Nomedor Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2009 μα το θέμα από ότι ξέρω δεν είναι ότι ασχολείται με εσένα προσωπικά, ανάλυση της κίνησης της μάζας κάνει και συγκέντρωση κόσμου στις υπηρεσίες της.
Lomar Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2009 μα το θέμα από ότι ξέρω δεν είναι ότι ασχολείται με εσένα προσωπικά, ανάλυση της κίνησης της μάζας κάνει και συγκέντρωση κόσμου στις υπηρεσίες της. ναι αλλά για να γίνει αυτό μαζευεί πληροφορίες και απο εσένα και απο εμένα, έτσι δημιουργείται η "μάζα". @takis456 δεν ασχολούμαι με το facebook. λάθος κατάλαβες, δεν παραπονιέμαι για κάτι. η εξουσία διαφθείρει. μπλα-μπλα. επίσης η διαφήμιση υπάρχει για να επηρεάζει. ναι χρησιμοποιώ διάφορες υπηρεσίες της google. αν κάποια στιγμή δεν με καλύπτουν ή γίνουν έμμεση "απειλή" (όπως έγινε το διεγραμμένο προφίλ μου στο hi5), τότε θα σταματήσω. επίσης δεν χρειάζεται καν να δρομολογούνται τα δεδομένα σε δικούς της server. αν συνδεθεί το account σου στο skype, με άλλες υπηρεσίες της google, οι οποίες συλλέγουν διάφορα στοιχεία σου, τότε η αποστολή διαφημίσεων γίνεται άμεσα, διότι έχει ήδη προηγηθεί η συλλογή και η επεξεργασία αυτών. μπορεί -πάλι επίσης- στον υπολογιστή του χρήστη μέσα απο το skype να γίνεται η ανάλυση του κειμένου (5-10 βασικές λέξεις οι οποίες θα επανακαθορίζονται ανάλογα με την περιοχή και την ηλικία αρκούν), και εκεί που απλά γίνεται highlight το hypertext ή οι συντομεύσεις των smilies μεταφράζονται σε γραφικά, ξαφνικά, δίπλα απο την λέξη, πχ, placebo, εμφανίζεται μια μικρή με χαριτωμένα γραφικά (και εναν διακριτικό ήχο για παρέα) επιλογή για αγορά εισιτηρίων στην επόμενη συναυλία τους κοντά στη περιοχή σου. ε αυτό κάποιοι μπορεί να το θεωρήσουν feature, εγώ το θεωρώ ενοχλητικό και αυτό υπάγεται στην παρακολούθηση και μάλιστα με συγκεκριμένο στόχο: την αύξηση της κατανάλωσης. που είναι το κακό; οτι ενώ αυτό συμβαίνει μέσα απο τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικά, αφίσες, happenings σε διάφορα σημεία της πόλης με όμρφα θυληκά (βλ. redbull), τώρα θα μπορεί να μπαίνει κατευθείαν στο σπίτι μας και μάλιστα θα βασίζεται και θα προσαρμόζεται δυναμικά στις επιλογές, τα λόγια και τις πράξεις μας, ανα πάσα στιγμή. ^με ενοχλεί και δεν παραπονιέμαι, ούτε παροτρύνω άλλους να τους ενοχλήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα