Προς το περιεχόμενο

Αγορά 5.1 ηχείων για σαλόνι...

nathanas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω την τηλεόραση Samsung LE40M87-BD και ένα PS3...

Τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασης είναι μια χάρα σε ένταση δεδομένου ότι μένω σε πολυκατοικία...

Οπότε ψάχνω 5.1 ηχεία που να μην είναι πάρα πολύ δυνατά αλλά να έχουν το wooferaki τους και να βγάζουν άψογο ήχο...

Με νοιάζει κυρίως η ποιότητα ήχου...να κάνουν εξαιρετική δουλειά χωρίς να είναι πολύ δυνατά...(δεν θα το βάλω ποτέ τέρμα)

Έχω δει αυτό αλλά έχει και Player μαζί που δεν νομίζω πως χρειάζεται και πολύ σε μένα αφού συνδέω το laptop για να δω ότι θέλω...

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1200186&catalog=19&category=69977505

Τί έχετε λοιπόν να μου προτείνετε εσείς για ένα συστηματάκι ήχου και τί αλλο πρέπει να αγοράσω για να συνδέθει στην TV...

και ο καναπές μου είναι κολλημένος πίσω στον τοίχο οπότε δεν μπορώ να βάλω τα πίσω ηχεία σε σωστό σημείο...θα επηρεάσει το πως θα ακούω τον ήχο από τον καναπέ?

-----Προστέθηκε 24/1/2009 στις 02 : 41 : 40-----

και αν είναι δυνατόν να έιναι τα πίσω ηχεία ασύρματα θα επηρεάζουν ασυρματες επικοινωνίες όπως την ταχύτητα του wireless ιντερνετ,dualshock3?Μπορεί να επηρεαστεί και ο ήχος από τον φούρνο μικροκυμάτων?

Όλα αυτά τα έχω δει στο παρελθόν και για αυτό ρωτάω μην κάνω μλκία αγορά...

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου αφού δεν μπορείς να τοποθετήσεις το 5.1 με τον σωστό τρόπο να πας σε ένα 2.1 που με τα ίδια χρήματα μπορείς να έχεις κάτι καλύτερο.

Δημοσ.

θελω να βάλω όμως 5.1 ντε και καλά...

Θα υπάρχει τεράστια διαφορά αν τα 5.1 δεν είναι πίσω αλλά μονο καμμιά 10αριά εκατοστά πιο πίσω από τον θεατή?

Δεν ξέρω τίποτα ρε παιδιά σχετικά με dolby αλλά θέλω να παίζω τα παιχνίδιa kai όταν ακούγεται ένας ήχος από πίσω να τον αντιλαμβάνομαι και έτσι...

έχω δει σωστό home cinema σε έναν φίλο και το gaming ήταν κορυφαίο...με 2.1 δεν πιστεύω πως θα είναι τοσο καλά....

Ποια η γνώμη σας?

Δημοσ.

Kαι εγω που τα πισω τα ηχεια τα εχω ελαχιστα πιο πισω μου ακουγεται ωραια το 5.1 ομως οπως λενε και τα παιδια θα πρεπει να τοποθετηθουν σωστα.Τα sony που θελεις να παρεις ειναι μια πολυ καλη προταση κατα τη γνωμη μου αφου δεν θες και κατι τρομερα δυνατο..

Δημοσ.

Ο αποκωδικοποιητής υποστηρίζει και βίντεο με .srt (μη ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους?) Γιατί έτσι το παίρνω αλλιώς δεν πιστεύω ότι θα μου χρειαστεί το player....

-----Προστέθηκε 24/1/2009 στις 07 : 16 : 01-----

γιατί δεν πας σε κάτι βιδωτό στον τοίχο???ή αυτό εννοείς???

ρώτησα για ασύρματα επειδή δεν θα θελα τα καλώδια αλλα το πρόβλημα λύθηκε και δεν με πειράζουν καθόλου...Θα τα περάσσω χωρίς να φαίνονται καθόλου...

