Προς το περιεχόμενο

Αλλάζουν τα διπλώματα αυτοκινήτου από "ροζ" σε κάρτες με τσιπάκι από 1η Απρίλη!!!

isspro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 7 μήνες μετά...
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Το σηκώνουν ποτέ το ρημάδι στο 1539?

Μου έχουν σπάσει τα νεύρα...

Θέλω να ρωτήσω για το καινούριο δίπλωμα αλλά τίποτα...

(Να μου πεις,είναι παρασκευή σήμερα και τα παιδάκια μου ετοιμάζονται για βολτούλα, σιγά μην σηκώσουν το τηλέφωνο...)

Πλήρωνε μ@λ@κ@ έλληνα.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι να ρωτήσεις; Αντιγράφω τι χρειάζεσαι από ένα χαρτάκι που μου χε δώσει το ΚΕΠ μήπως και καλυφθείς:

-Φωτοαντίγραφο ΑΤ ή διαβατηρίου

-Άδεια οδήγησης σε ισχύ

-Μια φωτογραφία διαβατηρίου

-Παράβολο 30 ευρώ από Εθνική Τράπεζα

-Ταυτότητα/Διαβατήριο

-ΑΦΜ φάκελος Α4 με λάστιχο (σοβαρά, έτσι λέει).

Του φιλου μου του Πυροσβέστη εχει γινει ετσι

-Σαν πιστωτικη είναι με ιριδιζουσα λωριδα(οπως τα εισητηρια)

-glossy υφή

-Εικονα

-Και με λατινικους χαρακτήρες νομιζω

Σαν να εισαι φακελομενος εισαι!

Τελικα δεν καταλαβα ρε παιδια. Για να αντικαταστησω τωρα το διπλωμα μου που θα παω; Σε αστυνομικο τμημα στα κεπ η στην νομαρχία; Το παλιο πρεπει να το παραδωσω η το κραταω;

---------- Προσθήκη στις 16:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:15 ----------

Απαντηση κανεις;

Τελικα δεν καταλαβα ρε παιδια. Για να αντικαταστησω τωρα το διπλωμα μου που θα παω; Σε αστυνομικο τμημα στα κεπ η στην νομαρχία; Το παλιο πρεπει να το παραδωσω η το κραταω;

---------- Προσθήκη στις 16:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:15 ----------

Απαντηση κανεις;

στα ΚΕΠ θα πας εκτος αν γουσταρεις ταλαιπωρια στη διεθυνση συγκοινωνιων... το παλιο διπλωμα στο παιρνουν εννοειται..

Και σε έλεγχο τι κάνουμε? Θα τρώμε 10 Ευρώ επειδή θα μας γράφει ο κάθε αμόρφωτος τσομπανόβλαχος ότι το ξεχάσαμε? Κανά πρωτόκολλο δίνει το ΚΕΠ τουλάχιστος μπας και πετύχουμε κανέναν που ανήκει στην εξαίρεση του 1 τις χιλιοίς και του αρκεί το χαρτί του ΚΕΠ?

Σωστος!!! Μεχρι να μας ερθει το διπλωμα θα μας δωσει κανα χαρτι το ΚΕΠ; BTW εχω θελω να αλλαξω και τον τοπο γεννησης που ειναι λαθος. Οχι οτι υπαρχει καμια διαφορα αλλα θα ηθελα να γραφει τον ιδιο τοπο γεννησης με τα αλλα χαρτια μου(ταυτοτητα κλπ). Θελει μεγαλη διαδικασια να αλλαξεις καποιο απο τα στοιχεια στο διπλωμα σου; Εχει κανεις καμια παρομοια εμπειρια; Ανηκω στη διευθυνση μεταφορων δυτικης αττικης.

Και σε έλεγχο τι κάνουμε? Θα τρώμε 10 Ευρώ επειδή θα μας γράφει ο κάθε αμόρφωτος τσομπανόβλαχος ότι το ξεχάσαμε? Κανά πρωτόκολλο δίνει το ΚΕΠ τουλάχιστος μπας και πετύχουμε κανέναν που ανήκει στην εξαίρεση του 1 τις χιλιοίς και του αρκεί το χαρτί του ΚΕΠ?

