sJohn Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Μόνο η μπαταρία έχει 1 χρόνο εγγύηση για όλα τα υπόλοιπα δίνει 3 χρόνια. Το κακό είναι ότι η αναβάθμιση της μνήμης θεωρείται ως εσωτερικό "ευαίσθητο" κομμάτι και την περίοδο της εγγύησης πρέπει να γίνει από εξουσιοδοτημένον τεχνικό της lenovo. Μπορεί να διαπιστωθεί άραγε; Οι βίδες φαίνεται να μην έχουν "ασφάλεια" ή άλλως πως να έχουν μαρκαριστεί.
orck Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 κατεβασε το pdf που δειχνει πως το αποσυναρμολογεις, η ΙΒΜ ηταν απιστευτα λεπτομερης σε αυτα τα πραγματα, εαν εισαι προσεκτικος με τα σωστα κατσαβιδια δεν ειναι ευκολο να κανεις λαθος εγω εαν δεν ειχα ανοιξει ποτε μου κανενα μηχανημα θα επερνα ενα τηλ να ρωταγα ποσο κοστιζει να περασουν τις μνημες οι επισημοι τεχνικοι εαν εισαι πολυ του ρισκου δοκιμασε εδω ftp://ftp.software.ibm.com/pc/pccbbs/mobiles_pdf/42x3549_05.pdf ουσιαστικα θες να βγαλεις το palmrest, ψαξε μεσα στο εγγραφο για "1040 Palm rest or palm rest with fingerprint reader"
sJohn Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Εύκολο είναι μωρέ, άλλωστε το user's guide που έχει μέσα το κουτί συσκευασίας έχει πλήρεις οδηγίες, μάλιστα λέει ότι υπάρχει και Video στο site της εταιρείας. (Όμως για να βρείς άκρη στο site πρέπει να είσαι ...κινέζος ). βέβαια στο παλαιότερο r50e η δουλειά γινόταν με μια βίδα και το άνοιγμα σε ένα πορτάκι, τώρα στο r61 εχουν "κρύψει" και το δεύτερο slot για το dimmάκι κάτω από το touchpad. Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή , το πρόβλημα είναι μήπως υπάρχει κάποιος δείκτης ή ταινία σε κάποιο σημείο που να μαρτυρά την "επέμβαση" χωρίς να μπορούμε εμείς να το διακρίνουμε. Γιατί στις οδηγίες η αλλαγή ή η αναβάθμιση μνήμης εντάσσεται στην κατηγορία των εξαρτημάτων που δεν επιτρέπεται να κάνει ο τελικός χρήστης μόνος του την περίοδο εγγύησής... Έτσι αν συμβεί κάτι, ακόμη και να μη φταίει η "επέμβαση", άντε να βρεις το δίκιο σου... Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2009 από sJohn
orck Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2009 το συγκεκριμενο ειναι service manual και απευθυνεται στον τεχνικο που κανει την επισκευη (για εμενα κακως υπαρχουν διαθεσιμα στο internet) μεχρι πριν 2 χρονια δεν υπηρχε απολυτος τιποτα που θα μπορουσε να προδωσει το ανοιγμα ισως μονο εαν δεν χρησιμοποιησει κανεις τα σωστα κατσαβιδια και "χτυπησουν" το κεφαλι τις βιδας, αλλα και παλι λες ναι το πηγα σε σερβις πριν απο 3 μηνες και τελος
ecep Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2009 Επισυνάπτω μια πληροφορία σχετικά με την κάρτα γραφικών. Εκτός από την αποκλειστική μνήμη 128mb, μπορεί να διαθέσει το σύστημα 767mb (σύνολο 895mb) αν απαιτηθεί.