Πάντως θα θελα να το ξέρω αν τα ασύρματα ηχεία δεν επηρεάζονται εύκολα και αν δεν εκπέμπουν πολύ ακτινοβολία...

Βιδωτά στον τοίχο θέλουν κάποια βάση που παίρνω extra??

-----Προστέθηκε 24/1/2009 στις 07 : 51 : 13-----

Kαι εγω που τα πισω τα ηχεια τα εχω ελαχιστα πιο πισω μου ακουγεται ωραια το 5.1 ομως οπως λενε και τα παιδια θα πρεπει να τοποθετηθουν σωστα.Τα sony που θελεις να παρεις ειναι μια πολυ καλη προταση κατα τη γνωμη μου αφου δεν θες και κατι τρομερα δυνατο..

Για το πώς θα τοποθετηθούν υπάρχουν οδηγίες (αποστάσεις κτλ) στην συσκευασία?

Ο ήχος είναι καλός στα δικά σου?Καταλαβαίνεις τους πίσω ήχους κανονικά?

Τα έχεις τοποθετήσει όλα σωστά ,εκτός από τα πίσω, σε θέμα αποστάσεων?

Μιας και είναι κολλημένος ο καναπές στο τοίχο και αφού δεν έχω και άπλετο χώρο το πολύ πολύ να τον μετακινήσω 10εκατοστά από τον τοίχο...Καλά είναι?

Δημοσ.
Για το πώς θα τοποθετηθούν υπάρχουν οδηγίες (αποστάσεις κτλ) στην συσκευασία?
θεωρητικά πρέπει να κάθεσαι όσο το δυνατόν στο κέντρο του χώρου που ορίζουν τα ηχεία, άντε να είσαι λίγο πιο πίσω. Να βρίσκεσαι δλδ σε ίση απόσταση από κάθε πηγή.
Ο ήχος είναι καλός στα δικά σου?Καταλαβαίνεις τους πίσω ήχους κανονικά?
Πιο πιθανό είναι να έχεις πρόβλημα στο να "καταλαβαίνεις" τους ήχους απο τα μπροστινά ηχεία, μιας και αυτά θα είναι μακριά, ενώ τα πίσω θα είναι δίπλα στα αυτιά σου.
Μιας και είναι κολλημένος ο καναπές στο τοίχο και αφού δεν έχω και άπλετο χώρο το πολύ πολύ να τον μετακινήσω 10εκατοστά από τον τοίχο...Καλά είναι?
όχι :P

Αν δεν μπορείς λόγω χώρου να αλλάξεις το τωρινό setup δοκίμασε το εξής: Αν έχεις την επιλογή ρύθμισης της έντασης κάθε ηχείου ξεχωριστά (απο την κάρτα ήχου/ενισχυτή), δοκίμασε να χαμηλώσεις τα πίσω σε τέτοιο ποσοστό έτσι ώστε στο σημείο που θα κάθεσαι να είναι ισορροπημένος ο ήχος σε ένταση από τα 2 μπροστινά και τα 2 πίσω. Μπορείς εύκολα να το ρυθμίσεις αυτό με αναπαραγωγή μουσικής (stereo), την οποία θα ρυθμίσεις να ακούγεται και από τα 5.1 ηχεία (4.1 για την ακρίβεια αφού το κεντρικό δεν παίζει).

Κατα τ'αλλα μια χαρά είναι το Sony για τα λεφτά του (και θα έχεις και πιο ποιοτικό player από του λαπτοπ). Και εννοείται ότι από θέμα ποιότητας ήχου τα ενσύρματα είναι καλύτερα.

Δημοσ.

