Tigran Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Το είχα γενικά απορία και είπα να ρωτήσω... Παίζει ρόλο το πόσο καλή ειναι η κάρτα γραφικών στην απόδοση των ταινιών, σειρών κτλ; Δηλαδή, ας υποθέσουμε ότι έχουμε έναν υπολογιστή με μια 4670 μέσα κι έναν άλλον με μια 4870Χ2 και οι δύο συνδεδεμένοι σε μια καλή FullHD τηλεόραση. Αν βάλουμε π.χ. ένα βιντεάκι 720p ή και 1080p, θα υπάρχει καμία διαφορά στην ποιότητα απεικόνισης μεταξύ των 2 καρτών γραφικών; Sorry αν ακούγεται πολύ noob η ερώτηση
Ailuros Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Το είχα γενικά απορία και είπα να ρωτήσω... Παίζει ρόλο το πόσο καλή ειναι η κάρτα γραφικών στην απόδοση των ταινιών, σειρών κτλ; Δηλαδή, ας υποθέσουμε ότι έχουμε έναν υπολογιστή με μια 4670 μέσα κι έναν άλλον με μια 4870Χ2 και οι δύο συνδεδεμένοι σε μια καλή FullHD τηλεόραση. Αν βάλουμε π.χ. ένα βιντεάκι 720p ή και 1080p, θα υπάρχει καμία διαφορά στην ποιότητα απεικόνισης μεταξύ των 2 καρτών γραφικών; Sorry αν ακούγεται πολύ noob η ερώτηση ΄Οχι δεν θα δεις καμία διαφορά. Και αυτό γιατί απλά για τέτοιου είδους επεξεργασίες αρκούν ήδη 16SPs και όχι 1600 όσα έχει μια Χ2.
Tigran Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δεν το έπιασα αυτό με τα SPs, αλλά μου αρκεί το όχι Thanx
disqualified Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 stream processor, αυτο που πρεπει να γραψεις και ελληνικα παρολο που δεν εχεις γραψει greeklish ειναι λιγο σπαστικο
Ailuros Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δεν το έπιασα αυτό με τα SPs, αλλά μου αρκεί το όχι Thanx 4870 = 800SPs (stream processors) 4870X2= 2*800= 1600 SPs Και ενσωματωμένη μονάδα γραφικών να είχες (βλέπε μόνο 16SPs) θα είχε την ίδια απόδοση μιας και αρκούν για να πάρουν το βάρος της επεξεργασίας από την CPU.
Tigran Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Ναι κάτι τέτοιο πρόσεξα κι εγώ, αλλά είπα να ρωτήσω για να επιβεβαιωθώ. Και κάτι τελευταίο. Έχω ένα PC με την HD2900 Pro μέσα και έναν άλλον με ενσωματωμένη Intel πάνω στην Asus(δεν θυμάμαι ποιά ακριβώς). Η Asus βγάζει απευθείας έξοδο HDMI, ενώ η ΑΤΙ κλασσικά χρειάζεται τον Converter DVI-->HDMI. Τους σύνδεσα και τους δύο στην τηλεόραση και μου έδωσε την εντύπωση ότι η Intel απέδωσε καλύτερα από ότι η ΑΤΙ, παρ'όλο που ειναι πιο αδύναμη κάρτα γραφικών... Υπάρχει τελικά μήπως πιθανότητα με την μετατροπή DVI-->HDMI να υπάρχει απώλεια ποιότητας στην εικόνα; Υ.Γ. Thanx για τις διευκρινήσεις guys
Ailuros Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 signal processor, αυτο που πρεπει να γραψεις και ελληνικα παρολο που δεν εχεις γραψει greeklish ειναι λιγο σπαστικο Πρώτον εννοούσα stream processors και δεύτερον δεν υπάρχει ελληνικός όρος που να τους περιγράφει. Εκτός αν τους ονομάσεις "επεξεργαστές ροής" και άντε μετά να καταλάβει κάποιος τι ακριβώς εννοείς. Και κάτι τελευταίο. Έχω ένα PC με την HD2900 Pro μέσα και έναν άλλον με ενσωματωμένη Intel πάνω στην Asus(δεν θυμάμαι ποιά ακριβώς). Η Asus βγάζει απευθείας έξοδο HDMI, ενώ η ΑΤΙ κλασσικά χρειάζεται τον Converter DVI-->HDMI. Τους σύνδεσα και τους δύο στην τηλεόραση και μου έδωσε την εντύπωση ότι η Intel απέδωσε καλύτερα από ότι η ΑΤΙ, παρ'όλο που ειναι πιο αδύναμη κάρτα γραφικών... Υπάρχει τελικά μήπως πιθανότητα με την μετατροπή DVI-->HDMI να υπάρχει απώλεια ποιότητας στην εικόνα; Σαφώς και ενδέχεται να υπάρξει απώλεια ποιότητας απεικόνισης με μετατροπέα. Κυρίως όμως οι αισθητές διαφορές οφείλονται στην ποιότητα του μετατροπέα.
