Προς το περιεχόμενο

Το DVD κοιμαται.....

eSATA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

Μετά από χρόνια, επαναφέρω το topic καθώς έχω το ίδιο πρόβλημα.

win 7 Ultimate 64bit,

Το DVD φαίνεται πάντα στο BIOS, όταν ξεκινάει το PC, φαίνεται μια χαρά στο My Computer, κάποια στιγμή το PC κολλάει (μπορεί να κουνήσεις το mouse, αλλά δε μπορείς να ανοιγοκλείσεις παράθυρα) για 30'', όταν ξεκολλάει το PC, το DVD έχει εξαφανιστεί ενώ αν πατήσεις το κουμπάκι ανοίγει κανονικότατα. Δοκίμασα να αλλάξω θύρα SATA, αλλά τίποτα, να αλλάξω καλώδιο, πάλι τίποτα. Ξαφνικά, κολλάει και από εκεί κ μετά δεν έχω DVD. Με restart, ξαναεμφανίζεται μέχρι βέβαια να ξανακολλήσει και να ξαναχαθεί..

Το PC είναι φρέσκο από άποψη format, έχει μόνο windows μέσα για την ώρα, ένα mp3 player και έχει γίνει update στο SP1.

Διάβασα ένα θέμα με το registry κάτι για upper/lower filter, αλλά δε γράφει κάτι τέτοιο στην registry μου.

Όταν το DVD φαίνεται, τότε και στο device manager και στο manage (δεξί κλικ στο My Computer --> Manage) φαίνεται ότι "παίζει" καλά. Όταν εξαφανίζεται, δε γίνεται τίποτα ούτε με το fix tool που έχουν τα win7...

Πραγματικά, νομίζω δεν έχω να δοκιμάσω κάτι άλλο...

Έχετε τπτ να προτείνετε;;;

Δημοσ.

Το έκανα, αλλά δε συγκινήθηκε το PC. Στην ουσία, όταν έκανα restart το εμφάνιζε, μετά έλεγε "Δεν υπάρχει", μετά πάλι το ίδιο..ότι να ναι δηλαδή!

Έκανα format, έβαλα windows 7 64bit Αγγλικά, το εξαφάνιζε μετά από λίγο, ξανά format, με Ελληνικά 7 64bit, πάλι το ίδιο... έχω αρχίσει να υποπτεύομαι πως είναι είτε το dvd είναι η mobo...

:(

Δημοσ.

Άλλαξα το DVD, τζίφος. Το ξαναπήγα να το δούνε (για 3η φορά) και μόλις σήμερα με πήρανε τηλέφωνο λέγοντας μου πως φταίει η εγκατάσταση των windows. Εγώ είχα δοκιμάσει 2 διαφορετικά windows (σπασμένα βέβαια, τα οποία όμως χρησιμοποιούσα κανα 6μηνο τώρα) και το πρόβλημα υπήρχε.

Τι να πω...δε ξέρω τι να κάνω πλέον...απλά θα ψάξω να βρω καινούρια 64αρια windows και απλά θα ξαναδοκιμάσω.

Δημοσ.

Γεια και πάλι!

Το πρόβλημα συνεχίζεται (δυστυχώς!!!). Πλέον, ενώ στην αρχή έκανε κανονική εγκατάσταση χωρίς πρόβλημα, μετά από λίγο άρχισε πάλι να χάνει το DVD. Κατά την εγκατάσταση, ήταν κολλημένο για πάνω από 5 λεπτά στο 99% χωρίς να γυρνάει το DVD. Ξαφνικά άρχισε να γυρνάει και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε.

Έβαλα ένα DVD με φωτογραφίες, έκανε πάνω από 5 λεπτά να το ανοίξει και όταν το άνοιξε, κόλλησε μετά από 1 λεπτό και στη συνέχεια το dvd εξαφανίστηκε για ακόμα μια φορά.

Πλέον, όταν πας να μπεις στα windows, βγάζει μήνυμα πως το τάδε exe δε ξεκίνησε ή ότι τα windows δε μπορούν να ξεκινήσουβν λόγω αλλαγής σε hardware ή σε software.

Πάω να ξανακάνω format, εμφανίζει μήνυμα πως το τάδε exe δε μπορώ να το εγκαταστήσω, μετά ξανά φορματ, το κάνει κανονικά, μετά ξανά φορματ εμφανίζει πάλι λάθος αλλά με άλλο exe file.

Τέλος, εμφανίζει πρόβλημα πριν καν ξεκινήσει να μπαίνει στα windows, δηλαδή εκεί που φαίνεται η εικόνα της μητρικής, πολλές φορές κολλάει και θέλει 2-3 restart για να συνεχίσει. Επίσης εμφανίζει ένα μήνυμα σχετικά με το wimfsf.sys που απ'οτι είδα μπορεί να είναι πρόβλημα μνήμης, μητρικής ή ακόμα και κακογραμμένου DVD...

:((((

Δημοσ.

ακριβώς, γράψε το dvd σε χαμηλότερη ταχύτητα.

Αν και κατά την γνώμη μου φταίει καθαρά το drive και για τα σφάλματα των windows και για το bios. Αν δυσκολεύεται να διαβάσει το bios την συσκευή δοκίμασε με άλλο καλώδιο και ρύθμισε τα jumpers που πιθανώς να έχει. τα σφάλματα των windows οφείλονται κυρίως στο ότι αντέγραψε το αρχείο (τάδε.sys) αλλά δεν το αντέγραψε "σωστά" με αποτέλεσμα να είναι corrupted. αν έχεις usb stick πρόχειρο, κάνε εγκατάσταση από εκεί για το επιβεβαιώσεις!!

Δημοσ.

Γεια σας,

Το BIOS την διαβάζει πάντα την συσκευή. Είναι όμως λογικό αν είναι θέμα windows να κολλάει πριν καν μπει στο λειτουργικό; Έχω ήδη δοκιμάσει 2 διαφορετικά DVD windows και το πρόβλημα παραμένει. Θα δοκιμάσω ακόμα ένα από ένα φίλο που το έχει εγκαταστήσει σε διάφορα PC αλλά και laptop χωρίς κανένα από αυτά να έχει πρόβλημα και θα ενημερώσω σχετικά!

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Όχι κανένα πρόβλημα με καμία συσκευή. Τελικά είπανε πως είναι η μητρική και θα μου την αλλάξουν...είναι κάτι που το είχα υποπτευθεί από την αρχή, αλλά το καταλάβανε με την 4η φορά που το πήγα..

Μην αναλύσω και τι μου είπανε, γιατί είναι λίγο εκτός θέματος καθώς μπαίνω σε θέματα εξυπηρέτησης της συγκεκριμένης εταιρείας.

Anyway, όταν το πάρω ελπίζω να είναι ΟΚ!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...