Προς το περιεχόμενο

Διάβασμα ebooks

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτι άκουσα ότι παρουσιάσαν στη βουλή έναν μικρό υπολογιστή που είναι μόνο για διάβασμα ebooks. Έχει χρησιμοποιησει κανείς κάτι σχετικό, γιατί το διάβασμα ηλεκτρονικού βιβλίου στο φορητό είναι αρκετά κουραστικό

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δύσκολα διαβάζεται ένα ebook από laptop.

Αυτές οι μικρές συσκευές που έχουν βγει ειδικά για διάβασμα ebooks δεν μου λένε τίποτα προς το παρών .

Για να διαβάζω ebooks χρησιμοποιώ TABLET PC γιατί μπορείς να σημειώνεις πάνω στα βιβλία (και όχι μόνο) . Πάρε μια ιδέα για να καταλάβεις τι εννοώ:

Δημοσ.
Για να διαβάζω ebooks χρησιμοποιώ TABLET PC γιατί μπορείς να σημειώνεις πάνω στα βιβλία (και όχι μόνο) .

Πόσο περίπου στοιχίζουν αυτά τα tablet pc, και είναι όντως βολικά για διάβασμα? Θέλω να πάρω ένα ebook reader όπως της amazon αλλά μου φαίνονται λίγο τσιμπημένες οι τιμές ακόμα, οπότε αναγκάζομαι ή να τυπώνω τα σημαντικότερα από αυτά ή να τα διαβάζω μπροστά στην οθόνη.

Έχει κανείς κάτι παρόμοιο να προτείνει?

Δημοσ.

Παλιότερα έκανα ό,τι έκανες και εσύ, τύπωνα τα σημαντικότερα ή προσπαθούσα να διαβάσω μπροστά στην οθόνη.

Από τότε που αγόρασα TABLET PC η ζωή μου άλλαξε! Οι σημειώσεις μου είναι περισσότερο οργανωμένες από πριν και το σημαντικότερο μου πήρε λιγότερο κόπο να τις φτιάξω. Με το TABLET PC δεν χρειάστηκε να τυπώσω τίποτα.

Το TABLET PC είναι πιο εργονομικό από ένα laptop όσον αφορά το διάβασμα ebook, αφού μπορεις να κάθεσαι και σε μια πολυθρώνα και να σημειώνεις με το TABLET PC, κάτι που δεν μπορεις να κάνεις με ένα laptop.

Προσωπικά εγώ έχω το HP Compaq 2710p και το είχα αγοράσει από το Πλαίσιο το Μάρτιο του 2008, ήταν το μοναδικό TABLET PC που είχε στο site του εκείνο τον καιρό.

Τότε έκανε 1800 ευρώ, το ίδιο μοντελο τα περασμένα Χριστούγεννα που ρώτησα σε άλλα καταστήματα στο "the Mall" μου είπαν 1500 ευρώ.

Είναι ακριβά τα TABLET PC, αλλά εγώ το είδα σαν μια καλή επένδυση, αφού με το διάβασμα ασχολούμαι κάθε μέρα και από τότε που το πήρα δεν έχω μετανοιώσει καθόλου διότι με έχει βοηθήσει αφάνταστα.

Δημοσ.

Και ένα "αρχαίο" pda με μεγαλούτσικη οθόνη και κάποιο πρόγραμμα όπως το repligo ή το tomeraider (ο mobile pdf reader της adobe δεν δίνει τη δυνατότητα σημειώσεων επάνω στο κείμενο-κατά τα άλλα είναι υπέραρκετός) είναι ιδανικό. Οι τιμές δε, ειδικά σε παλαιότερα μοντέλα είναι εξευτελιστικές.

Το καλοκαίρι είχα μαζί μου ένα iPAQ 3850 αποκλειστικά για αυτή τη δουλειά :)

Δημοσ.

