Προς το περιεχόμενο

Abit ip35 pro no post

Tzimmys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλημέρα. Αγόρασα αυτή τη βδομάδα τη συγκεκριμένη μητρική από συμφορουμίτη μας. Χθες που είχα χρόνο κάθισα να συνδέσω τα κομμάτια.

psu coolermaster Μ520

cpu e5200

ram 2χ1 γιγα crucial ballistix

gpu 8800 gts 512

Τα συνδέω, βάζω μπροστά, τίποτα. Δεν μπαίνει καν στο bios. Καταρχήν να πω ότι το παιδί που μου τη πούλησε το πιστεύω ότι όταν την είχε δούλευε μια χαρά. Φαίνεται εντάξει παλικάρι.

Στο θέμα μας. Κάνει να ανάψει, δίνει ρεύμα παντού (fan cpu, fan gpu, leds της mobo) δεν κάνει κανένα beep, σβήνει στιγμιαία, κάνει να ξαναανάψει, ξαναδίνει ρεύμα παντού και μένει εκεί. Πάλι χωρίς κανένα beep.

Ο κωδικός που δίνει η οθόνη που έχει πάνω είναι ο 01. Απο το manual σημαίνει

>Expand the Xgroup codes locating in physical address 1000:0

Δοκίμασα clear cmos με όλους τους τρόπους, (jumpers, μπαταρία, ένα διακόπτη που έχει το συγκεκριμένο mobo) αλλά τίποτα. Η ίδια κατάσταση.

Και πιο πολύ στεναχωριέμαι γιατί το pc το φτιάχνω για φίλο μου και περίμενε καιρό. Εκεί που είπαμε ότι χθες θα ήμαστε εντάξει, πάθαμε αυτό.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμήσω πολύ. Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αυτό το έχω δει ήδη φίλε, αλλά από search που έκανα υπάρχουν πολλοί τύποι που δουλεύουν τη mobo με αυτόν το cpu.

• Moderators
Δημοσ.

Παντως οι ραμ ειναι πληρως συμβατες.

Εχω IP35Pro και Crucial Ballistix 2x1GB (και αλλες ραμ βεβαια), και δουλευει οκ :-)

Δοκιμασε μονο με cpu και Vga και ραμ να δεις αν θα αναψει, οχι δισκους και τετοια.

Δοκιμασε να ψυσηξεις τα σλοτ γιατι μπορει να εχουν πιασει σκονη.

Τελος, βρες εναν δανεικο cpu που υποστηριζεται σιγουρα και δοκιμασε μ αυτον.

Δημοσ.

τοτε ξεκινα απο την αρχη τη συνδεσμολογια και σες μηπως μπορεις να μαθεις ποια εκδοση μπιος φορα,αν γινεται απο το παιδι που την αγορασες.

Δημοσ.
Παντως οι ραμ ειναι πληρως συμβατες.

Εχω IP35Pro και Crucial Ballistix 2x1GB (και αλλες ραμ βεβαια), και δουλευει οκ :-)

Ναι george, το ξέρω. Μίλησα με το παλικάρι και μου είπε ότι εσύ του είχες προτείνει τις μνήμες. :-D

Δοκιμασε μονο με cpu και Vga και ραμ να δεις αν θα αναψει, οχι δισκους και τετοια.

Το έχω δοκιμάσει ήδη και μάλιστα εκτός κουτιού.

Δοκιμασε να ψυσηξεις τα σλοτ γιατι μπορει να εχουν πιασει σκονη.

Ποια slot, όλα? λες αλήθεια να παίζει αυτό? Λίγο δύσκολο μου φαίνεται, αλλά τώρα θα τα δοκιμάσω όλα.

Τελος, βρες εναν δανεικο cpu που υποστηριζεται σιγουρα και δοκιμασε μ αυτον.

Αυτό είναι λίγο δύσκολο ρε γαμώτο. Θα προσπαθήσω.

τοτε ξεκινα απο την αρχη τη συνδεσμολογια

V' done it

σες μηπως μπορεις να μαθεις ποια εκδοση μπιος φορα,αν γινεται απο το παιδι που την αγορασες

Μίλησα με το παλικάρι. Φοράει την 17. Είναι η πιο πρόσφατη. Έχει βγει και 18 αλλά είναι beta νομίζω. Τεσπα, το πιο πιθανό είναι η 17 να τον υποστηρίζει.

Υπάρχει μήπως κάποιος από Λάρισα που να έχει επεξεργαστή προς πώληση να μου τον έδινε για λίγο για μια δοκιμή?

• Moderators
Δημοσ.

Ναι τα σλοτ με τις ραμ και τη vga εννοω.

Μου ειχε ΣΠΑΣΕΙ τα νευρα μια φορα, δεν αναβε με τιποτα.

Οποτε παιρνω τις ραμ, πιανω ενα πανακι με οινοπνευμα (ή βενζινη ειχα βαλει?), κανω μια περατζαδα πανω απο τις επαφες στις ραμ, φυσαω και στα σλοτ, και απο τοτε ολα ρολόι :P

Αν ησουν αθηνα το "μαγαζι" διαθετει εναν Ε8400 για δοκιμη...

[Δε καταλαβα με ποιον ειχες μιλησει κ του χα προτεινει αυτες τις μνημες, αλλα δε βαριεσαι :P χοχο].

Οι δικες μου παντως απο 800Mhz CL4 δουλευουν με μαμα volts 1066 CL5 (και υπολογισε οτι ζοριζεται πιο πολυ ο ελεγκτης, αφου εχω και αλλες μνημες 1066 CL5 μεσα).

Δημοσ.

Έχεις συνδέσει και τα 2καλώδια τροφοδόσιας πάνω στην μητρική?

