opalampo Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2009 Πηρα καινουριο σύστημα με μητρική Asus P5Q3 ( εχει FSB 1600 ) και μνήμες OCZ Reaper HPC 10666 που στα 1.5 βολτ τρέχουν στα 1333. Το πρόβλημα μου ειναι οτι ενώ κανονικά η μητρικλη μου υποστηρίζει από 1.5 εως 2.7 περίπου βόλτ για τις μνήμες, όποια τιμή και να θέσω στο BIOS δείχνει να την δέχεται, αλλά στην πραγματικότητα τα benchmarks δείχνουν ότι παραμένει στα 1.5 βολτ και 1066 ΜΗz... Το ίδιο γίνεται αν χρησιμοποιήσω το Utility ASUS για να τις κάνω overclocking μεσα από τα windows. Και το ίδιο αν ρυθμίσω απ'το Bios απέυθειας τις μνήμες στα 1333ΜΗz... ξέρει κανείς μήπως τι μπορώ να κάνω για να αναγνωριστεί η αλλαγή της τάσης?? θα ήμουν υπόχρεος...
matias79gr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Έχεις τσεκάρει αν η μητρική σου υποστηρίζει τις συγκεκριμένες μνήμες ? μάρκα/μοντέλο
EliasKir Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Μπαινεις bios, αλλαζεις απο το Jumperfree το vram, την συχνοτητα και τα timings, κανεις Save and Exit και δεν γινεται τιποτα? Το cpuz τι λεει? Και ποιον επεξεργαστη εχεις?
opalampo Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 ναι οι μνημες ειναι στην επίσημη vendor list για την μητρηκή μου. Όσο για το cpuz δείχνει για τη συχνότητα 533Mhz ( 1066 Mhz DDR3 ) και το voltage παραμένει 1.5 V.. Όσο για CPU εχω τον Core 2 duo 1333 FSB 3 GHz. Στο bios δεν βρήκα πουθενά επιλογές jumperfree και vram.. Οσο για τη συχν'οτητα και τα timings τα αλλάζω και το BIOS δειχνει να τα δέχεται αλλα στην πραγματικότητα όπως δειχνει το CPUZ παραμένουν ίδια.. Καμια ιδεα?? SOS
EliasKir Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2009 To Jumperfree που λεω ειναι το AI Tweaker tab. Μου φαινεται πολυ κουφο να μην κραταει τις ρυθμισεις. Δοκιμασε ενα Bios Update.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.