dtoubi Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2009 Καλησπέρα Εδώ και καιρό αντιμετωπιζω ένα πρόβλημα για το οποίο δεν βρίσκω λύση. Εχω ένα modem router της Belkin Ν. Σε αυτό συνδέονται ασύρματα 2 mac (ο iMac και ένας φορητός) καθώς και ένας σκληρός εξωτερικός της WD Μέσω ethernet. Το πρόβλημα μου είναι ότι ανά τακτά διαστήματα η ασύρματη σύνδεση κόβεται και πρέπει να κλείσω το airport και να το ξανανοίξω. Εναλλακτικά αλλαζω το wireless channel από το Belkin και η σύνδεση επανέρχεται κανονικά μέχρι την επόμενη φορά που πρέπει να κάνω το ίδιο. Ξέρει κανείς τι μπορέι να συμβαίνει? Σε κάποιο forum είχα διαβάσει ότι τα Belkin δεν συνεργάζονται καλά με τα Μαc. Επίσως έχω συνδέσει και ασύρματα ένα PS3 το οποίο δε έχει το ίδιο πρόβλημα. Ευχαριστώ:shock: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Η επίσημη αρχή που καθορίζει τα πρωτόκολλα επικοινωνίας στους υπολογιστές είναι το IEEE (Institute of Electrical & Electronics Engineers). Το IEEE λοιπόν, δεν έχει ακόμα καταλήξει στο ποιές θα πρέπει να είναι οι τελικές προδιαγραφές του ασύρματου πρωτόκολλου επικοινωνίας 802.11n. Γι' αυτό το λόγο οι routers και ο υπόλοιπος εξοπλισμός που το υποστηρίζει γράφουν απ' έξω "Draft-Ν" (draft=πρόχειρο). Μέχρι να βγουν οι τελικές προδιαγραφές, είναι πολύ πιθανό, συσκευές από διαφορετικούς κατασκευαστές να μην συνεργάζονται μεταξύ τους γιατί μπορεί να υλοποιούν το πρωτόκολλο (ελαφρώς) διαφορετικά. Βέβαια, οι περισσότεροι κατασκευαστές υπόσχονται firmware upgrades όταν οριστικοποιηθεί το πρωτόκολλο. Υπομονή λοιπόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2009 Βαλτο να δουλευει σε 802.11g mode, ισως τοτε να μην εχεις προβληματα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.