Προς το περιεχόμενο

Μυική θλάση απο κολύμβηση

scoop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω μια άτιμη θλάση στην πλάτη και όχι στον ώμο η οποια με ταλαιπωρεί αρκετούς μήνες τώρα. Κολυμπάω 3 χρονάκια τώρα περίπου και κολυμπούσα και παλαιότερα και είχα σταματήσει λίγο πριν τον πρωταθλητισμό.

Επισκέφτηκα 2 ορθοπεδικούς και άκουσα τα ίδια, ξεκούραση και όχι ένταση στην προπόνηση. Επίσης ήρθε και το πακέτο αντιφλεγμονώδη χαπια-αλοιφή-έμπλαστρα (arcoxia-roiplon-dicloplast) αλλά δουλειά δεν γίνεται καθότι υπάρχει πάντα μια μικρή ενοχληση στο σημείο, δηλ. φτερό και λίγο χαμηλότερα. Επειδή ενοχλεί ο μυς δεν μπορώ να το δυναμώσω κιόλας με λάστιχα ή έλξεις/push-ups ή να προπονηθώ σοβαρά.

Δεν έχω κάνει κάποια φυσικοθεραπεία ακόμα και γενικότερα εδώ οι γνώμες δυίστανται, καθώς ο ένας γιατρός λέει οχι γιατι θα το κάνουν χειρότερα οι φυσικοθεραπευτές ενώ ο άλλος λέει οτι θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο.

Επειδή οι μυικές θλάσεις είναι σύνηθες φαινόμενο στους αθλούμενους ήθελα να ρωτήσω τι έχετε κάνει οι περισσότεροι για να τις αντιμετωπίσετε. ;)

Η αλήθεια είνα πάντως οτι μέχρι στιγμής έχω απογοητευτεί απο τους ίδιους ορθοπεδικούς που έχω επισκευτεί 2-3 φορές. Αν υπάρχει κάποια πρόταση για ορθοπεδικό που ασχολείτε με κολυμβητές κυρίως και δευτερεόντος με αθλητές γενικότερα, μπορείτε να την γράψετε ή να μου στείλετε ΠΜ.

Δημοσ.

Αντιγράφω μέσα απο ένα βιβλίο που έτυχε να διαβάσω αυτές τις μέρες, το απόσπασμα της Αντιμετώπισης που αφορά το σύνδρομο υπακρωμιακής προστιβής(ώμος κολυμβητών) το οποίο και σε αφορά μάλλον...

Αντιμετώπιση:

Συντηρητική θεραπεία, ακινητοποίηση ώμου, αντιφλεγμονώδη, ψυχρά επιθέματα, φυσιοθεραπεία, έγχυση κορτιζόνης και ξυλοκαίνης. Επάνοδος σε 3-4 εβδομάδες.

Σε περίπτωση αποτυχίας της συντηρητικής:

Χειρουργική θεραπεία. Ακρωμιοπλαστική, εκτομή του πρόσθιου-κάτω τμήματος του ακρώμιου. Επάνοδος σε 4-6 εβδομάδες

Είναι απο τις πλέον συνήθεις παθήσεις των κολύμβητων όπως είναι πχ η επικονδυλίτιδα στους αθλητές τένις. Προφανώς και πρέπει να πας σε κάποιον αθλητίατρο που είναι εξειδικευμένος σε σχετικές κακώσεις αθλητικής υπερχρησίας και όχι σε οποιονδήποτε ορθοπεδικό.

Καλα ξεμπερδέματα.. :)

Δημοσ.

@klainmaingr

Δεν είναι αυτή η πάθηση μου, δηλαδή ο ώμος του κολυμβητη που επηρεάζει τον υπερακάνθιο. Ο ώμος μου δεν πονάει καθόλου (φτου φτου μακρια απο εμάς προβλήματα στον ώμο !)

Χαμηλά στο φτερό είναι ο πόνος ή αν θες ~4 εκατοστά πάνω απο την μέση για να σου δώσω να καταλάβεις για ποιο ύψος μιλάμε.

@Chris_85

Mου το λένε αρκετοί αυτό, οτι πρέπει να πάω σε αθλητίατρο κ' όχι σε ορθοπεδικό ! Εδώ είναι που έχω μπερδευτεί κάπως..

Υπάρχει ειδικότητα αθλητίατρος γιατί μου είπαν οτι είναι απλά παθολόγοι αυτοί. Δηλαδή ο ορθοπεδικός δεν είναι αρμόδιος για τέτοιες παθήσεις ;

Εντομεταξύ οι πιο πολύ ειδικεύονται σε κακώσεις απο ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλτ.. Δεν ξέρω κάποιον για υγρό στίβο. Έχω μόνο ακουστά μια η οποία ήταν και παλιά κολυμβήτρια αλλά δεν σκοπεύω να πάω εκεί.

Δημοσ.

Παλιότερα που έπαιζα βόλλεϋ,είχα πάθει θλάση στη μέση(κοντά στην περιοχή που λες ,απλά πιο κάτω και δεξιά).Δεν μπορούσα να στρίψω ούτε 30 μοίρες τον κορμό από τον πόνο.

