Προς το περιεχόμενο

πανεπιστήμια στο εξωτερικό

g3orgi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πχ πάρε παράδειγμα τους σουηδούς. Μιλάμε τελείως κατεστραμμένα άτομα. Αντί να βγουν έξω για ποτό το βράδυ ή για κανά 5χ5 κάθονται και βλέπουν ότι σαπουνόπερα παίζουν οι αμερικάνοι. Αμ, το άλλο που 10-12 ώρα είναι η μέρα. Πως να ζήσεις σε τέτοια μέρη? Τι να τα κάνεις τα λεφτά, αν οι φίλοι σου και οι γονείς σου ειναι μακριά?

Ε κι αυτό τι λέει δηλαδή, εγώ ξέρω άτομα που είχαν παρόμοια άποψη, πήγαν για λίγο σε μια απ' αυτές τις χώρες, ξετρελάθηκαν και τελικά έμειναν μόνιμα. Στο τέλος φέραν και γονείς να μείνουν κι αυτοί μόνιμα και μια χαραααααα. Μου θυμίζει το άλλο που λένε, ότι η Σουηδία είναι πρώτη σε αυτοκτονίες, μπράβο μην πας γιατί μπορεί να πάθεις κατάθλιψη και να αυτοκτονήσεις. :-(

• Απαντ. 318
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Aπαντάω σε σένα, γιατί πάνω κάτω τα ίδια είπε ο orion. Το νόημα της ζωής είναι να περνάς όσο καλύτερα μπορείς. Αυτό δεν είναι υποκειμενικό. Δλδ δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να χαίρεται που ξυπνάει από τις 6 με τη τσίμπλα στο μάτι, να παρακολουθήσει μάθημα, την ώρα που κάποιος άλλος θα κυμάται μέχρι τις 2.

Δηλαδή όλοι αυτοί που βλέπεις να ξημεροβραδιάζονται στα εργαστήρια, στο CERN, στα πανεπιστήμια το κάνουν επειδή είναι κάποιος με τον βούρδουλα από πάνω? Εγώ νόμιζα επειδή κάποια στιγμή στη ζωή τους ωρίμασαν και θέλουν να κάνουν κάτι πιο χρήσιμα από το 24ωρο κωλοβάρεμα.

Τώρα σωστά ρωτάς γιατί να μπεις αφού δε θες να μάθεις? Κυρίως για να μην κάτσεις να δουλέψεις. Ρε παιδί μου, άλλο να είσαι σκράπας και άλλο να λες στους γονείς σου ότι είσαι φοιτητής. Ξεκινάς από άλλο σημείο τις διαπραγματεύσεις.

"Στη μάνα σου το 'πες?" Δεν θα πω ότι είναι παντελώς ηλίθιος ο τρόπος που σκέφτεσαι έτσι?

Τώρα θα μου πεις ναι αλλά εγώ θα βγάζω 10000 το μήνα αν πάω στο cern. Τι θα έχεις χάσει?

α)γυναίκες. Οι γυναίκες δε γουστάρουν τους τρελλούς επιστήμονες, ούτε τους τραγικούς ιστορικούς-βιβλιοπώλες που φωνασκούνε. Οσο εσύ λοιπόν θα σαι μέσα στα βιβλία σου, εγώ θα χτυπάω γκόμενες

Πρόσχε μην στραβοκ@υλ1@σε1ς όμως εε? Με ρέγουλα τα πηδήματα..

Edit: Παρεπιπτόντως, ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά από μια ηλικία και μετά οι σοβαρές γκόμενες θα κοιτάνε πρώτα την τσέπη σου και μετά το πόσες ώρες τα ξύνεις και το πόσο ""μάγκας"" είσαι.

β) αλλά θα μου πεις ότι εγώ θα φτιαξω σπίτι με πισίνα στη φλόριντα. Παπάρια μάντολες. Στην Κυψέλη θα μένεις, στο πατρικό με τους γονείς σου μέχρι να κάνεις οικογένεια. Και όταν ο άλλος θα δουλεύει 2-3 ώρες τη μέρα (καθηγητής), εσύ θα έρχεσαι σπίτι στις 7, ενώ αυτός στις 12 θα είμαι για ουζάκια. Θα βάζει και το ιδιαίτερο 60 ευρώ την ώρα. Και θα χει βγάλει τη σχολή με 5, ενώ εσύ θα πασχίζεις το 7 να το κάνεις 8 κοκ.

Ευελπιστώ σε 5 χρόνια από τώρα να μην παρασιτώ, ευελπιστώ. Αυτός είναι και ο σκοπός που μπήκα στο πανεπιστήμιο σε μια σχολή που την διάλεξα επειδή μου αρέσει και όχι επειδή έχει εξασφαλισμένη δουλειά.

Ειλικρινά ρε afentiko τα πιστεύεις αυτά που γράφεις, δηλαδή ο στόχος σου εσένα από τα 20 μέχρι τα 80-100 θα είναι τα ουζάκια και οι καφέδες στο Θησείο, αυτά είναι τα όνειρα σου? Να τα χαίρεσαι και να περνάς να με κερνάς καμιά μπυρίτσα όταν εγώ θα λιώνω 16ωρα στην δουλειά ο καψερός.

Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν το 80% είχε τέτοιες ιδέες...

