talos_2002 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δεν είναι εφέ. Δοκίμασε τους νεότερους οδηγούς από την C-Media
apoxa2 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια που προσφερατε!!! -----Προστέθηκε 31/1/2009 στις 01 : 40 : 30----- Aπο την speed-link καρτα ηχου πως βαζεις απο τις ρυθμισεις να κανει dts ενα τραγουδι αφου εχει μετατροπεα αυτη η καρτα?????? -----Προστέθηκε 31/1/2009 στις 03 : 48 : 19----- Παιδια αυτη η καρτα ηχου με οπτικη ινα γιατι δεν υποστηριζει dts κατεβασα και τα driver ολα απο c-media τα δοκιμαζα ολα γιατι δεν εχει αντιστοιχια με την speed-line στα z-5500 δεν εχω εφε dts γιατι????
kostas18700 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Φιλε εχω και εγω το ιδιο προβλημα δεν μου βγαζει το dts στο control panel των z-5500.Καμια βοηθεια??? -----Προστέθηκε 31/1/2009 στις 04 : 03 : 29----- Bασικα επειδη ειναι ασχετο με το θεμα ανοιγω καινουργιο
haHa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Ο ηχος της μουσικης που ακουτε ειναι δικαναλος. Πρεπει λοιπον να ακουγεται μονο απο τα 2 ηχεια. Οταν το βαζετε να ακουγεται απο ολα σαν ψευδοsurround , απλα τον παραμορφωνεται κ δεν τον ακουτε ετσι οπως τον εγραψε ο μουσικος. Οποτε δεν εχει νοημα να ακουτε μουσικη απο ολα τα ηχεια, εκτος αν θελετε να ακουτε χαμηλοτερης ποιοτητας μουσικη. Τελος, η καρτα υποστηριζει dts, δηλαδη περναει τον πολυκαναλο ηχο απο ταινιες ωστε να τον ακουτε απο ολα τα ηχεια. Αν εσεις θελετε να ακουτε δικαναλο ηχο σαν ψευδοdts, τοτε θελετε η καρτα να υποστηριζει κωδικοποιηση(οχι αποκωδικοποιηση-περασμα ηχου οπως στο παραδειγμα απο πανω με τις ταινιες) δικαναλου ηχου σε dts. Πρεπει να εχει δηλαδη την δυνατοτητα για DTS Neo:PC . Πραγμα που οπως ειπα ειναι τελειως αχρηστο για μουσικη, γιατι το μονο που κανει ειναι να την χαλαει..
G_Zisis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 haHa,είσαι σίγουρος ότι όταν ακούς μουσική από τα τέσσερα ηχεία χαλάει η ποιότητα του τραγουδιού;Εγώ ήξερα ότι απλώς βγάζει stereox2.
haHa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 haHa,είσαι σίγουρος ότι όταν ακούς μουσική από τα τέσσερα ηχεία χαλάει η ποιότητα του τραγουδιού;Εγώ ήξερα ότι απλώς βγάζει stereox2. Aλλο να ακους απο 2 ζευγαρια ηχειων(συνολο 4) τον ιδιο ηχο (stereox2) οπου δεν αλλαζει ο ηχος(το μονο προβλημα που υπαρχει ειναι οτι σε μικρους χωρους, πχ δωματια ο ηχος μπερδευεται κ δημιουργουνται στασιμα κυματα κλπ) κι αλλο να ακους dts, οπου παιρνει η καρτα ηχου τον stereo ηχο κ τον αλλαζει-χαλαει ωστε να παιζει σε 5 καναλια (καθε ηχειο διαφορετικο ηχο). Το δευτερο ειναι τελειως λαθος απο τη στιγμη που ο μουσικος κλπ εγραψε δικαναλη ηχο-μουσικη.. Αλλα κ το πρωτο στις περισσοτερες περιπτωσεις οπου εχουμε να κανουμε με μικρους χωρους δεν ενδεικνεται γιατι ο ηχος μπερδευεται.. Μουσικη λοιπον σε δωματιο(οπου εχουμε και ψιλοσταθερη θεση ακροασης) ακουμε απο 2 ηχεια. Σε μεγαλους χωρους(μαγαζια, club) ακουμε απο περισσοτερα ηχεια ετσι ωστε να διαχεεται παντου ο ηχος κ να εχουμε επαρκη ενταση. Στο δωματιο ομως που η ενταση των 2 ηχειων φθανει, που εχουμε περιπου σταθερη θεση ακροασης, που ο χωρος ειναι μικρος κ αν βαλουμε κ το πισω ηχεια τοτε ο ηχος μπορει να μπερδευεται-συγκρουεται με των μπροστινων ηχειων, τοτε ακουμε απο τα 2 μπροστινα ηχεια. Αλλα παντα ακουμε δικαναλο ηχο κ οχι ψευδοsurround , αφου η μουσικη-ηχος ειναι δικαναλη.. Το να παρεις εναν δικαναλο ηχο και να τον κανεις τεχνητα πολυκαναλο, ειναι λαθος.. Αν ηταν γραμμενος πολυκαναλος (πχ ταινιες ή dvd audio) , τοτε φυσικα κ τον ακους πολυκαναλο.
