Προς το περιεχόμενο

coolermaster v8 , thermalright true black?

PaokToTheBone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν εχει νοημα να μπεις σε αυτην την διαδικασια να δεις ποια ειναι καλυτερη απο την στιγμη που τωρα πια εχω αγορασει την True Black...Το 8εμα ειναι ο ενας πυρηνας στους 40...Και γενικα οτι δν επεσαν οι 8ερμοκρασιες...Τι μπορει να κανω λα8ος?Ενας φιλος μου πηρε τον q9400 P5Q Pro και με HWmonitor core temp και everest βλεπει ακριβως τις ιδιες 8ερμοκρασιες με εμενα...Ο ενας πυρηνας στους 40...Τον δικο μου υπολογιστη τον εστεισα εγω...Τον δικο του τεχνικοι απο το μαγαζι που το πηραμε...Τα μηχανηματα τα αγορασαμε ταυτοχρονα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Τι να σου πω.....Δοκιμασε να βαλεις καινουρια θερμοαγωγιμη και να δοκιμασεις να lappareis λιγο την ψυκτρα σου.Εγω με την δικη μου(coolermaster v8)εχω στους δυο πρωτους πυρηνες 28-30,στο τριτο 23-24 και στον τεταρτο 28-29.Ενταξει βεβαια μην περιμενεις ποτε να δεις ιδια temps σε ολους τους πυρηνες

Tι εννοεις με τον ορο να lappareis?Εχω βαλει 8ερμοαγωγιμη με τρεις διαφορετικους τροπους και κανει παντα τα ιδια...Εχω βαλει μια γραμμη οπως ελεγε η σελιδα της artic silver μετα την αλειψα με σακουλα στο δαχτυλο ισα ισα να εχει ενα φιλμακι...Μετα εβαλα λιγο παραπανω αλλα παντα το ιδιο...Τωρα εχει ισα ισα λιγη παστα να σκεπαζει τον επεξεργαστη και εινια απλομενη ομοιομορφα...

Lappάρεις τη βάση μιας ψύκτρας όταν αυτή δεν είναι εντελώς λεία και επίπεδη, ώστε να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη επαφή με το heatspreader του επεξεργαστή.

Νταξει δν ειμαι και ο bob o μαστουρας...Αλλα αν ειχα τα εργαλεια μπορει και να το εκανα...Το 8εμα ειναι οτι μπαινω σε σκεψεις γιατι συμβαινει κατι τετοιο και σε μενα και στον φιλο μου....Δηλαδη 8ελει lapping οπως και δηποτε?2 διαφορετικες ψυκτρες 8ελαν και οι δυο?Αν και απο οτι ειδα 8ελει μονο γυαλοχαρτο....Δεν ξερω Εκανα ποση ωρα να την βαλω...Δεν εχω αλλη υπομονη για σημερα...Δεν εχω σφιξει τερμα τις βιδες...Αν και νομιζω οτι τις εχω σφιξει αρκετα γιατι η mobo αν ειχε στομα 8α κραζε....

Ναι, δε χρειάζεται όπως + δήποτε lappάρισμα.

Τις βίδες σφίξτες μέχρι να τερματίσουν, δεν παθαίνει τίποτα η μητρική. Επίσης τσέκαρε και το airflow.

Δεν χρειαζεσαι εργαλεια, απλα 3 κομματια απο γυαλοχαρτο διαφορετικου μεγεθους. Ωστοσο θα σου βγουν τα χερια να το κανεις και μπορει και να μην καταφερεις τπτ.

To lapping το ξεχναμε...Για ευνοητους λογους...Να σφηξω εγω αλλα σιγουρα δν πα8αινει τπτ η mobo?To 8εμα ειναι οτι γιατι το εκανε και με την παλια ψυκτρα μου...Και κεινει δν κα8οταν?

