Προς το περιεχόμενο

Κατά το upload χάνεται η επικοινωνία pc-router!

Mourgolikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το WAG200G και forthnet έως 24Mbps.

Το πρόβλημα μου είναι πως όταν κάνω upload με full speed, σε rapidshare, μετά από 2-3 λεπτα χάνεται αμέσως η επικοινωνία Υπολογιστή - Modem/Router. Δηλαδή όχι μόνο δεν έχω πρόσβαση στο internet αλλά δεν μπορώ να μπω και στο control panel του router. Το router φαίνεται να λειτουργεί καθώς ασύρματα από άλλο pc μπορώ να συνδεθώ στο control panel του, όπως και να σερφάρω ή και να ανεβάσω σε πλήρη ταχύτητα χωρίς πρόβλημα!

Επίσης μπορώ και κατεβάζω σε πλήρη ταχύτητα (όσο κλειδώνει περίπου) χωρίς κανένα πρόβλημα!

Αυτό μου συμβαίνει από τότε που έβαλα Vista SP1 x64, βγάζοντας τα παλιά XP SP3 x86.

Δεν είχα αλλάξει τίποτα στο WAG200G. Λέω "είχα" γιατί στην προσπάθεια μου να βρω μια λύση του άλλα αρκετά firmwares. Κανένα αποτέλεσμα όμως.

Δοκίμασα και από μεριάς MTU 1500/1492 και Auto αλλά τίποτα.

Το καλώδιο φαίνεται μια χαρά.

Όλοι οι drivers είναι εγκατεστημένοι σωστά..

Τα στοιχεία της σύνδεσης μου είναι:

DSL Status: Connected

DSL Modulation Mode: MultiMode

DSL Path Mode: Interleaved

Downstream Rate: 16635 kbps

Upstream Rate: 1021 kbps

Downstream Margin: 6 db

Upstream Margin: 9 db

Downstream Line Attenuation: 11 db

Upstream Line Attenuation: 2 db

Downstream Transmit Power: 12 db

Upstream Transmit Power: 18 db

(Κλασσικά db της Forthnet)

Το DSL Modulation είναι Multimode

και το Encapsulation είναι PPPoE

Παραθέτω και το log του router μου κατα την προσπάθεια upload. (λέει 2002 ημερομηνία η οποία είναι λανθασμένη..)

*Δεν κάνω upload torrents, απλώς με τον Rapid Uploader ανεβάζω στο Rapidshare με 110KB/s..

To πρόβλημα είναι μόνο κατά το upload σε υψηλή ταχύτητα και για πάνω από 1-2 λεπτά. Download κάνω κανονικότατα.

Πρέπει να κάνω reboot Pc και Router και αφού περιμένω 5 λεπτά περίπου έχω ξανά πρόσβαση από το PC μου.

*Στο PC μου έχω 2 θύρες lan. Και στις 2 το ίδιο. Και αν κολήσει με την μία και το αλλάξω πάλι τίποτα.

Μια βοήθεια....

router__log.txt

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καταλαβαίνω οτι εφόσον δεν κατεβάζεις torrent δεν μιλάμε για Maximum Connections allowed bug αλλά ωστόσο δες στα Event αμα σου παρουσιάζει κάποιο ID για το πρόβλημα. Ψάξε για TCP fails ή κάτι τέτοιο. αμα κατάλαβα καλά απο άλλο pc μπαίνεις στον router σωστα;

http://www.asiaplate.com/forum/viewtopic.php?p=2415&sid=f731161f674367ba00690f78f8c14081

http://www.tipandtrick.net/2008/64-bit-x64-windows-vista-sp1-60011800-tcpipsys-auto-patcher-to-fix-event-id-4226-and-unlock-increase-maximum-connections-allowed/

Δες αυτό σε περίπτωση που ταιρίαζουν τα Event ID

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!

Από τα events (πολλά είναι) νομίζω ότι είναι σχετικά αυτά:

Ηttp Event: (15016) (Error)

Unable to initialize the security package Kerberos for server side authentication. The data field contains the error number.

Dhcp-Client: (1003) (Warning)Your computer was not able to renew its address from the network (from the DHCP Server) for the Network Card with network address 001731DC60C3. The following error occurred:

The semaphore timeout period has expired.. Your computer will continue to try and obtain an address on its own from the network address (DHCP) server.

Error σχετικό με τον RapidUploader:

User Profile Service: (1530)

Windows detected your registry file is still in use by other applications or services. The file will be unloaded now. The applications or services that hold your registry file may not function properly afterwards.

DETAIL -

1 user registry handles leaked from \Registry\User\S-1-5-21-3508444872-147400325-1192905864-500_Classes:

Process 1912 (\Device\HarddiskVolume3\Programs\RapidUploader\RapidUploader.exe) has opened key \REGISTRY\USER\S-1-5-21-3508444872-147400325-1192905864-500_CLASSES\Wow6432Node

Και το τελευταίο είναι (μάλλον από το BitDefender μου):

Service Control Manager Eventlog Provider: (7000)

The BDSelfPr service failed to start due to the following error:

The system cannot find the file specified.

(Δεν καταλαβαίνω πολλά εδώ..)

Πάντως δοκίμασα αυτά που έχει στο δεύτερο link, αλλά πάλι τίποτα..

Με restart του υπολογιστή έχω πάλι πρόσβαση στο router. Άρα πιστεύω πως κάτι υπάρχει στο windows. Λες οι driver του network adapter μου να μην έκατσαν καλά; Μπορώ όμως να κατεβάζω άνετα..

Α το λειτουργικό είναι κατεβασμένο από την σχολή μου. Είναι η Business έκδοση.

Δημοσ.

