Προς το περιεχόμενο

Πείραμα: Πρωτεϊνες

Sleepless_007

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. To σωμα σου ειναι εξαιρετικα ακαταλληλο για αθληση σ αυτους τους ρυθμους και ειναι βεβαιο οτι αργα η γρηγορα θα καταρρευσεις απο εξαντληση. Επισης κατα 100% οι επιδοσεις σου ειναι μειωμενες.

2. Ξεχνα τις αηδιες για πρωτεΐνες και λοιπα σκευασματα. Κοιτας το δεντρο και δεν βλεπεις το δασος. Το προβλημα σου ειναι καθαρα και μονο προβλημα ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ και ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ.

3. Διευκρίνισε αν ασχολεισαι ερασιτεχνικα η επαγγελματικα με τον αθλητισμο. Στην πρωτη περιπτωση μειωνεις το ρυθμο/ενταση/συχνοτητα προπονησης, γραφεσαι σε ενα γυμναστηριο αποκλειστικα για βαρη και μειωνεις την αεροβια ασκηση ωστε να συνελθει το σωμα σου και να δημιουργησει μυικο ιστο ικανο να το υποστηριξει.

Αν ασχολεισαι επαγγελματικα με τον αθλητισμο (κατι για το οποιο αμφιβαλλω) τοτε αυριο το πρωι να πας σε διατροφολογο για συγκεκριμενο προγραμμα διατροφης, σε καρδιολογο για ηλεκτροκαρδιογραφημα, τεστ κοπωσεως και σπειρομετρηση και αλλαζεις προπονητη επιλεγοντας καποιον ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ καταρτισμένο στο αντικειμενο που σε ενδιαφερει.

-----Προστέθηκε 28/1/2009 στις 01 : 54 : 00-----

και τελικά χαμηλώνουν τον μεταβολισμό μου λόγω της μη επαρκούς κατανάλωσης θερμίδων.Και για να κάνω πιο συγκεκριμένο το επιβαρύνουν εννοώ σε επίπεδο που δεν μπορείς να πιάσεις ένα βιβλίο και να συγκεντρωθείς για κάποια ώρα.)

Νομιζω δεν εχεις καταλαβει ακριβως τι ειναι ο μεταβολισμος. Πιστεψε με ο μεταβολισμος σου λειτουργει αψογα.

!! Εμφανιζεις συμπτωματα υπερκοπωσης και εξαντλησης. Η μειωμενη ικανοτητα σου να συγκεντρωθεις ειναι χαρακτηριστικό παραδειγμα οργανισμου στα πρόθυρα διαλυσης. Man να ξερεις οτι αν συνεχισεις να αθλεισαι σε αυτους τους ρυθμους θα πατωσεις στις εξετασεις σου, αλλα μη σου πω οτι αυτο ειναι το λιγοτερο. Οταν δεν προσεχουμε το σωμα μας αργα η γρηγορα αυτο μας εκδικειται.

-----Προστέθηκε 28/1/2009 στις 01 : 57 : 01-----

Ο υπνος νιωθεις οτι σου λειπει? Σε απολυτες τιμες δεν μπορεις να πεις οτι κοιμασαι λιγο η πολυ. Υπαρχουν οργανισμοι για τους οποιους 2 ωρες ειναι υπεραρκετες και δεν χρειαζονται λεπτο παραπανω. Οποτε εσυ μονο μπορεις να κρινεις αν ειναι πολλες η λιγες οι ωρες που κοιμασαι απο το πως νιωθεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Επωνυμες ας πουμε ειναι οι EAS που προσωπικα κάποτε που ειχα παρει,τις έπαιρνα απο φαρμακειο.

Μη μου τις θυμίζεις, κάποτε μου είχε εμφανιστεί μια ανωμαλία στα λευκά αιμοσφαίρια με αυτές τις μαλακίες. Και έπαιρνα την πιο απλή ε, EAS 100% Whey, σε νορμάλ δόσεις και τίποτε άλλο. Για να μην αναφέρω το γεγονός οτι, μια φορά που το παράκανα στην προπόνηση, ξύπνησα το πρωί και το δεξί βυζί μου είχε πρηστεί σα να το είχα φουσκώσει με την τρόμπα και ήταν 4πλάσιο απο το αριστερό.

