epivitor Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Με 333Ε παιρνεις την Samsung 2493, που ειναι καταπληκτικη. Μαλλον φιλε μου δεν καταλαβες αυτα που εγραψα στο προηγουμενο post μου αν και μου δινεις την εντυπωση οτι δεν θελεις να τα καταλαβεις γι'αυτο ας σταματησω εδω το off topic που εγω ξεκινησα και να ζητησω συγγνωμη κιολας.
HellasVagabond Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μα αυτο που λες ειναι παραλογο...300ευρω δλδ σε περιοδο 2 ετων.....και 300ευρω παλι σε περιοδο 2 ετων....Με τον τροπο μου ομως θα ευχαριστηθει 24ιντσες αυτα τα 2 χρονια, δεν θα περιμενει μετα απο 2....
deathlok Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 ΜΕκτος αν καποιος θελει να αγορασει μια τωρα και να αγορασει αλλη σε 2 χρονια, αν ναι παω πασο. Πιστεύω πως ακόμα και οι οθόνες πλέον είναι κάτι το αναλώσιμο στους υπολογιστές. Πέρασε η εποχή που έπαιρνες την οθόνη και έλεγες....θα την κρατήσω για δύο τρεις υπολογιστές.
HellasVagabond Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Πιστευω πως μια καλη οθονη αντεχει μια 4ετια ανετα.
epivitor Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Μα αυτο που λες ειναι παραλογο...300ευρω δλδ σε περιοδο 2 ετων.....και 300ευρω παλι σε περιοδο 2 ετων....Με τον τροπο μου ομως θα ευχαριστηθει 24ιντσες αυτα τα 2 χρονια, δεν θα περιμενει μετα απο 2.... Μα καλα ειναι δυνατον να ειναι το ιδιο να δωσεις 300 ευρω σημερα για μια οθονη 24αρα με το να δωσεις 150 ευρω σημερα για μια 22αρα και μετα απο 2 χρονια αλλα 150 ευρω για μια 24αρα? Ξεχνας οτι μ'αυτο που λεω εγω στο τελος εχεις 2 οθονες που στο κατω-κατω μπορεις να την πουλησεις την 22αρα οταν αποφασισεις να πας στην 24αρα ενω μ'αυτο που λες εσυ εισαι ουσιαστικα εγκλωβισμενος 4 χρονια σε μια 24αρα την οποια μαλιστα την εχεις ακριβοπληρωσει. Επισης ξεχνας οτι ειναι παρα πολυ μικροτερο το κοστος του χρηματος στη δικια μου εκδοχη απο τη δικια σου (300 ευρω σημερα > 300 ευρω σε 2 χρονια). Στην τελικη φιλε μου οι μονοι που χρειαζονται τετοιες οθονες (24''+ , IPS panels , PVA panels κα.) ειναι οπως ειπα και πιο πριν οι επαγγελματιες. Οποιος εχει τετοια οθονη και δεν ειναι επαγγελματιας κατα τη γνωμη μου θα ειναι καποιο ατομο πολυ πορωμενο με τους υπολογιστες και δεν νομιζω οτι θα ειναι σωστο να συμβουλευει αλλους και να τους βαζει στο τριπακι ωστε να προχωρησουν σε τετοιες αγορες.
nikoskon Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Πιστευω πως μια καλη οθονη αντεχει μια 4ετια ανετα. Διαφωνώ. Αν οι απαιτήσεις δεν αλλάξουν, τότε δεν θα αλλάξεις και οθόνη. Εαν δεν είχα έλλειψη χώρου, θα έμενα ακόμα με την 19" CRT Viewsonic που είχα προ 10ετίας. Οποιος εχει τετοια οθονη και δεν ειναι επαγγελματιας κατα τη γνωμη μου θα ειναι καποιο ατομο πολυ πορωμενο με τους υπολογιστες και δεν νομιζω οτι θα ειναι σωστο να συμβουλευει αλλους και να τους βαζει στο τριπακι ωστε να προχωρησουν σε τετοιες αγορες. Ή κάποιος extreme gamer. Ή κάποιος που γουστάρει multitasking και μεγάλο χώρο/επιφάνεια εργασίας. 'Η κάποιος που χρησιμοποιεί την οθόνη και σαν TV. Αυτά όσον αφορά διαστάσεις και ανάλυση. Όσον αφορά τεχνολογία panel,τότε ναι, συμφωνώ. Ή επαγγελματίας πρέπει να είσαι, ή πορωμένος ή να σου περισσεύουν φράγκα. Πάντως προσωπικά το TN panelάκι το τιμώ ιδιαιτέρως...
