Προς το περιεχόμενο

back up SQL database - oscommerce (MAMP/XAMP)

ilpap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έφτιαξα ένα κατάστημα με oscommerce και ενα forum μεσα σε αυτό.

Τον Apache και την SQL τα έβαλα με το MAMP ( αντιστοιχο του XAMP για mac)

τώρα θέλω να μεταφέρω όλο το κατάστημα και το forum σε ένα cd που να τρέχει σε windows. εχω τον uniform server που ειναι σαν portable xamp αλλά δεν ξέρω πως και τι πρέπει να βάλω μέσα σε αυτόν, και που!!

Μπορει κανείς να βοηθήσει;;

Δημοσ.

Αν ο Server σου είναι MySQL μπορείς να χρησιμοποιήσεις την παρακάτω εντολή :

SELECT * INTO OUTFILE ‘filename.ext’ FROM tableName;

Αυτή η εντολή δουλεύει σίγουρα στην MySQL, και εξάγει τα επιλεγμένα δεδομένα σε ένα αρχείο. Αν θέλεις μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις και ορίσματα με WHERE.

Η αντίθετη πράξη της εξαγωγής είναι η εισαγωγή και θα μπορέσεις να την κάνεις με την παρακάτω εντολή :

LOAD DATA IN FILE ‘filename.ext’ INTO TABLE tableName;

Βέβαια η εντολή αυτή μπορεί πραγματικά να εξελιχθεί σε πολύ ποιο σύνθετη. Εδώ σου δείχνω την ποιο απλή της μορφή και θα μπορέσεις να τις εκτελέσεις και τοις δυο εντολές άμεσα από τον MySQL Server.

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα προγράμματα που συνοδεύουν την MySQL , mysqlimport και mysqldump.

Το mysqlimport διαβάζει ένα αρχείο δεδομένων και μεταφέρει τα δεδομένα τους στους κατάλληλους πίνακες. Το πώς συντάσσεται ακριβώς δεν θυμάμαι να σου το περιγράψω τώρα και η mysqldump εξάξει τα δεδομένα από τη βάση δεδομένων είτε σε αρχείο χωρισμένο με tab για κάθε πεδίο του πίνακα και χαρακτήρα αλλαγής γραμμής για κάθε εγγραφή, είτε εξάγει τις εγγραφές σε μορφή εντολών SQL Insert into.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...