Προς το περιεχόμενο

Διάβασμα ebooks

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα καλύτερα ebook reader που έχω δει, είναι TabletPC με μεγάλη ανάλυση (1400χ1050).

Είχα αρχικά ένα portege M200 (το πουλάω αν ενδιαφέρεται κανείς γύρω στα 400-450 με τα εξτρα), και τώρα ένα Portege M400.

Το πρώτο το πήρα με την προοπτική να διαβάζω βιβλία στον δρόμο (λεωφορείο, τραίνο, κτλ), αλλά τελικά με βόλεψε, πήρα και το Μ400 που είναι σαφώς πιο γρήγορο και πλέον έχω καταργήσει τον σταθερό.

Η ανάλυση της οθόνης παίζει μεγάλο ρόλο. 1400χ1050 σε 12.1" μεταφραζεται σε 145ppi (pixels per inch). Δυστυχώς δεν βγάζουν πολλά με αυτή την ανάλυση, ακόμα και η toshiba.

Το καλό με το tablet pc, είναι ότι μπορείς να δεις και video ( αν θες να δεις video tutorial, πρέπει να ξεχάσεις τα ebook reader).

Στο ebay θέλει προσοχή. Μην αγοράσεις από χώρα εκτός ευρωπαϊκής ένωσης. Το Μ200 το είχα αγοράσει παλιότερα σε καλή τιμή. Στο τελωνείο μου το φορολόγησαν για 500€ (αν και το είχα πάρει λιγότερο), και πλήρωσα επιπλέον 220€ (19%φπα + έξοδα εκτελωνισμού + φύλακτρα στο τελωνείο μέχρι τον εκτελωνισμό + επιπλέον μεταφορικά από τελωνείο μέχρι το σπίτι μου παρόλο που ήταν ήδη πληρωμένα).

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Zούμε σ' ένα κόσμο που όλα έχουνε περίεργα αλλά συγκεκριμένα ονόματα, pc, laptop, desktop, ram και όταν λέμε ebook reader, εννοούμε την ανάλογη εξειδικευμένη συσκευή και όχι tabletPC, pna, gps, cell phones κλπ κλπ Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Over...

Δημοσ.
Zούμε σ' ένα κόσμο που όλα έχουνε περίεργα αλλά συγκεκριμένα ονόματα, pc, laptop, desktop, ram και όταν λέμε ebook reader, εννοούμε την ανάλογη εξειδικευμένη συσκευή και όχι tabletPC, pna, gps, cell phones κλπ κλπ Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Over...

Από το λίγο που είδα, συσκευές που μπορούν να αντικαταστήσουν τα ebook readers είναι είτε πολύ ακριβά (tablet pc/laptop), είτε περιορισμένων δυνατοτήτων (cell phones). Οπότε συμβιβάζεσαι στην μέση λύση ακόμα κι αν ουσιαστικά σου πουλάνε τα ίδια προϊόντα.

Αν κατάλαβα καλά βέβαια:-)

Δημοσ.

Όχι αδερφέ δεν νομίζω ότι ο Fan εννοεί αυτό. Εbook μπορείς να διαβάσεις και σε GPS με μεγάλη οθόνη ή σε tabletPC. Αλλά υπάρχει και τεχνολογία φρέσκια. Λίγα πράγματα, αλλά αυτά ψάχνουμε.

Δημοσ.

Over...

Τον όρο ebook reader τον χρησιμοποιώ με τον ορισμό της wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Ebook_reader

An e-book device, sometimes also called an e-book reader, is a device used to display e-books. It may be a device specifically designed for that purpose, or one intended for other purposes as well. The term is restricted to hardware devices, not software programs. The main advantages of these devices are portability, light diffusion[citation needed], and long battery life.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για ebook reader είδα πριν από λίγο καιρό το eslick της foxit το οποίο από ότι είδα σε fora βασίζεται στο eb600 netronix η οποία netronix έχει κάνει σύμπραξη με την astak (astak mentor) και θα βγει μάλλον προς άνοιξη 2009 με τιμή (παλιά εκτίμηση σε ορισμένα μοντέλα περίπου 200$!!) οπότε είμαι σε αναμονή.

Δημοσ.
Κάτι άκουσα ότι παρουσιάσαν στη βουλή έναν μικρό υπολογιστή που είναι μόνο για διάβασμα ebooks. Έχει χρησιμοποιησει κανείς κάτι σχετικό, γιατί το διάβασμα ηλεκτρονικού βιβλίου στο φορητό είναι αρκετά κουραστικό

Το διάβασμα ebook σε φορητό υπολογιστή μπορεί να αποβεί επιζήμιο για την υγεία των ματιών εάν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς παύσεις. Το διάβασμα ebook σε φορητό υπολογιστή πρέπει να γίνεται με συνεχείς παύσεις κάθε 1 ώρα για ένα δεκάλεπτο τουλάχιστον. Η δε απόσταση από την οθόνη πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή ώστε ο αναγνώστης να διαβάζει άνετα και τα δε μάτια του αναγνώστη πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο ύψος με το κέντρο της οθόνης.

