Προς το περιεχόμενο

Ηχομόνωση

Jim@kiS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Oτι μα οτι και να κανεις δεν υπαρχει περιπτωση να πετυχεις ηχομωνοση στο σπιτι.

Οποτε ετσι οπως το βλεπω εχεις δυο λυσεις,

ή δουλευεις το μαγικο κουμπακι volume πολυ πιο χαμηλα,

Η μετακομιζεις σε μονοκατοικια,ρετιρε...

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χαμήλωσε όσο μπορείς το sub, αυτό κάνει την μεγαλύτερη "ζημιά". Οι χαμηλές συχνότητες είναι πιο διεισδυτικές από τις ψηλές και δεν κόβονται εύκολα με ηχομόνωση. Περνάνε μέσα από τοίχους και δημιουργούν συντονισμούς.

Δοκίμασε και την πρόταση του 1000, και αν έχεις τοποθετημένο το sub στη γωνία του δωματίου δοκίμασε να το βάλεις στη μέση του μεγάλου τοίχου και σε μια απόσταση από αυτόν (70cm-1m).

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοίξω νέο topic (μιας κ ένα πιο παλιό που βρήκα πήρε την κάτω βόλτα) ας συνεχίσω το συγκεκριμένο.

Πρόβλημα:

Το σαλόνι μου συνορεύει με το υπνοδωμάτιο της γειτόνισσας μου. Δυστυχώς ο τοίχος που μας χωρίζει είναι απίστευτα λεπτός (ένα τούβλο μόνο) χωρίς καθόλου ηχομόνωση. Σαν αποτέλεσμα αυτού οτιδήποτε κ να γίνεται σε μια από τις 2 πλευρές ακούγεται στην άλλη. Ακόμα κ όταν είναι σε normal επίπεδο έντασης (φανταστείτε τι γίνεται όταν παίζει/παίζω δυνατά μουσική).

Το πρόβλημα μου είναι ότι την ενοχλούν μέχρι κ οι ομιλίες μας (αν είμαστε 4-5 άτομα κ μιλάμε σε normal ένταση ακούγεται δίπλα). Και γενικά έχω κουραστεί να ψευτο-τσακώνομαι με την συγκεκριμένη.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι μου "την λέει" μόνο για τις ώρες κοινής ησυχίας. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι κοιμάται/ενοχλείται από τις 11 το βράδυ....

Σκέφτηκα να κάνω το εξής: Να προσθέσω ένα κομμάτι τοίχου ακόμα με κάποιο ηχομονωτικό υλικό μέσα για να μειώσω τους Θορύβους που πάνω στο υπνοδωμάτιο της.

Έχω δεχτεί ότι θα χάσω 10cm από το πλάτος του σαλονιού μου αλλά δεν με πειράζει. Θα βάλω γυψοσανίδα για να δημιουργήσω τον 2ο τοίχο αυτό.

Το θέμα μου είναι ποιο είναι το καλύτερο υλικό να βάλω μέσα από την γυψοσανίδα?

Α. Ricofon

B. πετροβάμβακας/υαλοβάμβακας

Γ. κλασικές αυγοθήκες από την λαϊκή

Δεν θέλω να μου πιάσει μούχλα/υγρασία, δεν έχω υψηλές απαιτήσεις για μόνωση (δεν κάνω studio, απλούς θορύβους θέλω να κόψω), δεν με ενδιαφέρει το αισθητικό κομμάτι αφού θα το καλύψω με γυψοσανίδα.

Είμαι ανάμεσα σε ricofon κ αυγοθήκες περισσότερο...(λόγω του ότι ο πετροβάμβακας νομίζω προκαλεί κ φαγούρα όπως επίσης κ σε βάθος χρόνου παίζει να πιάσει μούχλα).

Όποιος έχει ασχοληθεί με το θέμα ας μου δώσει κάποια συμβουλή!

PS

το να μετακομίσω δεν είναι λύση καθώς το σπίτι είναι αγορασμένο....

Δημοσ.

δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ πετροβάμβακα αλλά από αυτά που έχω διαβάσει, δεν είναι το καλύτερο υλικό για μέσα σε σπίτι καθώς οι μικρόκοκκοι του μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα/προβλήματα στο αναπνευστικό κλπ. Ξανα λέω, από όσα έχω διαβάσει....

Δημοσ.