Tigran Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Σαφώς και ενδέχεται να υπάρξει απώλεια ποιότητας απεικόνισης με μετατροπέα. Κυρίως όμως οι αισθητές διαφορές οφείλονται στην ποιότητα του μετατροπέα. Αυτόν που είχε μέσα η κάρτα γραφικών χρησιμοποιώ. Τώρα με έβαλες σε υποψίες. Αν δοκιμάσω απευθείας καλώδιο DVI-->HDMI πιστεύεις θα ειναι καλύτερα;
Ailuros Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Αυτόν που είχε μέσα η κάρτα γραφικών χρησιμοποιώ. Τώρα με έβαλες σε υποψίες. Αν δοκιμάσω απευθείας καλώδιο DVI-->HDMI πιστεύεις θα ειναι καλύτερα; Αξίζει μια δοκιμή. Εδώ μου έτυχε ο μαμίσιος DVI-VGA converter να είναι χειρότερος από άλλον που αγόρασα και το ανάποδο. Ακόμα και σε απλό καλώδιο για router έχω δει διαφορές. Η ποιότητα κατασκευής δυστυχώς παίζει ανάμεσα στις εταιρίες. Αν μπορείς να δανειστείς καλώδιο κάντο πριν το αγοράσεις. ΄Ετσι καταλήγω εγώ δυστυχώς συχνά πυκνά να αγοράζω ένα μάτσο τσατσαριές που δεν κάνουν πάντα διαφορά.
tmjuju Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Αν μπορείς να δανειστείς καλώδιο κάντο πριν το αγοράσεις. ΄Ετσι καταλήγω εγώ δυστυχώς συχνά πυκνά να αγοράζω ένα μάτσο τσατσαριές που δεν κάνουν πάντα διαφορά. +1 Αλλά πραγματικά δεν μου έχει τύχει ati dvi->hdmi μετατροπέας να δημιουργεί προβλήματα… και έχουν περάσει 5-6 από τα χέρια μου… Άβυσσος!
disqualified Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Πρώτον εννοούσα stream processors και δεύτερον δεν υπάρχει ελληνικός όρος που να τους περιγράφει. Εκτός αν τους ονομάσεις "επεξεργαστές ροής" και άντε μετά να καταλάβει κάποιος τι ακριβώς εννοείς. Σαφώς και ενδέχεται να υπάρξει απώλεια ποιότητας απεικόνισης με μετατροπέα. Κυρίως όμως οι αισθητές διαφορές οφείλονται στην ποιότητα του μετατροπέα. ναι εχεις δικιο αυτο ηθελα να γραψω αλλα λογω του DSP το signal πηρε τη θεση του στο μυαλο μου... Αυτο που εγραψα για τα greeklish δεν αφορουσε εσενα αλλα το forum που δε με αφηνει να γραψω μηνυμα μονο με αγγλικους χαρακτηρες ακομα κι αν γραψω ξενους ορους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.