j11h Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Βασικα καθε φορα που ανοιγω το deluge για να κανει download τα torrent που εχω επιλεξει μετα απο λιγη ωρα χανεται η συνδεση με το router.Δοκιμασα και το azureus και παλι τα ιδια.Το pc μου εχει ασυρματη συνδεση με το router και οι αναλογες ρυθμισεις(nat,port forwarding,firewall off κτλ) ειναι ολες οκ,τοσο στον client οσο και στο router.Επισης οταν κατεβαζω με rapidshare ολα ειναι μια χαρουλα και δεν μου εχει πεσει ποτε η συνδεση.Τελος στο pc εχω linux ubuntu 8.10. Καμια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει? Ευχαριστω!
micos000 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Το βασικό όμως δεν μας το είπες. Τι router έχεις. Δεν είναι θέμα pc αλλά του τρόπου με τον οποίο δουλεύουν τα torrents, τα οποία ανοίγουν πολλαπλές συνδέσεις (μπορεί και χιλιάδες). Μερικά router, όπως το Sagem του OTE δεν αντέχουν τόσες πολλές ταυτόχρονες συνδέσεις και κάνουν reboot ή παγώνουν τελείως την σύνδεση. Το Thomson που δίνει με το connex, αντέχει 2000 περίπου. Στο utorrent έχει επιλογές για πόσες συνδέσεις να κρατάει ανοιχτές. Δες το αντίστοιχο στον client που έχεις και κατέβασε τα connections κάτω από τα μισά.
j11h Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Το βασικό όμως δεν μας το είπες. Τι router έχεις.Δεν είναι θέμα pc αλλά του τρόπου με τον οποίο δουλεύουν τα torrents, τα οποία ανοίγουν πολλαπλές συνδέσεις (μπορεί και χιλιάδες). Μερικά router, όπως το Sagem του OTE δεν αντέχουν τόσες πολλές ταυτόχρονες συνδέσεις και κάνουν reboot ή παγώνουν τελείως την σύνδεση. Το Thomson που δίνει με το connex, αντέχει 2000 περίπου. Στο utorrent έχει επιλογές για πόσες συνδέσεις να κρατάει ανοιχτές. Δες το αντίστοιχο στον client που έχεις και κατέβασε τα connections κάτω από τα μισά. Εχω το Sitecom ADSL2+ Modem/Router 54G Turbo WL-174.Θα ριξω μια ματια βεβαια και σε αυτο με τα connections που μου ειπες και αναλογα θα ποσταρω το αποτελεσμα. Ευχαριστω πολυ και παλι!
j11h Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Κάνε disable το DHT και ξαναδοκίμασε. Και DHT και Upnp τα εχω απενεργοποιημενα. Αλλαξα και τα connections οπως ειπαμε αλλα τιποτα παλι τα ιδια. Το περιεργο ειναι οτι ξεκιναει και κανει κανονικα download και upload με τις αναλογες ταχυτητες αλλα ξαφνικα εκει που τρεχουν μια χαρα,μου μηδενιζει download και upload. Μαλιστα μου κολλαει και την συνδεση και οταν ανοιγω τον firefox δεν μπαινει ουτε στο google και πρεπει να κανω restart το pc. Βεβαια ξαναλεω οτι τιποτα απο αυτα δεν συμβαινει οταν κατεβαζω με rapidshare η γενικα οταν κανω καποιο direct download εστω και για μεγαλο χρονικο διαστημα.
micos000 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Τα απλά downloads δεν ζορίζουν τα router. Μια εβδομάδα να κτεβάζεις συνεχόμενα δεν θα έχει πρόβλημα. Όπως σου εξήγησα, το πρόβλημα είναι με τους torrent clients και τα πολλαπλά connections και half-open connections. Στο uTorrent στην καρτέλα Advanced (preferences) έχει μια επιλογή bt.connect_speed 20 και μια net.max_halfopen 8 τις οποίες σε κάποια guides προτίνουν να κατέβουν στα μισά. Το έχω κάνει και δεν έχω πρόβλημα στο δίκτυο, ενώ πριν είχα. Επίσης στην καρτέλα Bit Torrent έχω κατεβάσει αρκετά τα Global Maximum Connections και Maximum number of connected peers. Αυτό το έκανα προλυπτικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.