metal exists Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Παιδιά είχα ένα πρόβλιμα και κάηκε ο core 2 duo μου και τώρα θα τον αντικαταστήσω και λέω να πάρω μητρική μιας και αυτή που έχω είναι χάλια και επεξεργαστή με 300 ευρώ και είδα τους phenomII και είναι πολύ καλοί με σχέση την τιμή τους!!Τι να διαλέξω??
metal exists Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Παιδιά είχα ένα πρόβλιμα και κάηκε ο core 2 duo μου και τώρα θα τον αντικαταστήσω και λέω να πάρω μητρική μιας και αυτή που έχω είναι χάλια και επεξεργαστή με 300 ευρώ και είδα τους phenomII και είναι πολύ καλοί με σχέση την τιμή τους!!Τι να διαλέξω??
agmi Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Η ΑMD εριξε τις τιμες της κατα 40%, διαφορα στην Ελλαδα δεν βλεπω να εχει γινει τιποτα, το e-shop η το Πλαισιο, οπως & η (Οκταbit που αν δεν κανω λαθος ειναι μεγαλοεισαγωγεας της ΑΜD) θα μας τα παιρνουν μια ζωη, γιατι σαν Ελληνες ειμαστε το πιο ηλιθιο καταν. κοινο στην Ε.Ε. & απο θεμα εγγυησης η after sales δεν υπαρχει! Λοιπον ο AMD Phenom II X4 940 Deneb 3.0GHz 4 x 512KB L2 Cache 6MB L3 Cache Socket AM2+ 125W Quad-Core Black Edition Processor - Retail κανει στις HΠΑ € 191 & ο AMD Phenom II X4 920 2.8GHz 4 x 512KB L2 Cache 6MB L3 Cache Socket AM2+ 125W Quad-Core Processor - Retail κανει € 148 (πηγη: newegg.com). Παιρνω παντα AMD & παντα AMD θα παιρνω (more value for my buck). Οι παιδικες αρρωστιες του Phenom εχουν λυθει πια (TLB bug κλπ), το μονο που θα πρεπει να ξερεις οτι η AMD αλλαζει socket στην μητρικη, πολυ πιο γρηγορα απο την Intel. Eιναι ηδη πισω, γιατι DDR3, δεν εχει υποστηριξει ακομα! Το αλλο εαν παρεις σημερα σε 4 βδομαδες την 'εφαγες', γιατι βγηκαν οι ΑΜ3 μητρικες (MSI AM3 790GX-GD70 & 790GX-G65 & GIGABYTE AM3 Dragon) που ειναι socket ΑΜ3 & υποστηριζουν DDR3! Και το πιο σημαντικο το AM2+ socket αντικαθισταται απο το το ΑΜ3 τον Φλεβαρη. Λοιπον περιμενε λίγο ακομα, δεν θελω να την παθεις οπως την επαθα εγω πριν 4.5 χρονια, ειχα παρει socket 939 η οποια ειχε αντικαταστησει την 754 πριν 10 μηνες & το socket 939 αντικατασταθηκε μεσα σε 7-8 μηνες! Κολοκυθια λενε στο internet & η AMD oτι η 939 ηταν απο 06/2004-05/2006! Μετα απο ενα εξαμηνο, ιδιως στην Ελλαδα η 'mickey mouse' μαρκες με 939 εβρισκες η refurbished (επισκευασμενες). Αν θελεις να χρησιμοποιηδεις την παρουσα DDR2 μνημη σου, τοτε ειναι αλλη ιστορια. Αν παλι βιαζεσαι, βλεπω αυτη την στιγμη ενα Intel Quad η Duo πιο καλη επενδυση, ο i7 εξαιρειται. Αν οχι, περιμενε λιγο, οπως & εγω. Ειμαι πενηνταρης & παντα παιρνω AMD! Καληνυχτα.
