gerr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Τι του λετε του παιδιου ρε μη σας βρισω και φαω και μπαν.Εγω εχω ακουσει οτι θα γινεται σε μερικους μηνες οι πτυχιουχοι Ιεκ να περνανε σε Τει και Αει Μπορείς να παραθέσεις το άρθρο? Γιατί αερολογίες είναι εύκολο να λέμε.
qangel Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Φέτος τελειώνω απο το δημόσιο ΙΕΚ συγκριμένα στο τμήμα ειδικών φοροτεχνικού γραφείου.Απ'ότι μας έχουν πεί καθηγητές ,γνωστοί ,ο διευθυντής του ΙΕΚ πρόκειτε να υπάρξει στο άμεσο μέλλον η δυνατότητα του να μπεί κάποιος μετά το ΙΕΚ σε κάποιο αντίστοιχο τμήμα ΤΕΙ με κατατακτήριες(αλλά δεν με απασχολεί ο τρόπος) στο google που έψαξα είδα ότι έχει συζητηθεί αρκετά το θέμα αλλά οι διαλόγοι δεν με βοηθάνε γνωριζει κάποιος αν υπάρχει κάποιου είδους εξέλιξη στο θέμα ? αν έχει/πρόκειτε να παρθεί κάποια απόφαση ?? ευχαριστώ προκαταβολικά !:-) Τα ίδια μας έλεγαν κι εμάς το 2000 όταν τελειώναμε. Ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορούσαμε να δώσουμε κατατακτήριες και να μπούμε στα ΤΕΙ. Οχτώ χρόνια αργότερα σας μιλάνε κι εσάς για το άμεσο μέλλον; Καλά πάμε! Μακάρι τι να πω...
qangel Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Φέτος τελειώνω απο το δημόσιο ΙΕΚ συγκριμένα στο τμήμα ειδικών φοροτεχνικού γραφείου.Απ'ότι μας έχουν πεί καθηγητές ,γνωστοί ,ο διευθυντής του ΙΕΚ πρόκειτε να υπάρξει στο άμεσο μέλλον η δυνατότητα του να μπεί κάποιος μετά το ΙΕΚ σε κάποιο αντίστοιχο τμήμα ΤΕΙ με κατατακτήριες(αλλά δεν με απασχολεί ο τρόπος) στο google που έψαξα είδα ότι έχει συζητηθεί αρκετά το θέμα αλλά οι διαλόγοι δεν με βοηθάνε γνωριζει κάποιος αν υπάρχει κάποιου είδους εξέλιξη στο θέμα ? αν έχει/πρόκειτε να παρθεί κάποια απόφαση ?? ευχαριστώ προκαταβολικά !:-) Τα ίδια μας έλεγαν κι εμάς το 2000 όταν τελειώναμε. Ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορούσαμε να δώσουμε κατατακτήριες και να μπούμε στα ΤΕΙ. Οχτώ χρόνια αργότερα σας μιλάνε κι εσάς για το άμεσο μέλλον; Καλά πάμε! Μακάρι τι να πω...
Garnele Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Πλέων έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές άλλαξε το σύστημα. Πράγματι, είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει. Αλλάζουμε το σύστημα παιδείας ανά 2-4 χρόνια, συνεχίζοντας βέβαια πάντα να λέμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.
Garnele Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Πλέων έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές άλλαξε το σύστημα. Πράγματι, είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει. Αλλάζουμε το σύστημα παιδείας ανά 2-4 χρόνια, συνεχίζοντας βέβαια πάντα να λέμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.
fullon Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Τα ίδια μας έλεγαν κι εμάς το 2000 όταν τελειώναμε. Ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορούσαμε να δώσουμε κατατακτήριες και να μπούμε στα ΤΕΙ. Οχτώ χρόνια αργότερα σας μιλάνε κι εσάς για το άμεσο μέλλον; Καλά πάμε! Μακάρι τι να πω... εμας μας το ελεγαν αυτο το 1996
fullon Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Τα ίδια μας έλεγαν κι εμάς το 2000 όταν τελειώναμε. Ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορούσαμε να δώσουμε κατατακτήριες και να μπούμε στα ΤΕΙ. Οχτώ χρόνια αργότερα σας μιλάνε κι εσάς για το άμεσο μέλλον; Καλά πάμε! Μακάρι τι να πω... εμας μας το ελεγαν αυτο το 1996
snik Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Καλα και σε εμας τα ιδια λενε τωρα,βασικα λενε οτι ισως να γινει...ειναι σε καλο δρομο και αλλα παρομοια. Να ρωτησω εγω μια αλλη απορεια που εχω,οταν ειχαμε αρχισει το ιεκ μας ειχαν πει οτι οταν τελειωσουμε θα μας προωθησουν απο την σχολη σε καποια δουλεια σχετικη με το αντικειμενο,ισχυει αυτο;
acomaedo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Ι.Ε.Κ. = Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης "Στόχος τους είναι να παρέχουν οιουδήποτε τύπου επαγγελματική κατάρτιση, αρχική ή συμπληρωματική, να εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα, μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων και να τους παρέχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν τις αντίστοιχες δεξιότητες, ώστε να διευκολύνεται η επαγγελματική ένταξή τους στην κοινωνία και να εξασφαλίζεται η προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας." Σκοπός η επαγγελματική και μόνο κατάρτιση και όχι εκπαίδευση. Σκεφτόμενοι ότι σε κάποια τμήματα Ι.Ε.Κ. είναι δυνατή η εισαγωγή καταρτιζομένων με απολυτήριο γυμνασίου, η δυνατότητα για εισαγωγή μέσω κατακτηρίων είναι κομματάκι δύσκολη.
