Προς το περιεχόμενο

Gaming PC

tassos_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν νομίζω πως ισχύει η χειρότερη ποιότητα...

Αλλά και να ισχύει, ποια ουσιαστική διαφορά μπορεί να προκαλέσει?

Κι εγώ συνήθως προτιμώ ακριβές μητρικές, αλλά το κάνω έχωντας γνώση της μ@λακίας που με δέρνει... :-D

Νομιζω οτι η P5Q με την P5QL-E εχουν 25 ευρω διαφορα. Τελος παντων, το ξεχειλωνουμε το θεμα. Αν κοιταμε μονο τι θα τον καλυψει, μπορει να παρει και μια με G31. Παλι θα μπορει να παιζει παιχνιδια.

Αυτη ειναι η αποψη μου man. Απλα ειδα οτι μερικα εξαρτηματα εχουν γινει ψωμοτυρι. P5QL-E, Enermax τροφοδοτικα κλπ. Αν δειτε τα 200 thread για συσταση συστηματος εχουν τα ιδια προιοντα, ασχετα με την χρηση.

Και, προς θεου, δεν τα λεω αυτα για να κατηγορησω, ειναι απλα μια παρατηρηση.

Δημοσ.

O συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο βλέπεις μερικά προϊόντα περισσότερο από άλλα είναι επειδή απλά συμφέρουν περισσότερο τον καταναλωτή (p43 μητρικές για mainstream συστήματα) ή είναι καλύτερα από τον ανταγωνισμό (σειρά pro και modu 82+, αν και τώρα με τις αλλαγές τιμής στο πλαίσιο γινονται ασύμφορα).

Enermax PSU EMD425AWT MODU82 + 425W

Enermax PSU EPR525AWT PRO82 + 525W

Enermax PSU EMD625AWT MODU82 + 625W

Enermax PSU EMD525AWT MODU82 + 525W

Enermax PSU EPR625AWT PRO82 + 625W

Όσον αφορά την σύγκριση της p5q με την p5ql-e, το παράδειγμα είναι ατυχές. Όπως σου ανέφερα, η διαφορά μεταξύ p45 και p43 έγκειται στο κλείδωμα του xfire και της ddr3 στο δεύτερο. Η p5q δεν εκμεταλλεύεται κανένα από τα παραπάνω ατού του p45, και επιπρόσθετα δεν έχει e-sata και δεν έχει οπτική έξοδο για το spidf, ενώ δίνει μια παραπάνω sata θύρα (8) και έχει 2 αμφιλεγόμενης απόδοσης (μιας και δεν υπάρχουν heatpipe) κομμάτια alu στα vrms.

Η διαφορά τους σε χαρακτηριστικά και πραγματικές επιδόσεις όχι μόνο δεν δικαιολογεί την διαφορά τους στην τιμή (25% πάνω η p5q) αλλά αντικειμενικά για τον μέσο και value χρήστη η p5ql-e δίνει περισσότερα. Οπότε είναι λογικό και επόμενο να προτιμάται σε αυτά τα segment τιμής και αναγκών του χρήστη.

Όσον αφορά το πυρίτιο που ανέφερες, το γεγονός πως υπάρχει binning σε cpus, gpus και chipset δεν σημαίνει πως τα πιο φθηνά είναι κατώτερης ποιότητας. Απλά έχουν διαφορετικές προδιαγραφές, και ο διαχωρισμός πολλές φορές γίνεται για να αυξάνονται τα yields του πυριτίου στην παραγωγή, δλδ να αυξάνεται η κερδοφορία. Ειδικά στο θέμα των συγκεκριμένων chipset, η intel την έχει πατήσει μιας και η επιτυχία του p43 ήταν τέτοια που την οδηγεί στο να κατεβάζει περισσότερα κομμάτια p45 σε p43, οπότε με δεδομένη παραγωγή τα πουλάει πιο φθηνά. Το ίδιο συνέβη με nvidia και το GT200a, με την GT260 να πουλάει πολύ περισσότερο από την GT280, με αποτέλεσμα να πέφτει δραματικά ή $/die κερδοφορία. Αυτό όμως, δεν αφορά τον καταναλωτή.

Οι πρώτες κάρτες που εκμεταλλεύονται σωστά το p45 και αξίζουν να προταθούν σαν ένα σκαλοπάτι μετά τις p43 υλοποιήσεις, είναι αυτές οι 2:

ASUS P5Q PRO

DFI LP DK P45-T2RS Plus (s775, DDR2, P45)

,αλλά οι περισσότεροι χρήστες ΔΕΝ θα χρειαστούν το υψηλότερο fsb που φτάνουν ή την δυνατότητά τους για Xfire. Αυτοί που θα τα χρειαστούν, θα τις αγοράσουν γιατί έχουν και πολύ καλό value/cost για την κατηγορία τους.

