Mourgolikos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 μερικες φορες απορω.γιατι να βαλεις ενα firewall οτανα.δεν ξερεις να το χειριζεσι και τα κανεις ολα block η ολα deny β.βαζεις firewall αλλα εχεις ευκολα password. γ.βαζεις firewall και το pc σουρνεται και σπας τα νευρα σου δ.βαζεις firewall και νομιζεις οτι εχεις λυσει το προβλημα ε.βλεπεις common attack απο zombie pc και νομιζεις οτι σου την πεφτει ο kevin mitnick ζ.βαζεις firewall και μετα λες οτι μου κανει επιθεση η ταδε ip με μαιλ sto provider σου και τελικα αυτη η ip ειναι του dns. θ.παρπαονιεσαι οτι δεν βλεπεις σελιδες βρισεις τους παντες και τελικα τα εχεις μπλοκαρει ολα. ι.βαζεις firewall και εχεις windows 98 η windows xp χωρις kanena service pack. κ.βαζεις firewall αλλα δεν παιζεις με ρουτερ η παιζεις με bridged ethernet. λ.ακους τον καθενα που θελει να πουλησει και αγοραζεις firewall για home use. μ.αν ειναι για ετερεια θα παρω hardware firewall n.βαζεις firewall αλλα κατεβαζεις οτι να νε και κανεις accept ολα τα αρχεια. Αν αφορά εμένα να σου τα απαντήσω α.Κάνω block μόνο κάποιες εφαρμογές που ρωτάνε την μάνα τους για αυθεντικότητα και κανα-δυό φορές proccesses περίεργα, μέχρι να μάθω τι κάνουν και γιατί. β.τα password μου όλα είναι πάνω από 8 χαρακτήρες, με αριθμους, γράμματα και σύμβλολα γ.έχω 6GB ram που το χωράει άνετα, ενώ όταν παίζω βαριά παιχνίδια το γυρνάω σε Game Mode δ.Το κύριο πρόβλημα μου είναι το α. συν το ότι κάνει block σε ping requests (hacker's first move) έξω από το safe zone μου ορίζω ε.Ένα attack αν δω δεν με πειράζει, αλλά αν υπάρχει συνέχεια στο log τότε λαμβάνω τα μέτρα μου αρχίζοντας με ένα reconnect και ban στο range ip ζ.Ε δεν νομίζω να έφτασα σε τέτοια ξεφτίλα ποτέ θ.Όταν δεν βλέπω μια σελίδα κοιτάω και λίγο στο blacklist μου.. ι.Έχω τα vista και μάλιστα 64bit από την σχολή μου άρα μιλάμε για συνεχές ενημερώσεις κ.Έχω φάει ώρες να ρυθμίσω κατάλληλα το router μου με το software firewall μου. Όλα δουλεύουν μια χαρά και έχω σωσμένο το .cfg του router λ.Βασικά έχω τοπικό δίκτυο εδώ και έχω και πολλά εκτεθειμένα αρχεία. Άσε που έχω και ftp server στο pc μου. Επίσης πάντα όλα τα προγράμματα ή τα παιχνίδια τα κατεβάζω σε δοκιμαστικές εκδόσεις πριν προβώ σε αγορά. μ.Το οποίο είναι πιο ακριβό και πρέπει να το βολέψεις κάπου στο δωμάτιο. ν.Βασικά δεν κατεβάζω ότι να 'ναι, αλλά πρώτα διαβάζω τα σχόλια από άλλους χρήστες. Κατεβάζω μόνο συμπιεσμένα αρχεία (μακριά από .exe!) και αν έχουν μικρό μέγεθος τα ανεβάζω σε online scanners. Απλώς έτυχε το BitDefender Internet Security 2009 (αυτό έχω) να παρουσιάζει κάποια προβλήματα στα vista x64 με τον προσαρμογέα δικτύου μου. Στα XP x86 όλα μια χαρά ήταν! Αν ρυθμίσεις σωστά το antivirus και to software firewall όχι μόνο σου κάνουν πολύ καλή δουλεία αλλά σου αφήνουν και το σύστημα ξεκούραστο! Χρόνια τρώω το ίδιο καρβέλι και ξέρω το κάθε ψίχουλό του. Αυτή την στιγμή είμαι μόνο με firewall από router καθώ έβγαλα το device filter του bitdefender από τον network adapter μου.
poulinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Αν αφορά εμένα να σου τα απαντήσω α.Κάνω block μόνο κάποιες εφαρμογές που ρωτάνε την μάνα τους για αυθεντικότητα και κανα-δυό φορές proccesses περίεργα, μέχρι να μάθω τι κάνουν και γιατί. β.τα password μου όλα είναι πάνω από 8 χαρακτήρες, με αριθμους, γράμματα και σύμβλολα γ.έχω 6GB ram που το χωράει άνετα, ενώ όταν παίζω βαριά παιχνίδια το γυρνάω σε Game Mode δ.Το κύριο πρόβλημα μου είναι το α. συν το ότι κάνει block σε ping requests (hacker's first move) έξω από το safe zone μου ορίζω ε.Ένα attack αν δω δεν με πειράζει, αλλά αν υπάρχει συνέχεια στο log τότε λαμβάνω τα μέτρα μου αρχίζοντας με ένα reconnect και ban στο range ip ζ.Ε δεν νομίζω να έφτασα σε τέτοια ξεφτίλα ποτέ θ.Όταν δεν βλέπω μια σελίδα κοιτάω και λίγο στο blacklist μου.. ι.Έχω τα vista και μάλιστα 64bit από την σχολή μου άρα μιλάμε για συνεχές ενημερώσεις κ.Έχω φάει ώρες να ρυθμίσω κατάλληλα το router μου με το software firewall μου. Όλα δουλεύουν μια χαρά και έχω σωσμένο το .cfg του router λ.Βασικά έχω τοπικό δίκτυο εδώ και έχω και πολλά εκτεθειμένα αρχεία. Άσε που έχω και ftp server στο pc μου. Επίσης πάντα όλα τα προγράμματα ή τα παιχνίδια τα κατεβάζω σε δοκιμαστικές εκδόσεις πριν προβώ σε αγορά. μ.Το οποίο είναι πιο ακριβό και πρέπει να το βολέψεις κάπου στο δωμάτιο. ν.Βασικά δεν κατεβάζω ότι να 'ναι, αλλά πρώτα διαβάζω τα σχόλια από άλλους χρήστες. Κατεβάζω μόνο συμπιεσμένα αρχεία (μακριά από .exe!) και αν έχουν μικρό μέγεθος τα ανεβάζω σε online scanners. Απλώς έτυχε το BitDefender Internet Security 2009 (αυτό έχω) να παρουσιάζει κάποια προβλήματα στα vista x64 με τον προσαρμογέα δικτύου μου. Στα XP x86 όλα μια χαρά ήταν! Αν ρυθμίσεις σωστά το antivirus και to software firewall όχι μόνο σου κάνουν πολύ καλή δουλεία αλλά σου αφήνουν και το σύστημα ξεκούραστο! Χρόνια τρώω το ίδιο καρβέλι και ξέρω το κάθε ψίχουλό του. Αυτή την στιγμή είμαι μόνο με firewall από router καθώ έβγαλα το device filter του bitdefender από τον network adapter μου. oxi bre deν πηγαινε σε σενα.απλα επειδη ειπαμε αυτο για αυτο το ανεφερα.εννοειτε οτι υπαρχουν και ατομα που ξερουν να τα χρησιμοποιουν.απλα το εφερα σαν παραδειγμα επειδη απειρες φορες εχουν ανοιχτει θεματα οτι τελικα εφταιγε το firewall και αλλα τοσα εχω δει με τα ματια μου λογω δουλειας.δεν πηγαινε συγκεκριμενα το post αλλα γενικα.οταν καποιος ξερει να το χειριστει εκει ναι αλλα οταν δεν ξερεις τι σημανει firewall και απλα ναι μου το βαλε το hackeraκι ξαδερφος μου και μου ειπε οτι προσταυτευομε αλλα ναι δεν ξερω τι σημαινει permit deny εκει καταλαβενεις.δεν πηγαινε προσωπικα απλα ηταν μια γενικη απορια
Mourgolikos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 oxi bre deν πηγαινε σε σενα.απλα επειδη ειπαμε αυτο για αυτο το ανεφερα.εννοειτε οτι υπαρχουν και ατομα που ξερουν να τα χρησιμοποιουν.απλα το εφερα σαν παραδειγμα επειδη απειρες φορες εχουν ανοιχτει θεματα οτι τελικα εφταιγε το firewall και αλλα τοσα εχω δει με τα ματια μου λογω δουλειας.δεν πηγαινε συγκεκριμενα το post αλλα γενικα.οταν καποιος ξερει να το χειριστει εκει ναι αλλα οταν δεν ξερεις τι σημανει firewall και απλα ναι μου το βαλε το hackeraκι ξαδερφος μου και μου ειπε οτι προσταυτευομε αλλα ναι δεν ξερω τι σημαινει permit deny εκει καταλαβενεις.δεν πηγαινε προσωπικα απλα ηταν μια γενικη απορια Άντε ώρα να γράψεις ένα wiki σχετικά με το τι να προσέχουμε στις ρυθμίσεις των firewall και πιά είναι η σωστή χρήση τους! Η απορία μου εδώ και δυο μέρες είναι θα με θυμηθούν από την BitDefender η θα με @#@!! Καλά που τα e-mails είναι τζάμπα
poulinos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 εγω για firewall να γραψω?δεν ειμαι ο αρμοδιος.παραχωρω το δικαιωμα αυτο σε σενα.εγω με τιποτα.
Mourgolikos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2009 εγω για firewall να γραψω?δεν ειμαι ο αρμοδιος.παραχωρω το δικαιωμα αυτο σε σενα.εγω με τιποτα. Ξες να παίζεις την "κολοκυθιά"; -Εσύ! Όταν μου απαντήσουν από την bitdefender θα γράψω κάτι σχετικό με το θέμα που άρχισα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.