Σχετικά με το που είναι το πιο ενδιαφέρον

Dhcp-Client: (1003) (Warning)Your computer was not able to renew its address from the network (from the DHCP Server) for the Network Card with network address 001731DC60C3. The following error occurred:

The semaphore timeout period has expired.. Your computer will continue to try and obtain an address on its own from the network address (DHCP) server.

Ψάχνοντας σε site βρήκα οτι η αιτία του προβλήματος μπορεί να είναι ένα απο τα παρακάτω:

1)Linksys router (δοκίμασε άλλο router)

2)Zonealarm ή Inetrnet Security Zone (κλείστα)

3) Μεγαλο Path στο αρχείο. path > 128 χαρακτήρες! Δοκίμασε c:\test.zip μέγεθος για να στέλνεις για 2 λεπτά+...

Λογικά θα πρέπει να σου εμφανίσει αντίστοιχο πρόβλημα ακόμα και αν προσπαθείς να περάσεις το αρχείο σε LAN τοπικο υπολογιστή.

Συγκεκριμένα απάντηση που βρήκα κάπου που δεν θυμάμαι... :)

Is this a Linksys Router?

Wired or WIFI?

Are you using an Internet Security Suite or ZoneAlarm?

This may also be thr problem....

This can happen when the total path length of the source file

and the total path length of the destination file are greater than a given

value, 128 I believe. When this occures in windows, it results in a Path

Too Deep error.

Ψάξε και εδώ...

http://www.chicagotech.net/winissues/pathtoolong.htm

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου :-)

Δεν νομίζω να παίζει ρόλο σε μένα το βάθος του path καθώς από το ίδιο path όταν ανεβάζω με περιορισμένη ταχύτητα 64KB/s δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα.

Έκανα ένα γρήγορο format και δοκίμαζα σε κάθε φάση το upload.

Σε φρέσκα Vista με μόνο τα updates περασμένα ανέβαζε με 60-70KB/s (ίσως έπεσα με μπουκωμένο δίκτυο) χωρίς να μπλοκάρει.

Με το που έβαλα το BitDefender παρατήρησα πως το upload μου σύμφωνα με την ένδειξη του RapidShare manager ήταν 1.000ΚΒ/s!! :confused:

Έβαλα και το TuneUp Utilities 2009 να κάνω από εκεί ένα optimize αλλά και πάλυ τα ίδια (1000KB/s upload και μετά από 2 λεπτά μπλοκάρισμα!)

Εδώ και πολύ ώρα κάνω upload με φραγμό στα 64ΚΒ/s και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα! Όμως βλέπω το εξής περίεργο: Κάνει upload στα 1000KB/s για 1 δευτερόλεπτο και μετά σταματάει για λίγο και ξανά upload 1000ΚΒ για 1 sec! Με τέτοιο τρόπο ώστε να μένει η μέση τιμή του upload στα 62KB/s!

Άρα μάλλον o adapter μου νομίζει πως είμαι στην America και στέλνει με ρυθμό 1000KB/s. Γίνεται κάπως να το περιρίσω αυτό; Να του δώσω τις τιμές της ADSL μου και να μην στέλνει τόσα στο router και το μπουκώνει!

Δημοσ.

Δοκίμασε και απο άλλο pc, ενδέχεται να σε περιορίζει ο πάροχος. Εμένα με κόβει στο download μερικές φορές που σπριντάρω :shifty:

Δημοσ.

Στα XP δεν μου τα έκανε αυτά...

Βασικά έβαλα flow control για Tx μόνο και βάζω εγώ max ταχύτητα 110-128ΚΒ/s στα προγράμματα στο upload. Μέχρι τώρα όλα καλά. (!)

Μένει να το δοκιμάσω και από ping σε κανένα παιχνίδι..

Τώρα αν έκατσε να κάνει κασκαρίκες (που την θυμήθηκα αυτή την ξέξη :lol:) η forthnet παράλληλα με την μετάβαση στα Vista, τι να πω...

Download πάει μια χαρά..

Έχω static ip στο dhcp του router.

Δημοσ.

Στα XP δεν μου τα έκανε αυτά...

Βασικά έβαλα flow control για Tx μόνο και βάζω εγώ max ταχύτητα 110-128ΚΒ/s στα προγράμματα στο upload. Μέχρι τώρα όλα καλά. (!)

Μένει να το δοκιμάσω και από ping σε κανένα παιχνίδι..

Τώρα αν έκατσε να κάνει κασκαρίκες (που την θυμήθηκα αυτή την ξέξη :lol:) η forthnet παράλληλα με την μετάβαση στα Vista, τι να πω...

Download πάει μια χαρά..

Έχω static ip στο dhcp του router.

Δημοσ.
Netlimiter για να περιορίσεις με software το Upload σου.

http://www.netlimiter.com/

Ε ρε που φτάσαμε να βάζουμε προγράμματα για να μειώσουμε την ταχύτητα σύνδεσης μας! :P

Βασικα και εμενα μου το εκανε αυτο μεχρι που αλλαξα encapsulation απο pppoe σε pppoa και καθαρισα ;)

Σε Forthnet θα πιάσει αυτό η θα μου ρίξει άκυρο; :X (Δεν μπορώ να το δοκιμάσω τώρα, κατεβάζω το demo του FEAR 2 στο steam B))

Παντως μέχρι στιγμής είμαι καλά :-)

Από ping που έκανα σε διάφορους hosts είμαι πάρα πολύ καλά.. Μένει το gaming να τσουλάει..

Πάντως θα σκάσω αν δεν μάθω γιατί μου το κάνει τώρα αυτό στα Vista.. Στα XP ήμουν άψογα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...