Προς το περιεχόμενο

σχετικά με θερμοκρασία πυρήνων ...

outlaw star

Προτεινόμενες αναρτήσεις

προσπαθώντας να ανεβάσω σιγά σιγά τον e6850 κατάφερα προς το παρόν να είμαι σταθερός στα 3,3 διότι έχω μια Mobo που μου έχει βγάλει την πίστη(δύστροπη σα την πρώην μου:-() την evga 650 i ultra...και πριν πείτε άλλαξε mobo αυτή την περίοδο απλά δε παίζει...anyway ακολουθώντας τον οδηγό του phovos(ο οποίος μάλον εξαφανίστηκε διότι τον ψάχνουν πολλοί με καμμένους επεξεργαστές:lol::lol:) τεστάροντας με prime 95 για κανά τρίωρο η max θερμοκρασία στους πυρήνες με το real temp 2.70 ήταν 64 βαθμούς..είναι πολύ???στα windows μέσα είναι με το ίδιο πρόγραμμα απο 34 εώς38 ανάλογα με το αν έχω κανά προγραμματάκι ανοιχτό και τα σχετικά....θέλω να πιστεύω ότι θα επιζήσω..άλλη μια ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν κινδυνεύω να μείνω με τη μητρική στο χέρι επειδή δεν έχει ψύξη στο southbridge και η ninja πιάνει όλο το χώρο για να μπει το οτιδήποτε..βέβαια ρεύματα σε north και south bridge δεν έχω πειράξει και ούτε έχω σκοπό....τελική ερώτηση ενώ το cpuz μου δείχνει τάση στη cpu 1.416(θέλω να πιστεύω ότι είναι οκ για 65nm) όταν ξεκινάω το prime 95 πέφτει κατά τη διάρκεια του test και μόνο στα1.392v σταθερά..γιατί γίνεται αυτό??αν πάρω τις απαντήσεις που θέλω να ακούσω θα ανεβάσω λίγο ακόμη την cpu στα3,4 και θα δω αν εκεί είμαι σταθερός με την ίδια τάση....αν φτάσω εκεί θα είμαι ικανοποιημένος μιας και δεν είμαι κανάς extreme(προφανώς:lol:) απλά θέλω αν μπορώ να πάρω το κάτι λίγο παραπάνω....τέλος άσχετα αν απαντήσετε ή οχι να δώσω συγχαρητήρια σε όποιον έκατσε και διάβασε αυτό το post μέχρι το τέλος...έχει γαιδουρινή υπομονή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

normal temps

δώστου ρεύμα και όσο μένεις κάτω από τους 70-80 δεν έχεις πρόβλημα ( prime95 2-3 ώρες )

αν μπορείς βάλε κάτι να φυσάει το NB γιατί η μητρική ψήνετε από μαμά

για το ρεύμα δεν έχεις πρόβλημα δεν παθαίνει τίποτα και με 1.6 να τον έχεις κάθε μέρα

η τάση πέφτει γιατί έχεις Vdropp ( λογικό no worries )

Oτιδηποτε πανω απο 63-65 βαθμους στον πυρηνα θα σου καταστρεψει τον επεξεργαστη. Μπορει να μην στον καψει αλλα σιγα σιγα δεν θα αντεχει καθολου OC.

Oτιδηποτε πανω απο 63-65 βαθμους στον πυρηνα θα σου καταστρεψει τον επεξεργαστη. Μπορει να μην στον καψει αλλα σιγα σιγα δεν θα αντεχει καθολου OC.

you bet ? :-)

• Moderators

Μπααα...

Εναν Celeron εχω απο το 2002 και δουλευει overclocked απο το 2003 μεχρι σημερα, με Load temps καπου 75 βαθμους, και δεν εχει νιωσει τιποτα...

Κι επισης εναν Pentium II απο την εποχη του Νώε, με passive ψυξη που οταν δουλευει δε μπορεις να την αγγιξεις (βραζεις κι αυγο που λενε). Κι αυτος μια χαρα στα 450Mhz απο 400stock, εδω και καμια δεκαετια :P

Οι θερμοκρασιες (σε νορμαλ επιπεδα, οχι στο οριο του λιωσιματος :P) δε μειωνουν τοσο σημαντικα το χρονο ζωης του επεξεργαστη. Το Overvoltage τον μειωνει.

