talisman Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Αν με τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει μπορείς να αναπαράγεις απροβλημάτιστα όλα τα formats που σε ενδιαφέρουν, τότε η απάντηση είναι «τίποτα παραπάνω». Με το ffdshow όμως τί σχέση έχει η ερώτηση που κάνεις... ; Στο τι θα μου δωσει παραπανω το ffdshow αν το εγκαταστησω
parsifal Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Αυτό τώρα προέκυψε. Παραπάνω έγραψες: Τι παραπανω μου δινουν τα πακετα των codec που κυκλοφορουν Εν πάσει περιπτώσει, το ffdshow δεν είναι codec pack. Είναι ένας μόνο codec που προσφέρει όμως μαζεμένη τη λειτουργικότητα πολλών άλλων. Από αυτήν την άποψη, προσφέρει λιγότερο πολύπλοκο setup και ως εκ τούτου, ευκολότερη συντήρηση (troubleshooting + περιοδικά upgrades).
parsifal Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Αυτό τώρα προέκυψε. Παραπάνω έγραψες: Τι παραπανω μου δινουν τα πακετα των codec που κυκλοφορουν Εν πάσει περιπτώσει, το ffdshow δεν είναι codec pack. Είναι ένας μόνο codec που προσφέρει όμως μαζεμένη τη λειτουργικότητα πολλών άλλων. Από αυτήν την άποψη, προσφέρει λιγότερο πολύπλοκο setup και ως εκ τούτου, ευκολότερη συντήρηση (troubleshooting + περιοδικά upgrades).
dazeman Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Θέλω να κάνω ορισμένες ερωτήσεις σχετικές με την εγκ-ση του ffdshow, εάν είναι σε λάθος topic παρακαλώ συγχωρέστε με και οι κ.κ. moderators άς το μεταφέρουν εκεί που πρέπει: 1. Έχω την εντύπωση ότι το ffdshow δεν υποστηρίζει hw acceleration. Είναι έτσι; 2. Εγκαθιστώντας το powerdvd7 (cyberlink 8.2.0.5923) έχω στο σύστημα το cyberlink H.264/AVC Decoder και βλέπω τικαρισμένο το Use DxVA. H κάρτα μου είναι η ATI Mobility Radeon X1600 (drivers catalyst v8.561.0.0). Πράγματι έχω καλύτερη εικόνα στην αναπαραγωγή των mkv αρχείων, απο ότι με το ffdshow, ή είναι ψυχολογικό μου; 3. Μπορώ να έχω στο σύστημα και τon cyberlink και τon ffdshow χωρίς να "μπουκώνει" το σύστημα; Θα με ενδιέφερε να έχω τον cyberlink για τα mkv και τους σχετικούς ήχους, και τον ffdshow για τα avi και τα υπόλοιπα. Σε μια τέτοια περίπτωση τί ρυθμίσεις πρέπει να βάλω κατά την εγκατάσταση του ffdshow ; (Player χρησιμοποιώ τον MPC -όχι τον hc). 4. Τι σημαίνει και που χρησιμοποιείται η επιλογή "Avisynth script serving" που έχουμε κατά την εγκ/ση του ffdshow; Πρέπει να την τικάρουμε ή όχι; 5. Τα ίδια για τις επιλογές "Application plugins: Avisynth, Virtualdub, DScaler" (Ξέρω μόνο ότι το DScaler είναι ένας σκληρός mpeg2 Codec που είναι κατάλληλος για τα αρχεία ts). 6. Οι παραπάνω επιλογές (4,5) υπάρχει περίπτωση να επηρρεάζουν την ενσωματωμένη λειτουργία υποτίτλων του mpc ; Ρωτώ επειδή κατά την τελευταία εγκατάσταση του ffdshow με το που "έφευγε" η κάθε φράση του υπότιτλου, στιγμιαία έκανε freeze η εικόνα ... πολύ ανεπαίσθητα βέβαια και μόνο στα αρχεία mkv. Δεν συνέβαινε το ίδιο έχοντας τους ίδιους υπότιτλους μέσω του ffdshow. Το πρόβλημα λύθηκε μόνο βγάζοντάς τα όλα και βάζοντας τον cyberlink. Συμπτωματικό ; Τα έβαλα όλα μαζεμένα, ελπίζω να μη με κυνηγήσει ...ο parsifal ! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά !
