Nemesius Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Εδω νομίζω πως κάνεις λάθος. Ξέρω πως στα κανονικά καταστήματα που υποστηρίζουν paypal σε περίπτωση που αργήσει ή δεν στο φέρουν καθόλου τότε ζητάς τα λεφτά σου πίσω (και απο προσωπική εμπειρία) και η paypal ξεκαθαρίζει για σένα. Αυτός που σου απάντησε στο e-mail λέει (αν δεν κάνω λάθος) πως η συνεργασία σταμάτησε και προφανώς δεν μπορεί να κάνει κάτι. Πάντως δεν είναι κατάσταση αυτή. Το κατάστημα να έχει το λογότυπο (του paypal) ενώ να μην συνεργάζονται πλέον..... Ελλάς το μεγαλείο σου..... Η paypal μου απαντησε οτι δεν μπορει (εννοει δεν θελει) να βοηθησει σε τιποτα αλλο εκτος απο μη παραλαβη προιοντος. διάβασα αποσπασματικά το ποστ σου απλά θεωρώ υπερβολή την φράση ότι η προστασία του paypal είναι τις πλάκας. ΝΑΙ έχει κενά ΝΑΙ σε αφήνει ακάλυπτο σε αρκετές περιπτώσεις αλλά είναι σαφώς καλύτερη από την ανύπαρκτη προστασία των πιστωτικών καρτών κτλ Σαν τροπος συναλλαγης ειναι πολυ ασφαλης και ουτε λογος περι τουτου.Σαν υποστηριξη (support) σε περιπτωση σαν την δικη μου η paypal-policy ειναι της πλακας. Την στιγμη που ειχα προβλημα η προστασια της καρτας ειναι αυτη που με βοηθησε (τραπεζα) ενω η PayPal "ένυψε τας χείρας της"... Αν θελεις κανε τον κοπο να διαβασεις το αρχικο μου ποστ ωστε να εχεις μια πληρη εικονα. Αν αγοράσεις από ebay το paypal σε καλύπτει και στην περίπτωση λάθος προϊοντος ή ελλατωματικού.Απλά πρέπει να αποδείξεις ότι το έστειλες πίσω. Για αγορές εκτός ebay αλλά πληρωμή μέσω paypal σε καλύπτει μόνο στο αν στο στείλει ο πωλητής.Σε αυτή την περίπτωση και αν έρθει μέσω courier απλά προτού υπογράψεις ότι το παρέλαβες το ανοίγεις εξακριβώνεις αν είναι αυτό που παρήγγειλες και μετά το παραλαμβάνεις.Το έχεις αυτό το δικαίωμα αλλά μόνο με την κούριερ Αυτο για τον courier δεν το γνωριζα ομολογω.Υποθετω ομως οτι και παλι ο corfu θα ηταν καλυμμενος απεναντι στην paypal γιατι εστειλε καποιο προιον και δηλωσε tracking number μεσα στο invoice.Τι τον εμποδιζει να γυρισει και να πει μετα "εσυ μετανιωσες για την αγορα που εκανες,πληρωσε τωρα και τα εξοδα επιστροφης"... Επίσης αν ο πωλητής δεν είναι του ebay αλλά ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο ενώ παράγγειλες οτιδήποτε, αυτός σου στείλει κάτι άλλο, ή μικρότερη ποσότητα, αλλά το στείλει με είδος αποστολής που υποστηρίζει tracking (κουριερ, ταχυδρομείο συστημένο κλπ) απλά δικαιώνεται σε περίπτωση που ξεκινήσει κανείς dispute. Σε περίπτωση δική μου, ο αποστολέας έστειλε τα 40 από τα 60 τεμάχια που έιχα παραγγείλει, και το Paypal μου απάντησε ότι μια και έχω αποδεχθεί τους όρους τους, δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν με κανένα τρόπο αν ο πωλητής έστειλε ή όχι τα σωστά προϊόντα, οπότε το dispute μου δεν έγινε αποδεκτό, μια και ο πωλητής έδωσε αμέσως το tracking number που φαινόταν το όνομα μου σαν παραλήπτης. Τελικά, μια και βρέθηκα στην Γερμανία (από όπου είχα παραγγείλει) 3 μήνες μετά, πέρασα από το εν λόγω κατάστημα, και πήρα τα επιπλέον προϊόντα, ΧΩΡΙΣ να του σπάσω τα μούτρα... (Η απάντηση του Paypal ) Παρομοιες οι περιπτωσεις μας λοιπον.