Προς το περιεχόμενο

Μειωση ποιοτητας αναλυσης μετα από εγγραφή ταινίας

evitathess

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το forum. Επισκέπτομαι το forum αυτό εδω και πολύ καιρό και με έχει βοηθήσει σε πολλά θέματα. Να συστηθώ ως ‘’πρακτική’’ χρήστης προγραμμάτων pc γενικότερα, που σημαίνει πως ότι κάνω το κάνω μηχανικά και πρακτικά ,με βοήθεια κυρίως του forum σας. Λοιπόν αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα για το οποίο δεν βρήκα απάντηση στα ήδη αναρτημένα θέμα (ή μπορεί να υπάρχει και εγώ να μην το αντιλήφθη). Eχω κατεβάσει μια ταινία σε πολύ καλή ανάλυση αλλά όταν την μετατρέπω, με την βοήθεια του CovertToDvd (ή κάπως έτσι) και αφού την γράψω σε DVD, χάνει την ανάλυση της. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις τελευταίες ταινίες (4) που έχω γράψει, χωρίς να έχω αλλάξει ρυθμίσεις στο πρόγραμμα. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω και θα εκτιμούσα μια απάντηση. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Για σου evitathess και συγχαρητήρια για το 1ο σου topic-post στο insomnia.

Κατ' αρχάς. Όταν λες ότι είναι σε πολύ καλή ποιότητα, εννοείς 720p/1080p; Δλδ από blueray rip; Θα το καταλάβεις από το μέγεθος του αρχείου το οποίο είναι συνήθως πάνω από 4GB.

Αν είναι είναι έτσι, τότε είναι φυσικό να χάνεις ποιότητα, γιατί μειώνεται η ανάλυση από 720 γραμμές σε 576 κατά ένα μέρος και η κωδικοποίηση από h264 (ολοκαίνουργιο φορμά) σε mpeg2 (αν πω πάνω από 10ετία φορμά; ).

Αν θέλεις να τις απολάυσεις σε πλήρη ποιότητα, θα πρέπει να κάνεις αναπαραγωγή από το pc στην tv μέσω καλωδίου dsub, dvi ή hdmi.

ΑΝ τα avi είναι τα κλασσικά στα 720MB divx/xvid αρχεία, τότε φταίει το πρόγραμμα. Στο ConvertXtoDVD (έτσι λέγεται) έχει μια ρύθμιση στην καρτέλα για την κωδικοποίηση για Μεσαία ποιότητα/Κανονική ταχύτητα ή Υψηλή ποιότητα/Αργή ταχύτητα. Φρόντισε να είναι στο δεύτερο.

Δημοσ.

(παιδια συγνώμη, μετά πρόσεξα ότι πρέπει να γραφω ελληνικους χαρακτηρες)

Το ξαναγράφω....

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρπν και την άμεση απάντηση, μάλλον τελικά φταίει το πρόγραμμα(ConvertXtoDVD ναι αυτό εννουσα:)), την ρύθμιση την έχω όπως μου λες και εσύ. Θα το ξανακάνω εγκατάσταση. Το πρόβλημα πάντως το αντιμετώπισα διαφορετικά, με άλλο πρόγραμμα. Ευχαριστώ και πάλι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...