SCORPIO777 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Οσο πιο δημοφιλές γίνεται ένα λειτουργικό σύστημα, τόσο περισσότερο θα βρίσκεται στο στόχαστρο των κατασκευαστών κακόβουλου λογισμικού. Ευτυχώς, το Mac OS X έχει αρκετές ασφαλιστικές δικλείδες από μόνο του. Προς το παρόν όλες οι περιπτώσεις κακόβουλου λογισμικού στηρίζονται στο "social engineering" για να πετύχουν το στόχο τους. Δηλαδή, δεν μπορούν να εισέλθουν μόνα τους στον υπολογιστή αλλά πρέπει να "πείσουν" (πχ προσποιούμενα πως είναι κάποιο άλλο πρόγραμμα) το χρήστη να τους δώσει πρόσβαση. Έτσι, θεωρώ πως αν προσέχουμε λίγο τι κατεβάζουμε και από που, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Φυσικά, αν εσύ θέλεις να βάλεις antivirus, δε σε εμποδίζει κανείς. Νομίζω πως κυκλοφορούν 2-3 ήδη... ολοι ξερουμε απο που "κατεβαζουν" οι πιο πολλοι.και εφοσον θελουν να ανοιξουν το αρχειο πρεπει να δωσουν και προσβαση.και δεν νομιζω οτι οι "κακοι" θα μεινουν στο iwork και το photoshop.συμφωνω οτι πρεπει να προσεχουμε γενικα στο ιντερνετ,αλλα και μια δικλειδα ασφαλειας δεν κανει κακο.παντως εχεις δικιο οτι για να αρχιζουν αυτα γινομαστε δημοφιλες λειτουργικο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 μα οτιδιποτε και αν βάλουν, με ένα sudo rm το σκίζεις το "virus" άμεσα... αντε να το κάνεις σε windows αυτό!...lol, έχω κλήσει 5-ωρο να βγάλω ένα "απλο" BHO που είχε κάνει jack τον IE... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cassidy Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 ολοι ξερουμε απο που "κατεβαζουν" οι πιο πολλοι.και εφοσον θελουν να ανοιξουν το αρχειο πρεπει να δωσουν και προσβαση.και δεν νομιζω οτι οι "κακοι" θα μεινουν στο iwork και το photoshop.συμφωνω οτι πρεπει να προσεχουμε γενικα στο ιντερνετ,αλλα και μια δικλειδα ασφαλειας δεν κανει κακο.παντως εχεις δικιο οτι για να αρχιζουν αυτα γινομαστε δημοφιλες λειτουργικο. Σε μέρη που ασχολούνται αποκλειστικά με mac, δεν είδα κανένα κρούσμα. Οπότε μέχρι να δω πραγματικό ιό, ούτε καν το σκέφτομαι το antivirus. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SCORPIO777 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 μα οτιδιποτε και αν βάλουν, με ένα sudo rm το σκίζεις το "virus" άμεσα...αντε να το κάνεις σε windows αυτό!...lol, έχω κλήσει 5-ωρο να βγάλω ένα "απλο" BHO που είχε κάνει jack τον IE... αν το παρεις χαμπαρι,ειδαλλως κανει τι δουλεια του ανενοχλητο.γι αυτο λεω ειναι καλυτερα να πιανεται οταν κατεβαινει. καλα τα windows γιατι τα ανεφερες..με windows 98 και 6 ωρες ταλαιπωριας ειδε η γυναικα μου πως ειναι οταν ενα πληκτρολογιο εκσφενδονιζεται απο το παραθυρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 σωστός...!αλλά κοίτα τι κάνω...όλα, μα όλα τα sensitive δεδομένα τα έχω σε ενα image(secure_vault.dmg) που έχω φτιάξει με το Disk Utility και έχει encryption 256-AES και με διαφορετικό password απο αυτό του root. έτσι δηλαδη: επίσης, ποτέ δε κάνω save στους browsers passwords που έχουν να κάνουν με τράπεζες, paypal, rapidshare...κ.α. οπότε, ότι και aν βάλουν στο σύστημα δε με πειράζει, αφού αργά η γρήγορα θα ανακοινωθεί και αν το εντοπίσω θα το κάνω απλώς ένα rm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Οταν δωσουμε το password για την εγκατασταση του πακετου, ουσιαστικα δινουμε προσβαση και το trojan να εγκατασταθει? Δυο σε ενα? Οποτε το password που ζηταει ο mac, κατα ποσο μας προστατευει τελικα? Δεν βλεπω διαφορα απο win, αν μαζι με το προγραμμα, εγκαθισταται και εξτρα προγραμμα-trojan. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 το password σε προστατεύει μόνο σε περιπτώσεις που ξέρεις τη πηγή του πακέτου η έχεις κάνει md5 checksum verification(η οποιοδηποτε άλλο) για να δεις οτι το original πακέτο δεν έχει πειραχτεί...κανένα σύστημα δε μπορεί να σε προτατευσει απο πειραγμένο installer... επίσης, το password ειναι για να μη πάει ο καθένας που έχει φυσική προσβαση στο mac,να κανει install προγραμματα στο συστημά σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SCORPIO777 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 ολοι μας ξερουμε οτι εχουμε στα χερια μας,το πιο ομορφο,απροβληματιστο, σταθερο,και απο τα πιο ασφαλη στον κοσμο λειτουργικο.εγω θα σας ρωτησω κατι και απαντηστε μου ειλικρινα.εαν η μαμα apple εβγαζε μια εφαρμογη που θα την ονομαζε ας πουμε "our beloved mac security",και οχι αυτη την σιχαμενη λεξη antivirus,ποσοι απο εσας θα εγκαθιστουσατε αυτη την εφαρμογη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Πώς καταλαβαίνουμε αν έχουμε αυτό το trojan; Έχει κάποιες επιπτώσεις; Μπορούμε να τσεκάρουμε αν το έχουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Πώς καταλαβαίνουμε αν έχουμε αυτό το trojan; Έχει κάποιες επιπτώσεις; Μπορούμε να τσεκάρουμε αν το έχουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 διαβασε τα προηγουμενα post..θα βρεις την απάντηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 διαβασε τα προηγουμενα post..θα βρεις την απάντηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Διάβασα για το πώς μπορείς να δεις αν έχεις το trojan από το dmg αρχείο και πώς αφαιρείται. Δεν έχω το dmg αρχείο και φυσικά δε θέλω να δοκιμάσω την αφαίρεση χωρίς να είμαι σίγουρος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
waves Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Διάβασα για το πώς μπορείς να δεις αν έχεις το trojan από το dmg αρχείο και πώς αφαιρείται. Δεν έχω το dmg αρχείο και φυσικά δε θέλω να δοκιμάσω την αφαίρεση χωρίς να είμαι σίγουρος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2009 διαβασε τα προηγουμενα post..θα βρεις την απάντηση, ξαναλέω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.