Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα μετατροπής υποτίτλων σε Greeklish για DVD players χωρίς Ελληνικά

BetaMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα αγόρασα ένα φορητό DVD / DivX players με δυο 7" οθόνες.

Ενώ το μηχάνημα ήταν καλό είχε ένα πρόβλημα:

δεν υποστήριζε ελληνικά σε divx ταινίες...

Η λύση ? Μα φυσικά τα greeklish...

Άρα χρειαζόμουν converter από Ελληνικά σε greeklish.

Δεύτερο πρόβλημα:

τα κεφαλαία greeklish είναι ποιο ευανάγνωστα όταν μιλάμε για υπότιτλους και ειδικά σε 7" οθόνη.

Η λύση? Το word.

Αποτέλεσμα? ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΡΑ !!!

Γι' αυτό έκατσα ενα 3ωρω και έφτιαξα ενα απλό στην χρήση προγραμματάκι που κάνει μετατροπή απο ελληνικούς υπότιτλους σε greeklish και εαν το επιθυμή κάποιος τα κάνει και κεφαλαία greeklish.

Enjoy it !!!

http://www.filefactory.com/file/a039h78/n/Greeklish_rar

Δημοσ.
...

Γι' αυτό έκατσα ενα 3ωρω και έφτιαξα ενα απλό στην χρήση προγραμματάκι που κάνει μετατροπή απο ελληνικούς υπότιτλους σε greeklish και εαν το επιθυμή κάποιος τα κάνει και κεφαλαία greeklish.

Enjoy it !!!

http://www.filefactory.com/file/a039h78/n/Greeklish_rar

Μπράβο φίλε μου, Πολύ καλό και γρήγορο :-D

Ευχαριστούμε ! :mrgreen:

Δημοσ.

Εδώ μας βγαίνουν τα μάτια να διαβάζουμε greeklish στα forums και έχουμε και τον χρόνο να τα ξαναδιαβάσουμε αν δεν καταλάβουμε κάτι.

Να κάνω τα ίδια και σε ταινίες; OMG. Να λείπει το βύσσινο. Χίλιες φορές να τις μετατρέψω σε DVD ή να ενσωματώσω τους υπότιτλους με το AviAddXSubs.

Στην χειρότερη, καλύτερα να τα δω με Αγγλικούς υπότιτλους.

Δημοσ.
Και γιατί να βγάλεις τα μάτια σου διαβάζοντας greeklish;Απλά ενσωμάτωσε τους ελληνικούς υπότιτλους με το AviAddXSubs http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php μέσα σε 3 μόλις λεπτά!!!

Αν και ακούγεται καλό θα ήταν ακόμα καλύτερο αν δούλευε και σε όλους τους players. Στον έναν player που έτσι και αλλιώς παίζει ελληνικού υπότιτλους παίζει στον άλλων των 7" όχι (δεν ξεκινάει καθόλου το έργο ούτε με κατάληξη .avi ούτε σαν .divx).

Έτσι και αλλιώς το πρόγραμμα το έφτιαξα για μένα και το ανέβασα μήπως το χρειασθεί και κάποιος άλλος...σε όποιων δεν αρέσει...απλά ας μην το χρησιμοποιήσει...

-----Προστέθηκε 26/1/2009 στις 01 : 13 : 08-----

Μπράβο φίλε μου, Πολύ καλό και γρήγορο :-D

Ευχαριστούμε ! :mrgreen:

U r welcome

-----Προστέθηκε 26/1/2009 στις 01 : 16 : 18-----

Στο Word αν επιλεξεις ολο το κειμενο και πατησεις Shift+F3 κανει την εναλλαγη κεφαλαια μικρα κλπ!

Ναι το ξέρω...γι' αυτό και αναφέρω το word σαν λύση για τα κεφαλαία αλλά τα συγκέντρωσα όλα σε ένα απλό, μικρό και γρήγορο προγραμματάκι...

Δημοσ.
Εδώ μας βγαίνουν τα μάτια να διαβάζουμε greeklish στα forums και έχουμε και τον χρόνο να τα ξαναδιαβάσουμε αν δεν καταλάβουμε κάτι.

Να κάνω τα ίδια και σε ταινίες; OMG. Να λείπει το βύσσινο. Χίλιες φορές να τις μετατρέψω σε DVD ή να ενσωματώσω τους υπότιτλους με το AviAddXSubs.

Στην χειρότερη, καλύτερα να τα δω με Αγγλικούς υπότιτλους.

Οπως απάντησα και ποιο πάνω.

Το πρόγραμμα το έφτιαξα για μένα και το ανέβασα μήπως το χρειασθεί και κάποιος άλλος...σε όποιων δεν αρέσει...απλά ας μην το χρησιμοποιήσει...

Δεν είναι οτι ζήτησα λεφτά η κάτι άλλο...

-----Προστέθηκε 26/1/2009 στις 01 : 20 : 01-----

Σίγουρα σε κάποιον θα φανεί χρήσιμο και επίσης thanks για το AviAddXSubs δεν το ήξερα.

No problem :)

Μπορει κάποιος να μου πει γιατι δεν μπορώ να χρησημοποιήσω τα icons ?

Δημοσ.
Τί εννοείς... ;

όταν γράφω ένα μήνυμα όπως αυτό εδώ ας πούμε, βλέπω από κάτω τα εικονίδια με τα faces ( smile, angry κ.λ.π.) αλλά δεν μπορώ να τα βάλω μέσα στο μήνυμα...

Δημοσ.

Αυτό είναι θέμα Javascript. Μήπως την έχεις απενεργοποιήσει, είτε από τα Preferences του browser σου είτε με κάποιο add-on (π.χ. NoScript extension στον Firefox) ;

Δημοσ.
Αυτό είναι θέμα Javascript. Μήπως την έχεις απενεργοποιήσει, είτε από τα Preferences του browser σου είτε με κάποιο add-on (π.χ. NoScript extension στον Firefox) ;

Δεν νομίζω...δεν έχω πρόβλημα σε οτιδήποτε άλλο και ενω χρησημοποιο firefox δεν εχω το noscript.

Οταν πατήσω το smile πχ εμφανίζετε πάνω δεξιά μετά των τον τιτλο.

Μπορω να τον σύρω μεσα στο μήνυμα αλλά εμφανίζετε έτσι http://www.insomnia.gr/forum/images/icons/1.png

...????!?!?!?!

-----Προστέθηκε 26/1/2009 στις 07 : 34 : 45-----

χμμμ...μάλων αυτά τα smileys είναι για των τίτλο και όχι για μέσα στο μύνημα...

Δημοσ.
Στα smilies που είναι στην στήλη στα δεξιά, κάνεις απλά κλίκ επάνω στο εικονίδιο που θέλεις :-)

96913950om6.th.jpg

χεχεχε...τελικά εγώ δέν έβλεπα τα εικονίδια αριστερά...μονο τα απο κάτω.

Στις ρυθμίσεις μου ήταν ενεργός ο απλός επεξεργαστής (τεχτ) μηνυμάτων:o:o:o

είμαστε λιγάκι off topic ομως....

Δημοσ.
Στα smilies που είναι στην στήλη στα δεξιά, κάνεις απλά κλίκ επάνω στο εικονίδιο που θέλεις :-)

96913950om6.th.jpg

χεχεχε...τελικά εγώ δέν έβλεπα τα εικονίδια αριστερά...μονο τα απο κάτω.

Στις ρυθμίσεις μου ήταν ενεργός ο απλός επεξεργαστής (τεχτ) μηνυμάτων:o:o:o

είμαστε λιγάκι off topic ομως....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...