mindtrapper Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Θα ήθελα ιδέες προτάσεις για μια mini αναβάθμιση που σκέφτομαι να κάνω, οι λόγοι για την οποία είναι δύο. Πρώτον η 8800GTS 320mb που έχω δεν υποστηρίζει DVXA και έτσι όταν βλέπω 1080p video πρέπει να μην κάνω τίποτε άλλο στο PC για να μην κολλάει και μου πηγαίνει τον επεξεργαστή στα 75-80%. Δεύτερον πήρα καινούργια οθόνη 24" (εξ ου και το 1080p video) και θα ήθελα να παίξω κανένα παιχνιδάκι στα 1920χ1200 με αξιοπρεπείς ρυθμίσεις (ή στα 1680χ1050 με full). Οι εργασίες που κάνω στο PC πέρα από τα κλασσικά surfing/chat/office είναι ΠΟΛΥ video encoding (σχεδόν όλη την ώρα κάτι θα μετατρέπεται σε x264), games αν βαριέμαι (σε καμία περίπτωση hardcore αλλά δοκιμάζω τα πάντα ... πριν αγοράσω φυσικά) και πολλές σειρές/ταινίες (το DVXA που λέγαμε). Παραθέτω τα βασικότερα εξαρτήματα μου. Από εσάς θέλω συμβουλές είτε για κάποιο replacement ή ακόμα και του στυλ: περίμενε για να αλλάξεις αυτό σε X/Y/Z μήνες βγαίνει το τάδε (μην την πατήσω όπως με την 8800gts ας πούμε). Περιμένω η αναβάθμιση να κινηθεί σε λογικά οικονομικά πλαίσια, γνώμονας μου πάντα είναι αν με 100 ευρώ παίρνω 5 απόδοση δε με ενδιαφέρει να δώσω 300 ευρώ για να πάρω 6. PS1. Η GPU να είναι NVIDIA για να μη μου βγάζει την παναγία στο Linux στο οποίο γυροφέρνω συχνά πυκνά (εκτός πια αν έχετε ΑΤΙ να προτείνεται που έχει τόσο τρομακτική διαφορά απόδοσης/τιμής). Πρέπει πάντως η κάρτα να υποστηρίζει πλήρως το DXVA γιατί μια ΑΤΙ που έχω στο laptop όταν βάζω video με hardware acceleration full screen πετάει artifacts μέσα στο video. Δεν το θέλουμε αυτό. PS2. Μπορείτε να μου προτείνεται και κάρτα ήχου καθώς δουλεύω με την onboard επειδή η creative soundblaster που είχα έκανε κάτι τριξίματα (crackling) στα ηχεία τα οποία κόντεψαν να με οδηγήσουν στην αυτοκτονία. Οπότε κατά προτίμηση όχι Creative. Mobo: Abit IP35 Pro (αν μπορούμε να μην την αλλάξουμε καλά θα είναι ) CPU: Intel Core2 Duo E6550 @ 2.33GHz Ram: 2GB δε θυμάμαι μάρκα, στα 400mhz (800 όταν δουλεύουν μαζί) GPU: 8800GTS 320mb PSU: Enermax Noisetaker 600w με 2 +12 από 18Α στο καθένα.
disqualified Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 εγω σου προτεινω να παρεις τετραπυρηνο οποιον αντεχει η τσεπη σου, για καρτα εφ οσον εχεις 8800 και θελεις και nvidia οι επιλογες σου ειναι μαλλον πολυ συγκεκριμενες και εξαρτωνται παλι απο το budget σου
SwAToNeR Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Προσωπικά θα πρότινα Ati 4850 με έναν quad. Εγώ παίζω wow σε 24άρα windowed mode και στην 19άρα βλέπω και ταινία παράλληλα. Δοκίμασα και 1080p έτσι αν θα το σηκώσει βέβαια στην 19άρα 1080 δεν είδα αλλά έπαιζε χωρίς κανένα πρόβλημα και wow frames με τέρμα γραφικά και ανάλυση αλλά σε windowed mode με 60 fps σχεδόν σταθερά (Ενημερωτικά η κάρτα γραφικών τραβάει πολύ περισσότερο σε windowed mode & dual view παρά σε full screen και δούλευα σε 24 + 19 dual view. Βέβαια το wow δε τραβάει και τρελούς πόρους 2 ετών παιχνίδι είναι αλλά μια ιδεά πήρες . To pc είναι της υπογραφής απλά έδωσα πριν 1 βδομάδα την 19άρα που είχα.
freestyoler93 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 κι εμενα το κανει αυτο η καρτα ηχου μου(x-fi platinum fatality)..1)βαλε τους πιο καινουργιουσ drivers 2)αν δεν πετυχει το 1ο βαλε την ενταση στα windows στο 70% και θα ναι οκ.. τωρα για vga..για να στο ξεκαθαρισω..για να παιξεις μερικα συγχρονα παιχνιδια σε 1920χ1200 θες καρτα με 1gb και πανω..οποτε ή πας σε μια 4870 1gb που ειναι κορυφη για την τιμη της ή μετα παμε σε καλυτερες επιδοσεις με gtx 280 ή αν θες 4870x2..παντως μαζι με την νεα καρτα θα σου προτεινα ναλλαξεις cpu ή να του ριξεις και λιγο overclock.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 new cpu, 4gb ram, new vga και νέα κάρτα ήχου...πόσα δίνεις για όλα αυτά?
