Προς το περιεχόμενο

Trojan σε πειράτικη έκδοση του iWork 09 και σε υποτιθέμενο Crack του Photoshop

alexzzz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Trojan σε πειρατική έκδοση του iWork 09 εικάζεται ότι έχει μολύνει 20.000 μηχανήματα...

http://www.engadget.com/2009/01/22/iwork-09-trojan-infects-at-least-20-000-machines/

(μου το έστειλε ο pantnick αλλά αυτός βαριέται να κάνει τόπικ)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Παιδιά δεν είναι trojan που το κολλάς θες δε θες λόγω κάποιου vulnerability του OS X. Είναι σαν να τον κατέβασες να τον εγκατέστησες βάζοντας κανονικά το password σου.

Δηλαδή σε όποιο OS και σε 50 χρόνια αν γράψω κακόβουλο software και του δώσω full permissions να τρέξει δε θα κάνει ζημιά;

Απλά ο παίχτης το συσκεύασε με το iLife 09.

Έλεος δηλαδή βγήκανε όλα τα Windowsακια και χαίρονται γίνεται της πόπης από flamewars στα μεγάλα sites.

Έτσι όπως τα λές... Άνα γειά σου που λέμε κ μεις... Όταν σου πετάει δηλαδή το Χ site ένα fake μήνυμα στα windows και πατάς "εσυ" το ταλέντο ΝΑΙ,YES I DO κτλ. είναι άλλη περίπτωση έτσι? Εκεί είναι καθαρά θέμα windows ενώ εδώ βγάζει μάτι οτι σε ρωτάει πρώτα το mac...Να στον βάλω... τον trojana?

Βάλτε linux! :lol:

Και ναι ρε παιδιά, είναι πρόβλημα. Στα windows δηλαδή πως κολλάνε όλοι trojan; Από cracks παιχνιδιών, πειρατικές εφαρμογές, email attachments κτλ

Παρόλα αυτά, μην εξισώνουμε με windows ακόμα, μέχρι να βγει και κανένας ιός που να βασίζεται σε OS vulnerability και να εξαπλώνεται χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη.

Για να το αφαιρέσετε:

1) (open Terminal.app)

2) sudo su (enter password)

3) rm -r /System/Library/StartupItems/iWorkServices

4) rm /private/tmp/.iWorkServices

5) rm /usr/bin/iWorkServices

6) rm -r /Library/Receipts/iWorkServices.pkg

7) killall -9 iWorkServices

ΥΓ: τουλάχιστον σε os x αν πας να ανοίξεις mail attachment και σου ζητήσει root password, ε, θα σου κόψει δε μπορεί. To ίδιο ισχύει και για fake sites που αναφέρθηκαν παραπάνω.

O Μικρός Χαφιές είναι απλά απαραίτητος.Ακόμα και απόλυτα νόμιμος να είμαι θέλω να "ξέρω τι γίνεται". Για να μπω όμως στο θέμα δεν είναι τίποτα συνταρακτικό το πράγμα, απλά ένας ακόμα λόγος (για εμένα) που τα mac υπερτερούσαν καταρρίφθηκε.

Πραγματικά, δεν καταρρίφθηκε. Δεν είμαι κανένας φανατικός της apple, όμως άλλο trojan κι άλλο ιός. Δεν είπε κανένας πως θα εγκαθιστάς ό,τι νά 'ναι κι απ' όπου νά 'ναι και δεν τρέχει μία. Όποιος το λέει αυτό είναι fanboy, άσχετος κι επικίνδυνος. Αυτό δεν παίζει σε κανένα λειτουργικό σύστημα. Εξίσου παραπλανητικό με κάτι που αναφέρθηκε σε άλλο thread πρόσφατα, πως «τα mac δε χαλάνε επειδή είναι καλές κατασκευές, άρα δε χρειάζονται κι επέκταση εγγύησης». :shock:

Πάντως ο αδερφός μου που πήρε macbook πριν 2 μήνες και δεν έχει εγκαταστήσει πειρατική εφαρμογή (μόνο open source), δεν χρειάζεται καν να ενημερωθεί για το περιστατικό, όπως δε χρειάζεται και antivirus ή little snitch. Μετά από πόσα χρόνια και phone support, έχει ησυχάσει το κεφάλι μου! Οπότε τα mac μου άλλαξαν τη ζωή, κυρίως αυτό που πήρε ο αδερφός μου :-D.