G_Zisis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Α,sry τότε,δικό μου λάθος. Με αυτά που λες δηλαδή,το dolby prologic music δεν είναι καλό;Χαλάει τον ήχο και τον μετατρέπει σε surround;Γιατί ειδικά για το prologic έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και πολλοί,αν όχι όλοι,το χρησιμοποιούν.
haHa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Κανενας που ακουει σοβαρα μουσικη κ ενδιαφερεται για την ποιοτητα δεν ακουει με dolby prologic music ..
G_Zisis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Χμμμ,μήπως μπορείς να το προσδιορίσεις λίγο αυτό που λες,γιατί είναι πολύ γενικό. Δηλαδή πόσο σοβαρά πρέπει να ακούς μουσική για να μην το χρησιμοποιήσεις (το dolby pro logic); Ευχαριστώ που βοηθάς και συγγνώμη για το off topic.
haHa Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Χμμμ,μήπως μπορείς να το προσδιορίσεις λίγο αυτό που λες,γιατί είναι πολύ γενικό. Δηλαδή πόσο σοβαρά πρέπει να ακούς μουσική για να μην το χρησιμοποιήσεις (το dolby pro logic); Κανονικα κανενας δεν θα επρεπε να το χρησιμοποιει! Δεν θελει ιδιαιτερες γνωσεις για να καταλαβεις οτι οταν ο μουσικος, η δισκογραφικη εταιρια κλπ εγραψαν ενα δικαναλο τραγουδι θελουν να το ακους οπως το εγραψαν χωρις να παρεμβαινει ενα λογισμικο που χαλαει τον ηχο κ κατα τη δικια του βουληση τον κανει πολυκαναλο..
grimpr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Σχετικό. Γιατί αν ο παραγωγός και μηχανικός ήχου δεν έχει κάνει την δουλειά που πρέπει, αναγκάζεται ο τελικός χρήστης να διορθώσει την ανικανότητα του μηχανικού ώστε να φέρει το σήμα στα δικά του προσωπικά γούστα. Δεν είναι κακό η χρησιμοποίηση ενός equalizer, ενός reverb η ενός γενικού DSP σε κακές ηχογραφήσεις η και γενικά σε όλες εαν ο χρήστης δεν είναι ευχαριστημένος με τα ηχεία του η γενικά προτιμάει εναν λιγότερο "ξερό" και περισσότερο δυναμικό ήχο. Πάμπολλα VST φίλτρα υπάρχουν που δίνουν την ικανότητα στον χρήστη να πειραματιστεί και να προσαρμόσει τα πάντα στα μέτρα και τα σταθμά του. Π.χ. ένας χρήστης με flat frequency response monitor ηχεία θα θελήσει να ανεβάσει λίγο της μεσαίες συχνότητες, ένας άλλως με boom boxes ηχεία θα κατεβάσει της χαμηλές και ούτω καθεξής, ένα reverb φίλτρο θα δώσει "αέρα" και "βάθος" στα σήμα και θα το κάνει πιο ευχάριστο για πολύωρες ακροάσεις. Όλα με μέτρο,μικρές αποκλίσεις και όσο γίνεται με λιγότερο distortion. Κανονικα κανενας δεν θα επρεπε να το χρησιμοποιει! Δεν θελει ιδιαιτερες γνωσεις για να καταλαβεις οτι οταν ο μουσικος, η δισκογραφικη εταιρια κλπ εγραψαν ενα δικαναλο τραγουδι θελουν να το ακους οπως το εγραψαν χωρις να παρεμβαινει ενα λογισμικο που χαλαει τον ηχο κ κατα τη δικια του βουληση τον κανει πολυκαναλο..