Δημοσ.
Ε κι αυτό τι λέει δηλαδή, εγώ ξέρω άτομα που είχαν παρόμοια άποψη, πήγαν για λίγο σε μια απ' αυτές τις χώρες, ξετρελάθηκαν και τελικά έμειναν μόνιμα. Στο τέλος φέραν και γονείς να μείνουν κι αυτοί μόνιμα και μια χαραααααα. Μου θυμίζει το άλλο που λένε, ότι η Σουηδία είναι πρώτη σε αυτοκτονίες, μπράβο μην πας γιατί μπορεί να πάθεις κατάθλιψη και να αυτοκτονήσεις. :-(

Ναι, είναι τα λεγόμενα κομπλεξικά άτομα. Aυτών που η ζωή είναι μιζέρια στην Ελλάδα. Των ακοινώνητων (ακοινώνητοι είναι κι αυτοί που έχουν 100+ επαφές σε μσν, yourspace...). Είσαι συνδεδεμένος με τη γειτονιά σου, με το σπίτι, με τους φίλους σου. Πως μπορείς να αποχωριστείς το σπίτι με τις τόσες αναμνήσεις, τους φίλους ή τους γονείς? Είναι έξω από την ανθρώπινη φύση. Συνεπώς, όλοι αυτοί πέρασαν μίζερα παιδικά χρόνια (όχι απαραίτητα χωρίς ανέσεις, το αντίθετο μάλιστα) και γίναν "λαζογερμανοί"*. Και πήραν και τους γονείς τους. Οκ σε πίστεψα. 60 χρονών άνθρωποι πήγαν και ξενιτεύτηκαν για το καμάρι τους. Βρήκαν και μια σουηδέζα και δουλεύουν στη βόλβο 4 ώρες και όχι 8 γιατί είναι Ελληνες οπότε τρίποδες, δεν τους απέλυσαν, γιατί δεν είναι φραπεδότυποι, αλλά τίμιοι και εργατικοί και καθαρίζουν 7000 χιλιάρικα το μήνα. Και είναι σαν και το ανέκδοτο με τους Εβραίους, όλη Σουηδία έχει κρύο, αυτοί έχουν ήλιο. Σόρρυ αλλά ο βιος και η πολιτεία του θείου Σκρουτζ πιο αληθοφανής μου φαίνεται.

Ξέχασα να αναφέρω πως με τόσα άτομα που έχουν κάνει ή προτίθενται να κάνουν διδακτορικό (και δυο μεταπτυχιακά, σαν να λέμε πάμε για φαγητό και μετά για ποτό) και πόσταραν σε αυτό το τόπικ, νομίζω ότι ο hal πρέπει να τους απονείμει το μεταλλιο τιμής του ινσόμνια. Εγώ τουλάχιστον νιώθω δέος που συνομιλώ μαζί τους.

*οι ελληνες μετανάστες στη Γερμανία, που επειδή οι γερμανοί δεν τους αφήναν να κάνουν τους ραλλίστες στη χώρα τους, έπαιρναν τις μερσέντες στη χώρα μας και το έπαιζαν λάουντα.

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν το 80% είχε τέτοιες ιδέες...

Καλα μη νομιζεις οτι ειναι και λιγοι.

Ασε που ως καθηγητης αν δουλευεις 2-3 ωρες τη μερα ειναι επειδη εκει μας εφτασε η παντοδυναμια ορισμενων συνδικατων. Με μια απλη διαιρεση βρισκει κανεις ποσα πληρωνεται ανα ωρα μαθηματος ενας καθηγητης. Μαντεψτε ποιος τα πληρωνει...

Δημοσ.

Καλά αφεντικό αν εσύ έχεις συνηθίσει τον ήλιο της Ελλάδας και δεν τον αλλάζεις με τίποτα δικαίωμα σου. Αν για παράδειγμα συναντήσεις κάποτε μαθηματικό που επέλεξε να φύγει στο εξωτερικό επειδή προτιμούσε να ασχοληθεί με την έρευνα παρά να γίνει καθηγητής φρόντισε να τον κοροϊδέψεις. Αφού έκανε έγκλημα, προτίμησε να πάει σε κάποια χώρα που κάνει κρύο και βρέχει, απαρνήθηκε τη φραπεδιά!

Δημοσ.

Καλησπέρα!!!!

Μ' αρεσει πολύ η συζητηση με τα παν/μια της Ελλάδος που ανταγωνιζονται του εξωερικού και εντοςικρατειας τα ΤΕΙ να βγαζουν τα κομπλεξ τους για ΑΕΙ και ποσο λάθος είναι το συστημα εκπαιδευσης!!!!

Τελειωσα προπτυχιακο στην Ελλαδα και απο λόξα και μονο έκανα μετατυχιακο στο εξωτερικο (στο κλάδο μου τα master είναι σουπα!!! ).Η διαφορα: στο εξωτερικο πληρωνα και μάλιστα απο την δικη μου τσεπη οποτε διαβαζα-ασε που η νυχτερινη ζωη είναι........Στην Ελλάδα το επίπεδο είναι πολύ καλό αλλά δυστυχως, εμ δεν το αξιοποιουμε!!!

Και μια ερωτηση για οποιον γνωριζει: οι αποφοιτοι των παλιων γενικών λυκειων:shock: εχουν δικαιωμα να κανουν τα χαρτια τους με το 10% ΄;;;;;

Δημοσ.
Aπαντάω σε σένα, γιατί πάνω κάτω τα ίδια είπε ο orion. Το νόημα της ζωής είναι να περνάς όσο καλύτερα μπορείς. Αυτό δεν είναι υποκειμενικό. Δλδ δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να χαίρεται που ξυπνάει από τις 6 με τη τσίμπλα στο μάτι, να παρακολουθήσει μάθημα, την ώρα που κάποιος άλλος θα κυμάται μέχρι τις 2. Τώρα σωστά ρωτάς γιατί να μπεις αφού δε θες να μάθεις? Κυρίως για να μην κάτσεις να δουλέψεις. Ρε παιδί μου, άλλο να είσαι σκράπας και άλλο να λες στους γονείς σου ότι είσαι φοιτητής. Ξεκινάς από άλλο σημείο τις διαπραγματεύσεις. Τώρα θα μου πεις ναι αλλά εγώ θα βγάζω 10000 το μήνα αν πάω στο cern. Τι θα έχεις χάσει?

α)γυναίκες. Οι γυναίκες δε γουστάρουν τους τρελλούς επιστήμονες, ούτε τους τραγικούς ιστορικούς-βιβλιοπώλες που φωνασκούνε. Οσο εσύ λοιπόν θα σαι μέσα στα βιβλία σου, εγώ θα χτυπάω γκόμενες

β) αλλά θα μου πεις ότι εγώ θα φτιαξω σπίτι με πισίνα στη φλόριντα. Παπάρια μάντολες. Στην Κυψέλη θα μένεις, στο πατρικό με τους γονείς σου μέχρι να κάνεις οικογένεια. Και όταν ο άλλος θα δουλεύει 2-3 ώρες τη μέρα (καθηγητής), εσύ θα έρχεσαι σπίτι στις 7, ενώ αυτός στις 12 θα είμαι για ουζάκια. Θα βάζει και το ιδιαίτερο 60 ευρώ την ώρα. Και θα χει βγάλει τη σχολή με 5, ενώ εσύ θα πασχίζεις το 7 να το κάνεις 8 κοκ.

