Προς το περιεχόμενο

αγορα οθονης 22'+ αποριες!!!

antonis__19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 125
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μαγκες δεν στραβωνεστε με τις 22' ?

εδω μιλαμε για "τηλεορασεις" οχι για οθονες...

Θελω και εγω να παρω μια 22' ,αλλα τωρα που τις ειδα απο κοντα μου φαινονται τεραστιες για να καθεσαι στα 50-60 εκατοστα μακρια...

σε τι αποσταση ειστε εσεις? πειτε καμια γνωμη πανω σ'αυτο...

Δημοσ.

Για να μην ανοίξω thread, ας εκθέσω εδώ την απορία μου.

Έχω μια Samsung 740B στις 17" και θέλω να πάρω νέα, μεγαλύτερη οθόνη με μέγιστο budget τα 200-230 ευρώ. Η προφανής πρόταση είναι κάποια 22άρα wide 1680x1050, ωστόσο υπάρχουν μερικοί λόγοι που με αποτρέπουν.

Πρώτον, η οθόνη βρίσκεται σε απόσταση ~55cm από το κεφάλι μου και μια οθόνη 22" θα ήταν ιδιαίτερα κουραστική για την, ήδη επιδεινωμένη με αρκετή μυωπία και λίγο αστιγματισμό, όρασή μου. Τρόπος για να αυξηθεί η απόσταση δεν υπάρχει.

Δεύτερον, δεν με ενθουσιάζει η ιδεά της wide απεικόνισης. Είχα στο laptop μου 17" 1440χ900 και η αναλογία πλευρών με ενοχλούσε πάρα πολύ οπτικά. Προτιμώ σαφώς τις οθόνες 4:3 ή 5:4.

Τρίτον, η κάρτα γραφικών μου είναι μια Radeon HD4850 512MB, ελαφρώς oced σε 655/1060 και σε ανάλυση 1280x1024 φυσάει στα παιχνίδια ακόμη και με φίλτρα. Μετάβαση σε υψηλότερη native ανάλυση ισοδυναμεί με μείωση του framerate, που σημαίνει με τη σειρά του συστηματικά πιο σύντομες αναβαθμίσεις GPU...

Οπότε, τείνω στην επιλογή μιας 19" 5:4, η οποία μου είναι επαρκέστατη σε διαστάσεις για gaming και ταινίες από τα ~2.80m. Το θέμα είναι πως τέτοια μοντέλα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από την αγορά.

Αν επέλεγα σήμερα, θα έπαιρνα κάποιο από αυτά τα monitors:

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1164236&HYOTHONESDIAGONIOS=19+inches&category=69978102&catalog=23

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1152149&HYOTHONESDIAGONIOS=19+inches&category=69978102&catalog=23

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1043315&HYOTHONESDIAGONIOS=19+inches&category=69978102&catalog=23

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169504

με τάση προς την τελευταία LG, λόγω 2 ms response. Η ΕΙΖΟ αξίζει σαν αγορά? Έχει τόση διαφορά από τις υπόλοιπες? Κι αυτή ΤΝ panel έχει...

Περιμένω τις απόψεις σας. :)

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω κάτι?Το μέγεθος της οθόνης που θα πάρει κάποιος,σχετίζεται καθόλου με την απόσταση που ο θεατής κάθεται από την οθόνη?

Δημοσ.
Παιδιά να ρωτήσω κάτι?Το μέγεθος της οθόνης που θα πάρει κάποιος,σχετίζεται καθόλου με την απόσταση που ο θεατής κάθεται από την οθόνη?

εγω φιλε πιστευω πως σχετιζεται και αυτο ρωτισα κιολας πιο πριν... σιγουρα ειναι θεμα συνηθειας αλλα υπαρχουν και συνηθειες που κανουν κακο... δλδ αμα βγουν προσιτες σε τιμη 32'' θα τις παρουμε? και θα καθομαστε στα 40cm? δεν θα ειναι κουραστικο?

Δημοσ.

Όχι μόνο κουραστικό,αλλά και υπερβολικό.Οι 32" πιστεύω ότι είναι το μέγιστο που μπορεί να μπει σε ένα δωμάτιο για χρήση ως τηλεόραση,πόσο μάλλον σαν οθόνη για pc.Τουλάχιστον στο χώρο των τηλεοράσεων,η απόσταση θέασης είναι το προτέυων κριτήριο για τις ίντσες μιας νέας τηλεόραση.

Όποιος ξέρει ας μας πει ποιο είναι το κριτήριο για τις ίντσες στις οθόνες για pc.

Δημοσ.

Πρεπει να καθομαστε τουλαχιστον 1 μετρο μακρια για 29 ιντσες και πανω, ετσι λενε οι γιατροι. Βεβαια οι καινουριες οθονες που ειναι plasma και tft δεν εκπεμπουν την ιδια ποσοτητα ακτινοβολιας με τις ctr αλλα οπως ακι να εχει τα ματια κουραζονται.

Δημοσ.

Μα δεν είναι θέμα ακτινοβολίας.Είναι το ότι,αν βλέπεις πολλές ίντσες σε απόσταση θέασης μικρότερη απ' όσο πρέπει,τότε δεν βλέπεις ολόκληρη την εικόνα με τη μία κι έτσι το μάτι κουράζεται προσπαθώντας γρήγορα να δει ολόκληρη την εικόνα.

Δημοσ.

ΟΛΑ ειναι θεμα συνηθειας...Εγω εχω στο δωματιο μου στα 2.5μετρα 55αρα LCD. Τους 2 πρωτους μηνες μου φαινοταν θηριο, τωρα απλα θελω να παρω μια 70αρα. ΟΛΑ συνιθιζονται.

Τωρα για οθονη PC πανω απο 26 ειναι Overkill, αλλα μεχρι 26 δεν υπαρχει προβλημα αν βλεπεις απο τα 50-60εκκατοστα.

Δημοσ.

Νομιζω οτι στις 26'' τερματιζει το κοντερ για οθονες pc που βρισκονται σε αποσταση 80-100cm.

Απο 26'' και πανω πιστευω οτι η θεαση θα γινεται κουραστικη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...