Είναι αναγκαία τα συμπληρώματα διατροφής για έναν έφηβο 17 χρονών που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του καλά-καλά;

Δημοσ.
Επωνυμες ας πουμε ειναι οι EAS που προσωπικα κάποτε που ειχα παρει,τις έπαιρνα απο φαρμακειο.

Μη μου τις θυμίζεις, κάποτε μου είχε εμφανιστεί μια ανωμαλία στα λευκά αιμοσφαίρια με αυτές τις μαλακίες. Και έπαιρνα την πιο απλή ε, EAS 100% Whey, σε νορμάλ δόσεις και τίποτε άλλο. Για να μην αναφέρω το γεγονός οτι, μια φορά που το παράκανα στην προπόνηση, ξύπνησα το πρωί και το δεξί βυζί μου είχε πρηστεί σα να το είχα φουσκώσει με την τρόμπα και ήταν 4πλάσιο απο το αριστερό.

Είναι αναγκαία τα συμπληρώματα διατροφής για έναν έφηβο 17 χρονών που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του καλά-καλά;

Δημοσ.
...

Χωρίς να έχω εμπειρία από αθλητισμό (πέρα από γυμναστήριο 3 φορές τη βδομάδα) άλλα έχοντας κάνει επαρκείς ακροτητες με ύπνο/διατροφή/δουλειά - διάβασμα θα σου πω ότι το παιδί έχει απόλυτο δίκιο.

17 χρονών παλικάρι μην μπλέκεις με σκευάσματα...

Βάλε προτεραιότητες και συγκεκριμένους/υλοποιήσιμους στόχους...Είναι παραλογο να έχεις ένα πρόγραμμα που δεν σου αφήνει χρόνο ούτε να φας...

Αν το πρώτο που σε ενδιαφερει είναι οι πανελλαδικές, χαλάρωσε την προπόνηση αλλά και τα συναισθηματικά (η καρδιά πέτρα δεν γίνεται,αλλά η ζωή μπροστά σου είναι, έχεις να δεις πολλά ακόμα!)

Αν κάνεις πρωταθληστισμό, δεν συνδιάζεται με υψηλούς βαθμούς στις πανελλαδικές, ειδικά αν θες να μπεις με την μία στη σχολή επιλογής σου...

Αν δεν λυθεί το πρόβλημα με την φυσική λύση σωστός ύπνος και διατροφή/προγραμμα που μπορείς να ανταπεξέλθεις απευθύνσου σε ειδικό και μην κάνεις πειράματα μόνος σου. Και λέγοντας ειδικό πάρε μερικές γνώμες, βρες ένα σωστό και καταρτισμένο επιστήμονα...

edit: Μισό λίτρο πλήρες γάλα και χυμοί είναι καλά σνακ για το σχολείο, χωρίς να έχεις προβλημα με τα σιδεράκια σου...

Δημοσ.
...

Χωρίς να έχω εμπειρία από αθλητισμό (πέρα από γυμναστήριο 3 φορές τη βδομάδα) άλλα έχοντας κάνει επαρκείς ακροτητες με ύπνο/διατροφή/δουλειά - διάβασμα θα σου πω ότι το παιδί έχει απόλυτο δίκιο.

17 χρονών παλικάρι μην μπλέκεις με σκευάσματα...

Βάλε προτεραιότητες και συγκεκριμένους/υλοποιήσιμους στόχους...Είναι παραλογο να έχεις ένα πρόγραμμα που δεν σου αφήνει χρόνο ούτε να φας...

Αν το πρώτο που σε ενδιαφερει είναι οι πανελλαδικές, χαλάρωσε την προπόνηση αλλά και τα συναισθηματικά (η καρδιά πέτρα δεν γίνεται,αλλά η ζωή μπροστά σου είναι, έχεις να δεις πολλά ακόμα!)

Αν κάνεις πρωταθληστισμό, δεν συνδιάζεται με υψηλούς βαθμούς στις πανελλαδικές, ειδικά αν θες να μπεις με την μία στη σχολή επιλογής σου...

Αν δεν λυθεί το πρόβλημα με την φυσική λύση σωστός ύπνος και διατροφή/προγραμμα που μπορείς να ανταπεξέλθεις απευθύνσου σε ειδικό και μην κάνεις πειράματα μόνος σου. Και λέγοντας ειδικό πάρε μερικές γνώμες, βρες ένα σωστό και καταρτισμένο επιστήμονα...

edit: Μισό λίτρο πλήρες γάλα και χυμοί είναι καλά σνακ για το σχολείο, χωρίς να έχεις προβλημα με τα σιδεράκια σου...