Α και δεν υποφέρω καθόλου στο πανεπιστήμιο. Διάλεξα (χωρίς να το ξέρω) τη σχολή με το λιγότερο διάβασμα, είναι και κοντά στο σπίτι μου, λίγο οι εργασίες θέλουν χρόνο, αλλά αν αφιερώσεις μερικές ώρες βγαίνουν.

Ναι τώρα με τη κρίση οι απολυμένοι το γυρνάνε σε πολιτική ιστορία. lol. Ναι γιατί στο εξωτερικό όλοι περιμένουν τους έλληνες του εράσμους να τους σώσουν από την κρίση. Πχ πάρε παράδειγμα τους σουηδούς. Μιλάμε τελείως κατεστραμμένα άτομα. Αντί να βγουν έξω για ποτό το βράδυ ή για κανά 5χ5 κάθονται και βλέπουν ότι σαπουνόπερα παίζουν οι αμερικάνοι. Αμ, το άλλο που 10-12 ώρα είναι η μέρα. Πως να ζήσεις σε τέτοια μέρη? Τι να τα κάνεις τα λεφτά, αν οι φίλοι σου και οι γονείς σου ειναι μακριά?

Δε θα κρατήσει για πολύ ακόμα η παρατεταμένη εφηβεία , μόλις τελειώσεις τη σχολή, δε θα ξυπνάς από τις 6 η ώρα για να πας στη δουλειά;

Το πόσες ώρες αφιερώνεις στο διάβασμα και τις εργασίες για τη σχολή δε μου λέει κάτι, άλλο οι εξετάσεις των μαθημάτων στην εξεταστική που βασίζονται σε συγκεκριμένη ύλη και βιβλία άλλο οι γνώσεις που θα πρέπει να έχεις για να ασκήσεις το επάγγελμα. Και φυσικά πάνω από όλα η προυπηρεσία:-D

Τον τελευταίο χρόνο στη σχολή έχω ρίξει όσο διάβασμα δεν έχω ρίξει τα πρώτα 3 χρόνια, όχι γιατί με αναγκάζει το σύστημα αλλά γιατί αν θέλω να κάνω κάτι στη ζωή μου σαφώς χρειάζομαι γνώσεις και δεξιότητες.

Δε διαβάζουν όλοι για να γίνουνε επιστήμονες, ούτε ότι διαβάζουν σημαίνει ότι δεν έχουν και ζωή. Για να βγάζεις 7-8 δε πάει να πει ότι είσαι και φυτό ( στις περισσότερες σχολές). Απλά θες να βγάλεις ένα καλό βαθμό πτυχίου( προσωπικά δεν έχω βάλει ρήτρα ποτέ σε γραπτό, διάβαζα και έγραφα στα περισσότερα καλά). Δεν είμαστε στο σχολείο, υποτίθεται ότι έχουμε περάσει σε κάποια σχολή που μας αρέσει το αντικείμενο( υποτίθεται).

Το ότι χτυπάς γκόμενες ως φοιτητής τι έχει να λέει; Δεν είναι και τόσο δύσκολο σε αυτές τις ηλικίες, μπορείς και βγαίνεις συνέχεια, αφού δε δουλεύεις και δε πας στη σχολή το πρωί, οπότε γνωρίζεις συνέχεια κόσμο και έχεις λεφτά να χαλάσεις( όχι εσύ , οι γονείς σου). Σε μεγαλύτερη ηλικία να σε δω πόσες γκόμενες θα ρίχνεις.

Δικαίωμά σου να φέρεσαι και να σκέφτεσαι έτσι, μη το προβάλλεις όμως και ως τον ιδανικό τρόπο ζωής. Ο καθένας έχει και διαφορετικά κριτήρια για το πώς γουστάρει να ζει τη ζωή του.Δεν είναι μαγκιά να σε συντηρούν οι γονείς σου και εσύ να κάθεσαι με την ιδιότητα του φοιτητή. Αλλα η νοοτροπία της ελληνικής οικογένειας που κακομαθαίνει τα παιδιά της είναι άλλο θέμα:-)

Δημοσ.
Δηλαδή όλοι αυτοί που βλέπεις να ξημεροβραδιάζονται στα εργαστήρια, στο CERN, στα πανεπιστήμια το κάνουν επειδή είναι κάποιος με τον βούρδουλα από πάνω? Εγώ νόμιζα επειδή κάποια στιγμή στη ζωή τους ωρίμασαν και θέλουν να κάνουν κάτι πιο χρήσιμα από το 24ωρο κωλοβάρεμα.

Το κάνουν γιατί έχουν το βούρδουλα του χρήματος. Δλδ τον ατομικιστικό τρόπο ζωής κ σκέψης. Το να περνάει καλά η πάρτη μου και να πα να αγαπηθούν οι υπόλοιποι. Εν αντιθέσει εγώ (και μερικοί βλάκες ακόμα) διαλέξαμε το να στηρίζουμε (όσο μπορούμε) τους άλλους που έχουν ανάγκη. Αυριο υπάρχουν 3 πορείες (η 1 για ξεκαύλωμα κατά μέ). Η πρώτη για μια βουλγάρα που επεδιή συνδικαλιζόταν (αντί να λέει και ευχαριστώ που της δώσαμε δουλειά), την τυφλώσανε και την κάψανε. Ποιοι, οι καλοί μας φίλοι οι εργοδότες. Αλλά ποιος νοιάζεται? Ας καθόταν στα αυγά της. Σωστά?

