Προς το περιεχόμενο

windows xp σε macbook

leoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To trackpad δουλεύει σωστά μόνο σε Windows μέσα από VMware... Σε Windows μέσω Bootcamp λείπουν οι multi-gesture λειτουργίες, καθώς επίσης λείπει και το δεξί κλίκ. Εγώ όποτε μπαίνω σε Windows με bootcamp συνδέω αναγκαστικά εξωτερικό ποντίκι. Επίσης και στις δύο περιπτώσεις (VMware και Bootcamp) δεν δουλεύει το Control + αριστερό κλίκ για να μπορέσεις να κάνεις πολλαπλή επιλογή αρχείων.

Μιας και χτες μόλυνα κι εγώ το macbook μου windows με το bootcamp για πρώτη φορά στα δύο χρόνια που το έχω θέλω να σας ενημερώσω αν δεν έχει αναφερθεί πάλι ότι το δεξί κλικ στα windows με το trackpad γίνεται ακουμπώντας σε αυτό τα δύο δάχτυλα και πατώντας το κουμπί (όπως και στο OSX δηλαδή)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Στν ουσια δλδ αν κανω το bootcamp ειναι σαν να κανω format? θα χρειαστει δλδ να κανω εγκατασταση τα leopard απο την αρχη κ.τ.λ? ή απλα χρειαζεται το cd των leopard για να κανω την εγκατασταση των xp?

Μιας και χτες μόλυνα κι εγώ το macbook μου windows με το bootcamp για πρώτη φορά στα δύο χρόνια που το έχω θέλω να σας ενημερώσω αν δεν έχει αναφερθεί πάλι ότι το δεξί κλικ στα windows με το trackpad γίνεται ακουμπώντας σε αυτό τα δύο δάχτυλα και πατώντας το κουμπί (όπως και στο OSX δηλαδή)

Εμένα ποτέ δεν μου δούλεψε το δεξί κλικ σε bootcamp ότι και αν έκανα, οτι ρυθμίσεις και αν άλλαξα... Επίσης όταν επιστρέφω σε Leopard από bootcamp πάντα βρίσκω το ρολόι μία ώρα μπροστά και επίσης δεν λειτουργεί το κλικ στο trackpad και πρέπει να πάω στο System preferences -> Trackpad να το απενεργοποιήσω και να το ξαναενεργοποιήσω.... Με το VMware δεν συμβαίνουν αυτά τα προβλήματα, εκεί λειτουργούν όλα άψογα.

Στν ουσια δλδ αν κανω το bootcamp ειναι σαν να κανω format? θα χρειαστει δλδ να κανω εγκατασταση τα leopard απο την αρχη κ.τ.λ? ή απλα χρειαζεται το cd των leopard για να κανω την εγκατασταση των xp?

Όχι, με το bootcamp κάνεις format το μέρος του δίσκου που θα κάτσουν τα Windows. Δημιουργείς partition με filesystem (FAT32) που αναγνωρίζεται από τα Windows. Δεν θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα εγκατάσταση από την αρχή, το dvd του Leopard θα σου χρειαστεί μόνο για την εγκατάσταση των drivers των XP, για τίποτα άλλο.

Τι να σου πω εμένα και το control + click για πολλαπλή επιλογή μου δουλεύει και το δεξί κλικ και όλα (το να κάνεις ταπ στο trackpad και να το βλέπει ως κουμπι δεν έχω ψάξει ακόμα να δω πως γίνεται)

Όσο για την ώρα...κι εμένα το ίδιο μου κάνει...

Τι να σου πω εμένα και το control + click για πολλαπλή επιλογή μου δουλεύει και το δεξί κλικ και όλα (το να κάνεις ταπ στο trackpad και να το βλέπει ως κουμπι δεν έχω ψάξει ακόμα να δω πως γίνεται)

Σε λίγο φτάνει το Snow Leopard και θα φτιάξουν όλα... :-D

Η ωρα ειναι κλασσικο προβλημα.. Υπαρχουν workarounds.

Οσο για τα κλικ, μηπως εχετε διαφορετικης γενιας macbook?

Η ωρα ειναι κλασσικο προβλημα.. Υπαρχουν workarounds.

Οσο για τα κλικ, μηπως εχετε διαφορετικης γενιας macbook?

Εγώ μιλάω πάντα για το Pro. Μόνο αυτό έχω...

Εγώ μιλάω πάντα για το Pro. Μόνο αυτό έχω...

Το ξερω.

Κ μαλιστα εχεις αυτο με το καινουριο touchpad..

O φιλος iceman μπορει να εχει καποιο με τα παλιο touchpad κ για αυτο να μην εχει προβλημα..

Όχι, με το bootcamp κάνεις format το μέρος του δίσκου που θα κάτσουν τα Windows. Δημιουργείς partition με filesystem (FAT32) που αναγνωρίζεται από τα Windows.

