Προς το περιεχόμενο

Ανεξηγητα κολληματα σε νεο PC

MacPhisto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
σωστος...πολυ σωστος ο mirotis..εκανα update το bios , περασα και νεους drivers για το wireless keyboard και mouse και θα περιμενω.....δοκιμασα και με usb keyboard και mouse και για κανα μισαωρο που τα ειχα , πηγαινε καλα....τι διαολο....το ασυρματο να κανει τετοιο κολλημα;;;

Από την αρχή φωνάζω και ωρύομαι: ΟΧΙ ΑΣΥΡΜΑΤΑ, ΒΑΛΕ PS/2 ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ !!!

Εν πάση περιπτώση, αυτό είναι "ένα το κρατούμενο". Μπορεί να έχει πρόβλημα η μητρική στη USB θύρα που συνδέεις το receiver του ασύρματου. Δοκίμασες σε άλλη θύρα;

Κάτι ακόμα που θα έψαχνα: μιας και ο subhuman είπε ότι το δικό του παρόμοιο πρόβλημα διορθώθηκε στα Vista βάζοντας το SP1, κοίτα να δεις τι διορθώσεις κάνει το SP1 αυτό μήπως και υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα στα ΧΡ.

Δημοσ.
σωστος...πολυ σωστος ο mirotis..εκανα update το bios , περασα και νεους drivers για το wireless keyboard και mouse και θα περιμενω.....δοκιμασα και με usb keyboard και mouse και για κανα μισαωρο που τα ειχα , πηγαινε καλα....τι διαολο....το ασυρματο να κανει τετοιο κολλημα;;;

Από την αρχή φωνάζω και ωρύομαι: ΟΧΙ ΑΣΥΡΜΑΤΑ, ΒΑΛΕ PS/2 ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ !!!

Εν πάση περιπτώση, αυτό είναι "ένα το κρατούμενο". Μπορεί να έχει πρόβλημα η μητρική στη USB θύρα που συνδέεις το receiver του ασύρματου. Δοκίμασες σε άλλη θύρα;

Κάτι ακόμα που θα έψαχνα: μιας και ο subhuman είπε ότι το δικό του παρόμοιο πρόβλημα διορθώθηκε στα Vista βάζοντας το SP1, κοίτα να δεις τι διορθώσεις κάνει το SP1 αυτό μήπως και υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα στα ΧΡ.

Δημοσ.

επανερχομαι....με το ενσυρματο usb πληκτρολογιο και mouse το προβλημα μειωθηκα αισθητα αλλα δεν εξαφανιστηκε....

τα ασυρματα που εχω σε αλλο pc δουλευουν μια χαρα......

τα επανεφερα στο δικο μου και ξανα-μανα τα ιδια..κολληματα κτλ κτλ....

υπαρχει κατι αλλο που μπορω να δοκιμασω περα απο format και ολα απο την αρχη;;;

υπαρχει περιπτωση η 64bit αρχιτεκτονικη του i7 να εχει προβλημα με τα 32bit των Windows XP και να εκδηλωνεται με αυτον τον τροπο;;;

Δημοσ.

υπαρχει καμια λογικη στο να εξαφανιζονται η εστω να μειωνονται θεαματικα τα κολληματα οταν το usb του wireless δεν παει απευθειας σε θυρα του PC , αλλα μεσω USB hub;;;

μου ειπαν να το δοκιμασω και οντως εχει τεραστια διαφορα....!!!!

Δημοσ.
υπαρχει καμια λογικη στο να εξαφανιζονται η εστω να μειωνονται θεαματικα τα κολληματα οταν το usb του wireless δεν παει απευθειας σε θυρα του PC , αλλα μεσω USB hub;;;

μου ειπαν να το δοκιμασω και οντως εχει τεραστια διαφορα....!!!!

Φαντάζομαι ότι και το USB hub το συνδέεις στην ΙΔΙΑ USB θύρα που συνδέεις και τον ασύρματο δέκτη, σωστά;

Αν ναι, τότε η μόνη αιτία που μπορώ να φανταστώ είναι -αν το USB hub σου έχει δική του τροφοδοσία, όπως συνηθίζεται για αυτά που έχουν 4+ πόρτες- ότι η USB θύρα του υπολογιστή έχει πρόβλημα τροφοδοσίας...