Η άλλη επειδή ο καλός δήμαρχος της Αθήνας (αυτός μωρέ που φύλαγε ένα πλαστικό δέντρο, το δέντρο της κατανάλωσης), είπε να κόψει 40 δέντρα σε ένα παρκάκι στην Γάζα της Ευρώπης. Το χειρότερο δεν ήτανε, που ήταν μόνο 40 κάτοικοι, βλέπεις θα χουν θέσεις για πάρκινγκ. Ας έχω γω τη μερσέντες μου και ας πα να αγαπηθούν τα πεύκα. Ασε που είναι και αντιπαραγωγικά. Ειδικά τα πεύκα. Φράγκο δν βγάζεις. Ενώ αν τα καις και χτίζεις βίλες? Οι καλοί μας επιστήμονες, μηχανικοί, οικονομολόγοι, βγάζουν όμως. Αρα οι πυρκαγιες ενισχύουν την οικονομία. Το χειρότερο ήτανε που πήγαν μόνο 7-8 παιδάκια από ένα γειτονικό σχολείο, που είχαν κάνει μια περιβαλλοντική ομάδα. Κάποιοι άλλοι, ήταν στις καφέτεριες. Οχι εγώ πάντως.

Και θα μου πεις μετά, ποιο το όφελος για σένα, από όλη την ιστορία? Κανένα, μα αυτή είναι η διαφορά μας, εσύ και όλοι οι υπόλοιποι μετράτε τη ζωή σας με τα πρασινα.

Edit: Παρεπιπτόντως, ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά από μια ηλικία και μετά οι σοβαρές γκόμενες θα κοιτάνε πρώτα την τσέπη σου και μετά το πόσες ώρες τα ξύνεις και το πόσο ""μάγκας"" είσαι.

Που σαι ρε αλέντζο, να καμαρώσεις ένα αρσενικό. Ναι την τσέπη σου κοιτάνε, οι όποιες θέλουν να σου πάρουν τα φράγκα. Και δε μου λες, γιατί συνήθως οι μανατζαραίοι (ασε αυτούς της σίτι) καταλήγουν να έχουν πάει με μια γυναίκα σε όλη τους τη ζωή την οποία και παντρεύτηκαν. Τώρα αν είναι σοβαρες, δεν ξέρω, πουτάνες πάντως είναι (οσες κοιτάνε τα χρήματα). Αλλά αν εσύ έχεις στόχο για να βρεις γυναίκα, να βγάλεις χρήματα, σόρρυ αλλά εγώ καταλαβαίνω πως εσύ (άρα και οι "ψευδοεπιστήμονες") δεν τα πάτε καλά με το γυναικέιο φύλο, κοινώς δε χαίρεστε τη ζωή.

Ευελπιστώ σε 5 χρόνια από τώρα να μην παρασιτώ, ευελπιστώ. Αυτός είναι και ο σκοπός που μπήκα στο πανεπιστήμιο σε μια σχολή που την διάλεξα επειδή μου αρέσει και όχι επειδή έχει εξασφαλισμένη δουλειά.

Εγώ πάλι δεν ξέρω τι θα κάνω άυριο. Σε 5 χρόνια, ποιος ξέρει.

Δε θα κρατήσει για πολύ ακόμα η παρατεταμένη εφηβεία , μόλις τελειώσεις τη σχολή, δε θα ξυπνάς από τις 6 η ώρα για να πας στη δουλειά;

Ναι και πρέπει δλδ να ξυπνάω και όταν δεν υπάρχει ανάγκη? Ειναι σαν να μου λες, μην πας με πολλές γυναίκες, αφού στο τέλος μια θα παντρευτείς.

Το πόσες ώρες αφιερώνεις στο διάβασμα και τις εργασίες για τη σχολή δε μου λέει κάτι, άλλο οι εξετάσεις των μαθημάτων στην εξεταστική που βασίζονται σε συγκεκριμένη ύλη και βιβλία άλλο οι γνώσεις που θα πρέπει να έχεις για να ασκήσεις το επάγγελμα. Και φυσικά πάνω από όλα η προυπηρεσία

Στη σχολή που είμαι εγώ, οι εργασίες είναι οι μόνες απαραίτητες γνώσεις για μετά. Τα μαθήματα ωραία μεν, αλλά δε σου προσφέρουν τπτ. Η προυπηρεσία δε λέει τπτ. Δλδ αν εσύ είσαι τηλεφωνητής σε τράπεζα σημαίνει πως μετά θα σε κάνουν και διευθυντή πωλήσεων? Οχι

Δε διαβάζουν όλοι για να γίνουνε επιστήμονες, ούτε ότι διαβάζουν σημαίνει ότι δεν έχουν και ζωή. Για να βγάζεις 7-8 δε πάει να πει ότι είσαι και φυτό ( στις περισσότερες σχολές). Απλά θες να βγάλεις ένα καλό βαθμό πτυχίου( προσωπικά δεν έχω βάλει ρήτρα ποτέ σε γραπτό, διάβαζα και έγραφα στα περισσότερα καλά). Δεν είμαστε στο σχολείο, υποτίθεται ότι έχουμε περάσει σε κάποια σχολή που μας αρέσει το αντικείμενο( υποτίθεται).

Σημασία δεν έχει πόσο γράφεις, αλλά το πόσο διάβασμα έριξες για να γράψεις. Πχ εγώ στην εξεταστική διάβαζα 3 ώρες χ4-5 μέρες όταν πρωτόδινα ένα μάθημα. Οταν ξανάδινα δε διάβαζα σχεδόν καθόλου, γιατί τα περισσότερα τα θυμόμουνα. Ρήτρα έχω βάλει αρκετές φορές, αλλά πάντα την πέρναγα.

Το ότι χτυπάς γκόμενες ως φοιτητής τι έχει να λέει; Δεν είναι και τόσο δύσκολο σε αυτές τις ηλικίες, μπορείς και βγαίνεις συνέχεια, αφού δε δουλεύεις και δε πας στη σχολή το πρωί, οπότε γνωρίζεις συνέχεια κόσμο και έχεις λεφτά να χαλάσεις( όχι εσύ , οι γονείς σου). Σε μεγαλύτερη ηλικία να σε δω πόσες γκόμενες θα ρίχνεις.

Α, είσαι της σχολής του πραιτωριανού, δε γαμάμε που δε γαμάμε, δεν διαβάζουμε να περάσουμε κανά μάθημα? Δεν έχω χαλάσει ποτέ λεφτά για γκόμενα, (ο καθένας τα δικά του, μισό μισό και το ξενοδοχείο). Και πολύ νοιάζεστε για το μετά. Αφήστε το, θα ρθει μόνο του.

