Vatos_locos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 try it your self και αν φοβάσαι έλα να σου δώσω ότι cpu θες δεν θα κάνω τα ίδια πάλι να τσακωθούμε
HellasVagabond Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δεν ειναι θεμα φοβου απλα δεν πιστευω πως αξιζει καν τον κοπο να το προσπαθησω αφου ειμαι ηδη στα 4.5GHz με 49 βαθμους με OCCT3.
Vatos_locos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 άλλο το αν αξίζει και άλλο το τι γίνετε στην πραγματικότητα αυτό σου λέω τόση ώρα δεν είπα οτι έχω τα cpu μου να βαράνε 100άρια όλη μέρα αλά και πάνω από 80 να παίζουνε δεν θα πάθουν κάτι
EliasKir Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Υπαρχει καποιο real-life προγραμμα που να χρησιμοποιει τον επεξεργαστη στο 100% για πολλη ωρα ωστε να πιασει τις θερμοκρασιες αυτες εκτος απο το Folding?
Vatos_locos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 μπα δεν μου έρχεται κάτι τώρα είναι και η ώρα δύσκολη λογικά premiere και τέτοιου είδους επαγγελματικές εφαρμογές είναι τα πιο ζόρικα αλλά και αυτά όχι 100% απόλυτα στο load
outlaw star Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Υπαρχει καποιο real-life προγραμμα που να χρησιμοποιει τον επεξεργαστη στο 100% για πολλη ωρα ωστε να πιασει τις θερμοκρασιες αυτες εκτος απο το Folding? βασικά τα προγράμματα επεξεργασίας ήχου και εικόνας χρησιμοποιούν πάρα πολύ τη cpu(δε ξέρω βέβαια αν είναι συνέχεια 100% χλωμό το κόβω) όπως αυτό που ανέφερε ο vatos..επίσης διάφορα προγράμματα που έχουν να κάνουν με την εύρεση αποτελεσμάτων σε αεροναυπηγική στις τηλεπικοινωνίες και τα σχετικά...όχι πράγματα δηλαδή που αφορούν ιδιαίτερα το μέσο χρήστη.. -----Προστέθηκε 25/1/2009 στις 12 : 02 : 55----- try it your self και αν φοβάσαι έλα να σου δώσω ότι cpu θες δεν θα κάνω τα ίδια πάλι να τσακωθούμε θα μου δώσεις έναν core i7 extreme edition??
oneofthem Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 όχι το επιβεβαιώνω, rendering 100% usage σταθερά σαν καρδιογράφημα πεθαμένου μέχρι να τελειώσει η επεξεργασία με όσους πυρήνες και όσους επεξεργαστές και να δώσεις, σε x64 os πάντα έτσι πάντως γράφτηκαν αρκετά σωστά, και ο hellasvagabond σωστά πράγματα έγραψε και ο vatos locos σωστά πράγματα έγραψε, οι διαφωνίες στις λεπτομέρειες είναι
Anduril Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Καλησπερα παιδια,για να μην αρχισω νεο thread ειπα να ρωτησω εδω που ειναι και σχετικο το θεμα αλλα και εχω τον ιδιο επεξεργαστη...Το θεμα μου ειναι με τις θερμοκρασιες του cpu μου,εχω και γω εναν E8400 σε μητρικη p5q3 deluxe.Βλεπω τους παντες με τον ιδιο επεξεργαστη στο internet να δινουν θερμοκρασιες πολυ καλυτερες απο τις δικες μου και μαλιστα με πολλα περισσοτερα volts στο cpu απο το δικο μου.Του χω βαλει την red scorpion ψυκτρα.Με εργοστασιακες ρυθμισεις εχω 36 βαθμους idle και 50 σε full load με εργοστασιακες ρυθμισεις και ολα στο auto (με cpu-z να λεει οτι δινει 1.125v σε full load),ενω σε 400x9 ταχυτητα με 1.200v στο cpu καθορισμενο απο μενα στο bios, χτυπαει 47 βαθμους idle και 66 σε full load...πυρηνες παντα απο core temp 0.99.3 (το RealTemp μου δινει 5 βαθμους κατω απο αυτα για καποιο λογο).Τι λετε εσεις παιζει να εχω πεσει σε περιεργο cpu?Επισης η θερμοκρασια cpu ειναι ΠΑΝΤΑ χαμηλοτερη απο των πυρηνων,και 10-15 βαθμους διαφορα μη σας πω...