Δε βάζει κάτι άλλο το μυαλό μου.

Δημοσ.

στην ιδια usb θυρα τα βαζω και τα 2.....

αν ισχυει αυτο που λες valliant , τι μπορω να κανω;;ειναι θεμα motherboard δηλαδη;;;

thanx και παλι...

Δημοσ.
στην ιδια usb θυρα τα βαζω και τα 2.....

αν ισχυει αυτο που λες valliant , τι μπορω να κανω;;ειναι θεμα motherboard δηλαδη;;;

thanx και παλι...

Δυστυχώς ναι!

Αν το πρόβλημα παραμένει σε ΟΠΟΙΑ USB θύρα (της μητρικής) το συνδέεις, τότε πας για αντικατάσταση.

Αν σε κάποια άλλη θύρα ο συνδυασμός USB hub+τροφοδοτικό του+ασύρματος δέκτης λειτουργούν σωστά, τότε έχουν χαλάσει κάποια ή κάποιες από τις θύρες μόνο.

Στην τελική είναι θέμα κάποιων πυκνωτών που χρειάζονται αντικατάσταση οπότε, αν δεν καλύπτει ακόμα η εγγύηση την μητρική σου, ίσως κάποιος καλός και εξειδικευμένος ηλεκτρονικός να μπορεί να σου την σώσει.

Τι να πω, καλή τύχη...

Δημοσ.

εγκατέστησε σε ενα 2ο partition είτε τα vista sp1, ειτε τα windows 7 beta 1.. dual boot με τα XP.

αν δεν σου αρέσουν μην τα χρησιμοποιήσεις μόνιμα, και βάλε default boot entry τα XP, με timeout=0.

απλά δοκιμασέ τα για να δεις αν μιλαμε για προβλημα υλικού, ή software.

η εγκατάσταση τους ειναι παιχνιδάκι -καμια σχέση με τα xp- και μεχρι να περιμενεις τα επομενα replies σε αυτο το τοπικ, θα εχει ηδη τελειώσει.

Με τέτοιο υπολογιστή που έχεις - 2009, 4cores ,4Gb DDR3 - , να μιλάμε για το αν τρώνε τσάμπα σορσες τα βιστα, ειναι αστείο.

Εχω βιστα και win7 σε Athlon Χ2 4400 (τεχνολογία 2005, DDR1 ), και (απο την μέρα που αύξησα τη μνήμη απο 1 σε 2 γίγα) πάνε μιά χαρά.

Aν σου φαίνεται "δυσκοίλιο" το GUI, απλά γύρνα το στο classic windows theme.

Δημοσ.
εγκατέστησε σε ενα 2ο partition είτε τα vista sp1, ειτε τα windows 7 beta 1.. dual boot με τα XP.

αν δεν σου αρέσουν μην τα χρησιμοποιήσεις μόνιμα, και βάλε default boot entry τα XP, με timeout=0.

απλά δοκιμασέ τα για να δεις αν μιλαμε για προβλημα υλικού, ή software.

η εγκατάσταση τους ειναι παιχνιδάκι -καμια σχέση με τα xp- και μεχρι να περιμενεις τα επομενα replies σε αυτο το τοπικ, θα εχει ηδη τελειώσει.

Με τέτοιο υπολογιστή που έχεις - 2009, 4cores ,4Gb DDR3 - , να μιλάμε για το αν τρώνε τσάμπα σορσες τα βιστα, ειναι αστείο.

Εχω βιστα και win7 σε Athlon Χ2 4400 (τεχνολογία 2005, DDR1 ), και (απο την μέρα που αύξησα τη μνήμη απο 1 σε 2 γίγα) πάνε μιά χαρά.

Aν σου φαίνεται "δυσκοίλιο" το GUI, απλά γύρνα το στο classic windows theme.

Καλή η πρόταση του random :-)

Για ακόμα πιο γρήγορο τεστάρισμα υλικού, στο ίδιο σκεπτικό, γιατί δεν τρέχεις ένα liveCD Linux να δεις τι γίνεται; Ούτε εγκαταστάσεις ούτε τίποτα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...