@topos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Θα ήθελα ιδέες προτάσεις για μια mini αναβάθμιση που σκέφτομαι να κάνω, οι λόγοι για την οποία είναι δύο. Πρώτον η 8800GTS 320mb που έχω δεν υποστηρίζει DVXA και έτσι όταν βλέπω 1080p video πρέπει να μην κάνω τίποτε άλλο στο PC για να μην κολλάει και μου πηγαίνει τον επεξεργαστή στα 75-80%. Δεύτερον πήρα καινούργια οθόνη 24" (εξ ου και το 1080p video) και θα ήθελα να παίξω κανένα παιχνιδάκι στα 1920χ1200 με αξιοπρεπείς ρυθμίσεις (ή στα 1680χ1050 με full). Οι εργασίες που κάνω στο PC πέρα από τα κλασσικά surfing/chat/office είναι ΠΟΛΥ video encoding (σχεδόν όλη την ώρα κάτι θα μετατρέπεται σε x264), games αν βαριέμαι (σε καμία περίπτωση hardcore αλλά δοκιμάζω τα πάντα ... πριν αγοράσω φυσικά) και πολλές σειρές/ταινίες (το DVXA που λέγαμε). Παραθέτω τα βασικότερα εξαρτήματα μου. Από εσάς θέλω συμβουλές είτε για κάποιο replacement ή ακόμα και του στυλ: περίμενε για να αλλάξεις αυτό σε X/Y/Z μήνες βγαίνει το τάδε (μην την πατήσω όπως με την 8800gts ας πούμε). Περιμένω η αναβάθμιση να κινηθεί σε λογικά οικονομικά πλαίσια, γνώμονας μου πάντα είναι αν με 100 ευρώ παίρνω 5 απόδοση δε με ενδιαφέρει να δώσω 300 ευρώ για να πάρω 6. PS1. Η GPU να είναι NVIDIA για να μη μου βγάζει την παναγία στο Linux στο οποίο γυροφέρνω συχνά πυκνά (εκτός πια αν έχετε ΑΤΙ να προτείνεται που έχει τόσο τρομακτική διαφορά απόδοσης/τιμής). Πρέπει πάντως η κάρτα να υποστηρίζει πλήρως το DXVA γιατί μια ΑΤΙ που έχω στο laptop όταν βάζω video με hardware acceleration full screen πετάει artifacts μέσα στο video. Δεν το θέλουμε αυτό. PS2. Μπορείτε να μου προτείνεται και κάρτα ήχου καθώς δουλεύω με την onboard επειδή η creative soundblaster που είχα έκανε κάτι τριξίματα (crackling) στα ηχεία τα οποία κόντεψαν να με οδηγήσουν στην αυτοκτονία. Οπότε κατά προτίμηση όχι Creative. Mobo: Abit IP35 Pro (αν μπορούμε να μην την αλλάξουμε καλά θα είναι ) CPU: Intel Core2 Duo E6550 @ 2.33GHz Ram: 2GB δε θυμάμαι μάρκα, στα 400mhz (800 όταν δουλεύουν μαζί) GPU: 8800GTS 320mb PSU: Enermax Noisetaker 600w με 2 +12 από 18Α στο καθένα. Oπως ειπαν κ τα παιδια προηγουμενος... Τετραπυρηνο εαν θελεις κατι παραπανω στο encoding+ μια 4830/4850 θα πηγαιναν μια χαρα για την δουλεια που θελεις αλλα δεν γνωριζω αν θα εχεις προβλημα με linux(ποσταρε μια ερωτηση στο καταλληλο section να ρωτησεις τα παλικαρια που τα χρησιμοποιουν κατεξοχην να σου πουν).Παντως οι αντιστοιχες λυσεις απο nvidia ειναι 9800gt-4830/9800gtx+-4850 (οι 8800gt εχουν πανομοιοτυπες επιδοσεις με 9800gt αλλα νομιζω πως δεν υποστηριζουν dxva). Τωρα για τα σπασιματα με την ατι στο λαπτοπ. Την 2400 εχεις?Eιχα κ γω το ιδιο θεμα μεχρι που αλλαξα απο τον catalyst powerplay->maximum performance (αντι του maximum battery life). Δοκιμασε το αν θες...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 με 24αρι monitor δεν θα πάει σε 9800GT/9800GTX+/4830/4850 αλλά κατευθείαν σε 4870...
