Προς το περιεχόμενο

Mark Partition as Active

Lord_Vader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η απορία έχει ως εξης:

Έχω δύο δίσκους, ένα μικρό και ένα μεγάλο. Στο μεγάλο έχω εγκαταστήσει τα Windows

και τον μικρό τον θέλω ελεύθερο για backup. Όταν έβαζα το λειτουργικό από το bios είχε οριστεί ο μικρός δίσκος ως bootable(κάτι που δεν το πρόσεξα). Το θέμα είναι ότι κατα την εγκατάσταση του λειτουργικού έβαλα τα windows στον μεγάλο δίσκο ενώ τα αρχεία για το boot μπήκαν στο μικρό με αποτέλεσμα το ότι το σύστημα για να ξεκινήσει χρειάζεται και τους δύο δίσκους. Αυτό που θέλω είναι το σύστημα να μπουτάρει από το δίσκο που είναι εγκατεστημένα τα windows. Νομίζω ότι αυτό διορθώνεται αν ορίσω ως ενεργή την partition όπου είναι το λειτουργικό. Αν το κάνω αυτό(από administrative tools) θα ληθεί το πρόβλημα? Θα αντιγραφούν τα αρχεία (boot.ini , ntldr.... κλπ.) από το μικρό δίσκο στον δίσκο όπου είναι τα windows?Το ρωταώ αυτό γιατί δεν θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεως και να μη μου μπουτάρει το σύστημα...

Ευχαριστώ...

-----Προστέθηκε 24/1/2009 στις 08 : 06 : 23-----

Κάποιος...?

-----Προστέθηκε 25/1/2009 στις 01 : 04 : 16-----

Παιδιά δεν γνωρίζει κανένας?Εκπλήσομαι. Βασικά αυτό που λέω να κάνω είναι να κάνω ενεργή την partition που βρίσκονται τα windows 2o να αντιγραψω τα αρχεία boot.ini, ntldr, ntdetect.com στην partition που βρίσκονται τα Windows και να ρυθμίσω το bios. Νομίζω ότι έτσι θα δουλέψει, απλά χρειάζομαι επιβεβαίωση...

Δημοσ.

Μην βιάζεσαι τόσο πολύ. Θα σου απαντήσουμε. :-)

Δεν νομίζω να είναι τόσο απλό όσο το να ορίσεις απλά το Active Bit. Είναι και το MBR (Master Boot Record) στη μέση.

Ίσως με κάποια εφαρμογή os selection να γίνει η δουλειά ή ίσως με επιδιόρθωση (αφού αφαιρέσεις τον μικρό δίσκο).

Το καλύτερο είναι όμως να κάνεις από την αρχή εγκατάσταση τα windows. Αν έκανες format πρόσφατα, καλά είναι να το κάνεις τώρα.

Δεν ξέρω και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, αν μπορείς με την κονσόλα επιδιόρθωσης να κάνεις

fixmbr \Device\HardDisk0

bootcfg /rebuild

και να δουλέψει έτσι, αφού πρώτα αφαιρέσεις τον 2ο δίσκο και κάνεις active τον βασικό.
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση...:-D

Πρόσφατα έκανα format αλλά να σου πω βαριέμαι να ξανακάνω...

Θα δοκιμάσω αυτό που λέω και ύστερα θα χρησιμοποιήσω την κονσόλα...

Αν και τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να το αφήσω έτσι και όταν έρθει η ώρα...:rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...