HellasVagabond Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Ποιος μιλησε για S-PVA , IPS Panel ? Μηπως ειπα να δωσει 800+ευρω και δεν το καταλαβα ? Στην τελικη εκεινος αποφασιζει, εγω στην θεση του θα επαιρνα χαλαρα μια 24αρα γιατι αλλη αισθηση η μια και αλλη η αλλη και ας μιλαμε απλα για 2 ιντσες διαφορα.
epivitor Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Ποιος μιλησε για S-PVA , IPS Panel ? Μηπως ειπα να δωσει 800+ευρω και δεν το καταλαβα ?Στην τελικη εκεινος αποφασιζει, εγω στην θεση του θα επαιρνα χαλαρα μια 24αρα γιατι αλλη αισθηση η μια και αλλη η αλλη και ας μιλαμε απλα για 2 ιντσες διαφορα. Ναι ρε συ αλλα ετσι μπαινει ο αλλος στο τριπακι του ασκοπου καταναλωτισμου. Για παραδειγμα ειπε το παιδι που ξεκινησε το θεμα οτι maximum μπορει να δωσει 180 ευρω και ερχεσαι μετα εσυ και του λες οτι η 24αρα ειναι μονοδρομος. Εεεε αυτο ρε φιλε μου νομιζω πως ηταν λαθος που το ειπες γιατι ετσι βαζεις τον αλλον (και ολους τους αλλους που διαβαζουν) να σκεφτει οτι για να το λεει αυτο ενα ατομο που ειναι τοσο ενεργο στο forum και ξερει σιγουρα καποια πραγματα παραπανω, θα ειναι λαθος να δωσει λιγα λεφτα για 22αρα και ισως θα πρεπει να κανει οικονομια για να παει αργοτερα σε 24αρα. Αυτο το φαινομενο το παρατηρω συχνα στο forum και οχι μονο στην κατηγορια των οθονων και ειναι πολυ μεγαλο λαθος κατα τη γνωμη μου.Ατομα που εχουν πολλα posts και φαινεται τελοσπαντων οτι εχουν μεγαλυτερη αγαπη για τους υπολογιστες απο τους κοινους χρηστες συμβουλευουν τους αλλους ξεχνωντας οτι οι περισσοτεροι δεν θελουν κατι τοσο εξειδικευμενο και τους κανουν στο τελος να νομιζουν οτι το θελουν.
nikoskon Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Αυτο το φαινομενο το παρατηρω συχνα στο forum και οχι μονο στην κατηγορια των οθονων και ειναι πολυ μεγαλο λαθος κατα τη γνωμη μου.Ατομα που εχουν πολλα posts και φαινεται τελοσπαντων οτι εχουν μεγαλυτερη αγαπη για τους υπολογιστες απο τους κοινους χρηστες συμβουλευουν τους αλλους ξεχνωντας οτι οι περισσοτεροι δεν θελουν κατι τοσο εξειδικευμενο και τους κανουν στο τελος να νομιζουν οτι το θελουν. +10 χαρακτήρες
HellasVagabond Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Γιατι διαφωνεις nikoskon ? Εσυ λες πως θα ειχες ακομα την 19αρα σου οποτε και 4 χρονια λιγα ειναι που ειπα. Δεν ειναι λοιπον λογικο να παρεις κατι καλο που θα κρατησεις καιρο ? Μα γιαυτο ειπα πως στο τελος εκεινος θα αποφασισει. Οπως και να το κανουμε μια μεγαλη οθονη προσφερει περισσοτερα πραγματα απο μια μικρη. Αναλογα πληρωνεις και κατι περισσοτερο. Δεν του ειπα ομως να παει σε ακριβο πανελ αλλα σε ΤΝ οικονομικο. Φυσικα αποψη μου ειναι και δεν υποχρεωνω κανεναν να την ακολουθησει. Οσο για μενα δεν ειναι απλα χομπυ και αγαπη οι υπολογιστες αλλα και η δουλεια μου.