Τέλος, κουβεντούλα κάνουμε man. Μην φοβάσαι, κανένας δεν θα σε κατηγορήσει. Ίσα ίσα που δίνεις από ενδιαφέρον το feedback σου σε αυτό το θέμα...το μόνο κακό είναι πως έχουμε βγει λίγο off topic...:-)

Δημοσ.

Ξεφτιλα να κοστιζουν τοσο ακριβα τα enermax. To 620αρι coolermaster κοστιζει 82 ευρο και το modu enermax pro 125.... Και μην μου πει κανεις οτι δεν ειναι καλο τροφοδοτικο το coolermaster. Αψογο ειναι και εχει και 5 χρονια εγγυηση

Δημοσ.
Ακριβώς. Τα enermax είναι ανώτερα σε όλα, αλλά το πλαίσιο ανέβασε χθες τις τιμές κατά 40%...αλητεία.

Bασικα το κυριοτερο πλεονεκτημα των συγκεκριμενων ειναι ο ελαχιστος θορυβος σε συγκριση με το coolermaster. Γιατι και το coolermaster ειναι σκυλι στην αξιοπιστια και δινει και 5 χρονια εγγυηση

Δημοσ.
Ακριβώς. Τα enermax είναι ανώτερα σε όλα, αλλά το πλαίσιο ανέβασε χθες τις τιμές κατά 40%...αλητεία.

Στο παρελθόν έχω ξανά παρατηρήσει ηλίθιες αυξήσεις όταν έχουν ξεμείνει από stock.

Δεν ξέρω τι σόι τρικ είναι αυτό.

Ας ελπίσουμε όταν φέρουν να τις ξαναρίξουν, γιατί αν τις αφήσουν εκεί, θα τα βάλουν στον ποπό τους στο τέλος... :mad:

Δημοσ.

Με το πρώτο combo θα έχεις καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια για τον επόμενο 1+ χρόνο (λογική εκτίμηση) μιας και τα παιχνίδια που εκμεταλλεύονται multicore επεξεργαστές είναι ελάχιστα, ενώ ούτε από αυτά που αναμένονται μέσα στη νέα χρονιά υπάρχει ειδική μνεία για Quad Core CPUs...

Δημοσ.
Με το πρώτο combo θα έχεις καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια για τον επόμενο 1+ χρόνο (λογική εκτίμηση) μιας και τα παιχνίδια που εκμεταλλεύονται multicore επεξεργαστές είναι ελάχιστα, ενώ ούτε από αυτά που αναμένονται μέσα στη νέα χρονιά υπάρχει ειδική μνεία για Quad Core CPUs...

με το δεύτερο???

Δημοσ.

Θα βγω λιγο off topic γιατι εχω καποιες αποριες σχετικα με την online παραγγελεια απο

το πλαισιο καθως πρωτη φορα κανω.

1)Στο σταθερο τηλ. πειραζει αμα βαλω κινητο??? (εχω ακουσει οτι σε παιρνουν τηλεφωνω να δουν αν ισχυει η παραγγελεια αληθευει?)

2)για να αγορασω ενα pc και να μ το συναρμολογισουνε πρεπει να το κανω απο την επιλογη φτιαξε το δικο σου pc ή μπορω απλος βαζοντας τα κομματια που θελω χυμα στο καλαθι αγορων????

3)Οταν ενα κομματι ή και περισσοτερα απο αυτα που εχω επιλεξει γραφει "αναμενεται συντομα" θα μ καθηστερισουν πολυ την παραγγελεια??? (θα ξερω την μερα που θα τα παραλαβω και περιπου την ωρα ετσι ωστε να κανονισω να μπορω?)

Δημοσ.

Θα βγω λιγο off topic γιατι εχω καποιες αποριες σχετικα με την online παραγγελεια απο

το πλαισιο καθως πρωτη φορα κανω.

1)Στο σταθερο τηλ. πειραζει αμα βαλω κινητο??? (εχω ακουσει οτι σε παιρνουν τηλεφωνω να δουν αν ισχυει η παραγγελεια αληθευει?)

2)για να αγορασω ενα pc και να μ το συναρμολογισουνε πρεπει να το κανω απο την επιλογη φτιαξε το δικο σου pc ή μπορω απλος βαζοντας τα κομματια που θελω χυμα στο καλαθι αγορων????

3)Οταν ενα κομματι ή και περισσοτερα απο αυτα που εχω επιλεξει γραφει "αναμενεται συντομα" θα μ καθηστερισουν πολυ την παραγγελεια??? (θα ξερω την μερα που θα τα παραλαβω και περιπου την ωρα ετσι ωστε να κανονισω να μπορω?)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...