gto234 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2009 Παιδιά πήρα κι εγώ το εν λόγω laptop και σκέφτομαι να του βάλω τα XP για λόγους συμβατότητας εφαρμογών (καλά τα προεγκατεστημένα vista είναι υπέρβαρα με τόσα που τους έχουν φορτώσει..) Η ερώτηση μου είναι: αν κάνω καθαρό φορμάτ στο partition με τα vista θα υπάρχει πρόβλημα να επαναφέρω το σύστημα στην αρχική του κατάσταση με το πλήκτρο thinkvantage?Απ'ότι ξέρω έχει ένα κρυφό partition με το λειτουργικό οπότε φαντάζομαι δεν θα υπάρχει πρόβλημα,απλά επειδή δεν ξέρω πως λειτουργεί το thinkvantage ρωτάω...
sJohn Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2009 Παιδιά πήρα κι εγώ το εν λόγω laptop και σκέφτομαι να του αν κάνω καθαρό φορμάτ στο partition με τα vista θα υπάρχει πρόβλημα να επαναφέρω το σύστημα στην αρχική του κατάσταση με το πλήκτρο thinkvantage?Απ'ότι ξέρω έχει ένα κρυφό partition με το λειτουργικό οπότε φαντάζομαι δεν θα υπάρχει πρόβλημα,απλά επειδή δεν ξέρω πως λειτουργεί το thinkvantage ρωτάω... Όχι αν δεν σβήσεις κατά την διάρκεια της εγκατάστασης το "κρυφό" partition με το backup. Ωστοσο θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις πάλι το thinkvantage ώστε να είναι δυνατή η επαναφορά των αρχείων από το εν λόγω partition.
ss13 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2009 Ρε παιδιά έβαλε κανείς xp στο μηχανάκι ; Πάει καλά ; Σκέφτομαι να τα βάλω σε έναν φίλο που το πήρε !!
panos2000gr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2009 Ρε παιδιά έβαλε κανείς xp στο μηχανάκι ; Πάει καλά ; Σκέφτομαι να τα βάλω σε έναν φίλο που το πήρε !! Τα πέρνει κανονικά αφού υπάρχουν επίσημα όλοι οι drivers. Αν δεν σου αρέσουν όμως τα vista γιατί δεν δοκιμάζεις μια αναβάθμιση με τα Windows 7 beta; Ο κόσμος πάει μπροστά...όχι πίσω!
gto234 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Ρε παιδιά έβαλε κανείς xp στο μηχανάκι ; Πάει καλά ; Σκέφτομαι να τα βάλω σε έναν φίλο που το πήρε !! Τα έβαλα εγω (xp pro sp3) και το μηχάνημα πραγματικά πάει πολυυυυ πιο γρήγορα από τα προεγκατεστημένα vista.Απλά μου βγήκε η πίστη να βρώ ποιούς drivers να φορτώσω αφού για κάθε συσκευή είχε 2-3 να επιλέξεις από το site. Τα προβλήματα που έχω μεχρι στιγμής είναι: 1)υπάρχει μια unknown device στο device manager που υποψιάζομαι ότι ειναι ενα trusted platform το οποίο δεν έχω ακόμα εγκαταστήσει. 2)Το wireless δεν ανοίγει πατώντας Fn+F5 και μου πετάει μήνυμα ότι δεν είναι συμβατός ο driver(εγώ φόρτωσα τον driver της Intel,είχε και κατι άλλους που δεν τους δοκίμασα).Παρόλα αυτά όμως λειτουργεί μια χαρά ο driver και μου αναγνωρίζει τα ασύρματα δύκτια. Επίσης το κακό ειναι ότι πρέπει να εγκαταστήσεις καποια thinkvantage software για να ανοιξεις π.χ. το bluetooth. Κατα τα άλλα πειραματίζομαι με το τι είναι άχρηστο και προσπαθω να ξεφορτώσω ότι δεν ειναι απαραίτητο.