Αν δεν μπορείς λόγω χώρου να αλλάξεις το τωρινό setup δοκίμασε το εξής: Αν έχεις την επιλογή ρύθμισης της έντασης κάθε ηχείου ξεχωριστά (απο την κάρτα ήχου/ενισχυτή), δοκίμασε να χαμηλώσεις τα πίσω σε τέτοιο ποσοστό που να είναι ισορροπημένος ο ήχος σε ένταση από τα 2 μπροστινά και τα 2 πίσω. Μπορείς εύκολα να το ρυθμίσεις αυτό με αναπαραγωγή μουσικής (stereo), την οποία θα ρυθμίσεις να ακούγεται και από τα 5.1 ηχεία (4.1 για την ακρίβεια αφού το κεντρικό δεν παίζει).

Μπορούμε να μάθουμε από τώρα αν έχουν τέτοια ρύθμιση τα συγκεκριμένα ηχεία?(αλήθεια δεν παίζει το κεντρικό?γιατί αυτό?

Οπότε αυτό που ψάχνω για το σαλόνι μου είναι ηχειάκια με δυνατότητα ρύθμισης του ήχου...

Κατα τ'αλλα μια χαρά είναι το Sony για τα λεφτά του (και θα έχεις και πιο ποιοτικό player από του λαπτοπ).

Οπότε παίζει υπότιτλους srt από ξεχωριστό αρχείο? (μη ενσωματωμένους)

Ξερει κανείς για αυτό?

Δημοσ.
Μπορούμε να μάθουμε από τώρα αν έχουν τέτοια ρύθμιση τα συγκεκριμένα ηχεία?
&
Οπότε αυτό που ψάχνω για το σαλόνι μου είναι ηχειάκια με δυνατότητα ρύθμισης του ήχου...
Την δυνατότητα ρύθμισης της έντασης (μπροστά-πίσω, ή το καθένα ξεχωριστά) στην δίνει είτε ο deck ενισχυτής/μονάδα ΗomeΤheater/κάρτα ήχου, δεν είναι θέμα των ηχείων (εκτός των ενεργών sub βέβαια).

(αλήθεια δεν παίζει το κεντρικό?γιατί αυτό?
Μια χαρά παίζει το κεντρικό σε ταινίες, παιχνίδια, κτλ. Στη διαδικασία τεσταρίσματος της έντασης που περιέγραψα παραπάνω δεν παίζει. Και όταν ακούς μουσική stereo. Δεν έχει λόγο άλλωστε.

Όταν παίζεις μουσική (mp3, CD που είναι 2-κάναλος ήχος) σε 2πλό στέρεο (χωρίς ψευδο-surround κτλ) , τα 2 μπροστά παίζουν στέρεο, τα 2 πίσω το ίδιο, πάλι στέρεο. Το μεσαίο δεν παίζει κάτι!

Δημοσ.
Μπορούμε να μάθουμε από τώρα αν έχουν τέτοια ρύθμιση τα συγκεκριμένα ηχεία?(αλήθεια δεν παίζει το κεντρικό?γιατί αυτό?

Οπότε παίζει υπότιτλους srt από ξεχωριστό αρχείο? (μη ενσωματωμένους)

Ξερει κανείς για αυτό?

Το μόνο που έμεινε είναι να δω αν μπορώ να δω βίντεο .avi με υποστήριξη .srt υποτίτλων...Μπορούμε να το δούμε από κάπου?Μέσα στο site του plaisio λέει ότι παίζει ελληνικούς αλλά δεν ξεκαθαρίζει αν γίνεται με μη ενσωματωμένους(λογικά θα τους παιζει πιστεύω αλλά την εχω πατήσει πολλές φορές με μικρά γράμματα και θέλω να σιγουρευτώ...

Ποια η διαφορά των δύο home cinema?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1200186&x=5&category=69977505&catalog=19

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1140760&x=5&category=69977505&catalog=19

Δημοσ.

Καμμια, καθως και τα δυο ειναι σαβουρες. Θες να στησεις homecinema η κατι που να μουρμουραει λιγο καλυτερα απο τα ηχεια της TV?