ε δεν πιστευω...ποσο κομπλεξικος θα πρεπει να ειναι καποιος για να μην του αρκει μια απλη φωτοτυπια...σιγα! εμενα παντως που μου ειχαν σπασει το αμαξι και πηραν ολα τα χαρτια ειχα μια απλη φωτοτυπια της "μυνησης κατ'αγνωστου" και σε ελεχγο συνοριακων καναν απλα μια εξακριβωση και τελος... ( ημουν μονο με την φωτοτυπια για κανα μηνα μεχρι να βγουν αδεια,ασφαλεια κτλ...)

• 2 μήνες μετά...

Σημερα εκανα αιτηση στα Κ.Ε.Π.Εκτος απο τα δικαιολογητικα που αναγραφονται παραπανω μου ζητησανε και:

Παραβολο των 3 Ευρω απο την Αγροτικη Τραπεζα της Ελλαδος για αιτηση αντικαταστασης αδειας οδηγησης με νεου τυπου.

Απ οτι μου είπανε δεν γινεται να αλλαξεις τοπο κατοικίας.

Επίσης η νεα αδεια οδηγησης παραλαμβανεται επι τοπου απο την διεύθυνση μεταφορων της Νομαρχιας που εκδοθηκε η παλαιά άδεια.

Πότε θα μικρύνουν και τις ταυτότητες ρε !@#$%* μου? Έχουμε μείνει με τα πορτοφόλια παντόφλες!

Μέχρι να γίνει (και λογικά θα περάσει καιρός, μιας και θα έχουμε και τις κλασσικές αντιδράσεις για... φακέλωμα, αντίχριστο και τα γνωστά) απλά μη την κουβαλάς.

Μόνο το δίπλωμα έχω μαζί μου στο πορτοφόλι. Και τις όσες φορές χρειάστηκα ταυτοποίηση για οτιδήποτε έκανα μια χαρά τη δουλειά μου και με αυτό - δημόσιο έγγραφο είναι στην τελική.

• 1 μήνα μετά...

Αδικαιολόγητη Καθυστέρηση άδειας οδήγησης

Παιδιά, έχω ήδη άδεια αυτοκινήτου και έδωσα για μηχανή στις 04-05-2010.

Είχα ήδη πληρώσει 800 ευρώ τον δάσκαλο σε μαθήματα (χωρίς απόδειξη) και "αναγκάστηκα" να λαδώσω 200 ευρώ τον εξεταστή (Χολαργός) για να περάσω (ποιος ξέρει πώς να τα μοιράστηκαν...).

Ένα μήνα μετά (περίπου 12 Ιούνη 2010) πήγα ο ίδιος στη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. (Χίου 8, Καισαριανή) και τους ρώτησα πότε θα στείλουν τη νέα άδεια εκτυπωμένη πίσω, που την είχαν παραλάβει 04-06-2010 από τη Νομαρχία.

Μου είπαν "προς τέλη Ιούνη", αν και, όπως τους έδειξα την σχετική Υπουργική Απόφαση, ΌΦΕΙΛΑΝ να τη στείλουν εντός 7 ημερών. Μου απάντησαν ότι έγινε ανακατανομή προσωπικού και αργούν περισσότερο. (κλασική απάντηση για να διευκολύνεται η μίζα και ο λαδιάρης υπάλληλος που θέλει το κατιτίς του, δηλ. γρηγορόσημο)

Τώρα (τέλη Ιούνη 2010) στη Νομαρχία (Χολαργός) μου λένε ότι θα την πάρω τέλη Ιούλη, αρχές Αυγούστου!!!

Έχετε ανάλογη εμπειρία εσείς να καταθέσετε;

Είμαι δικηγόρος και σκέπτομαι να τους κάνω αναφορά (και ίσως μήνυση), διότι ο νόμος λέει πως οι υποθέσεις-αιτήσεις των πολιτών πρέπει να διεκπεραιώνονται εντός 50 ημερών ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ. Όποιος θέλει, ας πει τη δική του άποψη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...