ss13 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Τα έβαλα εγω (xp pro sp3) και το μηχάνημα πραγματικά πάει πολυυυυ πιο γρήγορα από τα προεγκατεστημένα vista.Απλά μου βγήκε η πίστη να βρώ ποιούς drivers να φορτώσω αφού για κάθε συσκευή είχε 2-3 να επιλέξεις από το site.Τα προβλήματα που έχω μεχρι στιγμής είναι: 1)υπάρχει μια unknown device στο device manager που υποψιάζομαι ότι ειναι ενα trusted platform το οποίο δεν έχω ακόμα εγκαταστήσει. 2)Το wireless δεν ανοίγει πατώντας Fn+F5 και μου πετάει μήνυμα ότι δεν είναι συμβατός ο driver(εγώ φόρτωσα τον driver της Intel,είχε και κατι άλλους που δεν τους δοκίμασα).Παρόλα αυτά όμως λειτουργεί μια χαρά ο driver και μου αναγνωρίζει τα ασύρματα δύκτια. Επίσης το κακό ειναι ότι πρέπει να εγκαταστήσεις καποια thinkvantage software για να ανοιξεις π.χ. το bluetooth. Κατα τα άλλα πειραματίζομαι με το τι είναι άχρηστο και προσπαθω να ξεφορτώσω ότι δεν ειναι απαραίτητο. Ευχαριστώ πολύ , αν έχεις νέα πες μου για να δω αν κάνω την εγκατάσταση xp κ ' γω στο φορητό του φίλου μου !!
gtok Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Μήπως μπορεί κανείς να μας πει πώς τα πάει ο φορητός αυτός με αρχεία HD 1920x1080, σε mkv ή άλλο container; Κάνει σπασίματα στην εικόνα ή τα πάει καλά; thnx.
orck Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 αν κανεις υπομονη μεχρι το βραδακι θα σου δωσω λινκ για τα αρχεια που πρεπει να κατεβασεις στειλε μου και ενα πμ μην ξεχαστω Τα έβαλα εγω (xp pro sp3) και το μηχάνημα πραγματικά πάει πολυυυυ πιο γρήγορα από τα προεγκατεστημένα vista.Απλά μου βγήκε η πίστη να βρώ ποιούς drivers να φορτώσω αφού για κάθε συσκευή είχε 2-3 να επιλέξεις από το site.Τα προβλήματα που έχω μεχρι στιγμής είναι: 1)υπάρχει μια unknown device στο device manager που υποψιάζομαι ότι ειναι ενα trusted platform το οποίο δεν έχω ακόμα εγκαταστήσει. 2)Το wireless δεν ανοίγει πατώντας Fn+F5 και μου πετάει μήνυμα ότι δεν είναι συμβατός ο driver(εγώ φόρτωσα τον driver της Intel,είχε και κατι άλλους που δεν τους δοκίμασα).Παρόλα αυτά όμως λειτουργεί μια χαρά ο driver και μου αναγνωρίζει τα ασύρματα δύκτια. Επίσης το κακό ειναι ότι πρέπει να εγκαταστήσεις καποια thinkvantage software για να ανοιξεις π.χ. το bluetooth. Κατα τα άλλα πειραματίζομαι με το τι είναι άχρηστο και προσπαθω να ξεφορτώσω ότι δεν ειναι απαραίτητο.
gto234 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 αν κανεις υπομονη μεχρι το βραδακι θα σου δωσω λινκ για τα αρχεια που πρεπει να κατεβασειςστειλε μου και ενα πμ μην ξεχαστω OK εγκατέστησα και την τελευταια unknown device (ήταν η trusted platform) Τωρα μένει να πειραματιστώ με τους drivers για wireless αλλα δεν με απασχολεί και πολύ. Πάντως με την προσθήκη των εφαρμογων thinkvantage φαινονται αρκετά processes στο task manager.Τωρα θέλει ψάξιμο για το τι δεν χρειάζεται. Παρόλα αυτά αν μπορείς στείλε μου το λινκ που λές να δω.. ευχαριστώ!
orck Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2009 εαν τα βρηκες ολα, ΟΚ η σελιδα με τους drivers ειναι αυτη εδω o hot key driver ειναι για να σου εμφανιζει με τον συνδιασμο Fn+F5 το BT και το wifi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα