Προς το περιεχόμενο

Torrent, Mount, εντολές για Linpus Elite

Blue4u

Προτεινόμενες αναρτήσεις

το fstab είναι για εσωτερικούς σκληρούς και όχι εξωτερικούς

Απο ποτε το fstab ειναι μονο για εσωτερικους?Εγω εχω ορισει εκει τον εξωτερικο με το mount point και τις ρυθμισεις και οταν τον συνδεω δινω απλα sudo mount -a και τελος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θέμα λογικής είναι. ποιος ο λόγος να έχει στο fstab κάτι που δεν υπάρχει στο σύστημα πάντα και που θεωρητικά γίνεται mount από το hal (τώρα γιατί το linpus δεν το κάνει mount όπως πρέπει δεν το ξέρω); και υπάρχει και το άλλο. το fstab περιέχει μόνιμες πληροφορίες έτσι αν για κάποιο λόγο αλλάξαν τα /dev/sdXX σου και δεν χρησιμοποιείς uuid για τον εξωτερικό (ή εσωτερικό) δίσκο τότε δεν θα γίνει mount με την εντολή που δίνεις

θέμα λογικής είναι. ποιος ο λόγος να έχει στο fstab κάτι που δεν υπάρχει στο σύστημα πάντα και που θεωρητικά γίνεται mount από το hal (τώρα γιατί το linpus δεν το κάνει mount όπως πρέπει δεν το ξέρω); και υπάρχει και το άλλο. το fstab περιέχει μόνιμες πληροφορίες έτσι αν για κάποιο λόγο αλλάξαν τα /dev/sdXX σου και δεν χρησιμοποιείς uuid για τον εξωτερικό (ή εσωτερικό) δίσκο τότε δεν θα γίνει mount με την εντολή που δίνεις

Ε ok!Eνα sudo tail -f /var/log/messages(η καποιο log του kernel) θα σου δειξει την ωρα που τον συνδεεις το ακριβες νουμερο (sd#) και το φτιαχνεις.Δεν ειναι και τιποτα δυσκολο.

Σε ευχαριστω παντως για την επισημανση!

Ε ok!Eνα sudo tail -f /var/log/messages(η καποιο log του kernel) θα σου δειξει την ωρα που τον συνδεεις το ακριβες νουμερο (sd#) και το φτιαχνεις.Δεν ειναι και τιποτα δυσκολο.

Σε ευχαριστω παντως για την επισημανση!

μα σίγουρα φτιάχνεται απλά αν δουλεύει σωστά το automount δεν υπάρχει λόγος για εντολές. εγώ χρειάστηκα να προσθέσω ένα hal policy και να αλλάξω ένα αρχείο στο /sbin (αν θυμάμαι καλά) για να δουλέψει το automount σωστά με ntfs-3g.

ενημερωτικά αντί του sudo tail -f /var/log/messages μπορείς να γράψεις και dmesg | tail για να δεις το sdXX που είναι πιο σύντομο και δεν είναι ανάγκη να είσαι root.

μα σίγουρα φτιάχνεται απλά αν δουλεύει σωστά το automount δεν υπάρχει λόγος για εντολές. εγώ χρειάστηκα να προσθέσω ένα hal policy και να αλλάξω ένα αρχείο στο /sbin (αν θυμάμαι καλά) για να δουλέψει το automount σωστά με ntfs-3g.

ενημερωτικά αντί του sudo tail -f /var/log/messages μπορείς να γράψεις και dmesg | tail για να δεις το sdXX που είναι πιο σύντομο και δεν είναι ανάγκη να είσαι root.

Nice!!Αλλα το dmesg | tail δεν ενημερωνεται realtime λολ!!

Δε βαριεσαι...Εγω εχω στησει το debian απτο μηδεν εδω και κανα χρονο και εχω συνηθισει να κανω τις περισσοτερες δουλειες χειροκινητα!Πιστευω οτι εκει ειναι η μαγεια και η δυναμη στο linux. Και οι συνηθειες δεν αλλαζουν ευκολα...

