπονιεσαι: αφου φαινεται οτι, πολυγουσταρεις καψιμο :lol:

[degrade δε παιζει κι εισαι αρκετα κατω απο τα ορια ρευματων B)]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...