• Ανοίγουμε το DMG του iWork 09
  • Κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο Install iWork 09
  • Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέγουμε το Show Original
  • Στο παράθυρο που ανοίγει, κάνουμε δεξί κλικ στο iWork09.mpkg
  • Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέγουμε το Show Package Contents
  • Στο παράθυρο που ανοίγει, κοιτάμε τα περιεχόμενα του φακέλου Packages. Αν ένα από αυτά ονομάζεται iWorkServices.pkg τότε το iWork είναι μολυσμένο με το Trojan.

Αν έχουμε ήδη κάνει εγκατάσταση του μολυσμένου αρχείου, ακολουθούμε τα βήματα που αναφέρει εδώ ο cassidy για να αφαιρέσουμε το Trojan.

post-1841-129062981845_thumb.png

post-1841-129062981856_thumb.png

Όπως διαβάζω, κυκλοφόρησε νέα έκδοση του trojan. Αυτή τη φορά είναι καμουφλαρισμένη σε Crack για το Photoshop. Όσοι ασχολούνται με το "άθλημα" καλά θα κάνουν να προσέχουν τι κατεβάζουν...

post-1841-129062982317_thumb.jpg

το προβλημα ειναι εφοσον το εβαλαν στο iwork και στο photoshop,μπορουν να το βαλουν

παντου.δεν θα ηταν καλυτερη ιδεα να βαλουμε ενα antivirus,και να το πιανει οταν κατεβει.

δεν θα ηταν καλυτερη ιδεα να βαλουμε ενα antivirus,και να το πιανει οταν κατεβει.

Μόνος σου θα μείνεις με αυτά που γράφεις... κανένας δεν θα σου μιλάει...

το προβλημα ειναι εφοσον το εβαλαν στο iwork και στο photoshop,μπορουν να το βαλουν

παντου.δεν θα ηταν καλυτερη ιδεα να βαλουμε ενα antivirus,και να το πιανει οταν κατεβει.

Οσο πιο δημοφιλές γίνεται ένα λειτουργικό σύστημα, τόσο περισσότερο θα βρίσκεται στο στόχαστρο των κατασκευαστών κακόβουλου λογισμικού. Ευτυχώς, το Mac OS X έχει αρκετές ασφαλιστικές δικλείδες από μόνο του.

Προς το παρόν όλες οι περιπτώσεις κακόβουλου λογισμικού στηρίζονται στο "social engineering" για να πετύχουν το στόχο τους. Δηλαδή, δεν μπορούν να εισέλθουν μόνα τους στον υπολογιστή αλλά πρέπει να "πείσουν" (πχ προσποιούμενα πως είναι κάποιο άλλο πρόγραμμα) το χρήστη να τους δώσει πρόσβαση.

Έτσι, θεωρώ πως αν προσέχουμε λίγο τι κατεβάζουμε και από που, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Φυσικά, αν εσύ θέλεις να βάλεις antivirus, δε σε εμποδίζει κανείς. Νομίζω πως κυκλοφορούν 2-3 ήδη...

Το trojan μπαίνει στο system μετά το installation του package ... Μετά που θα καταχωρήσουμε το password συγκεκριμένα .. Άρα από εμάς εξαρτάται αν θα βάλουμε ιό στο Mac μας .. Δεν πρόκειται να κατεβάσω antivirus .. Εξακολουθώ να νιώθω απόλυτα ασφαλής στα Mac ... Απλά θα προσέχω λίγο περισσότερο το τι κάνω install ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...