Προς το περιεχόμενο

Θέλω το κορυφαίο CPU BLOCK

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτές τις μέρες σκέφτομαι να αγοράσω ένα πάρα πολύ καλό μπλοκ για το CPU μου, μιας και όλη ξέρουμε ότι ο Q6600 είναι ζεστούλης. Αυτή τη στιγμή όπως μπορείτε να δείτε και στην υπογραφή μου, έχω αυτό του Eleven. Δεν έχω παράπονο, αλλά σε Full load μπορεί να χτυπάω και 65άρια+++ κάτι που σημαίνει ότι το καλοκαίρι μπορεί να φτάνει και 80C.

Θέλω να βάλω ότι καλύτερο υπάρχει και δεν με ενδιαφέρει το κόστος.

Αν έχετε να μου προτείνεται κάτι, περιμένω τη γνώμη σας.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Μαλλον πρεπει να παρεις καλυτερο ψυγειο/αντλια/ανεμιστηρες, παρα block...

Ο Eleven βγαζει πολυ καλα blocks...

(Ο Ε8400 στα 4Ghz εμενα, αλλα με teravolts -1,5!- δε ξεπερνα τους 58 βαθμους με αερα παντως)...

Ψυγείο έχω τριπλό πολύ καλό και αντλία Switech. Ανεμιστήρες έχω επίσης πολύ καλούς.

Είναι γνωστό ότι αυτό το μπλοκ ίσα ίσα τραβάει με Q6600 και που έχω τον Q από κάτω πολύ είναι.

Μαλλον πρεπει να παρεις καλυτερο ψυγειο/αντλια/ανεμιστηρες, παρα block...

Ο Eleven βγαζει πολυ καλα blocks...

(Ο Ε8400 στα 4Ghz εμενα, αλλα με teravolts -1,5!- δε ξεπερνα τους 58 βαθμους με αερα παντως)...

Εγω τον Ε8400 μου τον εχω στα 3600mhz (400x9) με 1.20 volt και με full load εχω 66 βαθμους στους πυρηνες...αλλα δεν νομιζω να φταιει η ψυξη,του χω βαλει την red scorpion ειμαι σιγουρος πως εχει μπει καλα...ειναι ηδη καλυτερη ψυξη απο την stock που ειχα παντως.Ή αναφερεσαι στην θερμοκρασια του cpu εσυ και οχι πυρηνων;

edit: τι ειναι τα blocks που λετε; Ειμαι και γω καινουριος στο overclocking

Άλλα νανόμετρα είσαι εσύ και άλλα εγώ. Εγώ είμαι πιο ζεστός από κατασκευής.

Αναφέρομαι στους Cores και φυσικά όχι στη θερμοκρασία CPU.

Μπλοκ είναι αυτό που τοποθετείται στο CPU για τη ψύξη του και περνάει από μέσα το νερό.

• Moderators
Ψυγείο έχω τριπλό πολύ καλό και αντλία Switech. Ανεμιστήρες έχω επίσης πολύ καλούς.

Είναι γνωστό ότι αυτό το μπλοκ ίσα ίσα τραβάει με Q6600 και που έχω τον Q από κάτω πολύ είναι.

Εχεις δικιο, λιγο που το εψαξα αυτο ειδα.

Εγω τον Ε8400 μου τον εχω στα 3600mhz (400x9) με 1.20 volt και με full load εχω 66 βαθμους στους πυρηνες...αλλα δεν νομιζω να φταιει η ψυξη,του χω βαλει την red scorpion ειμαι σιγουρος πως εχει μπει καλα...ειναι ηδη καλυτερη ψυξη απο την stock που ειχα παντως.Ή αναφερεσαι στην θερμοκρασια του cpu εσυ και οχι πυρηνων;

edit: τι ειναι τα blocks που λετε; Ειμαι και γω καινουριος στο overclocking

Φιλε μου αναφερομαι στη θερμοκρασια του καθενος απο τους 2 πυρηνες (για την ακριβεια ο πυρηνας 2 ειναι 2-3 βαθμους ψυχροτερος), μετρημενη μετα απο 2 ωρες OCCT 100% load, με το προγραμμα COretemp 0.99.3

Άλλα νανόμετρα είσαι εσύ και άλλα εγώ. Εγώ είμαι πιο ζεστός από κατασκευής.

Αναφέρομαι στους Cores και φυσικά όχι στη θερμοκρασία CPU.

Μπλοκ είναι αυτό που τοποθετείται στο CPU για τη ψύξη του και περνάει από μέσα το νερό.

Μαλλον σε εμενα αναφεροταν, γιαυτο εκανε quote το δικο μου μηνυμα.

Παντως αν ανεβαζει 60φευγα με ΚΑΛΗ υδροψυξη, αναρωτιεμαι ποσο θα ανεβαζε με το στοκ κουλερακι...