haHa Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Σχετικό. Γιατί αν ο παραγωγός και μηχανικός ήχου δεν έχει κάνει την δουλειά που πρέπει, αναγκάζεται ο τελικός χρήστης να διορθώσει την ανικανότητα του μηχανικού ώστε να φέρει το σήμα στα δικά του προσωπικά γούστα. Δεν είναι κακό η χρησιμοποίηση ενός equalizer, ενός reverb η ενός γενικού DSP σε κακές ηχογραφήσεις η και γενικά σε όλες εαν ο χρήστης δεν είναι ευχαριστημένος με τα ηχεία του η γενικά προτιμάει εναν λιγότερο "ξερό" και περισσότερο δυναμικό ήχο. Πάμπολλα VST φίλτρα υπάρχουν που δίνουν την ικανότητα στον χρήστη να πειραματιστεί και να προσαρμόσει τα πάντα στα μέτρα και τα σταθμά του. Π.χ. ένας χρήστης με flat frequency response monitor ηχεία θα θελήσει να ανεβάσει λίγο της μεσαίες συχνότητες, ένας άλλως με boom boxes ηχεία θα κατεβάσει της χαμηλές και ούτω καθεξής, ένα reverb φίλτρο θα δώσει "αέρα" και "βάθος" στα σήμα και θα το κάνει πιο ευχάριστο για πολύωρες ακροάσεις. Όλα με μέτρο,μικρές αποκλίσεις και όσο γίνεται με λιγότερο distortion. Μονο που εδω δεν μιλαμε για DSP, αλλα για λογισμικο που κανει τον ηχογραφημενο δικαναλο ηχο χωρις λογο πολυκαναλο.
wizzy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Aπο την speed-link καρτα ηχου πως βαζεις απο τις ρυθμισεις να κανει dts ενα τραγουδι αφου εχει μετατροπεα αυτη η καρτα?????? Παιδια αυτη η καρτα ηχου με οπτικη ινα γιατι δεν υποστηριζει dts κατεβασα και τα driver ολα απο c-media τα δοκιμαζα ολα γιατι δεν εχει αντιστοιχια με την speed-line στα z-5500 δεν εχω εφε dts γιατι???? Φιλε εχω και εγω το ιδιο προβλημα δεν μου βγαζει το dts στο control panel των z-5500.Καμια βοηθεια??? Παιδιά, για να μην ταράζεστε άδικα, διαβάστε προσεκτικά το manual των z-5500. Συγκεκριμένα, στην σελίδα 152, όπου εξηγεί στα ελληνικά το κάθε εφέ, λέει "[...] Η πηγή ήχου πρέπει να διαθέτει εγγραφή ήχου DTS 5.1". Αυτό σημαίνει ότι αν βάλετε ένα DVD με DTS 5.1 θα το αναγνωρίσει μια χαρά και θα σας δώσει την κατάλληλη επιλογή. Εφόσον τα mp3 σας ΔΕΝ έχουν εγγραφή DTS 5.1 (αναμενόμενο), πώς περιμένετε να σας δώσει την αντίστοιχη επιλογή;
apoxa2 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Φιλε σε ευχαριστω πολυ!!Οποτε καταλαβα αν το dvd ειναι dolpy digital θα βγαζει dolpy digital αμα υποστηριζει dts θα βγαζει dts.Παντως εβαλα τα ιπταμενα στιλετα τα οποια δεν ειχαν dts αλλα dolpy digital και επαιξε εξαιρετικα τελεια καμια σχεση με αναλογικη συνδεση μα καμια!!!! -----Προστέθηκε 1/2/2009 στις 10 : 46 : 02----- Παιδια και μια ερωτηση οσον αφορα τα καλωδια.Το καλωδιο του control panel ετσι οπως το εχω ειναι λυγισμενο πειραζει??για την οθονη εννοω??Ευχαριστω!
wizzy Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Πώς το έχεις λυγισμένο; (ανέβασε φωτογραφία)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.