Blue4u Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Γειά σας και πάλι, ανοίγω αυτό το θέμα για να βοηθήσουμε εμένα και τα άτομα που έχουν linpus elite linux και θέλουν να τα κρατήσουν! -ερώτηση πρώτη: Πού μπορώ να βρώ ένα torrent downloader για τα linpus; Και ποιές είναι οι εντολές; -ερώτηση δεύτερη: Πώς ακριβώς γίνεται αυτό το mount; Δεν μου διαβάζει όσα αρχεία και φακέλους είναι στα ελληνικά απο τον εξωτερικό δίσκο μου... έχω αυτό το site: http://goodies.xfce.org/projects/panel-plugins/xfce4-mount-plugin αλλά δεν κατάφερα τίποτε... ο σκληρός είναι σε ntfs -μικρό-ρωτήσεις: Θέλω ας πούμε να αποθηκεύσω εικόνες μέσα στο usr/share για να τις κάνω wall paper και δεν με αφήνει.. πώς μπορώ να το κάνω να γίνεται η επικόλληση; Μετά απο το format με το usb stick δεν με αφήνει να σβήσω τα αρχεία που έχει μέσα τo usb stick, και τα windows δεν το διαβάζουνε γιατί είναι σε format για linux. άχρηστο το stickaki.... Τί είναι το Mobile Partner;;;;; Υπάρχει κάποιο site με εντολές για τα linpus; Όποιος έχει linpus και γνωρίζει κάποια κολπάκια για να γίνει πιο εύχρηστο το λειτουργικό ας τις μοιραστεί μαζί μας! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Υπάρχει κάποιο site με εντολές για τα linpus; το Linpus είναι Linux το Linux έχει "εκδοχές" για διαφορετικές CPU τα "κολπάκια", μπορεί να σημαίνουν και ... "σκληρό διάβασμα" γράψε τι "μηχανάκι" έχεις έχει ξαναγραφτεί κάτι παρόμοιο στο insomnia ψάξ'το . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blue4u Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 ας αφησουμε τα κολπακια... ας μιλησουμε για αυτα που ρώτησα λοιπόν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 σόρυ φίλε δεν είχα προσέξει ότι ήταν ίδια περίπτωση http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=291418 αυτοί που βάλαν Linpus στο μηχάνημα σίγουρα ξέραν πιό πολλά απο μένα αφού μιλάνε και κινέζικα σόρυ ε ! . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Για το mount ntfs partitions χρησιμοποιησε τον ntfs-3g και για να διαβασει τα ελληνικα βαλε στο fstab σου: /dev/"partition" /"οπου θες να κανεις mount ntfs-3g rw,user,auto,iocharset=utf8 Οπως ειπε και ο gtroza ΕΝΑ ειναι το linux....πολλες οι διανομες.Τα βασικα παραμενουν ιδια παντου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blue4u Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 tritonas00, μου το κάνεις πιο "λιανά"? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Λοιπον....Εχεις ενα αρχειο μεσα στον φακελο /etc με ονομα fstab σωστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blue4u Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 έχω fstab, δεν είναι φάκελος είναι σελίδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 έχω fstab,δεν είναι φάκελος είναι σελίδα. Σελιδα?Τι εννοεις ακριβως? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blue4u Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Tι ακριβως ειναι αυτο?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Blue4u Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 οκ, ειναι αρχείο. δεν μπορώ να σου στείλω το screenshot. για πάμε παρακάτω. (ευχαριστώ που βοηθάς) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
edhunter Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 το fstab είναι για εσωτερικούς σκληρούς και όχι εξωτερικούς εκτός και αν έχεις σκοπό να τον έχεις συνέχεια ανοικτό για να γίνεται mount αυτόματα κατά το boot. γιατί δεν κάνει mount αυτόματα με utf8 δεν ξέρω αλλά μπορείς να δοκιμάσεις με αυτή την εντολή να κάνεις το mount > mount -t ntfs-3g /dev/sdXX /mnt -o nls=utf8 η εντολή πρέπει να εκτελεστεί σαν root και πρέπει να βάλεις το σωστό /dev/sdXX και το σωστό mount point (/mnt ). Αν δεν έχει ntfs-3g απλά γράψε -t ntfs στην πιο πάνω εντολή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
edhunter Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 το fstab είναι για εσωτερικούς σκληρούς και όχι εξωτερικούς εκτός και αν έχεις σκοπό να τον έχεις συνέχεια ανοικτό για να γίνεται mount αυτόματα κατά το boot. γιατί δεν κάνει mount αυτόματα με utf8 δεν ξέρω αλλά μπορείς να δοκιμάσεις με αυτή την εντολή να κάνεις το mount > mount -t ntfs-3g /dev/sdXX /mnt -o nls=utf8 η εντολή πρέπει να εκτελεστεί σαν root και πρέπει να βάλεις το σωστό /dev/sdXX και το σωστό mount point (/mnt ). Αν δεν έχει ntfs-3g απλά γράψε -t ntfs στην πιο πάνω εντολή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2009 το fstab είναι για εσωτερικούς σκληρούς και όχι εξωτερικούς Απο ποτε το fstab ειναι μονο για εσωτερικους?Εγω εχω ορισει εκει τον εξωτερικο με το mount point και τις ρυθμισεις και οταν τον συνδεω δινω απλα sudo mount -a και τελος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.