sentoner Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Ας περιμενουμε πρωτα να μαθουμε το budget του ρε παιδια... Μαλλον προτρεχουμε...
mindtrapper Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Προσωπικά θα πρότινα Ati 4850 με έναν quad. Εγώ παίζω wow σε 24άρα windowed mode και στην 19άρα βλέπω και ταινία παράλληλα. Δοκίμασα και 1080p έτσι αν θα το σηκώσει βέβαια στην 19άρα 1080 δεν είδα αλλά έπαιζε χωρίς κανένα πρόβλημα και wow frames με τέρμα γραφικά και ανάλυση αλλά σε windowed mode με 60 fps σχεδόν σταθερά (Ενημερωτικά η κάρτα γραφικών τραβάει πολύ περισσότερο σε windowed mode & dual view παρά σε full screen και δούλευα σε 24 + 19 dual view. Βέβαια το wow δε τραβάει και τρελούς πόρους 2 ετών παιχνίδι είναι αλλά μια ιδεά πήρες . To pc είναι της υπογραφής απλά έδωσα πριν 1 βδομάδα την 19άρα που είχα. Δεν παίζω πια WoW, είμαι καθαρός από τον Σεπτέμβρη κι εμενα το κανει αυτο η καρτα ηχου μου(x-fi platinum fatality)..1)βαλε τους πιο καινουργιουσ drivers 2)αν δεν πετυχει το 1ο βαλε την ενταση στα windows στο 70% και θα ναι οκ.. τωρα για vga..για να στο ξεκαθαρισω..για να παιξεις μερικα συγχρονα παιχνιδια σε 1920χ1200 θες καρτα με 1gb και πανω..οποτε ή πας σε μια 4870 1gb που ειναι κορυφη για την τιμη της ή μετα παμε σε καλυτερες επιδοσεις με gtx 280 ή αν θες 4870x2..παντως μαζι με την νεα καρτα θα σου προτεινα ναλλαξεις cpu ή να του ριξεις και λιγο overclock. Να ξεκαθαρίσω και εγώ ότι προτιμώ να κόψω το δεξί μου χέρι παρά να βάλω πάλι Creative οτιδήποτε σε PC. Είχα δοκιμάσει άλλους drivers, άλλη ένταση, άλλο σπίτι (δεν κάνω πλάκα), άπειρο ψάξιμο για IRQ κτλ τίποτα η χαρχάλο εκεί. Να φανταστείς έβαλα την onboard και νόμιζα ότι ήμουν στον παράδεισο. Αν δεν βρεθεί αξιοπρεπής κάρτα που να μη λέει Creative πάνω μένω και με onboard μικρό το κακό. Όσο για την gpu, ξέρω ότι η 4870 1gb είναι κορυφή αλλά γενικά οι καινούργιες διανομές linux δεν ξεκινάνε καν με ΑΤΙ. Προσπάθησα στο laptop με ΑΤΙ (mobility hd2600) να βάλω Ubuntu 8.10 με τον καινούργιο Xorg αλλά ούτε καν με Vesa έμπαινε. Θα ρωτήσω πάντως στο linux forum αν και χλωμό το κόβω. Λέω πριν κάνω την αναβάθμιση αυτή την φορά να διαλέξω linux friendly hardware Αλλά διπλή τιμή η 280 από την 4870 new cpu, 4gb ram, new vga και νέα κάρτα ήχου...πόσα δίνεις για όλα αυτά? Δεν ξέρω ντρέπομαι να πω μήπως είναι λίγα και με κοροϊδεύεις μετά Σοβαρά τώρα στο χέρι έχω 600 ευρώ αλλά αν πάει παραπάνω και μου βρεις λύση σε όλες τις προϋποθέσεις που έχω θέσει (συν του να μην τα κλαίω σε 3 μήνες) πάω παραπάνω. Oπως ειπαν κ τα παιδια προηγουμενος...Τετραπυρηνο εαν θελεις κατι παραπανω στο encoding+ μια 4830/4850 θα πηγαιναν μια χαρα για την δουλεια που θελεις αλλα δεν γνωριζω αν θα εχεις προβλημα με linux(ποσταρε μια ερωτηση στο καταλληλο section να ρωτησεις τα παλικαρια που τα χρησιμοποιουν κατεξοχην να σου πουν).Παντως οι αντιστοιχες λυσεις απο nvidia ειναι 9800gt-4830/9800gtx+-4850 (οι 8800gt εχουν πανομοιοτυπες επιδοσεις με 9800gt αλλα νομιζω πως δεν υποστηριζουν dxva). Τωρα για τα σπασιματα με την ατι στο λαπτοπ. Την 2400 εχεις?Eιχα κ γω το ιδιο θεμα μεχρι που αλλαξα απο τον catalyst powerplay->maximum performance (αντι του maximum battery life). Δοκιμασε το αν θες... Η 9800gtx τι λέει; Μάλλον λιγότερο value for money αν σκεφτείς ότι με 40 ευρώ παραπάνω παίρνεις 4870 1gb έτσι; Μπλέξιμο. Όπως είπα Mobility HD2600 έχω στο laptop. Λες να φτιάξω το DVXA εκεί και να το συνδέσω και αυτό στην οθόνη και να βλέπω τα 1080p από εκεί; Θα το δοκιμάσω δεν ακούγεται κακή σκέψη, μόνο λίγο πόντια (χωρίς παρεξήγηση στα παιδιά από εκεί, σχήμα λόγου )