epivitor Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Γιατι διαφωνεις nikoskon ? Εσυ λες πως θα ειχες ακομα την 19αρα σου οποτε και 4 χρονια λιγα ειναι που ειπα. Δεν ειναι λοιπον λογικο να παρεις κατι καλο που θα κρατησεις καιρο ? Μα γιαυτο ειπα πως στο τελος εκεινος θα αποφασισει. Οπως και να το κανουμε μια μεγαλη οθονη προσφερει περισσοτερα πραγματα απο μια μικρη. Αναλογα πληρωνεις και κατι περισσοτερο. Δεν του ειπα ομως να παει σε ακριβο πανελ αλλα σε ΤΝ οικονομικο. Φυσικα αποψη μου ειναι και δεν υποχρεωνω κανεναν να την ακολουθησει. Οσο για μενα δεν ειναι απλα χομπυ και αγαπη οι υπολογιστες αλλα και η δουλεια μου. Τα ακριβα panels τα χρησιμοποιησα σαν παραδειγμα δεν ειπα οτι ειπες κατι τετοιο. Ακριβως επειδη για σενα οι υπολογιστες ειναι κατι παραπανω απο χομπυ και αγαπη δεν σημαινει οτι αυτο ισχυει για ολους, ομως δινωντας τετοιες συμβουλες δημιουργεις μια εντυπωση οτι οτιδηποτε αλλο περα απο αυτο που λες εσυ δεν ειναι καλο για κανεναν και οπως ειπα αλλη επιρροη εχει σε οσους διαβαζουν αυτο που λεει ενα ατομο με 3000 ή 4000 posts και αλλη καποιου με 100 ή 200. Αυριο θα εχω λογικα στα χερια μου την LG W2252TQ και εχω πραγματικα πολυ μεγαλη απορια να δω αν ισχυουν τα οσα λεγονται για τα tn panels, για τις 22'' που φαινονται λιγες σε ορισμενους και για την ποιοτητα των οθονων της LG. Πιστευω οτι θα βγαλω και πολλα χρησιμα συμπερασματα για τα ατομα του forum γενικοτερα.
HellasVagabond Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Στον κοσμο υπαρχουν Τελεια, Πολυ Καλα, Καλα, Μετρια και Χαλια. Δεν ειπα ποτε πως μια 22αρα ΤΝ δεν ειναι καλη, απλα μια 24αρα ειναι Πολυ καλη η εστω καλυτερη αφου θα προσφερει περισσοτερα στον οποιονδηποτε. Εμενα η δουλεια μου δεν ειναι γραφιστικη η κατι που χρειαζεται υψηλη απεικονιση, αρα δεν μιλαω με βαση αυτα που χρειαζομαι εγω. Αν εχεις μονο 1 LCD λιγο δυσκολο να βγαλεις συμπερασμα οποτε αν πηγες απο 19αρι CRT σε 22αρι LCD λογικο να πεις WOW. Το ζητημα ειναι το 22αρι LCD που θα παρεις να το εβλεπες μετα απο αρκετα αλλα LCD.
nikoskon Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Γιατι διαφωνεις nikoskon ? 1 Εσυ λες πως θα ειχες ακομα την 19αρα σου οποτε και 4 χρονια λιγα ειναι που ειπα. Δεν ειναι λοιπον λογικο να παρεις κατι καλο που θα κρατησεις καιρο ? ² Μα γιαυτο ειπα πως στο τελος εκεινος θα αποφασισει. Οπως και να το κανουμε μια μεγαλη οθονη προσφερει περισσοτερα πραγματα απο μια μικρη.³ Αναλογα πληρωνεις και κατι περισσοτερο. Δεν του ειπα ομως να παει σε ακριβο πανελ αλλα σε ΤΝ οικονομικο. Φυσικα αποψη μου ειναι και δεν υποχρεωνω κανεναν να την ακολουθησει. Οσο για μενα δεν ειναι απλα χομπυ και αγαπη οι υπολογιστες αλλα και η δουλεια μου. 1. Γιατί έτσι! 2. Και τί είναι "καλό"; Καλό είναι αυτό που εξυπηρετεί τις ανάγκες σου τις άμεσες και τις άμεσα μελλοντικές (μιας και δεν είμαι mediums). 3. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει πως μια μεγάλη παρέχει περισσότερα από μια μικρή. Είναι πάλι θέμα αναγκών. Το ζητημα ειναι το 22αρι LCD που θα παρεις να το εβλεπες μετα απο αρκετα αλλα LCD. Λάθος. Αναβαθμίζεις κάτι που έχεις, όχι κάτι που δεν έχεις! Πάντα υπάρχει το καλύτερο. Αλλά εσύ κοιτάς ποιό το καλύτερο για εσένα και όχι ποιό είναι το καλύτερο γενικά.
HellasVagabond Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δεν παρεχει μεγαλυτερη διαγωνιο ? Μεγαλυτερη Αναλυση ? Πιο Future Proof λυση ? Εφοσον μιλαμε για οθονες αυτα δεν αρκουν ?
nikoskon Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Δεν παρεχει μεγαλυτερη διαγωνιο ? Μεγαλυτερη Αναλυση ? Πιο Future Proof λυση ?Εφοσον μιλαμε για οθονες αυτα δεν αρκουν ? Για 2 ίντσες δεν έγινε και τίποτα. Ανάλυση αν την συγκρίνεις με τα 21.5" TN στα 1920χ1080, είναι μηδαμινή η διαφορά με τα 1900x1200. Future proof δεν υπάρχει γιατί για μια ακόμα φορά είναι θέμα αναγκών! Είδες πόσο υποκειμενικό είναι τελικά το "καλό";!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.