Προς το περιεχόμενο

Ιαπωνικές Ταινίες & Παιδικά !!

Cloud_7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να μου προτείνετε μερικές καλές γιαπωνέζικες ταινίες, κατά προτίμηση (σχετικά) σύγχρονες. Φέτος έχω αρχίσει ιαπωνικά κι όπως καταλαβαίνετε το ενδιαφέρον μου τόσο για τις ιαπωνικές, όσο & για τα animes, έχει αυξηθεί. Να σημειώσω ότι μέχρι στιγμής έχω δει τις εξής :

10 Promises to my Dog (2008)

Ai No Borei (1978)

Fear And Trembling (2003)

Shinobi - Heart Under Blade (2005)

The Hidden Blade (2004)

Violent Cop (1989)

edited : 23/11

Seven Samurai (1953)

The White Dragon (2005)

Με εξαίρεση το τελευταίο, οι υπόλοιπες μου άρεσαν πολύ και φυσικά σας τις προτείνω.

Όσον αφορά τα κινούμενα σχέδια , πιστεύω πως τα πιο γνωστά τα έχω δει, θα προτιμούσα περισσότερο να προτείνετε ταινίες βέβαια. Να τονίσω ότι για τα animes δεν ενδιαφέρομαι για σειρές, αλλά για μεμονωμένες ταινίες μεγάλου μήκους. Παραθέτω και τα παιδικά που έχω δει για να μην πείτε στον κόπο να τα προτείνετε τσάμπα.

Τα περισσότερα από την φιλμογραφία του Μιγιαζάκι :

Howl's Moving Castle (2005)

Kiki's Delivery Service (1989)

Laputa - Castle In The Sky (1986)

My Neighbor Totoro (1988)

My Neighbors - The Yamadas (1999)

Nausica Of The Valley Of The Winds (1984)

Only Yesterday (1991)

Pom Poco (1994)

Porco Rosso (1992)

Princess Mononoke (1997)

Spirited Away (2002)

The Cat Returns (2002)

Whisper Of The Heart (1995)

Paprika (2006)

The Girl Who Leapt Through Time (2006)

Tokyo Godfathers (2003)

Οτιδήποτε έχετε δει και σας άρεσε. Ανεξαρτήτως κατηγορίας. :-)

Δημοσ.

ό,τι μου 'ρθε τώρα

Jin-Ro

Akira

Ghost in the Shell αν και δεν το χω δει, ξέρω ότι είναι πολύ καλό

Μερικά ακόμα (όχι animation) είναι τα Ran, Yojibo, Seven Samurai (γενικά Akira Kurosawa-sensei) ή το Zatoichi (σειρά ταινιών με την πρόσφατη αναβίωση του Takeshi Kitano.

Τα εποχής edo με samurai και τέτοια ίσως και να μη βολέψουν πολύ στο αυτί (για το θέμα της γλώσσας). Γενικά, άσχετα από την εξάσκηση επειδή μαθαίνεις, ο ιαπωνικός κινηματογράφος είναι εξαιρετικός.

Επειδή μαθαίνω κι εγώ ιαπωνικά (μόνος μου κυρίως), αν είσαι ακόμα πολύ αρχή και θες καμια συμβουλή πες μου. Εγώ συστηματικά φέτος ξεκίνησα, έχοντας ψάξει το ζήτημα ήδη ένα χρόνο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις προτάσεις, θα τα τσεκάρω όλα και θα αρχίσω να νοικιάζω/κατεβάζω αναλόγως. Σε όλα αυτά που έγραψες θα με βρεις σύμφωνο.

Γενικά είναι κακή πρακτική η εκμάθηση άνευ διδασκάλου (πόσο μάλλον για μια ανατολική γλώσσα ιδεογραμμάτων), εκτός βέβαια αν για αρχή θέλεις να μπεις στο κλίμα κι έπειτα να τα αρχίσεις επαγγελματικά. Τότε κάνεις πολύ καλά που ασχολείσαι με τα βασικά. Κάνω μαθήματα 5 μήνες και μάλιστα με γιαπωνέζα δασκάλα που μιλάει καλά τα ελληνικά και είμαι πολύ ικανοποιημένος ως τώρα (ήδη έχω μάθει 100 kanji & βασικές εκφράσεις για να συννενοούμαι.) Δυστυχώς στην Ελλάδα το σύστημα διδασκαλίας ιαπωνικών είναι κάπως υποτιμημένο, ένα λεξικό υπάρχει όλο κι όλο και κανένα βιβλίο για αρχάριους, την βγάζουμε με βιβλιοδετημένες σημειώσεις στα αγγλικά, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Προσωπικά το έχω βάλει σκοπό να φτάσω στο τελευταίο επίπεδο. Είδωμεν. :-)

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη. :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

παιδικά? παιδικά?!?!?!?