Επειδη το corfushop ειναι εντος Ελλαδος θα μπορουσα με 10ευρω χαρτοσημα σε ενα οποιοδηποτε αστυνομικο τμημα,να του σκασω μια μηνυσουλα και να τρεχει στην αλλη ακρη της χωρας να παρουσιαστει στα δικαστηρια της περιοχης μου. Συμφωνουμε παντως οτι η PayPal δεν προστατευει τον αγοραστη απο κακοβουλους πωλητες για προιοντα που αγοραστηκαν εκτος eBay. Παιδια, το paypal δεν ευθυνεται για το αν μας στελνει το καταστημα που καναμε την παραγγελια ελαττωματικα η ασχετα προιοντα. Το αν το καταστημα ειναι απατεωνας η οχι, δεν νομιζω να το γνωριζει το paypal.Ειναι το πιο ασφαλες συστημα πληρωμης/μεταφορας χρηματων, μεχρι τωρα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Καντε και μια ερευνα πριν αγορασετε απο ενα καταστημα που αμφισβητειτε την εγκυροτητα του! Και αν χρησιμοποιει η απατη που λεγεται ''corfu shop'' το σημα του paypal, μπορειτε να στειλετε email στo paypal ωστε να λυσει την συνεργασια του η δεν ξερω και γω τι.... Εμενα μου απαντησαν οτι το παραπανω συμβαν μπηκε στο αρχειο του και αν υπαρξουν παρομοια περιστατικα στο μελλον τοτε θα περιορισουν ή ακυρωσουν τον λογαριασμο του πωλητη.Καλα δεν πιστευω οτι θα ιδρωσει καθολου ο συγκεκριμενος.Στο αλλο topic διαβασα οτι ειχε 6 δικαστηρια και οπως βλεπετε εξακολουθει να λειτουργει το μαγαζι κανοντας τα ιδια παλι. Ρε guys στειλτε 2 μπράβους να του σπάσουν το μαγαζάκι στη κέρκυρα, να βουτηξουν οτι εχει.. για να μην δημιουργηθει ξανα τετοιο πρόβλημα ! Ισως μερικές φορές να ειναι αυτη η λύση .. κύριε εξυπνε Ελληνάρα Πέρα απο το ξύλο και τα αίματα αυτα τα 2 τόπικς, ειναι αξια αναφοράς για το τι κομπίνες γίνονται γενικότερα και γιαυτο πρεπει να προσέχουμε περισσότερο Βασικά να την ψάχνουμε περισσότερο . . . Την πατησα επειδη ειχα εμπιστοσυνη στην Paypal αλλα αμα αλλαζουν καθε τρεις και λιγο τους ορους τους (policy) αντε να βγαλεις ακρη μετα. All time greeks.Αυτο τα λεει ολα. Δεν ειναι τυχαιο που αρκετα μεγαλα site δεν θελω να αναφερω πια ολο και βαζουν ορους προς ελλαδα η δεν στελνουν ...... Αυτο εχει να κανει με τις κατα τοπους υπηρεσιες πιστευω.Για παραδειγμα παρα πολλα ιντερνετομαγαζα δεν στελνουν στην Νιγηρια γιατι τα προιοντα χανονται/κλεβονται στα ταχυδρομεια και στην Ιταλια γιατι εχει πολυ αυστηρο τελωνειο.Κατα την γνωμη μου στην Ελλαδα ακομα ειναι καλα αυτοι οι δυο τομεις.Παντως εγω την επαθα απο Ελληνα και μαγαζι στην Κερκυρα Να'στε καλα ολοι παιδια και να θυμαστε οτι η γνωση ειναι δυναμη!