Ένα παληκαρι είχε παρόμοιο πρόβλημα αλλά ξεχασε να συνδέσει το έξτρα καλώδιο τροφοδοσίας.

Δημοσ.
Ναι τα σλοτ με τις ραμ και τη vga εννοω.

Μου ειχε ΣΠΑΣΕΙ τα νευρα μια φορα, δεν αναβε με τιποτα.

Οποτε παιρνω τις ραμ, πιανω ενα πανακι με οινοπνευμα (ή βενζινη ειχα βαλει?), κανω μια περατζαδα πανω απο τις επαφες στις ραμ, φυσαω και στα σλοτ, και απο τοτε ολα ρολόι :P

Αυτό φοβάμαι να το κάνω. Θα το κάνω απλά με σκέτο πανί όμως. φαντάζομαι πόσο θα στην είχε δώσει για να κάνεις τέτοιο πράγμα. :-D

Αν ησουν αθηνα το "μαγαζι" διαθετει εναν Ε8400 για δοκιμη...

Δυστυχώς......

[Δε καταλαβα με ποιον ειχες μιλησει κ του χα προτεινει αυτες τις μνημες, αλλα δε βαριεσαι :P χοχο].

Μπορεί να ποστάρει αργότερα. Τα βράδια τον πετυχαίνω συνήθως. :-)

Έχεις συνδέσει και τα 2καλώδια τροφοδόσιας πάνω στην μητρική?

Ένα παληκαρι είχε παρόμοιο πρόβλημα αλλά ξεχασε να συνδέσει το έξτρα καλώδιο τροφοδοσίας.

Ναι τα έχω συνδέσει και το 24πινο και το 8πινο. Έχει ακόμα ένα εχτρά 4πινο αλλά όπως μου είπε και ο πρώην κάτοχος της mobo δεν χρειάζεται παρά μόνο αν βάλεις και άλλες κάρτες στα υπόλοιπα slots.

Edit. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που προσπαθείτε να βοηθήσετε. :-)

• Moderators
Δημοσ.

Ah was, δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο!

Παντως το 'no post' ειναι το χειροτερο προβλημα, γιατι μπορει να φταιει απο κατι αμελητεο οπως μια κακη επαφη, μεχρι και να σου εχει καει το συμπαν... :-(

Επισης, ειναι το χειροτερο σπασιμο νευρων!

Προχτες επι μιαμιση ωρα προσπαθουσα να κανω ενα pc να αναψει, αλλα δεν εδινε σημα στην οθονη! Και τι ηταν? Επρεπε, παρολο που ειχα βαλει καρτα γραφικων, να συνδεσω την οθονη στην onboard καρτα, για να μπω στο BIOS και να επιλεξω "Primary graphics adapter: Pci-express". :mad:

Εφαγε και μερικες φαπες, με αποτελεσμα να χτυπησει ο δισκος :P (ευτυχως το pc ηταν δικο μου :P, κι ευτυχως ο δισκος δουλευει με HDD Regenerator).

Δημοσ.
Ah was, δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο!

Παντως το 'no post' ειναι το χειροτερο προβλημα, γιατι μπορει να φταιει απο κατι αμελητεο οπως μια κακη επαφη, μεχρι και να σου εχει καει το συμπαν... :-(

Επισης, ειναι το χειροτερο σπασιμο νευρων!

Προχτες επι μιαμιση ωρα προσπαθουσα να κανω ενα pc να αναψει, αλλα δεν εδινε σημα στην οθονη! Και τι ηταν? Επρεπε, παρολο που ειχα βαλει καρτα γραφικων, να συνδεσω την οθονη στην onboard καρτα, για να μπω στο BIOS και να επιλεξω "Primary graphics adapter: Pci-express". :mad:

Εφαγε και μερικες φαπες, με αποτελεσμα να χτυπησει ο δισκος :P (ευτυχως το pc ηταν δικο μου :P, κι ευτυχως ο δισκος δουλευει με HDD Regenerator).

χαρας την υπομονη σου.εγω θα το ειχα πεταξει στο κεφαλι της γυναικας μου.:-D

Δημοσ.

Tzimmy για την ακρίβεια στον GeorgeMan πούλησα το άλλο kit Ballistix :P. Τις μνήμες μου τις πρότεινε ο Sph3rical...

Φίλε μου έχω φάει τον τόπο ψάχνοντας αιτίες και δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο... Αν δοκιμάσεις και άλλη CPU που σε άλλο pc δουλεύει και πάλι δεν ποστάρει, τότε τι να πω, στείλε πμ να συνεννοηθούμε... Στη mobo δούλευα έναν Ε8400 C0 stepping.

Δημοσ.

Γεια σου mitsako. Έχω δει ανθρώπους στο net με τη συγκεκριμένη mobo να το παθαίνουν αυτό από το πουθενά. Στα καλά καθούμενα, ενώ δούλευε να σταματήσει ξαφνικά. Αύριο το πρωί θα πάω να ξαναδοκιμάσω και τα υπόλοιπα που μου είπανε τα παιδιά. Αν χρειαστεί θα βγάλω και τον δικό μου επεξεργαστή και θα δοκιμάσω με αυτόν. Έχω τον 8500. Και θα ξαναδούμε. Σε ευχαριστώ που πόσταρες.

Δημοσ.

Αν ο Ε8500 είναι Ε0 stepping (μπορείς να το δείς πάνω στη CPU), τότε πιθανόν να μην παίξει γιατί το CPU support list τον δίνει ως ακόμα υπό δοκιμή. Αν είναι C0 τότε θα παίξει κανονικά. Ότι χρειαστείς, έχεις τηλ και πμ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...