snik Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Ι.Ε.Κ. = Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης "Στόχος τους είναι να παρέχουν οιουδήποτε τύπου επαγγελματική κατάρτιση, αρχική ή συμπληρωματική, να εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους τα ανάλογα προσόντα, μέσω της παροχής επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων και να τους παρέχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν τις αντίστοιχες δεξιότητες, ώστε να διευκολύνεται η επαγγελματική ένταξή τους στην κοινωνία και να εξασφαλίζεται η προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας." Σκοπός η επαγγελματική και μόνο κατάρτιση και όχι εκπαίδευση. Σκεφτόμενοι ότι σε κάποια τμήματα Ι.Ε.Κ. είναι δυνατή η εισαγωγή καταρτιζομένων με απολυτήριο γυμνασίου, η δυνατότητα για εισαγωγή μέσω κατακτηρίων είναι κομματάκι δύσκολη. Μπορεις να μου πεις ποια τμηματα ειναι αυτα; Δεν το λεω επιθετικα απλα απο περιεργεια μιας και ειμαι σε ενα δημοσιο ΙΕΚ 1μιση χρονο και απο οτι ξερω παιρνουν μονο αποφοιτους Λυκειου και αποφοιτους ΤΕΕ σε ορισμενες ειδικοτητες.
Xaralambos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 εμας μας το ελεγαν αυτο το 1996 Αν είναι δυνατών .. Άσχετα με αυτό απ'ότι έχω δεί μέχρι τώρα η όποια εκπαίδευση παρέχει το ΙΕΚ είναι απλά και μόνο μια εισαγωγή στο αντικείμενο (τουλάχιστων στο δικό μου τμήμα) έχω μιλήσει με λογιστές ,οικονομολόγους σχετικά με το αν θα μου χρησημεύσουν αυτά που μαθαίνω και μου είπαν οτί τα περισσότερα δεν πρόκειτε καν να τα χρησημοποιήσω σε λογιστήριο.. Δυστηχώς για εμάς η παιδεία του ελληνικού κράτους είναι ακόμα σε φάση BETA ..
afentiko7 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Αν είναι δυνατών ..Άσχετα με αυτό απ'ότι έχω δεί μέχρι τώρα η όποια εκπαίδευση παρέχει το ΙΕΚ είναι απλά και μόνο μια εισαγωγή στο αντικείμενο (τουλάχιστων στο δικό μου τμήμα) έχω μιλήσει με λογιστές ,οικονομολόγους σχετικά με το αν θα μου χρησημεύσουν αυτά που μαθαίνω και μου είπαν οτί τα περισσότερα δεν πρόκειτε καν να τα χρησημοποιήσω σε λογιστήριο.. Δυστηχώς για εμάς η παιδεία του ελληνικού κράτους είναι ακόμα σε φάση BETA .. Μπούρδες σου λένε, οι κομπλέξες. Αυτά και μόνο θα σου χρησιμεύσουν για junior position. Τώρα για μετά, θέλει και δική σου προσπαθεια.
Xaralambos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Μπούρδες σου λένε, οι κομπλέξες. Αυτά και μόνο θα σου χρησιμεύσουν για junior position. Τώρα για μετά, θέλει και δική σου προσπαθεια. Το θέμα είναι ότι π.χ. στην ειδικότητα μου (ειδικός μηχανογραφημένου λογιστηρίου) έχουμε μαθήματα που δεν θα μας χρησημεύσουν και πολύ (word,excel) καθώς και 2-3 μαθήματα που αφορούν βιβλία τρίτης κατηγορίας .. Ποιός θα εμπιστευόταν σε 20χρονο τέτοιου είδους εγγραφές..?? Δεν λέω αργότερα μπορεί να φανεί χρήσιμο(σε καμιά 10ετία) αλλά τώρα που σε μερικούς μήνες θα μπώ σε κάποιο γραφείο δεν θα χρησημοποιήσω σχεδόν τίποτα απ αυτά που έχω μάθει..
acomaedo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Μπορεις να μου πεις ποια τμηματα ειναι αυτα; Δεν το λεω επιθετικα απλα απο περιεργεια μιας και ειμαι σε ενα δημοσιο ΙΕΚ 1μιση χρονο και απο οτι ξερω παιρνουν μονο αποφοιτους Λυκειου και αποφοιτους ΤΕΕ σε ορισμενες ειδικοτητες. Απο το site του ΟΕΕΚ: Η μετα - υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με τη μεταρρύθμιση του 1997, περιλαμβάνει δύο τύπους σχολείων: τα Ενιαία Λύκεια και τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ). Η διάρκεια φοίτησης είναι τριετής στα Ενιαία Λύκεια και διετής (α΄ κύκλος σπουδών) ή τριετής (β΄ κύκλος σπουδών) στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, ενώ δεν αποκλείονται αμοιβαίες μετακινήσεις από τον ένα τύπο σχολείου στον άλλο. Στη μετα-υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εντάσσονται και τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), τα οποία προσφέρουν επίσημη αλλά αδιαβάθμιτη εκπαίδευση. Τα Ιδρύματα αυτά χαρακτηρίζονται αδιαβάθμιτα, γιατί δέχονται τόσο αποφοίτους Γυμνασίου όσο και αποφοίτους Λυκείου, ανάλογα με τις επιμέρους ειδικότητες που προσφέρουν. Για συγκεκριμμένα τμήματα μπορείς να βρείς στον ΟΕΕΚ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.