AfterForever Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Το τελευταίο ubuntu πάντως μια χαρά ξεκινάει και έχει και 3D acceleration με ATI (την 4850 έχω). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα βιντεάκια είναι choppy αν έχεις ενεργοποιημένο το compiz. Μόνο αυτό. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά σε 2 pc με ATI μια χαρά μπήκαν οι restricted drivers.
disqualified Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Το τελευταίο ubuntu πάντως μια χαρά ξεκινάει και έχει και 3D acceleration με ATI (την 4850 έχω). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα βιντεάκια είναι choppy αν έχεις ενεργοποιημένο το compiz. Μόνο αυτό. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά σε 2 pc με ATI μια χαρά μπήκαν οι restricted drivers. και με nvidia κανει κοψιματακια παντως...
Nightstalker Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Να ξεκαθαρίσω και εγώ ότι προτιμώ να κόψω το δεξί μου χέρι παρά να βάλω πάλι Creative οτιδήποτε σε PC. Είχα δοκιμάσει άλλους drivers, άλλη ένταση, άλλο σπίτι (δεν κάνω πλάκα), άπειρο ψάξιμο για IRQ κτλ τίποτα η χαρχάλο εκεί. Να φανταστείς έβαλα την onboard και νόμιζα ότι ήμουν στον παράδεισο. Αν δεν βρεθεί αξιοπρεπής κάρτα που να μη λέει Creative πάνω μένω και με onboard μικρό το κακό. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522666 http://www.skroutz.gr/c/50/sound_card.html?keyphrase=asus+xonar+dx Πολύ καλό value for money, σωστή υποστήριξη σε drivers, και απίστευτος ήχος, να και μερικά reviews http://www.overclockersclub.com/reviews/asus_xonar_d1/ http://www.overclock3d.net/reviews.php?/audio/asus_xonar_dx_7_1_pci-e_sound_card/1 http://techgage.com/article/asus_xonar_dx_71_sound_card/1 http://www.bigbruin.com/2008/asusxonard1_1 http://hothardware.com/Articles/ASUS_Xonar_DX_PCI_Express_71_Audio_Card/ http://www.atomicmpc.com.au/Review/116715,asus-xonar-dx-pci-e.aspx
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δεν ξέρω ντρέπομαι να πω μήπως είναι λίγα και με κοροϊδεύεις μετά Σοβαρά τώρα στο χέρι έχω 600 ευρώ αλλά αν πάει παραπάνω και μου βρεις λύση σε όλες τις προϋποθέσεις που έχω θέσει (συν του να μην τα κλαίω σε 3 μήνες) πάω παραπάνω. ε στην χειρότερη πουλάς και τα κομμάτια που θα αντικαταστήσεις παίρνεις 2x2gb 1066mhz 5-5-5-15, εναν Ε8400 (αν όχι quad core), και μια GTX260@55nm από την στιγμή που δεν θες ΑΤΙ... τώρα για κάρτα ήχου γιατί δεν μένεις με την onboard? έχεις ηχεία που να αξίζουν καλύτερη κάρτα?
mindtrapper Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Αυτά εδώ έχω: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502001 Ο quad core δεν θα είναι καλύτερος για video encoding; Τα 4gb ram σε τι λειτουργικό θα αξιοποιηθούν; Vista 64; H GTX260 έχει συγκρίσιμες επιδόσεις με 4870 1gb; Δε με πειράζει να μείνω με την onboard.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 ναι θα είναι καλύτερος... σε λειτουργικό 64bit, καλύτερα Vista παρά XP όμως... η GTX260 @ 55nm είναι καλύτερη από την 4870 1gb
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.