Δικαίωμά σου να φέρεσαι και να σκέφτεσαι έτσι, μη το προβάλλεις όμως και ως τον ιδανικό τρόπο ζωής. Ο καθένας έχει και διαφορετικά κριτήρια για το πώς γουστάρει να ζει τη ζωή του.Δεν είναι μαγκιά να σε συντηρούν οι γονείς σου και εσύ να κάθεσαι με την ιδιότητα του φοιτητή

Ο ιδανικός τρόπος ζωής είναι αυτός που κάνεις ότι σ' αρέσει, χωρίς να είσαι δέσμιος των χρημάτων, του μέλλοντος, των γυναικών, κλπ. Σε πληροφορώ, ότι οι γονείς μου ξοδεύουν πολύ λιγότερα από όσα ξόδευαν για μένα όταν ήμουν σχολείο. Δούλεψα όσο χρειάστηκε (μερικούς μήνες), για να αποκτήσω 2-3 πράγματα, και είμαι καλυμμένος. Α και δεν είναι μαγκιά. Είναι ευχαρίστηση

Δημοσ.

μαγκια σου ρε αφεντικο κι αμα γουσταρεις να ακολουθησεις τετοιο τροπο ζωης, αμα αυτο σου αρεσει.

Να παραδεχτεις ομως οτι ο δρομος του καθηγητη/δημοσιου υπαλληλου σε καταλληλο ποστο γενικοτερα, στον οποιο δρομο πληρωνεσαι με λογικα ποσα για εναν εργαζομενο και αραζεις, ειναι εις βαρος του υπολοιπου εργατικου δυναμικου, και μαλιστα με τροπο κατοχυρωμενο απο κρατος και συνδικατα.

Δημοσ.

/QUOTE]

Το κάνουν γιατί έχουν το βούρδουλα του χρήματος. Δλδ τον ατομικιστικό τρόπο ζωής κ σκέψης. Το να περνάει καλά η πάρτη μου και να πα να αγαπηθούν οι υπόλοιποι. Εν αντιθέσει εγώ (και μερικοί βλάκες ακόμα) διαλέξαμε το να στηρίζουμε (όσο μπορούμε) τους άλλους που έχουν ανάγκη. Αυριο υπάρχουν 3 πορείες (η 1 για ξεκαύλωμα κατά μέ). Η πρώτη για μια βουλγάρα που επεδιή συνδικαλιζόταν (αντί να λέει και ευχαριστώ που της δώσαμε δουλειά), την τυφλώσανε και την κάψανε. Ποιοι, οι καλοί μας φίλοι οι εργοδότες. Αλλά ποιος νοιάζεται? Ας καθόταν στα αυγά της. Σωστά?

Η άλλη επειδή ο καλός δήμαρχος της Αθήνας (αυτός μωρέ που φύλαγε ένα πλαστικό δέντρο, το δέντρο της κατανάλωσης), είπε να κόψει 40 δέντρα σε ένα παρκάκι στην Γάζα της Ευρώπης. Το χειρότερο δεν ήτανε, που ήταν μόνο 40 κάτοικοι, βλέπεις θα χουν θέσεις για πάρκινγκ. Ας έχω γω τη μερσέντες μου και ας πα να αγαπηθούν τα πεύκα. Ασε που είναι και αντιπαραγωγικά. Ειδικά τα πεύκα. Φράγκο δν βγάζεις. Ενώ αν τα καις και χτίζεις βίλες? Οι καλοί μας επιστήμονες, μηχανικοί, οικονομολόγοι, βγάζουν όμως. Αρα οι πυρκαγιες ενισχύουν την οικονομία. Το χειρότερο ήτανε που πήγαν μόνο 7-8 παιδάκια από ένα γειτονικό σχολείο, που είχαν κάνει μια περιβαλλοντική ομάδα. Κάποιοι άλλοι ήταν στις καφέτεριες. Οχι εγώ πάντως.

Και θα μου πεις μετά, ποιο το όφελος για σένα, από όλη την ιστορία? Κανένα, μα αυτή είναι η διαφορά μας, εσύ και όλοι οι υπόλοιποι μετράτε τη ζωή σας με τα πρασινα.

Που σαι ρε αλέντζο, να καμαρώσεις ένα αρσενικό. Ναι την τσέπη σου κοιτάνε, οι όποιες θέλουν να σου πάρουν τα φράγκα. Και δε μου λες, γιατί συνήθως οι μανατζαραίοι (ασε αυτούς της σίτι) καταλήγουν να έχουν πάει με μια γυναίκα σε όλη τους τη ζωή την οποία και παντρεύτηκαν. Τώρα αν είναι σοβαρες, δεν ξέρω, πουτάνες πάντως είναι (οσες κοιτάνε τα χρήματα). Αλλά αν εσύ έχεις στόχο για να βρεις γυναίκα, να βγάλεις χρήματα, σόρρυ αλλά εγώ καταλαβαίνω πως εσύ (άρα και οι "ψευδοεπιστήμονες") δεν τα πάτε καλά με το γυναικέιο φύλο, κοινώς δε χαίρεστε τη ζωή.

Εγώ πάλι δεν ξέρω τι θα κάνω άυριο. Σε 5 χρόνια, ποιος ξέρει.

Εσύ δεν έχεις το βούρδουλα του χρήματος, γιατί σε συντηρούν άλλοι. Στις πορείες καλά κάνεις και πηγαίνεις, δεν είσαι ο μόνος που έχει πάει σε πορεία όμως. Το να θέλει κάποιος να είναι οικονομικά ανεξάρτητος και να δουλεύει για την επίτευξη αυτού του σκοπού δεν τον κάνει και αναίσθητο αυτόματα. Πώς να το κάνουμε το χρήμα χρειάζεται, καταρχάς πρέπει να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες, κατοικία, τροφή ,ρούχα , ιατρική περίθαλψη και τις ανάγκες για εκπαίδευση, διασκέδαση κ.λ.π.