agmi Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Η ΑMD εριξε τις τιμες της κατα 40%, διαφορα στην Ελλαδα δεν βλεπω να εχει γινει τιποτα, το e-shop η το Πλαισιο, οπως & η (Οκταbit που αν δεν κανω λαθος ειναι μεγαλοεισαγωγεας της ΑΜD) θα μας τα παιρνουν μια ζωη, γιατι σαν Ελληνες ειμαστε το πιο ηλιθιο καταν. κοινο στην Ε.Ε. & απο θεμα εγγυησης η after sales δεν υπαρχει! Λοιπον ο AMD Phenom II X4 940 Deneb 3.0GHz 4 x 512KB L2 Cache 6MB L3 Cache Socket AM2+ 125W Quad-Core Black Edition Processor - Retail κανει στις HΠΑ € 191 & ο AMD Phenom II X4 920 2.8GHz 4 x 512KB L2 Cache 6MB L3 Cache Socket AM2+ 125W Quad-Core Processor - Retail κανει € 148 (πηγη: newegg.com). Παιρνω παντα AMD & παντα AMD θα παιρνω (more value for my buck). Οι παιδικες αρρωστιες του Phenom εχουν λυθει πια (TLB bug κλπ), το μονο που θα πρεπει να ξερεις οτι η AMD αλλαζει socket στην μητρικη, πολυ πιο γρηγορα απο την Intel. Eιναι ηδη πισω, γιατι DDR3, δεν εχει υποστηριξει ακομα! Το αλλο εαν παρεις σημερα σε 4 βδομαδες την 'εφαγες', γιατι βγηκαν οι ΑΜ3 μητρικες (MSI AM3 790GX-GD70 & 790GX-G65 & GIGABYTE AM3 Dragon) που ειναι socket ΑΜ3 & υποστηριζουν DDR3! Και το πιο σημαντικο το AM2+ socket αντικαθισταται απο το το ΑΜ3 τον Φλεβαρη. Λοιπον περιμενε λίγο ακομα, δεν θελω να την παθεις οπως την επαθα εγω πριν 4.5 χρονια, ειχα παρει socket 939 η οποια ειχε αντικαταστησει την 754 πριν 10 μηνες & το socket 939 αντικατασταθηκε μεσα σε 7-8 μηνες! Κολοκυθια λενε στο internet & η AMD oτι η 939 ηταν απο 06/2004-05/2006! Μετα απο ενα εξαμηνο, ιδιως στην Ελλαδα η 'mickey mouse' μαρκες με 939 εβρισκες η refurbished (επισκευασμενες). Αν θελεις να χρησιμοποιηδεις την παρουσα DDR2 μνημη σου, τοτε ειναι αλλη ιστορια. Αν παλι βιαζεσαι, βλεπω αυτη την στιγμη ενα Intel Quad η Duo πιο καλη επενδυση, ο i7 εξαιρειται. Αν οχι, περιμενε λιγο, οπως & εγω. Ειμαι πενηνταρης & παντα παιρνω AMD! Καληνυχτα.
metal exists Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 οκ κατάλαβα αλλά δεν μου εξίγησες ποιό είναι το πλεονέκτημα των phenomII προς τους core 2 duo και λεώ για δυπήρηνους της intel γιατί είναι σχεδόν στην ίδια τιμή και ναι θέλω ddr2 τις υπάρχουσες λόγο οικονομικών σε μια asus http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522656 πείτε μου αν υπάρχει καλύτερη αλλά να μην ξεφύγω πολύ απο το όροιο των χρημάτων!!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
metal exists Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 οκ κατάλαβα αλλά δεν μου εξίγησες ποιό είναι το πλεονέκτημα των phenomII προς τους core 2 duo και λεώ για δυπήρηνους της intel γιατί είναι σχεδόν στην ίδια τιμή και ναι θέλω ddr2 τις υπάρχουσες λόγο οικονομικών σε μια asus http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522656 πείτε μου αν υπάρχει καλύτερη αλλά να μην ξεφύγω πολύ απο το όροιο των χρημάτων!!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
agmi Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2009 1. η ASUS M3A78-T ειναι πολη καλη μητρικη, το καλλιτερο IGP, δυστυχως μεγαλη κατ. ρευματος (http://www.silentpcreview.com/article877-page1.html http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/asus_m3a78-t_790gx_phenom_9950/ http://www.legitreviews.com/article/758/9/) συνδιαμενη με τον Phenom II θα ειναι μια καλη οικονομικη λυση, αν και καλα reviews δεν παιρνει ο Phenom II, δηλαδη τα reviews απο οτι ειδα ειναι mixed. Aλλοι λενε ετσι & αλλοι γιουβετζι, αλλοι λενε ειναι καλος για gaming & αλλοι λενε οτι σε βιντεο επεξεργασια σερνεται. Εγω παντως θα τον επερνα, βεβαια ειναι προσωπικη αποψη & οτι διαλεγω βγαινει απο reviews κλπ, οχι απο το μπακαλικο της γειτονιας η απο το RΑΜ, να και μερικα reviews: http://vnboards.ign.com/pc_generalhardwaresoftware_tech_support_board/b22497/109903219/p1/ http://www.maximumpc.com/article/features/meet_phenom_again?page=0%2C0 Kαλες αγορες! -----Προστέθηκε 31/1/2009 στις 02 : 51 : 25----- Η μητρικη δεν ειναι βεβαια σε stock στο e-shop, αλλα απο οτι βλεπω εχει on board vga (Integrated ATI Radeon™ HD 3300 GPU), μπορεις να χρησιμοποιησεις το crossfire μελλοντικα η οχι. Μητρικες με ενσωματωμενη VGA δεν μου αρεσουν, oι τελευταιες της ΑΜ2+ δυστυχως ειναι ετσι. Θα σου ελεγα για 1 χωρις VGA, GIGABYTE GA-MA790X-DS4, αλλα εχει πολυ κακα reviews (45% καλα σχολια), η αλλη ASUS M3A78 PRO, ειναι καλη, αλλα θελει BIOS update για Phenom II (57% καλα σχολια). Οσο για την Asus M3A78-T (61%), δυσκολα δουλευει στα 1066ΜΗz, οι προς παραδοση τον Γεναρη υποστηριζουν Phenom II. To μονο που σου μενει ειναι να σου απαντησουν απο το e-s***p ποτε θα την φερουν. Απο οτι ειδα & εγω θα επερνα ισως την ιδια, μια που οι επιλογες ειναι λιγες, αλλα μια που εχει & καλα σχολια, συνεχεια παιρνω MSI η ΑSUS για την AMD! Kαλες αγορες ξανα ! Μ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.