HellasVagabond Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Η Red Scorpion ειναι καλυ ψυκτρα αλλα δεν νομιζω να ειναι το ιδιο καλη με αυτες που θα εχουν οσοι λες πως βγαζουν καλυτερες θερμοκρασιες απο σενα. Μην ξεχνας πως παιζουν πολλα πραγματα ρολο οπως θερμοκρασια δωματιου, Airflow του κουτιου, Ψυκτρα, Παστα, Batch CPU ακομα και η θερμοκρασια που βγαζουν τα διαφορα components του συστηματος σου.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Και η αποδειξη σε αυτο που λεμε ? Μου εφερε παιδι ενα pc που ειχε παρει με Ε6750 CPU, να δω γιατι δε παιζει παιχνιδια. Δεν ειχε drivers της καρτας γραφικων (μαλλον τους ειχε βγαλει μετα απο σκαλισμα ). Αλλα δεν ειναι εκει το θεμα. Επιασα να του κανω τεστ θερμοκρασιων πριν του το δωσω, και τι να δω: Cpu idle 60°, load μισου λεπτου 83 !! Το αφησα να δω τι θα γινει, και πανω στο διλεπτο ειχε βαρεσει 87! Λεω, δε μπορει, ακομα και με το στοκ κουλερακι επρεπε να ειχε καλυτερες θερμοκρασιες. Οποτε ανοιγω το κουτι, και βλεπω οτι δεν ειχε το στοκ κουλερ, αλλα ενα ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, χωρις καν χαλκινη βαση. Κατι τετοιο ηταν: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806692 Και δουλευε το pc για καμια 2ετια ετσι... Και τι χρηση? ΜΟΝΟ games! Συμπερασμα: Δεν μασανε οι cpu τοσο ευκολα οσο νομιζετε Τι κανει αυτη η cpu τωρα? Δουλευει με αλλαγμενη ψυκτρα και overvolted στα 3,6Ghz καθε μερα απροβληματιστα. Και, Πανο, και Celeron Conroe-L ειναι (65nm), και overclocked στα 3Ghz κιολας. Μεσα επεσες Καλησπερα παιδια,για να μην αρχισω νεο thread ειπα να ρωτησω εδω που ειναι και σχετικο το θεμα αλλα και εχω τον ιδιο επεξεργαστη...Το θεμα μου ειναι με τις θερμοκρασιες του cpu μου,εχω και γω εναν E8400 σε μητρικη p5q3 deluxe.Βλεπω τους παντες με τον ιδιο επεξεργαστη στο internet να δινουν θερμοκρασιες πολυ καλυτερες απο τις δικες μου και μαλιστα με πολλα περισσοτερα volts στο cpu απο το δικο μου.Του χω βαλει την red scorpion ψυκτρα.Με εργοστασιακες ρυθμισεις εχω 36 βαθμους idle και 50 σε full load με εργοστασιακες ρυθμισεις και ολα στο auto (με cpu-z να λεει οτι δινει 1.125v σε full load),ενω σε 400x9 ταχυτητα με 1.200v στο cpu καθορισμενο απο μενα στο bios, χτυπαει 47 βαθμους idle και 66 σε full load...πυρηνες παντα απο core temp 0.99.3 (το RealTemp μου δινει 5 βαθμους κατω απο αυτα για καποιο λογο).Τι λετε εσεις παιζει να εχω πεσει σε περιεργο cpu?Επισης η θερμοκρασια cpu ειναι ΠΑΝΤΑ χαμηλοτερη απο των πυρηνων,και 10-15 βαθμους διαφορα μη σας πω... Ναι εχεις σχετικα ψηλες θερμοκρασιες, αλλα οκ, δε πρεπει να σε προβληματιζουν. Ποση παστα εβαλες? Εχεις καλη ροη αερα στο κουτι? Εχεις μπροστινους ανεμιστηρες? Εγω ειδα τεραστια διαφορα μονο απο αλλαγη κουτιου και συμμαζεμα καλωδιων...
HellasVagabond Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Εγω παλι εχω δει CPU να δουλευει στους 70 καθε μερα και μετα απο λιγους μηνες το OC δεν μπορουσε να μεινει στα 3400 και επρεπε να το ριξω για να σταθεροποιηθει. Αυτο ειναι αρκετο για να μην ρισκαρω.
Anduril Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Εχω ανεμηστηρες και μπρος και πισω.Το μονο που σκεφτομαι πως εμποδιζει ειναι η GTX260 η οποια ειναι τεραστια και κλεινει σχεδον ολο το χωρο που περναει ο αερας.Του χω βαλει arctic silver 5...στην αρχη ειχα βαλει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ποσοτητα με αποτελεσμα να εχω μειωμενη αποδοση,την εβγαλα,καθαρισα,ξαναβαλα πιο σωστη ποσοτητα και τωρα εχω αυτες τις θερμοκρασιες.Για εργοστασιακες ρυθμισεις καλα ειμαι,αλλα βλεπω ολους που μιλανε για 1.3+ voltages στο cpu και εχουν τις ιδιες θερμοκρασιες που εχω εγω τωρα με 1.2.Σκεφτειτε πως αμα παει εμενα στο 1.250 η ταση οι πυρηνες σε full load βαρανε 75αρια... Edit: το batch cpu τι ειναι;
HellasVagabond Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Καθε γραμμη παραγωγης εχει ξεχωριστο Batch Number και σε μερικες περιπτωσεις υπαρχουν μικρο κατασκευαστικες διαφορες που επιτρεπουν σε μερικα κομματια να κλοκαρονται καλυτερα.
Anduril Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Να μην εχει μπει παλι καλα η παστα ή να μην εχει κατσει σωστα η ψυκτρα δεν το νομιζω,ετσι;Αν και την βλεπω σταθερη πανω στη μητρικη.Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι το ποσο ανεβαζει κατακορυφα θερμοκρασια ο επεξεργαστης με τοσο χαμηλη ταση...δηλαδη το 1.3 (ασχετα αν το χρειαστω ποτε) ουτε καν το σκεφτομαι πως θα μπορουσα να το βαλω ποτε.Οτι το cpu ειναι τοσο χαμηλοτερο σε θερμοκρασια απο τους πυρηνες ειναι νορμαλ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.