parsifal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2009 Λοιπόν, βλέπω πως υπάρχει ενδιαφέρον περί ffdshow και χαίρομαι. Γι' αυτό, άλλαξα τον τίτλο από τον αρχικό «FFDshow ή FFDshow MMX ή FFDshow SSE» στον τρέχοντα και αν δω ότι υπάρξει ακόμη περισσότερη συμμετοχή, ίσως να κάνουμε κάτι και με το Ιnsomnia Wiki. Επανέρχομαι σύντομα, με απαντήσεις που θα προσπαθήσω να δώσω στα ερωτήματα του φίλου dazeman. Εκτός αν με προλάβει κάποιος άλλος εννοείται! edit: 1. Ναι, έτσι είναι 2. Το DXVA αφορά επιτάχυνση, το λέει και το όνομά του: DirectX Video Acceleration. Στην προκειμένη περίπτωση, μιλάμε για offloading της δουλειάς που κανονικά θα έκανε η CPU (αποκωδικοποίηση του video stream) στον επεξεργαστή της κάρτας γραφικών. Πρέπει όμως να το υποστηρίζει και η κάρτα. Η X1600 που έχεις δεν το υποστηρίζει, χρειάζεται Radeon chip 3xx0 και νεώτερο 3. Φυσικά και μπορείς. Ρίξε μια ματιά στο άρθρο Video - Αναπαραγωγή video σε Windows στο Insomnia Wiki, εκεί που γίνεται αναφορά σε DirectShow και merits. Όσον αφορά το 2ο σκέλος του ερωτήματος, θα πρέπει στις ρυθμίσεις του ffdshow να απενεργοποιήσεις το H.264/AVC decoding, ώστε να αναλαμβάνει ο Cyberlink decoder αυτόματα τέτοια video streams 4. Όχι, δεν πρέπει σώνει και καλά. Θα το χρειαστείς μόνο αν θέλεις συνεργασία του ffdshow με το Avisynth. Αν δεν καταλαβαίνεις τί ακριβώς σημαίνει αυτό ή δε γνωρίζεις καν τί είναι το Avisynth, κατά πάσα πιθανότητα δεν χρειάζεσαι τη συγκεκριμένη λειτουργικότητα 5. Βλ. 4. 6. Όχι, η ενεργοποίηση των επιλογών που αναφέρεις σε 4 και 5 κατά την εγκατάσταση του ffdshow δεν επηρεάζουν το rendering των υποτίτλων. Το πρόβλημα freezing που αναφέρεις οφείλεται αλλού, είτε σε λάθος ρυθμίσεις του ffdshow είτε σε λάθος ρυθμίσεις του MPC είτε σε glitch του VGA driver
dazeman Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2009 Πολλά ευχαριστώ Master parsifal για τις άμεσες και εύστοχες απαντήσεις (ως συνήθως άλλωστε) όπως και η δουλειά που έχεις κάνει στο insomnia wiki που είναι άξια πολλών επαίνων ! Κάτι μου λέει ότι θα ξαναβάλω to ffdshow (μου λείπει το παιχνίδι με τις ρυθμίσεις κατά την αναπαραγωγή), για αυτό συνεχίζω τις ερωτήσεις: - Τι είναι προτιμώτερο για αναπαραγωγή avi, ο Xvid codec που ανακάλυψα πρόσφατα ή o ffdshow codec ; (free και οι δύο) - Υπότιτλοι με το ενσωματωμένο φίλτρο του mpc ή με το directVobSub; Προηγείται βεβαίως ο ffdshow για την ποιότητα και τις επιλογές του σε αυτό το θέμα, αλλά ελλείψει αυτού; Αλήθεια τι θα συνιστούσες εσύ ως καλύτερη επιλογή για αναπαραγωγή υψηλής ποιότητας βίντεο (στην πλειοψηφία τους mkv, avi και mov) σε ένα μέσου κόστους pc ? Δηλ. με ποιόν player, με τι codecs, τι ρυθμίσεις κλπ;