Πήγα σε ορθοπεδικό 3 φορές.Την πρώτη μου έδωσε αλοιφή,χαπάκια και μου είχε πει 3 βδομάδες ξεκούραση.Πήρα τα @@ μου.

Γιατί μετά απο 3 βδομάδες,σε προπόνηση ξανά τα ίδια.Ξανά μανά αλοιφές,χαπάκια,ξεκούραση.Τραβιόμουν έτσι γύρω στον ενάμιση μήνα και δεν μπορούσα να κουνήσω.

Τελικά ,μετά από πρόταση του προπονητή,πήγα σε κατάστημα με ορθοπεδικά και πήρα μια λαστιχένια ζώνη την οποία φορούσα όταν ήθελα να κάνω έντονες κινήσεις καθώς και σε ήπιες προπονήσεις.Κρατούσε προφανώς τον μυ σταθερό και ζεστό και μόνο τότε ήρθε στα ίσα του.Ούτε χάπια,ούτε αλοιφές.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να βάλεις στην περιοχή που λες ζώνη,καθώς είναι πάνω από τη μέση και προφανώς είναι πιο

"διευρυμένη" λόγω κολύμβησης.

Αλλά δεν έχεις να χάσεις κάτι αν ρωτήσεις σε κάποιο κατάστημα με ορθοπεδικά.

Δημοσ.

Έχω πάθει κατά καιρούς μικροθλάσεις και τραβήγματα(από βάρη). Δεν έχω ασχοληθεί με δυναμικά αθλήματα όπως εσύ. Αυτό που παρατήρησα εμπειρικά να έχει αποτέλεσμα (σε εμένα πάντα) είναι να γυμνάσω με ήπιο βάρος και με τέτοια άσκηση τον τραυματισμένο μυ ώστε να μη νιώθω καμία ενόχληση την ώρα της γυμναστικής, καμία όμως έ; :) Η απόλυτη αποχή και ξεκούραση εμπειρικά πάλι δεν έλυνε το πρόβλημα.

Δημοσ.

@MsquitoPrincess

Αυτό με την ζώνη πρώτη φορά το ακούω ! Στην πισίνα θα είναι δύσκολο γιατί κινείται όλο το κορμί οπότε όσο και να κρατάει το μυ θα δυσκολεύει την προπόνηση πάντως απο περιέργεια και μόνο θα ρωτήσω γι'αυτό.

@Ather

Απο ότι διάβασα λίγο στο net, αυτό προτείνεται μετά την φαρμακευτική αγωγή, δηλαδή μυική ενδυνάμωση. Είπα να δοκιμάσω και εγώ και παρατήρησα οτι πάλι ενοχλούσε εκείνο το σημείο ακόμα και με μέτρια λάστιχα.

Νομίζω σε τέτοιες περιπτώσεις κάνουν απλή ακτινογραφία πρώτα και μετά μαγνητική γιατί με το "πασπάτεψε πασπάτεψε" και "τέντωσε τέντωσε" της απλής εξέταση δεν βλέπω φως.. :rolleyes:

Δημοσ.

Αν θες την γνώμη μου, σαν φυσικοθεραπευτή:

1. για αθλητικούς τραυματισμούς, καλό είναι να πας σε ορθοπαιδικό που ασχολείται με αθλητές. Αν βρεις αθλητίατρο, ακόμα καλύτερα.

2. η θλάση δεν διορθώνεται με αλοιφές, χάπια και έμπλαστρα. Αυτός που στα έδωσε είναι για φάπες. Κυρίως τις αλοιφές και τα έμπλαστρα.

3. θεωρώ τραγικό μια θλάση να τυραννάει έναν αθλητή 3 μήνες! Εδώ κρατάω μια πισινή, μην τυχών ο τσόμπανος που σου έδωσε τα έμπλαστρα έκανε και λάθος στην διάγνωση της θλάσης. Μην έχεις τίποτις άλλο δηλαδή, αν και δεν μπορώ να φανταστώ τι.

4. Βρες έναν καλό ορθοπαιδικό ή καλύτερα αθλητίατρο, ή τέλος έναν καλό φυσικοθεραπευτή... Θα μου πεις "πως ξεχωρίζουν οι καλοί ορθοπαιδικοί;". Έλα ντε; Αν έχεις τύχη διάβαινε... Αν είσαι σαλονίκη, πμ...

Δημοσ.
Στην πισίνα θα είναι δύσκολο γιατί κινείται όλο το κορμί οπότε όσο και να κρατάει το μυ θα δυσκολεύει την προπόνηση πάντως απο περιέργεια και μόνο θα ρωτήσω γι'αυτό.
Βασικά στο πα για ελαφριά προπόνηση εκτός νερού.Να αθληθείς όσο μπορείς,χωρίς να ζορίσεις την πλάτη σου ιδιαίτερα, έχοντας τη ζώνη.

Όπως λέει και ο Ather,η ακινησία δε θα βοηθήσει σε τίποτα.

Κάπως έτσι θα βοηθήσει στο δέσιμο του μυ και μετά θα μπορείς να κολυμπάς χωρίς πρόβλημα.

Αυτά,δεδομένου ότι δούλεψαν σε μένα =)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...