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος ότι εφταιγε αυτο? Εγω τις έπαιρνα 2 χρονια κανοντας check up στο τέλος κάθε χρόνου (καθε χρονο κάνω) και οι εξετασεις μου ηταν όπως και οταν δεν έπαιρνα τπτ (πολυ καλες δηλαδη σε όλες τις περιπτώσεις).

Βεβαια υποθέτω οτι έχει να κανει και με τον οργανισμο. Ας πουμε πολλα απο τα συμπληρωματα έχουν λακτοζη οπότε όποιος εχει δυσανεξια μπορει να έχει προβληματα με το στομαχι του, να βγαζει σπυρια κτλ....Επίσης ακομα και ενα φάρμακο μολις παίρνεις που ειναι εγκεκριμενο και 1002 καλά, μπορει να σου προκαλέσει παρενέργεις....Επομενως μπορει να εντασσεται καπου εκεί αυτο που έπαθες.

Anyway, το τι παίζει άντε βγάλε ακρη με όλα αυτα.

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος ότι εφταιγε αυτο? Εγω τις έπαιρνα 2 χρονια κανοντας check up στο τέλος κάθε χρόνου (καθε χρονο κάνω) και οι εξετασεις μου ηταν όπως και οταν δεν έπαιρνα τπτ (πολυ καλες δηλαδη σε όλες τις περιπτώσεις).

Βεβαια υποθέτω οτι έχει να κανει και με τον οργανισμο. Ας πουμε πολλα απο τα συμπληρωματα έχουν λακτοζη οπότε όποιος εχει δυσανεξια μπορει να έχει προβληματα με το στομαχι του, να βγαζει σπυρια κτλ....Επίσης ακομα και ενα φάρμακο μολις παίρνεις που ειναι εγκεκριμενο και 1002 καλά, μπορει να σου προκαλέσει παρενέργεις....Επομενως μπορει να εντασσεται καπου εκεί αυτο που έπαθες.

Anyway, το τι παίζει άντε βγάλε ακρη με όλα αυτα.

Δημοσ.

Το θέμα είναι πιο απλό. Αν δε κάνεις πρωταθλητισμό, δε χρειάζεσαι το παράμικρο συμπλήρωμα.

Διατροφή καλή ανάλογη και με το άθλημα που κάνεις (στο παλικάρι πχ χρειάζονται πολλοί υδατάνθρακες λόγω αερόβιας), καλό ύπνο και όλα οκ.

Όσους γνωρίζω που έκαναν / κάνουν πρωταθλητισμό δυστυχώς έπαιρναν / παίρνουν πολύ περισσότερα από...πρωτεϊνούλες...

Δημοσ.

Το θέμα είναι πιο απλό. Αν δε κάνεις πρωταθλητισμό, δε χρειάζεσαι το παράμικρο συμπλήρωμα.

Διατροφή καλή ανάλογη και με το άθλημα που κάνεις (στο παλικάρι πχ χρειάζονται πολλοί υδατάνθρακες λόγω αερόβιας), καλό ύπνο και όλα οκ.

Όσους γνωρίζω που έκαναν / κάνουν πρωταθλητισμό δυστυχώς έπαιρναν / παίρνουν πολύ περισσότερα από...πρωτεϊνούλες...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

?! :rolleyes: ?!

Τι ακριβως προβλημα ειχες δηλαδη? Δεν εχω ακουσει το παραμικρο για τις whey της EAS της ΟΝ και για κανα-δυο ακομα, εδω και λιγο καιρο που διαβαζω σχετικα. Εκτος του οτι καποιες* περιεχουν ασπαρταμη.

Σαν μαρκα και σαν ποιοτητα ειναι μια απο τις καλυτερες/γνωστοτερες η EAS στον χωρο. Δεν σημαινει οτι φταιει η συγκεκριμενη πρωτεινη, μπορει απλα ο οργανισμος σου να ειχε καποιες προδιαθεσεις, δεν σημαινει ομως αυτο οτι τις προτεινω κιολας ετσι ευκολα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...