rafthegreek Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 μα και εσυ απο το corfu-shop?????Απο την αρχικη του σελιδα φαινεται πως δεν ειναι μαγαζι που αξιζει να εμπιστευθεις.Τουλαχιστον απο την εμφανιση της σελιδας....ειναι σελιδα που το μονο που αξιζει ειναι η πλατφορμα e-shop που εχει.Ετυχε και ειχα μπει παλαιοτερα και με το που ειδα τους φουρνους και τα ψυγεια κατω απο τα motherboard εφυγα τρεχοντας....:-)
rethimno13 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 καλημερα!! Σκουπευω να αγορασω ενα ανταλλακτικο για αμαξι απο καποιον απο αγγλια τον τυπο αυτον τον βρηκα στο ebay κ ειχε 100% feedback. Το ανταλακτικο δεν το ειχε βαλει στο ebay (ειχε κατι παρομοιο) επικοινωνησα μαζι του κ μου ειπε οτι εχει αυτο που ψαχνω απο εκει κ περα μιλισαμε μεσω mail σημφωνησαμε την τιμη κ μου ειπε να τον πληρωσω μεσω pay pal κ να του στειλω τα λεφτα as a gift για ποιο λογο αυτο θα επρεπε να φοβαμαι κατι? επισης θα μου το στειλει με dhl το αντικειμενο θα μπορεσω να το δω πρι το παραλαβω μη μου στειλει τπτ ντοματες αντι για το ανταλακτικο? επισης κατι που με παραξενεψε το αντικειμενο αυτο ειναι βαρυ γυρω στα 40 κιλα καλεσα την dhl κ μου ζητησε γυρω στα 400 κ ευρω για να το φερει αυτος μου ειπε ομως οτι επειδη συνεργαζεται με αυτους αρκετα θα μου το στειλει με 100 ευρω περισοτερα απο την πρσυφμωνημενη αξια δλδ το αντικειμενο εχει 150 λιρες κ αυτος θα μου το στειλει για 210. Βλεπετε κατι περιεργο θα επρεπε να προσεξω κατι καθως δεν θα ηθελα να μπλεξω οπως ο φιλος παραπανω κ να τρεχω με αγγλιες Ευχαριστω
Timour21 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Γιατί δεν ανοίγεις ξεχωριστό τόπικ, για να εξυπηρετηθείς και καλύτερα? Αυτό που σου είπε για καλύτερη τιμή με DHL ισχύει, διαφορετική τιμή δίνουν σε σένα που είσαι ιδιώτης, και διαφορετική σε αυτόν (ειδικότερα αν κάνει μεγαλη "κίνηση"). Απο κει και πέρα απο τη στιγμή που έχει 100% feedback, μπορείς να ξαναεπικοινωνήσεις μαζί του, να σου βγάλει το ανταλλακτικο που θες να παρεις στο ebay σε buy now listing και να το χτυπήσεις απο εκεί. Ενδεχομένως να είναι λίγο μεγαλύτερο το κόστος αφού θα σου βάλει κάτι extra για τα ebay fees που θα πληρώσει. Έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο αφού αν το αγοράσεις μέσω ebay λογικά θα έχεις και paypal protection. Επίσης 60 λίρες δεν είναι 100 ευρώ, είναι λιγότερα. http://www.xe.com