Μετά.

Δημοσ.
Το διάβασμα ebook σε φορητό υπολογιστή μπορεί να αποβεί επιζήμιο για την υγεία των ματιών εάν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς παύσεις. Το διάβασμα ebook σε φορητό υπολογιστή πρέπει να γίνεται με συνεχείς παύσεις κάθε 1 ώρα για ένα δεκάλεπτο τουλάχιστον. Η δε απόσταση από την οθόνη πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή ώστε ο αναγνώστης να διαβάζει άνετα και τα δε μάτια του αναγνώστη πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο ύψος με το κέντρο της οθόνης.

Μετά.

Τι μετά ΡΕ? Θα μας τρελάνεις?

Με έχεις αγχώσει πως κάτι θα συμβεί μετά!

Δημοσ.

Μετά.

Στο δημοτικό δεν είχα υπολογιστή, διάβαζα συνέχεια βιβλία σε τυπωμένη μορφή. Τετάρτη δημοτικού είχα 4 βαθμούς μυωπία.

Στο γυμνάσιο πάλι διάβαζα βιβλία σε τυπωμένη μορφή. Η μυωπία μου έφτασε στο 5.5.

Όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο πήρα υπολογιστή. Έχω διαβάσει πολλές χιλιάδες σελίδες στην οθόνη τόσο για το διδακτορικό μου όσο και για προσωπική μόρφωση. Η μυωπία μου παραμένει σταθερή.

Είναι μύθος αυτά που λένε για τα μάτια. Στην πράξη όσο επικίνδυνα είναι τα βιβλία τόσο επικίνδυνες είναι και οι οθόνες.

Στα βιβλία κουράζεται ο αυχένας από το σκύψιμο, στις οθόνες από την ακινησία.

Αυτά που λέγονται για την κούραση των ματιών ήταν αληθή για τις παλιές οθόνες (CRT) με συχνότητα κάτω από 85Hz καθώς και για τις οθόνες με λάθος τοποθέτηση.

Η οθόνη πρέπει να είναι αρκετά κοντά που να μην σκύβουμε για να διαβάσουμε σε αυτή και αρκετά μακριά ώστε να μην απομακρυνόμαστε για να εστιάσουν τα μάτια.

Επιπλέον δεν πρέπει να είναι πηγή φωτός πίσω από την οθόνη (π.χ. παράθυρο) γιατί το μάτι προσαρμόζεται στην πιο φωτεινή πηγή και δυσκολεύεται να διαβάσει την οθόνη.

Οι glossy οθόνες είναι πιο κουραστικές επειδή το μάτι πρέπει να ξεχωρίσει την εικόνα του pc από τις αντανακλάσεις.

Δεν πρέπει να υπάρχουν πίσω πηγές φωτός (π.χ. παράθυρα) που να αντανακλώνται στην οθόνη. Γίνεται πιο δυσανάγνωστο το κείμενο.

Δημοσ.
Ότι αν είναι να δώσω το τετρακοσάρικο, τελικά θα πάρω το tablet pc που λύσσαξε ο φίλος.

300 κανει. :-) Βασικα το θεωρω πιο βολικο γιατι μπορεις να το εχεις ανα πασα στιγμη μαζι σου σε ταξιδια-εκδρομες κλπ χωρις να ειναι βαρυ ή να πιανει χωρο. Απλως θελω να δω αν εχει παρει κανεις να μου πει γνωμες σχετικα με το αν ειναι βολικό για διαβασμα ή να μου προτεινετε κατι αλλο.

Δημοσ.

Φίλε μου, για να σου λυθούν όλες οι απορίες για ebooks κοίτα στο http://www.mobileread.com

Εγώ προσωπικά έχω αυτό που έχω γράψει εδώ : http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=158959&highlight=ebook

Είναι πάρα πολύ καλό για διάβασμα ΑΓΓΛΙΚΩΝ βιβλίων, με μεγάλη μπαταρία και πολύ βολικό και φτηνό. Απο κει και ύστερα πολύ καλά, ξεκούραστα και με μεγάλη μπαταρία είναι τα διάφορα ebook readers με eink όπως το σόνυ.

Για τα κόμικς το μόνο που βολεύει μέχρι στιγμής είναι ένα μικρό tablet. Προσωπικά έχω ένα kohjinsha tablet umpc που πήρα απο Σιγκαπούρη με 350Ε. Το βάρος του που είναι 1 κιλό είναι οριακό. Το κακό είναι η μικρή μπαταρία που κρατάει γύρω στις 2 ώρες.

Με λίγα λόγια, αν θέλεις να διαβάζεις βιβλία για την διασκέδασή σου σε αγγλικά θα κοιτάξεις ένα ebook reader. Αν θέλεις κόμιξ, μεγάλα επιστημονικά Pdf με τύπους, εικόνες κλπ θα κοιτάξεις Talet. Πάντως το δεύτερο δεν κάνει για γενική χρήση διασκέδασης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...