Δημοσ.
Καμμια, καθως και τα δυο ειναι σαβουρες. Θες να στησεις homecinema η κατι που να μουρμουραει λιγο καλυτερα απο τα ηχεια της TV?

Σκεψου πως ενώ παεί ο ήχος της TV στο 60 εγώ το βάζω μέσο όρο στο 15-20 και τα ηχεία της TV αν θυμάμαι καλά είναι 10watt..Οπότε δεν νομίζω πως θέλω κάτι δυνατότερο και θα είμαι ευχαριστημένος βλέποντας την διαφορά από τα ενσωματωμένα ηχεία.

Τώρα αν υπάρχει διαφορά μεγάλη σε αυτό που έχεις να μου προτείνεις στην τιμή τότε δεν με ενδιαφέρει....

Σχετικά με τις διαφορές ξέρει καποιος να μου πει?Γιατί φαίνονται ολόιδια τα συστήματα.

Και αν μπορεί καποιος να με διαφωτίσει σχετικά με τους subs...

Δημοσ.

αν παντως πας σε 2.1 προτεινω ανεπιφυλακτα αυτα..

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0358969&catid=060800

αφου δοκιμασα σχεδον ο,τι υπαρχει σε 2.1 κατεληξα σε αυτα.αξιζουν τα λεφτα τους 100%. ακομα και σε χαμηλες εντασεις (βραδυ πχ) εχουν γεματο και καθαρο ηχο ενω σε μεγαλη ενταση..εξαρταται ποσο αντεχουν τα αυτια σου lol

επισης θα σου ελεγα να πας μια βολτα στο Saturn στη συγγρου, εχει τα περισσοτερα μοντελα της αγορας σε 2.1 και 5.1 και μπορεις να τα ακουσεις σχεδον ολα

Δημοσ.

Παιδιά βρήκα και αυτα τα ηχειάκια...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702829

Λέει για πολύ καλό ήχο...Θα είναι καλύτερος από τα αρχικά?(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702830) και πως μπορώ να το δω αυτό?

Και τα 400watt μου κάνουν αρκεί να ξέρω πως είναι καλύτερος ο ήχος γιατί λέει αερολογίες στα χαρακτηριστικά...

Όσο για τον Player, υποστηρίζει και παίζει ακριβώς ότι και το DAV-DZ260?

Ποιες οι διαφορές τους γενικά?Μόνο στην συνδεσμολογία πρόσεξα κάτι και ότι δεν αναφέρουν ήχο τα DAV-DZ260..

Αν έχεις την επιλογή ρύθμισης της έντασης κάθε ηχείου ξεχωριστά (απο την κάρτα ήχου/ενισχυτή), δοκίμασε να χαμηλώσεις τα πίσω σε τέτοιο ποσοστό έτσι ώστε στο σημείο που θα κάθεσαι να είναι ισορροπημένος ο ήχος σε ένταση από τα 2 μπροστινά και τα 2 πίσω.

Ρύθμιση έντασης των πίσω ηχείων μπορούμε να μάθουμε αν έχει κάποιο απ'αυτά τα δύο?

Δημοσ.
και ο καναπές μου είναι κολλημένος πίσω στον τοίχο οπότε δεν μπορώ να βάλω τα πίσω ηχεία σε σωστό σημείο...θα επηρεάσει το πως θα ακούω τον ήχο από τον καναπέ?

Μα νομίζω πως δεν χρειάζεται να βάλεις τα ηχεία πίσω από τον καναπέ αλλά δεξιά και αριστερά του.Τουλάχιστον έτσι δείχνει το site του THX http://thx.com/home/setup/speakers/51.html και αν θυμάμαι έτσι τα έχει και στο site του Dolby Digital.

Αν κάποιος ξέρει καλά ας πει ποιος είναι ο σωστός τρόπος γιατί με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...