parsifal Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Όχι και "Master" φίλε μου, θα μας πάρουν με τις λεμονόκουπες! - Τι είναι προτιμώτερο για αναπαραγωγή avi, ο Xvid codec που ανακάλυψα πρόσφατα ή o ffdshow codec ; (free και οι δύο) Διάβασε προσεκτικά την παράγραφο Μερικές βασικές έννοιες στο Video - Αναπαραγωγή video σε Windows. Θα καταλάβεις γιατί η ερώτηση δεν έχει νόημα με τη συγκεκριμένη διατύπωση. Hint: Ένα αρχείο AVI μπορεί να περιέχει πολλών διαφορετικών ειδών video streams που απαιτούν διαφορετικό decoder το καθένα για να αποκωδικοποιηθούν! - Υπότιτλοι με το ενσωματωμένο φίλτρο του mpc ή με το directVobSub; Προηγείται βεβαίως ο ffdshow για την ποιότητα και τις επιλογές του σε αυτό το θέμα, αλλά ελλείψει αυτού; Δεν έχω βρει κάποια δυνατότητα του DirectVobSub που να μου έχει λείψει από το ενσωματωμένο φίλτρο του MPC ή του MPC-HC. Επιπλέον, η εγκατάσταση και παρεμβολή όσο το δυνατόν λιγότερων codecs κάνει πιο απλό το, σχετικό με video, software setup. Τόσο σε θέματα συντήρησης (αναβαθμίσεις σε νέες εκδόσεις) όσο και σε θέματα troubleshooting (λιγότερα point-of-failures). Προσωπικά, χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό το VobSub μόνο για τα συνοδευτικά utilities (το SubResync βασικά) και αποεπιλέγω το DirectShow φίλτρο DirectVobSub κατά την εγκατάσταση. Αλήθεια τι θα συνιστούσες εσύ ως καλύτερη επιλογή για αναπαραγωγή υψηλής ποιότητας βίντεο (στην πλειοψηφία τους mkv, avi και mov) σε ένα μέσου κόστους pc ? Δηλ. με ποιόν player, με τι codecs, τι ρυθμίσεις κλπ; Πλέον, θα έλεγα πως ο Media Player Classic - HomeCinema με την ενσωματωμένη υποστήριξή του σε ένα σωρό video formats, σε συνδυασμό με μία κάρτα γραφικών που υποστηρίζει DXVA (το MPEG-4 AVC φίλτρο του MPC-HC εκμεταλλεύεται το DXVA) είναι ιδανική λύση για casual video viewing. Τόσο για αρχάριους χρήστες όσο και για προχωρημένους. Οι τελευταίοι μπορούν αν θέλουν να χρησιμοποιούν παράλληλα και το συνδυασμό Media Player Classic + ffdshow για τις «δύσκολες περίπτωσεις» ή για πιο εξειδικευμένες ανάγκες (π.χ. δοκιμές Avisynth scripts κ.ά.)
dazeman Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Επομένως μιας και στην περίπτωσή μου δεν υπάρχει υποστήριξη DXVA απο την κάρτα γραφικών, επιλέγω προς το παρόν τον συνδυασμό ffdshow + Media Player Classic parsifal, σε ευχαριστώ πολύ και πάλι
sret Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2009 Μια επιλογη που ειναι πολλη χρησημη,ειναι στο rgb conversion το full range στο contrast. Στο pc μου με nvidia χωρις την επιλογη αυτη το μαυρο ηταν ξεθωριασμενο προς το γκρι,και με την επιλογη αυτη ειναι τελειο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.