Υ.Γ. Αφού είσαι τόσο ευαισθητοποιημένος και καλά κάνεις, έχεις χρόνο, αφού ξυπνάς στις 2 η ώρα και τα σχετικά και είσαι τόσο υπεράνω χρημάτων μπορείς να πας να προσφέρεις την εργασία σου εθελοντικά σε κάποιον οργανισμό. Το να επιχειρηματολογεί κάποιος που δε χρειάζεται να δουλεύει για τον ατομικιστικό τρόπο σκέψης όσων δουλεύουν είναι πολύ αστείο:lol:

Ρίχνεις πολλές γκόμενες με το να πληρώνει πάντα μισά-μισά ο καθένας!!!! Ναι , οκ , το πιστεύσαμε!!!Στον ύπνο ή στον ξύπνιο σου γίνονται όλα αυτά; Το τι προσωπική ζωή έχω εγώ δεν μπορείς να το ξέρεις και ούτε με απασχολεί να αποδείξω σε κάποιον σε ένα forum το πόσους γκόμενους μπορώ να ρίξω. Το ότι και κάθεσαι και δεν πας στη σχολή δεν είναι μαγκιά σου, απλά οι γονείς σε έχουν καλομάθει. Οι βαθμοί δε δείχνουν πόσες ώρες έχεις διαβάσει, ο καθένας έχει το δικό του styl διαβάσματος, το πόσες ώρες διαβάζεις και το πόσο ποιοτικά αξιοποιείς αυτές τις ώρες πάνω από όλα είναι καθαρά δικό σου θέμα μόνο. Τι με νοιάζει εμένα πόσες ώρες έχεις διαβάσει; Δεν είμαστε στο σχολείο να ανταγωνιζόμαστε ποιος είναι το λιγότερο "φυτό" και το ποιός ρίχνει τους περισσότερους γκόμενους-ες...

Δημοσ.
Ευελπιστώ σε 5 χρόνια από τώρα να μην παρασιτώ' date=' ευελπιστώ. Αυτός είναι και ο σκοπός που μπήκα στο πανεπιστήμιο σε μια σχολή που την διάλεξα επειδή μου αρέσει και όχι επειδή έχει εξασφαλισμένη δουλειά.

/QUOTE']

Εσύ δεν έχεις το βούρδουλα του χρήματος, γιατί σε συντηρούν άλλοι. Στις πορείες καλά κάνεις και πηγαίνεις, δεν είσαι ο μόνος που έχει πάει σε πορεία όμως. Το να θέλει κάποιος να είναι οικονομικά ανεξάρτητος και να δουλεύει για την επίτευξη αυτού του σκοπού δεν τον κάνει και αναίσθητο αυτόματα. Πώς να το κάνουμε το χρήμα χρειάζεται, καταρχάς πρέπει να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες, κατοικία, τροφή ,ρούχα , ιατρική περίθαλψη και τις ανάγκες για εκπαίδευση, διασκέδαση κ.λ.π.

Υ.Γ. Αφού είσαι τόσο ευαισθητοποιημένος και καλά κάνεις, έχεις χρόνο, αφού ξυπνάς στις 2 η ώρα και τα σχετικά και είσαι τόσο υπεράνω χρημάτων μπορείς να πας να προσφέρεις την εργασία σου εθελοντικά σε κάποιον οργανισμό. Το να επιχειρηματολογεί κάποιος που δε χρειάζεται να δουλεύει για τον ατομικιστικό τρόπο σκέψης όσων δουλεύουν είναι πολύ αστείο:lol:

Ρίχνεις πολλές γκόμενες με το να πληρώνει πάντα μισά-μισά ο καθένας!!!! Ναι , οκ , το πιστεύσαμε!!!Στον ύπνο ή στον ξύπνιο σου γίνονται όλα αυτά; Το τι προσωπική ζωή έχω εγώ δεν μπορείς να το ξέρεις και ούτε με απασχολεί να αποδείξω σε κάποιον σε ένα forum το πόσους γκόμενους μπορώ να ρίξω. Το ότι και κάθεσαι και δεν πας στη σχολή δεν είναι μαγκιά σου, απλά οι γονείς σε έχουν καλομάθει. Οι βαθμοί δε δείχνουν πόσες ώρες έχεις διαβάσει, ο καθένας έχει το δικό του styl διαβάσματος, το πόσες ώρες διαβάζεις και το πόσο ποιοτικά αξιοποιείς αυτές τις ώρες πάνω από όλα είναι καθαρά δικό σου θέμα μόνο.

Ναι ναι με συντηρούν οι γονείς μου. Μου πήραν και μια φέρραρι. Σοβαρά τώρα, εσάς όλους δλδ όταν τελειώσατε το σχολείο, οι γονείς σας σας πέταξαν έξω από το σπίτι. Πλάκα με κάνεις? Η διαφορά μας ποια είναι. Οτι εσένα σκοπός σου δεν είναι να δουλεύεις για να χεις τα βασικά αγαθά (δεκτόν) που μέχρι κάποια ηλικία στα παρέχει η οικογένεια, αλλά να πάρεις κάμπριο μπας και και σου κάτσει καμιά γκόμενα. Δεν είπα ότι δε θα δουλεψω ποτέ. Δε βλέπω το λόγο να δουλέψω τώρα, ή να δουλεύω συνέχεια για να παρω το iphone, μετά από 2 μήνες κάνα netbook, για να μπαίνω στο net από την καφετέρια. Η να δουλεύω για να τα σκάω σε παντελόνια και φούτερ. Δεν έχω κόμπλεξ για να πιστεύω πως αν φορέσω το τάδε ή το δέινα ρούχο θα μια "καλοντυμένος" και "καθώς-πρέπει". Τώρα δεν πάω σε πορείες που ζητάνε κράτος δώσε κι άλλα φράγκα, ούτε στις περίφημες "φοιτητικές πορείες". Δεν με εκφράζουν, σαν άτομο.

