Προς το περιεχόμενο

Eρώτηση για καταλύτη


deminho11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας φίλος μου έχει ένα VW Golf III. Του έχει χαλάσει ο καταλύτης και ψάχνεται για το τί θα βάλει...

 

Θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις σε όσου ΞΕΡΟΥΝ.

 

1-> Βάζοντας καλό καταλύτη γίνεται να ανεβάσεις υποδύναμη?

 

2-> Βγάζοντας ΤΕΛΕΙΟΣ τον καταλήτη τί γίνεται? (εκτός του οτι δεν περνάς ΚΤΕΟ και Γ@Μ@Σ το περιβάλλον)

Δημοσ.

α) όπως το βλέπει κανείς.

ένας ελεύθερος καταλύτης μειώνει τις αντιστάσεις των καυσαερίων στο δρόμο τους προς την ατμόσφαιρα. οπότε αφού μειώνονται οι αντιστάσεις, τότε απελευθερώνονται (πολύ) λίγα άλογα. ο καταλύτης από μόνος του όμως δε μπορεί να αυξήσει την ιπποδύναμη στο μοτέρ, τα παραπάνω άλογα ήταν εκεί από πριν απλά τα έκοβε ο προηγούμενος καταλύτης.

 

β) αυτά που είπες βασικά. αλλά και πάλι μειώνεις τις ροϊκές απώλειες, ο καταλύτης είναι εμπόδιο.

Δημοσ.
α) όπως το βλέπει κανείς.

ένας ελεύθερος καταλύτης μειώνει τις αντιστάσεις των καυσαερίων στο δρόμο τους προς την ατμόσφαιρα. οπότε αφού μειώνονται οι αντιστάσεις, τότε απελευθερώνονται (πολύ) λίγα άλογα. ο καταλύτης από μόνος του όμως δε μπορεί να αυξήσει την ιπποδύναμη στο μοτέρ, τα παραπάνω άλογα ήταν εκεί από πριν απλά τα έκοβε ο προηγούμενος καταλύτης.

 

Λάθος, τα άλογα δεν ήταν εκεί από πριν. Και όταν λέμε άλογα είναι πολύ ασαφές αυτό που εννούμε, αφού ο κινητήρας δεν βγάζει την ίδια ιπποδύναμη σε όλες τις στροφές και σε όλα τα φορτία. Ο καταλύτης, από άποψη ροής είναι μια εντοπισμένη αντίσταση. Αυτό σημαίνει ότι το καυσαέριο όταν θα βγει στην ατμόσφαιρα θα έχει πίεση 1 bar, αλλά πριν τον καταλύτη θα έχει λίγο παραπάνω. Δεν γίνεται διαφορετικά γιατί αν είναι και 1bar πριν τον καταλύτη, τότε δεν θα βγει έξω. Συνεπώς, όταν το καυσαέριο το βγάζεις άχρηστο στο 1.1 bar αντί στο 1, τότε πετάς και παραπάνω ισχύ. Αυτό γίνεται. Η ύπαρξη ή μη του καταλύτη αλλάζει τις συνθήκες λειτουργίας του κινητήρα. Δεν κόβει άλογα ο καταλύτης, και σε κάθε περίπτωση, αυτά τα άλογα που θα 'πάρεις' άμα βγάλεις τον καταλύτη είναι ελάχιστα.

 

β)Σκέψου λιγάκι και το περιβάλλον. Ο καταλύτης έχει λόγο ύπαρξης και μάλιστα ο λόγος ύπαρξης είναι τόσο πολύ σημαντικός που έχουν γίνει πάρα πολλοί συμβιβασμοί κατά τον σχεδιασμό του κινητήρα. Ο καταλύτης είναι η αιτία που βάζουμε πλέον αμόλυβδη, ο καταλύτης είναι η αιτία που ο αισθητήρας λ πρέπει να δίνει λόγο λ περίπου ίσο με 1, ακόμα και αν αυτό έχει πολλές φορές ως συνέπεια την μειωμένη απόδοση και ειδική κατανάλωση. Πρόσεξε, δεν λέω ότι άμα τον βγάλεις όλα αυτά θα βελτιωθούν. Λέω ότι όλα σχεδιαστηκαν για να μπορεί να μπει ο καταλύτης. Πλέον έχουν fixαριστεί και δεν αλλάζουν. Οπότε καλό θα ήταν να βάλει έναν καταλύτη, αφού δεν πρόκειται να κερδίσει και τίποτα άμα δεν βάλει τίποτα.

Δημοσ.

εχεις αυτοκινητο με μεγαλη συμπιεση?μαλλον οχι...

βαλε απλα πιο ελευθερο καταλυτη,με περισσοτερες τρυπες...

δες για μαρκες οπως americat,remus

εχει αισθητηρα λ το μκ3?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...