Προς το περιεχόμενο

Ανεξηγητα κολληματα σε νεο PC

MacPhisto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια..μια βοηθεια γιατι θα το σπασω το μηχανημα...

εφτιαξα την παρακατω συνθεση

CPU : Intel Core i7-920 - 2,66GHz - 8MB

Motherboard : Gigabyte GA-EX58-DS4 - Socket LGA1366 - motherboard

Καρτα Γραφικων : Gigabyte GTX 260 875 MB

RAM : G.Skill NQ Series F3-12800CL9D-4GBNQ Dual Channel - memory - 4 GB ( 2 x 2 GB ) - DIMM 240-pin - DDR3

Δισκο : WD VelociRaptor WD1500HLFS - hard drive - 150 GB - SATA-300 και

WD Caviar Blue WD5000AAJS - σκληρός δίσκος - 500 GB - SATA-300

Τροφοδοτικο : Coolermaster στα 800+ watt(δε θυμαμαι ακριβως)

πανω στο PC εχω βαλει και ups...αυτα...

τρεχω Windows XP SP3...

το προβλημα ειναι οτι το pc κολλαει!τρωει κατι μικρα κολληματα του μισου δευτερολεπτου και μαλιστα χωρις να κανω κατι που απαιτει υψηλη επεξεργαστικη ισχυ..πχ σε απλο browsing κτλ κτλ....εχω την εντυπωση πως εκεινη τη στιγμη διαβαζει ο velociraptor....στεκει αυτο σε νεο pc???κατα τ'αλλα μια χαρα παει..και σε παιχνιδια και στα παντα...απλα ανα τακτα χρονικα διαστηματα τρωει αυτο το κολλημα..καμια ιδεα ρε παιδια;;;

thanx προκαταβολικα....

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το πιο μισητό μου πρόβλημα! Κι αυτό γιατί μπορούν να φταίνε διάφορα τινά...

1. Για αρχή, ξεκίνα τον υπολογιστή σε safe mode και δες αν εξακολουθούν να παρουσιάζονται τα "στιγμιαία κολληματάκια". Βεβαιώσου ότι δεν τρέχουν προγράμματα anti-spyware, anti-virus, κλπ.

2. Αν συνεχίζονται τότε ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ δεν φταίει κάποια εφαρμογή. Φαντάζομαι ότι δεν χρησιμοποιείς 'βαριές' εφαρμογές όταν αυτό συμβαίνει, π.χ. σχέδια AutoCAD, μεγάλες εικόνες, επεξεργασία βίντεο, παιχνίδια... Απ' όσο κατάλαβα συμβαίνει ακόμα κι αν απλώς τρέχεις τον ΙΕ, σωστά; Πάτα Alt-Ctrl-Del, διάλεξε τη καρτέλα 'Διεργασίες' (processes) και ταξινόμησέ τες κατά CPU. Μην κάνεις τίποτα: περίμενε να δεις αν εμφανίζεται κάποια διεργασία -έστω στιγμιαία- ή αν κάνει peak κάποια από αυτές που τρέχουν. Αν βρεις 'ύποπτο' τερμάτισέ τον και δες αν αλλάξει κάτι.

3. Έχεις πειράξει τις ρυθμίσεις που αφορούν στην εικονική μνήμη (virtual memory) του υπολογιστή σου; Αν όχι, τότε το pagefile θα βρίσκεται στον ίδιο δίσκο που έχεις εγκατεστημένα και τα Windows -να υποθέσω στον Raptor? Δοκίμασε τι γίνεται αν αλλάξεις το μέγεθος και τη θέση του: βάλε fixed 2GB (2000-2000) στον άλλο δίσκο σου. Κάνε restart και επανέλαβε το (2).

4. Βγάλε το ένα module μνήμης και δοκίμασε να δουλέψεις μόνο με το ένα. Κάνε το ίδιο με το άλλο (βάλε αυτό που έβαλες και βγάλε αυτό που έβγαλες). Ίσως είναι ελατωματικό το ένα από τα δύο.

5. Μόλις μου'ρθε άλλο ένα υποψήφιο: αποσύνδεσε ό,τι USB συσκευές έχεις πάνω στον υπολογιστή σου! Εκτυπωτή, ακόμα και το ποντίκι (βρες/δανείσου/κλέψε ένα παλιό PS/2) ! Πολλές φορές το περιοδικό refresh που κάνει το PC ελέγχοντας τις θύρες του για αλλαγές μπορεί να προκαλέσει τέτοια στιγμιαία κολλήματα...

6. Ψιλο-κουφό αλλά... Δεν πιστεύω να τρέχεις κάποιο προγραμματάκι/ρύθμιση που κάνει περιστασιακά defrag είτε του δίσκου είτε της μνήμης (RAM optimizer ή κάτι παρόμοιο), έτσι;

Καλή τύχη!