ωραια! και κατι τελυταίο γιατί δεν θέλω να κανω καμια βλακεία και δεν εχω ξανακάνει κατι παρομοιο, πως κανω partition με FAT32 κλπ? αν τρέξω το bootcamp θα το δώ ως επιλογή ή πρέπει να κάνω κατι άλλο?

Όχι, με το bootcamp κάνεις format το μέρος του δίσκου που θα κάτσουν τα Windows. Δημιουργείς partition με filesystem (FAT32) που αναγνωρίζεται από τα Windows.

ωραια! και κατι τελυταίο γιατί δεν θέλω να κανω καμια βλακεία και δεν εχω ξανακάνει κατι παρομοιο, πως κανω partition με FAT32 κλπ? αν τρέξω το bootcamp θα το δώ ως επιλογή ή πρέπει να κάνω κατι άλλο?

Τρέχεις το bootcamp, θα σου ζητήσει να διαλέξεις μέγεθος του partition και μετά εκείνο θα σου το φορμάρει σε FAT32. Είναι πολύ εύκολο, μην το φοβάσαι.

Οκ! Ευχαριστώ πολυ θα το δοκιμασω^^!

-----Προστέθηκε 1/2/2009 στις 03 : 55 : 36-----

εκανα ινσταλ τα windows κανονικά και εβαλα το cd τουmac os για να παρει και τους οδηγους για το bootcamp αλλα δεν κάνει τπτ...........................................(ενώ ολα δουλεύουν κανονικα)! και οταν κανω restart ξανανοιγει τα win και δεν ξέρω πως να γυρίσω στο macos??????? τι να κάνω????

Στην επανεκκίνηση πατάς το Alt (option) για να σου δώσει την επιλογή ποιο λειτουργικό θα φορτώσει.

Μέσα στα Windows στην task bar δίπλα στο ρολόι έχει το εικονίδιο bootcamp για να μπορέσεις να ρυθμίσεις τα πάντα (από το touchpad μέχρι το προεπιλεγμένο λειτουργικό που θα φορτώνει όταν δεν πατάς Alt στο boot).

οκ Ευχαριστω και πάλι! ολα καλα το μόνο θέμα μου ειναι οταν μεσα απο τα win επλέγω στο bootcamp επανεκκινηση σε osx οτι κολλάει και πρέπει να κανς restart με το κουμπι. δεν ξέρω τι παίζει αλλα κατι θα βρώ(ελπίζω)!

και παλι ευχαριστω΄!

Λοιπόν, για να μην ανοίξω άλλο θέμα:

έβαλα winxp sp3 ελληνικό πλήρως ενημερωμένο με bootcamp, έβαλα winxp sp2 όπως είναι από τη μάνα του με bootcamp, έβαλα vista sp1 με bootcamp και έχω πάντα τα εξής δύο προβλήματα:

Δεν μπορώ να τρέξω το PES2009. Ο installer φέρεται περίεργα, αλλά τελικά κάνει την εγκατάσταση (με πολύ υπομονή), και όταν προσπαθώ να το τρέξω μου βγάζει μήνυμα error microsoft visual c++ runtime library, κάτι τέτοιο.

Το δε bioshock, ούτε καν μπορώ να τρέξω τον installer. Έχει κι εκεί ένα αντίστοιχο μήνυμα error με αριθμούς και γράμματα, δεν το θυμάμαι τώρα.

Και τα δύο χρησιμοποιούν το installshield και απ' ότι διάβασα το πρόβλημα το έχουν πολλοί (όχι με Mac, με PC), και σαν εξήγηση λένε ότι φταίει το installshield για το bioshock.

Για το PES, δεν έχω διαβάσει πουθενά κάποια λύση.

Και το Warrior Within πάντως, σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του παιχνιδιού, κολλούσε και δεν ξεκολλούσε με τίποτα (restart).

Το ζήτημα τώρα είναι, μπορώ να έχω Windows στο Mac, χωρίς να χρησιμοποιήσω καθόλου το Boot Camp; Ή τουλάχιστον τους οδηγούς του; Να βάλω πχ για την κάρτα γραφικών τους οδηγούς της ATI. Θα έκανα τη δοκιμή, αλλά δεν αντέχω άλλο σήμερα, έχω φάει 8 ώρες να εγκαθιστώ εκδόσεις windows, γι' αυτό ρωτάω αν το έχει κάνει κανένας άλλος.

Και πάλι βέβαια, δεν είναι εγγυημένο ότι το πρόβλημα το δημιουργούν οι συγκεκριμένοι drivers, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο να φταίει.

Μπορείς να κάνεις κάνεις uninstall το driver της ATI που εγκαθιστά το Boot Camp και να βάλεις τον τελευταίο ATI Catalyst από το site της ATI.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...