Προς το περιεχόμενο

windows xp σε macbook

leoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Είναι αδύνατο να τρέξεις παιχνίδια μέσα από το Parallels. Δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση Windows με bootcamp.

Ακριβώς! Μέσα από το parallels ή το VmWare μπορείς να τρέχεις κυρίως βασικές εφαρμογές των windows. Οτιδήποτε χρειάζεται μεγάλη επεξεργαστική ισχύ ή γραφικά 3d κλπ, το ξεχνάς μιας και μέσα από το parallels δουλεύεις σε virtual pc με generic drivers που στην ουσία ...προσομειώνουν την κάρτα γραφικών και το υπόλοιπο hardware!

Με το bootcamp θα είσαι κυριλέ!

B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Καλά, ας μην υπερβάλλουμε κιόλας. Όχι και αδύνατον. Εγώ έτρεχα το PES6 κανονικότατα και ωραιότατα. Με τα γραφικά στο Medium βέβαια, αλλά το έτρεχα.

Τώρα για τα τελευταία παιχνίδια βέβαια (<2 χρόνια), δεν το συζητάω.

Καλά, ας μην υπερβάλλουμε κιόλας. Όχι και αδύνατον. Εγώ έτρεχα το PES6 κανονικότατα και ωραιότατα. Με τα γραφικά στο Medium βέβαια, αλλά το έτρεχα.

Τώρα για τα τελευταία παιχνίδια βέβαια (<2 χρόνια), δεν το συζητάω.

αρχικά ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις και 2ον επειδη δεν εχώ ξαναασχοληθεί με μακ και το parallels με τα εξπι ήταν ηδη στημένα στο λαπτοπ μήπως μπορέι καποιος να μου πεί που μπορώ να βρώ τι περίπου πρέπει να κάνω για να εγκαταστήσω το bootcamp ή το vmware και τα εξπι για να τρέχουν όλα καλά?? Ευχάριστω πολυ!

αρχικά ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις και 2ον επειδη δεν εχώ ξαναασχοληθεί με μακ και το parallels με τα εξπι ήταν ηδη στημένα στο λαπτοπ μήπως μπορέι καποιος να μου πεί που μπορώ να βρώ τι περίπου πρέπει να κάνω για να εγκαταστήσω το bootcamp ή το vmware και τα εξπι για να τρέχουν όλα καλά?? Ευχάριστω πολυ!

Το VMware κάνει την ίδια δουλειά με το Parallels... Είναι και τα δύο εμπορικά προγράμματα και σου επιτρέπουν να τρέχεις Windows μέσα από Leopard με virtualization. Το Bootcamp είναι πρόγραμμα ενσωματωμένο στο Leopard (Applications -> Utilities -> Boot Camp Assistant) που σε βοηθάει να φτιάξεις ένα partition του σκληρού για να υποδεχτεί τα Windows και να μπορείς να τα φορτώνεις στο boot (οπότε θα έχεις dual boot) ανεξάρτητα από τo Leopard. Για διαφορές μεταξύ parallels και VMware κοίτα και εδώ. Επίσης αν βάλεις πάνω δεξιά στο search την λέξη bootcamp θα βρείς πάρα πολλές συζητήσεις για αυτό το θέμα.

Το VMware κάνει την ίδια δουλειά με το Parallels... Είναι και τα δύο εμπορικά προγράμματα και σου επιτρέπουν να τρέχεις Windows μέσα από Leopard με virtualization. Το Bootcamp είναι πρόγραμμα ενσωματωμένο στο Leopard (Applications -> Utilities -> Boot Camp Assistant) που σε βοηθάει να φτιάξεις ένα partition του σκληρού για να υποδεχτεί τα Windows και να μπορείς να τα φορτώνεις στο boot (οπότε θα έχεις dual boot) ανεξάρτητα από τo Leopard. Για διαφορές μεταξύ parallels και VMware κοίτα και εδώ. Επίσης αν βάλεις πάνω δεξιά στο search την λέξη bootcamp θα βρείς πάρα πολλές συζητήσεις για αυτό το θέμα.

Ευχαριστώ και παλι! χρειαζεται να ξέρω κατι ιδιαίτερο περα του βασικού install για να τρέχει σωστά το bootcamp? υπαρχει καποια αναλογο αρθρο για σώστη εγκατάσταση και λειτουργία? και κατι τελευταίο! μπορώ να κρατησω το parallels για καλο και για κακο ενω προσπαθώ το bootcamp ή θα έχω πρόβλημα?

Θα σου πώ την δική μου διαδικασία με VMware και Bootcamp, γιατί αυτά χρησιμοποιώ, και δεν έχω συναντήσει και κανένα πρόβλημα...

-Ανοίγω το bootcamp, διαλεγω το μέγεθος partition για τα XP και μου το φορματάρει σε FAT32...

-Κάνει το μηχάνημα επανεκκίνηση και μου ζητάει το Cd των XP. Αν θέλεις να το φορμάρεις σε Ntfs τώρα είναι η σωστή στιγμή, πριν την εγκατάσταση των XP, με το δισκάκι των XP μέσα, διαφορετικά το αφήνεις Fat32.

-Μετά την εγκατάσταση των XP, στο boot πατώντας το κουμπί Alt (Option) θα σου βγάζει διπλή επιλογή για Leopard ή XP.

-Όταν μπεις στα XP βάζεις το δισκάκι του Leopard για την εγκατάσταση όλων των απαραιτήτων drivers.

-Μέσα στο Leopard κανεις εγκατάσταση VMware Fusion και αμέσως μετά την εγκατάσταση αναγνωρίζει το partition των XP φτιαγμένο με το bootcamp και πλέον θα μπορείς να έχεις διπλή πρόσβαση στο ίδιο partition (ή στο boot διαλέγοντας XP ή μεσα στο Leopard με VMware).

Άμα κρατήσεις το parallels θα βρεθείς με δύο partitions ΧP, ανεξάρτητα μεταξύ τους και θα πρέπει όλα τα προγράμματα να τα εγκαταστησεις δύο φορές και να μετακινείς και αρχεία από το ένα στο άλλο. Ενώ με την διαδικασία που σου είπα ένα μοναδικό XP partition με διπλή πρόσβαση (bootcamp ή VMware) ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Υπάρχει και η περίπτωση να κρατήσεις το parallels, να εγκαταστήσεις τα XP με bootcamp, να αναγνωρίσεις το bootcamp partition μέσα στο parallels και μετά να σβήσεις το παλιό partition XP. Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν και πόσο θα λειτουργήσει....

@ kpartsi το τελευταίο που λες το έκανα, κατα λάθος, αλλά γίνεται. Ενώ είχα δλδ xp σε bootcamp, βάζοντας parallels αργότερα δούλευα στο ίδιο patition.

Μια απορία, xp SP3 μπαίνουν κανονικά με bootcamp?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...