Το να σημειώνεις πάνω στο κείμενο δεν πιστεύω ότι χρησιμεύει και σε πολύ κόσμο. Το σημαντικό είναι να μπορείς να διαβάζεις καμιά εκατοστή σελίδες χωρίς να σε πονάνε τα μάτια σου. Εάν η ακτινοβολία του είναι σαν ένους notebook τότε δεν αξίζει

Δημοσ.

Φαντάζομαι Fan πως ψάχνεις κάτι πανάλαφρο με μεγάλη επιφάνεια σαν περιοδικό ή μικρό βιβλίο, έγχρωμο, και με απόδοση στις μπαταρίες. Δε χρειάζεται να κάνει πολλά πράγματα μόνο να διαβάζεις σαν άνθρωπος. Όταν το βρεις στείλε το link κι εμένα παρακαλώ.

Δημοσ.
Προσωπικά εγώ έχω το HP Compaq 2710p και το είχα αγοράσει από το Πλαίσιο το Μάρτιο του 2008, ήταν το μοναδικό TABLET PC που είχε στο site του εκείνο τον καιρό.

Τότε έκανε 1800 ευρώ, το ίδιο μοντελο τα περασμένα Χριστούγεννα που ρώτησα σε άλλα καταστήματα στο "the Mall" μου είπαν 1500 ευρώ.

1800 ευρώ είναι πολύ πάνω από αυτά που έχω σκοπό να ξοδέψω για να διαβάσω ένα ebook. Εγώ χρειάζομαι αυτό που είπε ο Aigeas απλά μια μεγάλη επιφάνει που το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να διαβάζει pdf και να έχει αυτονομία.

Ξέρω ότι κάτω από 200 ευρώ πολύ δύσκολα θα βρω κάτι, αλλά είναι δυνατόν ένα υποτυπώδες netbook να κάνει 300 ευρώ και μια συσκευή που το μόνο που κάνει είναι να δείχνει γραμμές στην οθόνη να ξεκινάνε από 150?:-(

Fan αν βρεις κάτι δώσε λινκ και εδώ plz.

Δημοσ.
Παλιότερα έκανα ό,τι έκανες και εσύ, τύπωνα τα σημαντικότερα ή προσπαθούσα να διαβάσω μπροστά στην οθόνη.

Από τότε που αγόρασα TABLET PC η ζωή μου άλλαξε! Οι σημειώσεις μου είναι περισσότερο οργανωμένες από πριν και το σημαντικότερο μου πήρε λιγότερο κόπο να τις φτιάξω. Με το TABLET PC δεν χρειάστηκε να τυπώσω τίποτα.

Το TABLET PC είναι πιο εργονομικό από ένα laptop όσον αφορά το διάβασμα ebook, αφού μπορεις να κάθεσαι και σε μια πολυθρώνα και να σημειώνεις με το TABLET PC, κάτι που δεν μπορεις να κάνεις με ένα laptop.

Είναι ακριβά τα TABLET PC, αλλά εγώ το είδα σαν μια καλή επένδυση, αφού με το διάβασμα ασχολούμαι κάθε μέρα και από τότε που το πήρα δεν έχω μετανοιώσει καθόλου διότι με έχει βοηθήσει αφάνταστα.

Έχω πολύ καιρό να δω tablet σε ελληνικό κατάστημα (ηλεκτρονικό ή μη). Έχεις να προτείνεις κάτι. Θα με ενδιέφερε κάτι ίσως σε 12 - 14,1''

Δημοσ.
Φαντάζομαι Fan πως ψάχνεις κάτι πανάλαφρο με μεγάλη επιφάνεια σαν περιοδικό ή μικρό βιβλίο, έγχρωμο, και με απόδοση στις μπαταρίες. Δε χρειάζεται να κάνει πολλά πράγματα μόνο να διαβάζεις σαν άνθρωπος. Όταν το βρεις στείλε το link κι εμένα παρακαλώ.

Μπορώ και χωρίς να είναι έγχρωμο αρκεί να μη κάνει μια περιουσία

Δημοσ.

Δημοσ.

Αν έχεις και κόμιξ στα .pdf τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Δημοσ.

Αν έχεις και κόμιξ στα .pdf τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...