panosno1com Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Καλησπερα σε ολα τα μελη! Λοιπον,θα ηθελα να συνδεσω ενα δευτερο σκληρο δίσκο!Το ερωτημα μου ειναι,οτι εχω sata (II ??) δισκο δλδ αυτον ( http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1120727&Manufacturer=Western+Digital&category=69977741&catalog=20 ) Αν θελω να αγορασω δευτερο δισκο,απλα θα τον συνδεσω και that's all?ή θα πρεπει να "μπλεξω" με raid 0 και κατι τετοια??? Επισης απο το everest (το προγραμμα οχι το σαντουιτσαδικο ) βλεπω πως λεει IDE εκει που λεει για τον δισκο...Ο δισκος συνδεεται με το κοκκινο καλωδιακι που γραφει sata..Συγνωμη αν σας μπερδεψα,εν ολιγοις θελω να μου πειτε αν παρω δευτερο σκληρο δισκο [estw enan ιδιο με αυτο που εχω τωρα ας πουμε] αν θα το συνδεσω και τελος ή θα πρεπει να κανω καποιες ρυθμισεις. ΥΓ1 η μητρικη μου ειναι asus P5QL-E ΥΓ.2 συγνωμη που δε βαζω τονους!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Σχετικα με το ΥΓ1, no problemo, εγω πώς νομιζεις οτι εκανα 7700φευγα ποστ? Ναι, απλα τον βαζεις (με κλειστο το pc), εκκινεις και του κανεις φορματ απο τα windows (δεξι κλικ στο νεο δισκο, "διαμορφωση". Εκει επιλεγεις συστημα αρχειων NTFS και "γρηγορη διαμορφωση"). Αν δεν στον βγαλει στα windows, εγκαθιστας ενα προγραμμα διαχειρισης δισκων (π.χ. Acronis Disk Director), και τον διαμορφωνεις απο εκει. Δε χρειαζεται να μπλεξεις με raid κτλ. Στο εβερεστ στον δειχνει σαν ide γιατι δουλευει σε ide mode (οχι raid δηλαδη).
panosno1com Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 (με κλειστο το pc), Στο εβερεστ στον δειχνει σαν ide γιατι δουλευει σε ide mode (οχι raid δηλαδη). χαχαχα δε εχω κανει ποτε κατι τετοιο!εχω 8 χρονια υπολογιστη [απο παιδακι δηλαδη ) παντως καλα κανεις και το επισημαινεις,δε το λεω ειρωνικα μη με παρεξηγησεις...οποτε ειναι πολυ απλη η ολη διαδικασια...α και σχετικα με το προγραμμα που ειπες εχω το partition magic...κανει λογικα ε??επισης εμενα απο ανεκαθεν μου αρεσε η western digital,alla μου λενε μερικοι φιλοι μου να παρω maxtor... τι να κανω να ακολουθησω το ενστικτο μου ακομα μια φορα ή να παρω μαξτορ??τον υπολογιστη τον εχω φτιαξει με την ιντερνετικη βοηθεια μερικων μελων του ινσομνια και μου ειχαν προτεινει τοτε και εκεινοι western digital... επισης απλα για να μαθαινω,μπορεις να μου εξηγησεις λιγο τι ειναι raid?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Maxtor? Εχει εξαγοραστει η συγκεκριμενη εταιρεια εδω και χρονια απο τη Seagate. Ο συγκεκριμενος WD παντως (640GB) ειναι σημερα το καλυτερο value/money, και ειναι και αρκετα γρηγορος. Εγω προτεινω το συγκεκριμενο. Υποθετω οτι εχεις περισσευουμενο φις απο το τροφοδοτικο για να τον τροφοδοτησεις, και καλωδιο sata ε? Και και το Partition Magic κανει, αν δεν τον δουν τα windows. Και δυστυχως δε μπορω να εξηγησω τι ειναι το raid, γιατι θα μου επαιρνε καποιες ωρες γραψιματος. Μπορεις να δεις εδω ομως. Εντελως χοντρικα, ειναι η χρηση 2+ δισκων, που τους κανει να φαινεται ως ενας στο συστημα. Αυτο αποσκοπει ειτε σε ασφαλεια ειτε σε ταχυτητα, ειτε σε συνδυασμους, αναλογα με τη ρυθμιση καθε φορα.
panosno1com Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Maxtor? Εχει εξαγοραστει η συγκεκριμενη εταιρεια εδω και χρονια απο τη Seagate. Ο συγκεκριμενος WD παντως (640GB) ειναι σημερα το καλυτερο value/money, και ειναι και αρκετα γρηγορος. Εγω προτεινω το συγκεκριμενο. Υποθετω οτι εχεις περισσευουμενο φις απο το τροφοδοτικο για να τον τροφοδοτησεις, και καλωδιο sata ε? Και και το Partition Magic κανει, αν δεν τον δουν τα windows. Και δυστυχως δε μπορω να εξηγησω τι ειναι το raid, γιατι θα μου επαιρνε καποιες ωρες γραψιματος. Μπορεις να δεις εδω ομως. Εντελως χοντρικα, ειναι η χρηση 2+ δισκων, που τους κανει να φαινεται ως ενας στο συστημα. Αυτο αποσκοπει ειτε σε ασφαλεια ειτε σε ταχυτητα, ειτε σε συνδυασμους, αναλογα με τη ρυθμιση καθε φορα. ενταξει ευχαριστω,αυτο που ειπες χοντρικα ηθελα...λες να παρω αλλον εναν σαν αυτον που εχω τωρα??απλα για του "τυφλου το δικιο" εχεις να προτεινεις καποιον δισκο μεχρι 50 ευρω? επισης περισευομενο φις απο το τροφοδοτικο εννοειται οτι εχω,καλωδιακι δε ξερω αν εχω,παντως κανει 1,5 με 2 ευρω αυτο...!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.