Προς το περιεχόμενο

Internet μεσω 2ου router?

Twisted_Wicked

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εστω πως εχω μια συνδεση adsl απο εναν isp και θελω να εχω προσβαση σε ενα site το οποιο ομως μου απαγορευει την προσβαση λογω isp.Αντιθετα ενας φιλος μου με διαφορετικο isp εχει πληρη προσβαση στο συγκεκριμενο site.Δεν ξερω πως να εκφρασω το ερωτημα αλλα θελω να συνδεομαι μεσω της συνδεσης μου στη συνδεση του φιλου μου και μεσω της δικιας του να εχω πλεον προσβαση στο site που θελω.Δεν προκειται για καποια προσπαθεια hacking μιας και εχω προσβαση τοσο στο δικο μου οσο και στο router του φιλου μου.Κανονικα μεχρι τωρα για να εχω προσβαση μπαινω με remote desktop στο pc του φιλου και μπαινω κανονικα στο site αλλα προυποθετει ανοικτο pc.Καποιος μου ειπε οτι γινεται με vpn,κατι που δεν εχω καμια γνωση ουτε προηγουμενη εμπειρια.Εχω το Wag354G και ο φιλος το Wag200G.Any ideas/hints?

Δημοσ.

Δεν μπορω να πω isp,site.Δεν παιζει θεμα firewall.Απλα το site αφηνει μονο εναν στανταρ isp που εγω δεν εχω.Αν εξαιρεσουμε isp,site αυτο που ζητω γινεται?

Δημοσ.
Εστω πως εχω μια συνδεση adsl απο εναν isp και θελω να εχω προσβαση σε ενα site το οποιο ομως μου απαγορευει την προσβαση λογω isp.Αντιθετα ενας φιλος μου με διαφορετικο isp εχει πληρη προσβαση στο συγκεκριμενο site.Δεν ξερω πως να εκφρασω το ερωτημα αλλα θελω να συνδεομαι μεσω της συνδεσης μου στη συνδεση του φιλου μου και μεσω της δικιας του να εχω πλεον προσβαση στο site που θελω.Δεν προκειται για καποια προσπαθεια hacking μιας και εχω προσβαση τοσο στο δικο μου οσο και στο router του φιλου μου.Κανονικα μεχρι τωρα για να εχω προσβαση μπαινω με remote desktop στο pc του φιλου και μπαινω κανονικα στο site αλλα προυποθετει ανοικτο pc.Καποιος μου ειπε οτι γινεται με vpn,κατι που δεν εχω καμια γνωση ουτε προηγουμενη εμπειρια.Εχω το Wag354G και ο φιλος το Wag200G.Any ideas/hints?

Δεν υπάρχει στην Ελλάδα isp που να περιορίζει την πρόσβαση κάπου. Κάνεις κάποιο λάθος.

Είσαι σίγουρος ότι δε φταίει κάτι στις ρυθμίσεις σου?

Για δοκίμασε με ένα ubuntu live-CD να μπεις στο site που θέλεις.

Δημοσ.

lol σε σένα ρε φίλε...

Ένα live-CD μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λόγους διαγνωστικούς ffs! Σε πολλές περιπτώσεις το προτείνω ως ένα ΓΡΗΓΟΡΟ τρόπο να καταλάβει κανένας αν έχει hardware ή software issue (ή στη συγκεκριμένη περίπτωση isp issue).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή είναι πρωτάκουστο ελληνικός isp να κόβει την πρόσβαση σε site, του προτείνω να δοκιμάσει με ένα live CD για να δούμε αν υπάρχει θέμα ρυθμίσεων στα win που χρησιμοποιεί.

FFS δεν του είπα να μεταβεί σε linux!!! Ξεκόλλα.

Υ.Γ. Δηλαδή αν προτείνω σε κάποιον να κάνει partitioning με gparted live cd, θα κατηγορηθώ ότι προτείνω linux? Αν κάποιος έχει password problem και του λύσω το πρόβλημα με ένα live cd, θα κατηγορηθώ ότι προτείνω linux? Έλεος.

Δημοσ.
όχι δεν γίνετε και να γίνει θα είναι τραγικά αργό λόγο upload του φίλου σου από την άλλη δοκίμασε κάποιον web proxy server....