Thermal Specification 72°C

so ακόμα είναι μέσα στα specs της ιντέλας οπότε no prob

επίσης πολλοί Τχχχχ σε φορητά παίζουν 90+ καθημερινά και δεν βγάζουν κιχ

οπότε όσο είσαι μέσα στο Tj της intel ~100 και ο cpu δεν κάνει throttling για να μην χαζέψει δεν έχει πρόβλημα...

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πιο πολύ φοβόμουν για τη mobo..έχω τους 3 ανεμιστήρες του κουτιού και αρκετά συμμαζεμένα τα καλώδια αν αυτό βοηθάει έστω και λιγο...απλά να πω ότι το throttling το εχω απενεργοποιημένο...δύστροπο πάντως το 650 i ultra άντε να δω που μπορεί να πάει...

Αλλες αντοχες οι Celeron, αλλες οι P3 και αλλες οι C2D. Το Thermal Specification της Intel δεν ειναι του πυρηνα αλλα η η γενικη που ειναι παντα περιπου 10 βαθμους πανω. Κανεις δεν λεει πως ειναι ασφαλες να δουλευεις στους 64+ βαθμους εναν επεξεργαστη οπως οι C2D. Εγω μια φορα δεν το ρισκαρω γιατι στην τελικη οι διαφορες ειναι τοσο μικρες που δεν αξιζει το ρισκο.

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πιο πολύ φοβόμουν για τη mobo..έχω τους 3 ανεμιστήρες του κουτιού και αρκετά συμμαζεμένα τα καλώδια αν αυτό βοηθάει έστω και λιγο...απλά να πω ότι το throttling το εχω απενεργοποιημένο...δύστροπο πάντως το 650 i ultra άντε να δω που μπορεί να πάει...

εσύ το έκανες disable αλλά αν το cpu χρειαστεί να κάνει throattling θα το κάνει άσχετα τι έχεις εσύ το board πάει ~400Fsb το είχα και εγώ

Αλλες αντοχες οι Celeron, αλλες οι P3 και αλλες οι C2D. Το Thermal Specification της Intel δεν ειναι του πυρηνα αλλα η η γενικη που ειναι παντα περιπου 10 βαθμους πανω. Κανεις δεν λεει πως ειναι ασφαλες να δουλευεις στους 64+ βαθμους εναν επεξεργαστη οπως οι C2D. Εγω μια φορα δεν το ρισκαρω γιατι στην τελικη οι διαφορες ειναι τοσο μικρες που δεν αξιζει το ρισκο.

ο Celeron του George πρέπει να είναι conroe L οπότε τωρινές εποχές...

δεν είναι ρίσκο είναι αποδεδειγμένο οτι μέχρι τους 100 δεν έχουν πρόβλημα

οκ κατατοπίστηκα πλήρως....hellasvagabond να πω ότι οι θερμοκρασίες που ανέφερα είναι κατά την εκτέλεση του prime 95στα παιχνίδια δεν έχω παρατηρήσει σε κανά 2 που έβαλα θερμοκρασίες μεγαλύτερες απο50 βαθμούς...καλό βράδυ σε όλους και θα επανέλθω μόλις τον ανεβάσω λίγο ακόμη..

Θα καπηλευτώ το thread για μια μίνι-απορία:

Ρε παίδες, Real Temp 2.7 και Core Temp 0.99.4 (με ίδιο TjMax=100C)μου δίνουν ακριβώς τις ίδιες τιμές, στον Core0 από 28 ως 30 και στον Core1 από 30 ως 32, ανάλογα με τη θερμοκρασία δωματίου. Όμοια, το Everest Ultimate μου δίνει τα ίδια temps στους πυρήνες, ΑΛΛΑ, μου δίνει 39C CPU temp. Πώς γίνεται αυτό? Δεν θα έπρεπε η CPU temp να είναι χαμηλότερη από αυτές των πυρήνων? Στο bios μου δίνει 27-28...

Έχω έναν E8400 @ 4050MHz 1.344Vcore 9x450 FSB. Στην Τrue Black έχω 2 CM Silent σε push-pull (~44CFM στις 1220rpm).

Παίζει να έχω κάνει καμιά βλακεία με την πάστα?

Τo CPU Temp ειναι παντα κατα 10 περιπου βαθμους μεγαλυτερο απο το Temp των πυρηνων.

Τωρα το μεχρι τους 100 βαθμους δεν εχουν προβλημα οι επεξεργαστες το αφηνω ασχολιαστο. Βαλε μου εσυ επεξεργαστη να δουλευει συνεχεια και στους 80 και θα σου αναψω λαμπαδα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...