Εθεσες θέμα για την εθελοντική εργασία. Ωραίο. Καταρχήν φαντάζομαι ότι δεν εννοείς τον εθελοντισμό των κοκακολικών αγώνων. Εννοείς τον εθελοντισμό αμερικάνικου τύπου δλδ να πάμε σε ηλικιωμένους, σε κατασκηνώσεις κλπ. Οσο παράξενο και αν σου φαίνεται γίνεται χαμός από τέτοιες αιτήσεις, νεαρών μαθητών. Θα μου πεις, είδες τι καλά παιδιά που ναι τα αμερικανάκια? Θα σου πω μετά, πως αυτά τα λαμβάνουν υπόψη τους τα αμερικάνικα πανεπιστήμια. Και θα με ρωτήσεις καλά αν ξέρω εγώ να ξεσκατίζω σημάινει ότι θα ξέρω και το θεώρημα του cauchy. Οχι, απλά αν ποτέ σου ζητήσει το αφεντικό να δουλέψεις αμισθί (καλή ώρα τώρα) γιατί περνάει κρίση, εσύ που ήσουνα πιστός ακόλουθος, δε θα έφερνες αντιρρήσεις.

Α γυναίκα ήσουνα (hint:γκόμενους). Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ στις σχέσεις πάντως εγώ, δεν πληρώνω κανένα. Και εννοείται πως δεν προσπαθώ να πείσω κανένα. Αν εγώ έχω καλή σχέση με τους γονείς μου, ενώ εσύ και όσοι ξενιτεύονται (για πολλά χρόνια όχι), δε σου φταίει κανείς, παρά μόνο εσύ και οι γονείς σου. Τώρα αυτό περι styl( κάτι σαν στυλιάρι ?) πρώτη φορά ακούω. Εγώ ξέρω υπάρχουν 2 ειδών άνθρωποι. Αυτοί που διαβάζουν χ χρόνο και παίρνουν 7 και αυτοί που διαβάζουν 10χ χρόνο και παίρνουν 8. Ποιος έκανε καλύτερη διαχείριση? Μάλλον ο πρώτος ε?

@tax_opari, μπορείς να προτείνεις κατάργηση της νομιμότητας ή να ψηφίσεις το κόμμα που τη στηρίζει. Η ακόμα και αυτό που προτείνει σταδιακή μείωση των δημόσιων υπαλλήλων (να μην καλύπτονται οι θέσεις όσων συνταξιοδοτούνται κτλ.)

Δημοσ.

Ναι ναι με συντηρούν οι γονείς μου. Μου πήραν και μια φέρραρι. Σοβαρά τώρα' date=' εσάς όλους δλδ όταν τελειώσατε το σχολείο, οι γονείς σας σας πέταξαν έξω από το σπίτι. Πλάκα με κάνεις? Η διαφορά μας ποια είναι. Οτι εσένα σκοπός σου δεν είναι να δουλεύεις για να χεις τα βασικά αγαθά (δεκτόν) που μέχρι κάποια ηλικία στα παρέχει η οικογένεια, αλλά να πάρεις κάμπριο μπας και και σου κάτσει καμιά γκόμενα. Δεν είπα ότι δε θα δουλεψω ποτέ. Δε βλέπω το λόγο να δουλέψω τώρα, ή να δουλεύω συνέχεια για να παρω το iphone, μετά από 2 μήνες κάνα netbook, για να μπαίνω στο net από την καφετέρια. Η να δουλεύω για να τα σκάω σε παντελόνια και φούτερ. Δεν έχω κόμπλεξ για να πιστεύω πως αν φορέσω το τάδε ή το δέινα ρούχο θα μια "καλοντυμένος" και "καθώς-πρέπει". Τώρα δεν πάω σε πορείες που ζητάνε κράτος δώσε κι άλλα φράγκα, ούτε στις περίφημες "φοιτητικές πορείες". Δεν με εκφράζουν, σαν άτομο.

Εθεσες θέμα για την εθελοντική εργασία. Ωραίο. Καταρχήν φαντάζομαι ότι δεν εννοείς τον εθελοντισμό των κοκακολικών αγώνων. Εννοείς τον εθελοντισμό αμερικάνικου τύπου δλδ να πάμε σε ηλικιωμένους, σε κατασκηνώσεις κλπ. Οσο παράξενο και αν σου φαίνεται γίνεται χαμός από τέτοιες αιτήσεις, νεαρών μαθητών. Θα μου πεις, είδες τι καλά παιδιά που ναι τα αμερικανάκια? Θα σου πω μετά, πως αυτά τα λαμβάνουν υπόψη τους τα αμερικάνικα πανεπιστήμια. Και θα με ρωτήσεις καλά αν ξέρω εγώ να ξεσκατίζω σημάινει ότι θα ξέρω και το θεώρημα του cauchy. Οχι, απλά αν ποτέ σου ζητήσει το αφεντικό να δουλέψεις αμισθί (καλή ώρα τώρα) γιατί περνάει κρίση, εσύ που ήσουνα πιστός ακόλουθος, δε θα έφερνες αντιρρήσεις.

Α γυναίκα ήσουνα (hint:γκόμενους). Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ στις σχέσεις πάντως εγώ, δεν πληρώνω κανένα. Και εννοείται πως δεν προσπαθώ να πείσω κανένα. Αν εγώ έχω καλή σχέση με τους γονείς μου, ενώ εσύ και όσοι ξενιτεύονται (για πολλά χρόνια όχι), δε σου φταίει κανείς, παρά μόνο εσύ και οι γονείς σου. Τώρα αυτό περι styl( κάτι σαν στυλιάρι ?) πρώτη φορά ακούω. Εγώ ξέρω υπάρχουν 2 ειδών άνθρωποι. Αυτοί που διαβάζουν χ χρόνο και παίρνουν 7 και αυτοί που διαβάζουν 10χ χρόνο και παίρνουν 8. Ποιος έκανε καλύτερη διαχείριση? Μάλλον ο πρώτος ε?