nidiser Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2009 Χαίρεται. Επειδή τα τελυταία 2 χρόνια που είμαι στο εξωτερικό έχω κάνει πάρα πολλές αγορές μέσω e-bay, amazon κλπ και χρησιμοποιώ αρκετά το paypal. 1ον: Μία συμβουλή για on-line shopping από προσωπική εμπειρία: πάντα βλέπω πού είναι τα γραφεία του καταστήματος. Πού είναι ο αντιπρόσωπος. Συνηθώς όταν ο πωλητής στο "contact" ή σε όποιο άλλο μέρος του Site αναφέρει ότι μπορείτε να μας βρείτε στην τάδε διεύθυνση, ή αν δεν έχει γραφεία, τουλάχιστον που είναι οι αποθήκες. Φυσικά, τα στοιχεία τοποθεσίας υπάρχει μία μικρή περίπτωση να είναι ψευδή, αλλά τότε θα μιλάμε για μεγάλο απατεώνα (π.χ. εάν ήθελα να αγοράσω από το corfu-shop επειδή γνωστούς στην Κερκύρα, εάν αυτός ανέφερε ότι μπορείτε να μας βρείτε εδώ, θα μπορούσα να στείλω κάποιον να δει τι λέει αυτός εκεί). Φυσικά κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στο website έπειτα από μια γρήγορη ματιά που του έριξα. Στην τελική αν ξέρεις την διεύθυνση μπορείς να πας και να τον πιάσεις στα ίσα Ρε guys στειλτε 2 μπράβους να του σπάσουν το μαγαζάκι στη κέρκυρα, να βουτηξουν οτι εχει.. για να μην δημιουργηθει ξανα τετοιο πρόβλημα ! 2ον: Σχετικά με paypal & προστασία πιστ. καρτών: To paypal είναι αλήθεια ότι οπώς και άλλοι χρήστες προείπαν σε προστατεύει αλλά όχι 100%. Πρέπει να κινηθεί μεγάλη διαδικασία έτσι ώστε αν αγοράσεις κάτι πολύ ακριβό να μην χάσεις τα χρήματά σου. Συμπέρασμα: εάν είμαστε διατεθιμένοι να πληρώσουμε 300 ευρώ για κάτι, καλύτερα να πληρώσουμε 320 και να το πάρουμε από κάποιο κατάστημα λιανικής (όπου αυτό είναι εφικτό). Πάντως, εάν αγοράζεται με Prepaid Κύπρου (ή ότι άλλο) η Visa παγκοσμίως στέλνει στις τράπεζες λίστα με το ποιές κάρτες είναι ύποπτες για υποκλοπή στοιχείων (χωρίς αυτό να έχει συμβεί απαραίτητα). Πρωσοπικά, η Κύπρου έπειτα από πολλές Online αγορές μου είπε ότι η Visa τους ανέφερε ότι ίσως έχουν υποκλαπεί τα στοιχεία μου κ έτσι αυτόματα η Κύπρου (ή η όποια τράπεζα) ακυρώνει την κάρτα και σας στέλνει καινούρια. Βεβαίως όλα τα παραπάνω, δυστυχώς, δεν συμβαίνουν πάντα. cu
kikoath Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 μα και εσυ απο το corfu-shop?????Απο την αρχικη του σελιδα φαινεται πως δεν ειναι μαγαζι που αξιζει να εμπιστευθεις.Τουλαχιστον απο την εμφανιση της σελιδας....ειναι σελιδα που το μονο που αξιζει ειναι η πλατφορμα e-shop που εχει.Ετυχε και ειχα μπει παλαιοτερα και με το που ειδα τους φουρνους και τα ψυγεια κατω απο τα motherboard εφυγα τρεχοντας....:-) Ακριβώς. Η σελίδα είναι η εικόνα και ενός καταστήματος ειδικά στην περίπτωση που δεν έχει φυσική παρουσία. Παραλίγο θα την πατούσα και εγώ γιατί έχει δελεαστικές τιμές αλλά αυτή είναι και η μεγάλη παγίδα!
daxakas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2009 Εκλεισε ή κανει εργασιες συντηρησης ?? http://www.corfu-shop.gr/home.php
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.