Το καλλίτερο πού μπορείς να κάνεις είναι να υπάρχει ενα κενό ανάμεσα στο υπάρχων τοίχο και τον καινούριο τοίχο ( κενό αέρος περίπου 3-4cm) μετά ηχομονωτική πολυουρεθανη και μετά γυψοσανίδα σχετικά παχιά!

απο μόνη της η πολυουρεθανη δεν είναι ιδιαίτερα απορροφητική σε συνδυασμό όμως με μια καλή γυψοσανίδα ειδικά αν έχει και καμία στρώση μασίφ ξύλου θα σου δώσει τα καλλίτερα αποτελέσματα.. τα οποία βεβαία ακυρώνονται σχεδόν εντελώς άμα ακουμπάνε κατευθείαν στον τοίχο χωρίς να υπάρχει ενα μικρο κενό αέρος

Δημοσ.

aha, i see....

μήπως μπορείς να μου πεις κάποιες πληροφορίες για το συγκεκριμένο υλικό καθώς δεν το γνώριζα?Βασικά που μπορώ να το βρω κ το κόστος του...

Δημοσ.

Φίλε, η ηχομόνωση είναι ολόκληρη επιστήμη. Και 1000δες ευρώ να δώσεις, αν δεν το κάνεις σωστά, δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το σφάλμα σου ήταν ότι αγόρασες σπίτι όπου 2 διαμερισματα χωρίζονται από μονό τούβλο.

Λύσεις:

1) Ενισχύεις τον τοίχο με θερμομπλοκ και εξηλασμένη πολυστερίνη, κάτι που χρειάζεται μηχανικός για την επίβλεψή του και θα δώσει μέτριο αποτέλεσμα.

2) Πετροβάμβακας+φελλός+ πολυουρεθάνη= κλειστά μέσα σε καπάκι γυψοσανίδας.

Αυτό θα είναι αρκετά αποτελεσματικό, αλλά πολύ δαπανηρό.

3) Κάνεις το υπνοδωμάτιο - σαλόνι και το σαλόνι - υπνοδωμάτιο.

Δημοσ.

Το σαλόνι μου συνορεύει με το υπνοδωμάτιο της γειτόνισσας μου. Δυστυχώς ο τοίχος που μας χωρίζει είναι απίστευτα λεπτός (ένα τούβλο μόνο) χωρίς καθόλου ηχομόνωση.

Δηλαδή όταν το "κάνουν" ακούς καμπάνα εσύ ε; ooze5rve1n95vzdynxtf.gif

Δημοσ.
Φίλε, η ηχομόνωση είναι ολόκληρη επιστήμη. Και 1000δες ευρώ να δώσεις, αν δεν το κάνεις σωστά, δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το σφάλμα σου ήταν ότι αγόρασες σπίτι όπου 2 διαμερισματα χωρίζονται από μονό τούβλο.

Λύσεις:

1) Ενισχύεις τον τοίχο με θερμομπλοκ και εξηλασμένη πολυστερίνη, κάτι που χρειάζεται μηχανικός για την επίβλεψή του και θα δώσει μέτριο αποτέλεσμα.

2) Πετροβάμβακας+φελλός+ πολυουρεθάνη= κλειστά μέσα σε καπάκι γυψοσανίδας.

Αυτό θα είναι αρκετά αποτελεσματικό, αλλά πολύ δαπανηρό.

3) Κάνεις το υπνοδωμάτιο - σαλόνι και το σαλόνι - υπνοδωμάτιο.

Thanx για την απάντηση κ τις συμβουλές φίλε μου.

Το ξέρω ότι η σωστή ηχομόνωση είναι κ ακριβή υπόθεση κ πρέπει να μπει χέρι ειδικού για να γίνει καλή δουλειά. Απλά όπως είπα κ πιο πάνω δεν θέλω τρελή κ απόλυτη ηχομόνωση, θέλω απλά να μειώσω τους θορύβους (καθημερινούς θορύβους, ομιλίες, τηλεόραση κλπ κλπ) που περνάνε από τον ψευτότοιχο αυτό!

Το σφάλμα για το σπίτι έγινε πριν πολλά χρόνια (κ όχι από εμένα).

Το να κάνω το υπνοδωμάτιο - σαλόνι και το σαλόνι - υπνοδωμάτιο πολύ δύσκολο λόγω μεγέθους δωματίων....

Για τη 2η λύση που προτείνεις πηγαίνω κ εγώ απλά χωρίς την χρήση πολυουρεθάνης. Από ότι βλέπω το προτείνετε αρκετοί το συγκεκριμένο υλικό.....θα κάνω από Δευτέρα έρευνα σε τιμές κλπ να δω τι παίζει....