Βίδωσε όλες τις βίδες μέχρι τέρμα,απλά κάν' το εναλλάξ και διαγώνια (πχ 4 περιστροφές στην βίδα Α/Γ και μετά 4 στην βίδα Β/Δ).Μήν σε τρομοκρατεί το κρικρικριιιι που κάνουν τα ελατήρια.Όταν η βίδα φτάσει μέχρι εκεί που πρέπει απλά θα σταματήσει να γυρνάει.

Όσο για το θέμα με την παλιά ψύκτρα,ενδέχεται το καπάκι/heatspreader του επεξεργαστή σου να είναι στραβό και να μήν κάνει καλή επαφή.Με ένα lapping που πρότειναν τα παιδιά μπορείς να σιγουρέψεις οτι οι επιφάνειες cpu/ψύκτρας είναι εντελώς λείες,άλλα πάμε σε πολύ brutal και hardcore mods για τον μέσο χρήστη.

αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ειχαμε παρει τον ιδιο επεξεργαστη απο το ιδιο μαγαζι με εναν φιλο ταυτοχρονα...Εχει ακριβως τις ιδιες 8ερμοκρασιες....Πως το εξηγεις αυτο?Δεν 8ελω να μπλεξω σε κατι τετοιο....

Κοίτα,το γεγονός οτι είναι ίδιοι επεξεργαστές δέν σημαίνει απαραίτητα οτι έχουν σχεδιαστικά τις ίδιες ατέλειες.Ενδέχεται στον φίλο σου να έπεσε κομμάτι που έχει καλό καπάκι.Επίσης ενδέχεται και οι 2 επεξεργαστές να έχουν buggy DTP και να σας δίνουν εσφαλμένη μέτρηση.Το ίδιο συμβαίνει και με τον δικό μου 9550,όπου ο ένας πυρήνας είναι μόνιμα κολλημένος στους 42C.

Γενικότερα με την True δέν είδα συγκλονιστικά χαμηλότερες θερμοκρασίες απο την Ultra-90 που είχε πρίν σε idle κατάσταση.Οι διαφορά έγκειται κυρίως στην μέγιστη θερμοκρασία όταν βρίσκομαι σε full load.

Όσο για το push/pull,μήν απελπίζεσαι...ούτε εγώ κατάφερα κάτι (και έσκασα και 40 ευρώ σαν χάνος για SilenX)

mits@kos πίσης, ο φίλος σου έχει ενεργοποιημένα τα EIST και C1 στο BIOS? Εσύ?

Δεν εχω πειραξει τπτ στο bios :cry: Δεν ξερω και τι ειναι αυτο...(οχι η bios,εννοω τις ρυ8μισεις που ειπες)Εδω νομιζω οτι ακομα εχω το ρευμα στις ραμ auto...!Tenshi μα και ο φιλος μου εχει το ιδιο χαρακτηριστικο 40* βα8μους στον εναν πυρηνα...Μολις πηρε ο φιλος μου την V8....για να δουμε τι 8α γινει κ με αυτον...Αλλα 8α αργησουμε...Κατα το σαββατο 8α ξερουμε...Αλλο π εχω να προσ8εσω ειναι οτι οι 8ερμοκρασιες ανεβαινουν με το παραμικρο 2 - 3 ποντους...Δηλαδη αν μπει καποιος msn τοτε απο 30 που idlarei παει στους 32 -31...

-----Προστέθηκε 4/2/2009 στις 04 : 37 : 27-----

Εχ8ες το βραδυ ετρεξα το prime95 για καπου 8 ωρες και ειχα σε full load 8ερμοκρασιες 49 49 43 40....Ο ενας πυρινας δν κουνη8ηκε....Συμπερασμα?Πως ειναι οι 8ερμοκρασιες με περνει να παω τον Q9400 πανω απο τα 3ghz?

-----Προστέθηκε 4/2/2009 στις 06 : 43 : 22-----

Ηelp hereeeeeeee.......:shock: Δεν ξερω τι να κανω :cry:

-----Προστέθηκε 4/2/2009 στις 06 : 44 : 02-----

Να ανοιξω αλλο thread?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...