Αυτο ακριβως που ηθελα να μαθω,ουτε isp ουτε site ζητησε να μαθει,απλα πραγματα.Και για την ιστορια ΔΕΝ προκειται για ελληνικο isp εκει που θελω να εχω προσβαση.1mbit ul εχει,δλδ αν καταφερω το ολο operation θα μου βγει ποιο αργο και απο το remote που μπαινω τωρα? :-(

Δημοσ.
Αν εξαιρεσουμε isp,site αυτο που ζητω γινεται?

Κατά κανόνα ό,τι μπορείς να φανταστείς θα γίνεται με περισσότερους από έναν τρόπους.

Στην προκειμένη μία λύση είναι ο φίλος σου να στήσει έναν VPN server (π.χ. OpenVPN, Hamachi, Windows PPTP, ...), μια πιο απλή λύση είναι να στήσει έναν HTTP proxy server. Κάνε μια αναζήτηση για free+http+proxy και παρόμοια keywords.

Σε κάθε περίπτωση έχε υπόψη αυτό που είπε ο Vatos Locos για το internet: όλο το bandwidth προς αυτό το site θα περνάει από το downlink και το uplink του φίλου σου. Αν εσύ πας να κατεβάσεις ένα αρχείο με το 10mbps downlink σου, θα υπερκορέσεις το 1mbps uplink του φίλου σου, με αποτέλεσμα εκείνη την ώρα όχι μόνο να μη μπορεί να ανεβάσει κάτι με αξιοπρεπή ταχύτητα, αλλά ούτε καν να κατεβάσει. Προφανώς εσύ δε θα κατεβάζεις με περισσότερο από 1 mbps.

Η πιο απλή λύση είναι να στήσετε έναν proxy server ο οποίος θα υποστηρίζει περιορισμό του bandwidth.

Φυσικά αυτά με βάση αυτό που ζήτησες: ότι θέλεις να περάσεις τη σύνδεση προς το site από τη σύνδεση του φίλου σου, υποθέτω ότι αυτή είναι η μόνη σου επιλογή.

δλδ αν καταφερω το ολο operation θα μου βγει ποιο αργο και απο το remote που μπαινω τωρα?

Εξαρτάται. Τώρα χρησιμοποιείς το 1mbps uplink του φίλου σου για να παραλάβεις την εικόνα ή και τον ήχο του τι συμβαίνει στο desktop του. Οπότε μπορείς π.χ. να κατεβάσεις ένα μεγάλο αρχείο από το site σε εκείνον τον υπολογιστή με την ταχύτητα του downlink που έχει ο φίλος σου (π.χ. 10-20mbps) και να το ανοίξεις επίσης σε εκείνον τον υπολογιστή. Εσύ θα καταναλώσεις μόνο το bandwidth που χρειάζεται για να μεταφέρεις την εικόνα του τι γίνεται σε εκείνον τον υπολογιστή. Το οποίο εξαρτάται από την ανάλυση και το βάθος χρώματος. Από την άλλη, άσχετα από το bandwidth, μπορεί να έχεις κάποια αισθητή καθυστέρηση στον χειρισμό του remote desktop και το rendering της εικόνας που να σε ενοχλεί.

Αν τα αρχεία του site όμως είναι μικρά, ο http proxy θα σου δώσει πιο γρήγορη αίσθηση.

Οπότε εξαρτάται τουλάχιστον από το αν θέλεις τα αρχεία στον δικό σου υπολογιστή ή σου αρκεί απλά να τα βλέπεις από μακριά, από το αν τα αρχεία είναι μεγάλα ή μικρά και από την ανάλυση και το βάθος χρώματος που είσαι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσεις στο rdesktop.

Δημοσ.

Ρε φίλε αν θες να δεις αν είναι θέμα ISP πάρε μια κάρτα dsl κ μπές με τα στοιχεία της στο url να δεις... η τράβα σε άλλον χρήστη με τον ISP σου και δες το ίδιο πράμα.

ISP να blockάρει url είναι χλωμό μπορεί ο admin του site να έχει blockαρει ένα IP range με αποτέλεσμα να έχεις πάρει IP που τρώει block.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...