Υπάρχει κ η λύση να την γράψω στα @@ μου κ να περιμένω να μου φέρει αστυνομία να δω τι θα μου πουν όταν με δουν με 1-2 άτομα ακόμα να έχουμε ανοιχτή τηλεόραση σε νορμάλ ένταση......

Δηλαδή όταν το "κάνουν" ακούς καμπάνα εσύ ε; ooze5rve1n95vzdynxtf.gif

μωρέ να το κάνανε κ πότε πότε καλά θα ήταν....δεν θα ήταν τόσο στριμμένη....(αλλά ναι ΑΝ το κάνανε θα τους άκουγα καμπάνα...)

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παρομοιο προβλημα με τον apsiman εχω κι εγω:-(

Χαλια μονωση το σπιτι μου, προβληματα με τους γειτονες......

Προσωπικα αποφασισα να μην επιλεξω ημιμετρα και να απευθυνθω κατευθειαν σε ειδικους.Ακομα ειμαι στο σταδιο της ερευνας βεβαια, ψαχνω καποιους αξιοπιστους αλλα και σχετικα οικονομικους.

Ξερει κανεις να προτεινει κανεναν?:rolleyes:

Εχει κανεις στο παρελθον χρησιμοποιησει αντιστοιχες υπηρεσιες??

Βρηκα αυτους, απο το τηλ ακουγονταν πολυ εξυπηρετικοι http://www.acoustic-science.gr

Αν εχει κανεις οποιαδηποτε σχετικη πληροφορια...ευπροσδεκτη!!!! :-)

Δημοσ.

Το έργο τέλειωσε με σχετικά μεγάλη επιτυχία κ μικρό σχετικό κόστος!

Τελικά από υλικά πήρα πετροβάμβακα κ γυψοσανίδες.

να ναι καλά ο θείος μου (που πιάνουν τα χέρια του τρελά) με βοήθησε κ τα κάναμε όλα μόνοι μας χωρίς να ξοδέψουμε άλλα χρήματα σε εργασία.

Τα υλικά κοστίσανε περίπου 300€ για 13 τετραγωνικά τοίχο. Τα πήρα όλα από το Praktiker. Έπεσε κ το βάψιμο μετά κ δεν καταλαβαίνεις ότι είναι άλλος τοίχος!!!

Τώρα σαν αποτέλεσμα προσπάθησα να το κάνω τεστ drive αλλά δεν με άφηνε η δίπλα!!!

Βασικά ένιωσε λέει πολύ άσχημα που μπήκα σε τέτοια διαδικασία κ ότι δεν ήταν ανάγκη να κάνω τέτοια πράγματα...Δεν μου φώναξε κ την αστυνομία λέει!!!(αυτό έλειπε να μου φώναζε κ την αστυνομία...)

Την ίδια ακριβώς τεχνική έχουμε κάνει κ στην μια αίθουσα στο γραφείο κ πλέον έχουν κόψει όλοι οι νορμάλ θόρυβοι (ομιλίες, νορμάλ μουσική κλπ)

Φυσικά ότι είναι σε μεγάλη ένταση ακούγεται.

Νομίζω πάντως ότι έγινε δουλειά καλά....2 βδομάδες που το έχω φτιάξει κ δεν με έχει ενοχλήσει καθόλου. Κ δεν ακούω πλέον κ εγώ τις φωνές τους....

ΥΓ

για να ΞΑΝΑ διευκρυνίσω, στόχος μου δεν ήταν να δημιουργήσω ένα τέλεια ηχο-μονωμένο δωμάτιο, ούτε να κόψω εξωτερικούς θορύβους.

Το πρόβλημα ήταν ότι ο τοίχος ήταν πολύ λεπτός (μονότουβλος) και ακόμα κ οι απλές ομιλίες-κανονική τηλεόραση-κανονική μουσική, ακούγονταν δίπλα (κ το ανάποδο).

Πιστεύω ότι πέτυχα τον στόχο μου!!!

(ο καιρός θα δείξει βέβαια)

Δημοσ.

επισης σαν ηχομονωτικο μπορει να χρησιμοποιηθει και το DOW που χρησιμοποιειται κανονικα για θερμομονωση στους τοιχους, θα το εχετε δει στις οικοδομες...σαν πεπιεσμενο φελιζολ μπλε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...