Προς το περιεχόμενο

Περί υπερθέρμανσης GPU

Fandom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μερικές ερωτησούλες περί μιας 8800GT με stock ανεμιστήρα και ταχύτητες:

1)Μπορεί από το πουθενά μια τέτοια GPU να αρχίσει να κρεμάει όποτε χτυπάει 72c; Η αντοχή της στη θερμοκρασία δεν θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη; Ο ανεμιστήρας της δεν θα έπρεπε να ανεβάζει αυτόματα στροφές καθώς η θερμοκρασία αυξάνει;

2)Αν αφαιρέσω την ψύκτρα και αντικαταστήσω την πάστα με arctic, θα μου επιφέρει ρήξη εγγύησης στο Πλαίσιο; Η μήπως δεν τα κοιτάνε καθόλου αυτά;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

edit (ένα ποστ μου παρακάτω):

Nαι τους driver τους καθάρισα επίσης και με driver cleaner, όπως και έκανα rollback στους προηγούμενους μπας και.. αλλά τζίφος.

Η κάρτα κρεμάει κατά τη διάρκεια 3d παιχνιδιών, μαύρη οθόνη για 5 δευ., επανέρχεται, μάυρη οθόνη πάλι μετά απο 10 δευ.. κ.ο.κ.

Η μόνη υποψία μου είναι αν 'ξεράθηκε' η θερμοαγώγιμη και δεν κάνει καλά δουλειά. Αλλά μου φαίνεται πολυ ακραίο απο τη μια μέρα στην άλλη η κάρτα να χρειάζεται +50% ανεμιστήρα για να δουλέψει σωστά.

Στην τελική βλέπω 2 επιλογές: 1) ξηλώνω την ψύκτρα και περνάω ceramique μπας και γίνει κανα θαύμα, 2) μένω όπως είμαι μέχρι να βρω χρόνο να την παώ RMA, σταυρώνοντας τα χέρια..

Δεν ξέρω παίδες, αν έχετε κάτι να προτείνετε..

Δημοσ.

Μεχρι 85 βαθμους εισαι 100% ασφαλης...

Και ναι η εγγυηση χανεται αν βγαλεις την ψυκτρα. Ωστοσο αυτο το κανουν ΜΟΝΟ αν φαινεται πως την εβγαλες..Πχ γρατζουνιες στο PCB, χαλαρες βυδες κτλ κτλ κτλ.

Δημοσ.
Βάλε RivaTuner και ανέβασε μόνος σου τις στροφές του fan

αυτό που λέει το παιδί διότι αλλιώς αν θυμάμαι καλά το fan μένει σταθερό στο 29% χωρίς να αυξάνει όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία..πάντως οι 72 που αναφέρεις δεν είναι πολλοί και σίγουρα όχι πρόβλημα για να κρεμάει η vga...αλλά αυτό γιατί το αναφέρεις έχεις κάποιο πρόβλημα με την κάρτα??

Δημοσ.

Έχω βάλει riva tuner και η κάρτα πράγματι τρέχει απο μόνη της το fan στα 30%, αλλά όταν βάζω κάποιο βαρύ 3d παιχνίδι κρεμάει εκτός αν ανεβάσω το fan κατά πολύ (70+%) όπου και παίζει κανονικά.

Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και ένα χρόνο ποτέ δε χρειάστηκε να κάνω τέτοια πειράματα, ήταν μια χαρά με όλα stock, οπότε και ψάχνω να βρω τι φταίει/τι άλλαξε.

Δημοσ.

Nαι τους driver τους καθάρισα επίσης και με driver cleaner, όπως και έκανα rollback στους προηγούμενους μπας και.. αλλά τζίφος.

Η κάρτα κρεμάει κατά τη διάρκεια 3d παιχνιδιών, μαύρη οθόνη για 5 δευ., επανέρχεται, μάυρη οθόνη πάλι μετά απο 10 δευ.. κ.ο.κ.

Η μόνη υποψία μου είναι αν 'ξεράθηκε' η θερμοαγώγιμη και δεν κάνει καλά δουλειά. Αλλά μου φαίνεται πολυ ακραίο απο τη μια μέρα στην άλλη η κάρτα να χρειάζεται +50% ανεμιστήρα για να δουλέψει σωστά.

Στην τελική βλέπω 2 επιλογές: 1) ξηλώνω την ψύκτρα και περνάω ceramique μπας και γίνει κανα θαύμα, 2) μένω όπως είμαι μέχρι να βρω χρόνο να την παώ RMA, σταυρώνοντας τα χέρια..

Δεν ξέρω παίδες, αν έχετε κάτι να προτείνετε..

Δημοσ.
μπορείς να δοκιμάσεις την κάρτα σε ένα άλλο pc???

Θα βοηθούσε σαφώς. Τροφοδοτικό δεν μου μοιάζει αν και όλοι κάνουμε εικασίες εδώ. Περισσότερες πιθανότητες έχουν είτε η κάρτα γραφικών είτε η CPU και με σαφώς μικρότερες πιθανότητες οι μνήμες (ή μια εξ΄αυτών).

Θα πρότεινα στον φίλτατο να βάλει αν μπορεί την κάρτα γραφικών και σε άλλο PC να δει αν οφείλεται σε αυτήν και παράλληλα να ελέγξει και την CPU. Συνήθως η τελευταία όταν υπερθερμαίνεται κλείνει εντελώς το PC αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Δημοσ.

Συνηθως οταν μαυριζει η οθονη για λιγο και ξανα ανοιγει μετα αυτο ειναι προβλημα τροφοδοτικου που δεν μπορει να δωσει αρκετο ρευμα στην καρτα. Μου εχει τυχει στο παρελθον και γιαυτο το αναφερα.

Δημοσ.

Την κάρτα δεν μπορώ να τη δοκιμάσω σε άλλο pc. Έχω 2ο τροφοδοτικό όμως, θα το δοκιμάσω. Αν και παιδιά, όταν ανεβάζω στροφές τον ανεμιστήρα τότε το πρόβλημα υποχωρεί..

Έτρεξα ένα stress prime 1.5 ώρα χωρίς προβλήματα οπότε κατά πάσα πιθανότητα ούτε CPU oύτε μνήμες είναι το πρόβλημα.

edit: Δοκίμασα με διαφορετικό τροφοδοτικό, τίποτα. Τα ίδια.

Δημοσ.

Βαλε στο 100% τον ανεμιστηρα και κατεβασε το χρονισμο στο memory clock.Φτιαξε ενα low level control profile.Κανονικα στους 89C με την gt θα ειχες artifacts,στους 72 εχεις διακοπτομενες μαυρες οθονες λογω χρονισμου μαλλον.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...