Nice!!Αλλα το dmesg | tail δεν ενημερωνεται realtime λολ!!

Δε βαριεσαι...Εγω εχω στησει το debian απτο μηδεν εδω και κανα χρονο και εχω συνηθισει να κανω τις περισσοτερες δουλειες χειροκινητα!Πιστευω οτι εκει ειναι η μαγεια και η δυναμη στο linux. Και οι συνηθειες δεν αλλαζουν ευκολα...

>sudo mount -t vfat -o iocharset=utf8,codepage=737,uid=trelakias,gid=users /dev/sdd1  Desktop/aggouri/

να δίνεις κάθε φορά που συνδέεις το σκληρό, μια εντολή σαν την παραπάνω(στο τερματικό)

όπου: trelakias βάλε το username σου

όπου /dev/sdd1 βάλε τη διαδρομή του δίσκου σου, όπως αναφέρουν τα παιδιά παραπάνω.

Προσωπικά για να βρω τη διαδρομή, χρησιμοποιώ την εντολή

>sudo fdisk -l 

που παρουσιάζει όλους τους δίσκους που "βλέπει" το σύστημα σου.

όπου Desktop/aggouri βάλε τη διαδρομή ενός φακέλου(άδειου), από κει θα έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου.

για να κάνεις τα παραπάνω αποτελεσματικά, χρειάζεται να εξοικειωθείς λίγο με τo command line,

εντολές cd, ls, man, sudo, και να κατανοήσεις τις διαδρομές αρχείων, π.χ. /, /home ...κλπ.

καθώς και με τις εντολές mount, umount.

ωραια, θα προσπαθήσω...

τίποτε για τορρεντ υπάρχει για Linpus?

επίσης, έχω κάνει ένα usb stick σε μορφή linux για να κάνω recovery και τώρα δεν το βλέπουν τα winodows, και τα linpus δεν μου επιτρεπουν να διαγράψω τα αρχεία που έχει μεσα...

1) δεν έχει το Linpus καμμιά εφαρμογή για να εγκαθιστάς προγράμματα? Λογικά θα έχει.

Αν το βρεις, από τα προτεινόμενα torrentοπρογράμματα για Linux,

το transmission είναι απλό στη χρήση, ενώ το deluge είναι full featured.

2)με το usb stick, δεν κατάλαβα τι θέλεις να κάνεις. Θέλεις να το φορμάρεις για να το χρησιμοποιήσεις πάλι ως αποθηκευτικό μέσο?

3)Απαραίτητα ρίξε μια ματιά στο πολύ καλό Insomnia Wiki, για οτιδήποτε έχει σχέση με το Linux.

[εδιτ]

4)δες και εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=248232 , χρήσιμες πληροφορίες για το Linpus,

με έμφαση στα posts του agkarag.

ωραια, θα προσπαθήσω...

τίποτε για τορρεντ υπάρχει για Linpus?

επίσης, έχω κάνει ένα usb stick σε μορφή linux για να κάνω recovery και τώρα δεν το βλέπουν τα winodows, και τα linpus δεν μου επιτρεπουν να διαγράψω τα αρχεία που έχει μεσα...

-----Προστέθηκε 30/1/2009 στις 11 : 38 : 05-----

μάλλον έστειλα το ίδιο μηνυμα 2 φορές.

ναί θέλω να κάνω το usb stick αποθηκευτικό χώρο ξανά! αλλά το windows κολάνε όταν το βάζω και τα linpus με αφήνουν να δώ το περιεχόμενο αλλά δεν με αφήνει να το σβήσω...

πώς μπορώ να μπώ ως root και να τα διαγράψω?

επίσης ως root πώς μπορώ να κάνω μετακίνηση αρχείων..

ευχαριστώ για τα site θα τα δώ σε λίγο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...