Φιλε μου αναφερομαι στη θερμοκρασια του καθενος απο τους 2 πυρηνες (για την ακριβεια ο πυρηνας 2 ειναι 2-3 βαθμους ψυχροτερος), μετρημενη μετα απο 2 ωρες OCCT 100% load, με το προγραμμα COretemp 0.99.3

Εμενα γιατι ψηνεται σε συγκριση με αλλους που εχω ψαξει και στο net? :( Τι ψυκτρα του εχεις;Παντως σκεψου πως και με την stock ψυκτρα το δικο μου εφτανε τους 60+ σε full load με ολα settings auto...δηλαδη μιλαμε για 1.0-1.1 voltage...Δεν ξερω,εχω ξενερωσει λιγο... :S Εμενα μολις το voltage παει 1.26 (ουτε καν 1.3) οι πυρηνες χτυπανε 65-70 βαθμους.(με full load και νεα ψυκτρα).Η mobo μου ειναι η ASUS p5q3 deluxe αλλα δεν νομιζω πως παιζει ρολο αυτο..

Επίσης μπορείς να δεις και το Apogee GTX και GTZ, το GTZ από το εξωτερικό όμως εδω δεν το βρήκα, και πήρα το GTX, δίνει ρέστα σε σχέση με άλλα που δοκίμασα.

lol οκ του είπατε block με TEC τροφοδωτικό θα του πείτε ? η θα περιμένετε να ανοίξει κιάλο thread με τίτλο "κάηκαν τα καλώδια του Enermax "

μια χαρά είναι το block σου το είχα και εγώ και έχω αλλάξει 4 block μέχρι τώρα οι διαφορές είναι μικρές της τάξης 2-3 *C οπότε μην τρώγεσαι δεν μεγαλώνει το e-penis

ναι κάπως έτσι και πάλι όμως δεν είναι σχετικό μπορεί ότι βλέπεις να είναι 10+ ή 10- γιατί η intel δεν έχει κάποιο στανταρ TJ οπότε στα γκαβά βλέπουμε temps και ο sensor που έχει το board ( cpu ) είναι πολύ μακριά από τους πυρήνες για να δώσει σωστά αποτελέσματα

• Moderators
Εμενα γιατι ψηνεται σε συγκριση με αλλους που εχω ψαξει και στο net? :( Τι ψυκτρα του εχεις;Παντως σκεψου πως και με την stock ψυκτρα το δικο μου εφτανε τους 60+ σε full load με ολα settings auto...δηλαδη μιλαμε για 1.0-1.1 voltage...Δεν ξερω,εχω ξενερωσει λιγο... :S Εμενα μολις το voltage παει 1.26 (ουτε καν 1.3) οι πυρηνες χτυπανε 65-70 βαθμους.(με full load και νεα ψυκτρα).Η mobo μου ειναι η ASUS p5q3 deluxe αλλα δεν νομιζω πως παιζει ρολο αυτο..

Αρκει να σου πω οτι με την ιδια ψυκτρα, τα ιδια βολτ, σε αλλο κουτι με χειριστη ροη αερα (καλωδια παντου, οχι μπροστα ανεμιστηρες), ανεβαζει 73 βαθμους...

Καταάβαινεις αρα ποσο ρολο παιζει να εχεις καλη ροη αερα στο κουτι σου και να το εχεις τακτοποιημενο.

ναι κάπως έτσι και πάλι όμως δεν είναι σχετικό μπορεί ότι βλέπεις να είναι 10+ ή 10- γιατί η intel δεν έχει κάποιο στανταρ TJ οπότε στα γκαβά βλέπουμε temps και ο sensor που έχει το board ( cpu ) είναι πολύ μακριά από τους πυρήνες για να δώσει σωστά αποτελέσματα

Ναι αλλα ολοι βλεπουμε το "ιδιο γκαβα", οποτε υπαρχει συγκριση μεταξυ γκαβομαρας :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

α μάλιστα σε ευχαριστώ γιατί απο τη μητρική έβλεπα κάτι θερμοκρασίες (για cpu) 45-47 βαθμούς χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο και φοβόμουν να δώσω στον 6850 παραπάνω ρεύμα απο 1,4v(1,368 πραγματικό) τη στιγμή που το real temp μου εμφανίζει στους πυρήνες 33 βαθμούς και distance to tj max 62...οπότε θα του δώσω λίγο ακόμη μπας και ανέβει...κατατοπίστηκα και sorry για το άσχετο post αλλά δεν ήθελα να ανοίξω thread μόνο και μόνο για αυτή την ερώτηση...αν θέλω κάτι άλλο θα postaro για να μην το χαλάσω του παιδιού

εγω εχω παραγγειλει το swiftech gtz το οποιο μαλλον ειναι το καλυτερο απο ολα.. ειναι λιγο ακριβο.. 65 ευρω περιπου αλλα στα τεστ σκιζει ολα τα αλλα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...