Δημοσ.

Η εγκατάσταση σου είναι φρέσκια φαντάζομαι! Ρίξε και τις default ρυθμίσεις στο BIOS σου και δες αν κάνει διαφορά! Κατά τα άλλα, φοβάμαι ότι η περίπτωση σου είναι trial & error, μέχρι να βρεις το φταίχτη.

Δημοσ.

Εχεις σκεφτει να κανεις φορματ??μια λυση ειναι αυτη!Το συστημα σου ειναι καινουριο και αφου το προβλημα δεν το εχεις συνεχεια ψαξε για καινουριο bios της μητρικης σου και δες, δεν εχεις τπτ να χασεις!

Δημοσ.

thanx παιδια για τις απαντησεις...

δινω περισσοτερα στοιχεια..

1)virtual memory δεν εχω πειραξει....

2)εκανα το ramtest και ετρεξα και ενα διαγνωστικο για τους Western Digital απο το σιτε της ιδιας και δε βρηκε τιποτα λαθος

3)δεν τρεχω ουτε καποια σοβαρη εφαρμογη , ουτε defrag προγραμματα

4)το pc ειναι 5 ημερων και εχω κανει και format....μηπως παιζει κανα ρολο οτι το keyboard και το mouse ειναι ασυρματα;;;;;

θα δοκιμασω και τα αλλα που μου ειπατε...thanχ και παλι

Δημοσ.

ξερω κι εγω ρε γαμωτο...κολλαει το mouse...περιμενω για λιγο να εμφανιστουν τα γραμματα.....ανα 10-15 λεπτα το παθαινει αυτο...

τι εννοεις Thresh με τη Ram;;;

δεν ηθελα να βαλω vista....τα ειχα στο laptop και τα εβγαλα....τσαμπα sources τρωνε....

Δημοσ.
ξερω κι εγω ρε γαμωτο...κολλαει το mouse...περιμενω για λιγο να εμφανιστουν τα γραμματα.....ανα 10-15 λεπτα το παθαινει αυτο...

δεν ηθελα να βαλω vista....τα ειχα στο laptop και τα εβγαλα....τσαμπα sources τρωνε....

μμμ τα δοκιμασες για αρκετο χρονικο διαστημα και οχι δυο μερες για παραδειγμα?

εγω λεω οτι ειναι κριμα να εχεις τα xp σε αυτο το συστημα αν οχι εγκληματικο...και αυτο θα το καταλαβεις στο multitasking ισως σταματησουν και τα κολληματα δεν ξερεις ποτε...

Δικια σου επιλογη ομως αν θες μεινε με τα xp

Δημοσ.

τα vista;;;

τα ειχα για κανα χρονο σε laptop....δεν ειχα παραπονο...απλα αισθανομαι οτι μου τρωγανε ram,cpu ανευ λογου και αιτιας...ειδικα για τη χρηση που τα ειχα...

Δημοσ.
τα vista;;;

τα ειχα για κανα χρονο σε laptop....δεν ειχα παραπονο...απλα αισθανομαι οτι μου τρωγανε ram,cpu ανευ λογου και αιτιας...ειδικα για τη χρηση που τα ειχα...

ε τοτε βαλε 98 λιγοτερη ram και θα χρησιμοποιησουν

και το ubuntu πιο ελαφρυ θεωρειται απο τα vista αλλα εχω την εντυπωση οτι κουραζει περισσοτερο τον επεξεργαστη απο τα vista

ναι τα vista ξεκιναν χρησιμοποιωντας πιο πολυ μνημη και αυτη η αισθηση σου δημιουργειται πιο πολυ στην εκκινηση που βλεπεις να τρωει αρχικα πολυ RAM ενω μετα πεφτει

οταν χρειαζοσουν πιο πολυ μνημη το συστημα θα σου την εδινε ελευθερωνοντας απο αλλου

μονος σου το πες οτι δεν ειχες κανενα παραπονο με vista σε laptop και τα εβγαλες, οταν ομως εχεις κολληματα με τα XP σε καινουριο συστημα i7 γιατι τα κρατας και δεν δοκιμαζεις τα vista?????????

• Super Moderators
Δημοσ.

εννοώ ότι είναι κρίμα να βάζεις dual channel kits και όχι triple channel (3χ1gb or 3x2gb) αφού οι Core i7 υποστηρίζουν και triple channel...

Δημοσ.

Σιχαίνομαι τα ασύρματα εκ πεποιθήσεως και αξιωματικά. Τελεία.

Η πιο απλή δοκιμή που μπορείς να κάνεις λοιπόν είναι με ΕΝΣΥΡΜΑΤΑ ΚΑΙ PS/2 ποντίκι και πληκτρολόγιο. Τσεκάρισε και πες μας.

ΥΓ. Μακριά από τα Vista. :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...