@tax_opari, μπορείς να προτείνεις κατάργηση της νομιμότητας ή να ψηφίσεις το κόμμα που τη στηρίζει. Η ακόμα και αυτό που προτείνει σταδιακή μείωση των δημόσιων υπαλλήλων (να μην καλύπτονται οι θέσεις όσων συνταξιοδοτούνται κτλ.)[/quote']

Δουλεύω για να βγάζω τα έξοδά μου, φαί , μετακίνηση, διασκέδαση, ρούχα, τίποτα εξτρά βιβλία που θέλω να πάρω, κανά σεμινάριο που μπορεί να θέλω να κάνω. Επίσης πολλές φορές χρειαζόταν να δουλεύω και στο μαγαζί του πατέρα μου ( 2 δουλειές δηλαδή).Όταν πέρασα στη σχολή, οι δικοί μου μου είπανε "ωραία πέρασες στη σχολή, τα φροντιστήρια σου τα πληρώσαμε, τις ξένες γλώσσες σου και τα σχετικά αλλά τώρα πλέον είσαι ενήλικη και αφού είναι λίγες οι ώρες που πρέπει να είσαι στα μαθήματα να πας να δουλεύσεις να βγάζεις τα έξοδά σου, μεγάλωσες για να ζητάς χαρτζηλίκι".

Ανεξάρτητη με την έννοια να έχω δικό μου σπίτι, αυτοκίνητο, όχι δεν είμαι, αλλά εννοείται μόλις πάρω πτυχίο θα πάω να ζήσω μόνη μου, θα με έχουν στην πλάτη τους μέχρι να παντρευτώ?.

Ναι ο άλλος πήρε 8 και εσύ πήρες 7, δηλαδή πήρε μεγαλύτερο βαθμό. Και που ξέρεις εσύ ότι ο άλλος διάβασε 10πλασιες ώρες από ότι εσύ; Το υποθέτεις μάλλον...Και να στο έχει πει ο άλλος ότι διάβασε 10χ ώρες ( ενώ εσύ χ ώρες) δε ξέρεις πόσες ώρες πραγματικά διάβαζε και πόσες χάζευε, μπορεί όντως να μην τα παίρνει τόσο εύκολα ή μπορεί και να σου λέει ψέμματα για να το παίξει "μελετηρός" και καλά ( αυτή η περίπτωση παίζει πολύ τουλάχιστον στο τμήμα μου:devil:). Επίσης μπορεί απλά να στάθηκες κωλόφαρδος στα θέματα , να μη διάβασες πολύ και να σου έπεσαν αυτά που ξέρεις καλά, μπορεί ο άλλος ενώ είχε διαβάσει πολύ καλά να του έκατσε ένα θέμα που δεν το κατέχει και να πήρε 8 αντί για 10. Δε βάζω καν τους παράγοντες αντιγραφής και παραξενιές καθηγητών, αν βάλουμε και αυτούς τους παράγοντες τότε δυσκολεύει και άλλο η ανάλυση.

Ναι styl διαβάσματος το λέω εγώ, μπορεί να μη σου αρέσει ο τρόπος έκφρασής μου, αλλά συζητάμε σε ένα forum, δε κάνουμε φιλολογικό διαγωνισμό.

Κάτι που ξέχασα να σχολιάσω περί δημοσίων υπαλλήλων: πόσοι ακόμα σε αυτή τη χώρα θα γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι; Το ότι ονειρεύονται όλοι να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, δε σημαίνει ότι θα το καταφέρουν κιόλας.

Δημοσ.
λοιπον με ολο αυτο το μπαχαλο π κυριαρχει στο ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα σκεφτομαι φετος π τελιωνω να κοιταξω για πανεπιστιμιο στο εξωτερικο...αλλα δν ξερω λεπτομεριες...προσπαθησα να ψαξω στο google αλλα γινεται ενα ψιλομπαχαλο...υπαρχει καποιος τροπος ευκολος για να ενημερωθω για πανεπιστιμια στο εξωτερικο?

Να σου πώ την αλήθεια,πέρυσι τελείωσα και εγώ και δεν με ενδιέφερε κανένα πανεπιστήμιο στον τομέα που ήθελα να ακολουθήσω....Μην πέφτετε όλοι πάνω του...Δίκιο έχει!!Δέν είναι παιδεία αυτή που έχουμε!!

Πρώτα απο όλα δέν υπάρχει η κατάληλη υποδομή για τον τομέα κάθε πανεπιστημίου ξεχωριστά!!Τα ΙΕΚ που είναι κατώτερα απο τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ είναι πιο συμβατά...

Βλέπεις 1 πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και λεχει τα πάντα.

π.χ.στον αθλητικό τομέα,δεν υπάρχουν γυμναστήρια διαμορφωμένα ειδικά για τις ανάγκες των φοιτητών-σπουδαστών που φοιτούν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο!!

Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια....

Για αυτό άν έχεις την οικονομική δυνατότητα να φύγεις έξω,μην το συζητάς!!Απλά βεβαιώσου οτι το πανεπιστήμιο που θα πάς είναι καλό και όχι τα ίδια χάλια με εδώ!!Και επίσης οτι άν έχεις σκοπό να επιστρέψεις για να εργαστείς στην Ελλάδα είναι αναγνωρισμένο απο το Κράτος...

Δημοσ.
Να σου πώ την αλήθεια,πέρυσι τελείωσα και εγώ και δεν με ενδιέφερε κανένα πανεπιστήμιο στον τομέα που ήθελα να ακολουθήσω....Μην πέφτετε όλοι πάνω του...Δίκιο έχει!!Δέν είναι παιδεία αυτή που έχουμε!!

Πρώτα απο όλα δέν υπάρχει η κατάληλη υποδομή για τον τομέα κάθε πανεπιστημίου ξεχωριστά!!Τα ΙΕΚ που είναι κατώτερα απο τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ είναι πιο συμβατά...

Βλέπεις 1 πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και λεχει τα πάντα.

π.χ.στον αθλητικό τομέα,δεν υπάρχουν γυμναστήρια διαμορφωμένα ειδικά για τις ανάγκες των φοιτητών-σπουδαστών που φοιτούν στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο!!

Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια....

Για αυτό άν έχεις την οικονομική δυνατότητα να φύγεις έξω,μην το συζητάς!!Απλά βεβαιώσου οτι το πανεπιστήμιο που θα πάς είναι καλό και όχι τα ίδια χάλια με εδώ!!Και επίσης οτι άν έχεις σκοπό να επιστρέψεις για να εργαστείς στην Ελλάδα είναι αναγνωρισμένο απο το Κράτος...

+1 ( μας επανέφερες και στο θέμα του topic, είχαμε ξεφύγει :-D)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...