ρίξε μια ματιά στα Vampire Hunter D, 5 cm per sec, Shin Angyou Onshi, Sword of the Stranger

• Super Moderators
Δημοσ.

οι σειρές είναι πολύ κάψιμο...ειδικά το One Piece (τα σπάει) θα του φάει πάνω από μήνα :P

Δημοσ.

Γενικά είναι κακή πρακτική η εκμάθηση άνευ διδασκάλου (πόσο μάλλον για μια ανατολική γλώσσα ιδεογραμμάτων), εκτός βέβαια αν για αρχή θέλεις να μπεις στο κλίμα κι έπειτα να τα αρχίσεις επαγγελματικά. Τότε κάνεις πολύ καλά που ασχολείσαι με τα βασικά. Κάνω μαθήματα 5 μήνες και μάλιστα με γιαπωνέζα δασκάλα που μιλάει καλά τα ελληνικά και είμαι πολύ ικανοποιημένος ως τώρα (ήδη έχω μάθει 100 kanji & βασικές εκφράσεις για να συννενοούμαι.) Δυστυχώς στην Ελλάδα το σύστημα διδασκαλίας ιαπωνικών είναι κάπως υποτιμημένο, ένα λεξικό υπάρχει όλο κι όλο και κανένα βιβλίο για αρχάριους, την βγάζουμε με βιβλιοδετημένες σημειώσεις στα αγγλικά, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Προσωπικά το έχω βάλει σκοπό να φτάσω στο τελευταίο επίπεδο. Είδωμεν. :-)

Εννοείται αλλά εδώ που σπουδάζω δεν έχω κάπου να κάνω μάθημα :cry:

Προς το παρόν έχω βιβλία αγγλικά μέσω amazon και από το internet παρακολουθώ εδώ και καιρό αυτό το site. Έχει πολλά δωρεάν courses αλλά μπορείς και (επι πληρωμή στον καθηγητή) να κάνεις μαθήματα προσωπικά. Το οποίο και σκέφτομαι για από του χρόνου, αφού περάσω μία το πρώτο βιβλίο :-)

gheroudos, όχι anime σειρές λέει ο άνθρωπος :P

Δημοσ.
Προτείνω να ξεκινήσεις και σειρές:

One Piece

Elfen Lied

Fullmetal Alchemist

Bleach

School Rumble

οι σειρές είναι πολύ κάψιμο...ειδικά το One Piece (τα σπάει) θα του φάει πάνω από μήνα :P

Γι'αυτό το λόγο δε θέλω να κολλήσω με σειρές, είμαι που'μαι καμμένος με τις ενιαίες ταινίες anime, να καώ περισσότερο? 255me1g.gif

Βρήκα τα : Zatoichi, Akira, Yojibo, Battle Royale, αύριο πρώτα ο Θεός θα έχουν προστεθεί στη συλλογή μου. Διάβασα και καλά reviews. :-)

@φίλε soturin, κάποια στιγμή σκοπεύω να σκανάρω και να ανεβάσω τα βιβλία και τις σημειώσεις που μας έχουν δώσει, να τα κάνω διαθέσιμα και σε άλλα παιδιά που θέλουν να πάρουν μια πρώτη γεύση (θα'ναι βέβαια κάτι πολύ περισσότερο απ'αυτό:-D), δυστυχώς επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία το σκανάρισμα 500 σελίδων, όταν και αν το ολοκληρώσω κάποια στιγμή, θα σου στείλω ένα pm.

Δημοσ.

Καλά δεν χρειάζεται να μπεις και σε τόσο κόπο. Πηγές υπάρχουν.

κι είχα κατεβάσει κάποια του κουροσάβα, αλλά με αναγκαστικό format τα έχασα...:mad:

Δημοσ.
παιδικά? παιδικά?!?!?!?

ρίξε μια ματιά στα Vampire Hunter D, 5 cm per sec, Shin Angyou Onshi, Sword of the Stranger

+1000 για το Vampire Hunter D! αυτη η Ανιμε ταινια τηs αξιζει να περασει σε real επιπεδο με ηθοποιουs..

Οποιοs θελει να δει την ταινια αs κανει κλικ σε αυτο το λινκ..ειναι χωρισμενη σε 11 μερη στο γιουτουμπ..

http://www.youtube.com/watch?v=gtuELxXMOTY&feature=related

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...