Praetorianos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Τελοσπαντων. Για σας ποιο ειναι το νοημα της ζωης ρε μαγκες? να βγαλεις ενα "γαματο" πανεπιστημιο οσο πιο γρηγορα μπορεις για να βρεις αργοτερα την "γαματη" δουλεια και αργοτερα να κανεις την "γαματη" οικογενεια? Αν καποιος γουσταρει να πινει φραπεδες ολη μερα και ειναι ευτυχισμενος, εσεις τι προβλημα εχετε? Αν καποιος δεν εβγαλε πανεπιστημιο επειδη δεν γουσταρε να διαβασει αυτο τον κανει παρτακια και αποτυχημενο ? Πολυ συμπλεγμα ανωτεροτητας εχει πεσει εδω μεσα. Το να βγάλεις ένα πανεπιστήμιο όσο πιο γρήγορα μπορείς ναι για κάποιους είναι νόημα ζωής, αλλιώς δεν θα έμπαιναν καθόλου. Ποιος ο λόγος να μπεις ανώτατη εκπαίδευση αν θέλεις να την τραβήξεις καμιά δεκαετία, κάτσε σπίτι σου και πιες όσους καφέδες θέλεις. Δουλειές γαμάτες μπορείς να βρεις και χωρίς να βγάλεις πανεπιστήμιο αλλά κάποιοι ενδιαφέρονται πρώτα να μάθουν το αντικείμενο που διάλεξαν και μετά να βρουν δουλειά σ'αυτό. Αν κάποιος δεν θέλει να βγάλει πανεπιστήμιο επειδή δεν γούσταρει, ας μην μπει και καθόλου τουλάχιστον, κρίμα δεν είναι να τρώει θέση και να υποφέρει κιόλας? Δεν θα είναι αποτυχημένος σε καμία περίπτωση. Άσε όμως και τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλουν.. Δεν έχω σύμπλεγμα ανωτερότητας
IoNik Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Κάπου είδα αναφορά στην λίστα της Γκαρντιαν.. νταχ..μην τις παίρνετε αυτές τις λίστες και πολύ στα σοβαρά.. για μια γενική ιδέα οκ.. Για πιο αντικειμενικές πληροφορίες δείτε το RAE.
IoNik Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Κάπου είδα αναφορά στην λίστα της Γκαρντιαν.. νταχ..μην τις παίρνετε αυτές τις λίστες και πολύ στα σοβαρά.. για μια γενική ιδέα οκ.. Για πιο αντικειμενικές πληροφορίες δείτε το RAE.
evabb Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Το να βγάλεις ένα πανεπιστήμιο όσο πιο γρήγορα μπορείς ναι για κάποιους είναι νόημα ζωής, αλλιώς δεν θα έμπαιναν καθόλου. Ποιος ο λόγος να μπεις ανώτατη εκπαίδευση αν θέλεις να την τραβήξεις καμιά δεκαετία, κάτσε σπίτι σου και πιες όσους καφέδες θέλεις. Δουλειές γαμάτες μπορείς να βρεις και χωρίς να βγάλεις πανεπιστήμιο αλλά κάποιοι ενδιαφέρονται πρώτα να μάθουν το αντικείμενο που διάλεξαν και μετά να βρουν δουλειά σ'αυτό. Αν κάποιος δεν θέλει να βγάλει πανεπιστήμιο επειδή δεν γούσταρει, ας μην μπει και καθόλου τουλάχιστον, κρίμα δεν είναι να τρώει θέση και να υποφέρει κιόλας? Δεν θα είναι αποτυχημένος σε καμία περίπτωση. Άσε όμως και τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλουν.. Δεν έχω σύμπλεγμα ανωτερότητας +1000000 (γαμω τους 10 χαρακτηρες)
evabb Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2009 Το να βγάλεις ένα πανεπιστήμιο όσο πιο γρήγορα μπορείς ναι για κάποιους είναι νόημα ζωής, αλλιώς δεν θα έμπαιναν καθόλου. Ποιος ο λόγος να μπεις ανώτατη εκπαίδευση αν θέλεις να την τραβήξεις καμιά δεκαετία, κάτσε σπίτι σου και πιες όσους καφέδες θέλεις. Δουλειές γαμάτες μπορείς να βρεις και χωρίς να βγάλεις πανεπιστήμιο αλλά κάποιοι ενδιαφέρονται πρώτα να μάθουν το αντικείμενο που διάλεξαν και μετά να βρουν δουλειά σ'αυτό. Αν κάποιος δεν θέλει να βγάλει πανεπιστήμιο επειδή δεν γούσταρει, ας μην μπει και καθόλου τουλάχιστον, κρίμα δεν είναι να τρώει θέση και να υποφέρει κιόλας? Δεν θα είναι αποτυχημένος σε καμία περίπτωση. Άσε όμως και τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλουν.. Δεν έχω σύμπλεγμα ανωτερότητας +1000000 (γαμω τους 10 χαρακτηρες)
Praetorianos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Να ρωτήσω στο εξωτερικό πως πάνε τα εξάμηνα? Άκουσα ότι σε σκανδιναβικές χώρες αν φύγεις για erasmus είναι Αύγουστο-Ιανουάριο, παίζει κάτι τέτοιο? Γενικά θα συνιστούσατε σε κάποιον να φύγει εξωτερικό στο 8ο εξάμηνο, ή να τελειώσει και να φύγει μια και καλή για μεταπτυχιακό?
dark_banishing Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Σωστά στις σκανδιναβικές αρχίζει το εξάμηνο από αύγουστο. Ανάλογα και την χώρα και το πανεπιστήμιο πάντως, δεν ξεκινάνε όλοι την ίδια ημερομηνία.
Garnele Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Να ρωτήσω στο εξωτερικό πως πάνε τα εξάμηνα? Άκουσα ότι σε σκανδιναβικές χώρες αν φύγεις για erasmus είναι Αύγουστο-Ιανουάριο, παίζει κάτι τέτοιο? Γενικά θα συνιστούσατε σε κάποιον να φύγει εξωτερικό στο 8ο εξάμηνο, ή να τελειώσει και να φύγει μια και καλή για μεταπτυχιακό? Είχα κι εγώ τον ίδιο προβληματισμό και τελικά αποφάσισα να μείνω για να τελειώσω τη σχολή και στη συνέχεια να κάνω τα χαρτιά για μεταπτυχιακό. Σε γενικές γραμμές, επειδή ήδη σπουδάζω εκτός της πόλης μου -και παρά το γεγονός ότι δούλευα παράλληλα, επιβαρύνω ήδη το σπίτι με ενοίκια κλπ- το θεωρώ λιγάκι κοροϊδία να κάνω και ένα εξάμηνο έξτρα διακοπές (μιας που κακά τα ψέματα περί διακοπών πρόκειται). Καλή ιδέα είναι ίσως να κάνεις ταξιδάκια μακράς διάρκειας, ή κανένα μήνα σεμινάριο γλώσσας εκεί που σκέφτεσαι να πας για μεταπτυχιακό.
insomniaK Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Έλα ρε, τελικά δε σε έπεισα για το Erasmus! Συγκεντρώσου να τελειώνεις τότε, για μεταπτυχιακό που σκέφτεσαι;
Garnele Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δε με έπεισες χρήστη ινσόμνιακ, χρωστάω και τα κέρατά μου και τρέχω και δε φτάνω. Για μεταπτυχιακό περνάμε αυτόματα λοιπόν του χρόνου (2010) Γερμανία σαφέστατα η προτίμηση, πιθανότατα σε τομέα πολιτικής ιστορίας τελικά. Περιμένω να δω τι ακριβώς θα γίνει με την πτυχιακή μου, μιας που πολλοί καθηγητές μου λένε να τη συνεχίσω στο μεταπτυχιακό -καινοτομία κιέτσ- έτσι ώστε να γίνει μια ολοκληρωμένη έρευνα. Οπότε υπάρχει ακόμη και το σενάριο να κάνω κάτι εδώ πρώτα και μετά έξω για phd or something, με ενδεχόμενο και έξτρα μπόνους υποτροφίας.
insomniaK Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Ω νεαρή δεσποσύνη, φαντάζομαι πως ήδη το σκέφτεσαι, αλλά ας σπείρω τα γνωστά ζιζάνια μου: 1. Στο ίδιο πανεπιστήμιο; 2. Με τους ίδιους διδάσκοντες; 3. Να κάνεις τα ίδια μαθήματα (ίσως σε μεταπτυχιακό επίπεδο); 3. Στην ίδια πόλη στο τέρμα της Ευρώπης; Τα καλά νέα βέβαια είναι ότι και οι μεταπτυχιακοί διατηρούν την ιδιότητα του φοιτητή, επομένως υποτροφίες όπως Erasmus etc ισχύουν, ξέρεις το περιβάλλον, έχεις σπίτι, μία συγκεκριμένη ζωή... Καλή τύχη χρήστρια garnele... edit: 3 is the magic number...
evabb Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Είχα κι εγώ τον ίδιο προβληματισμό και τελικά αποφάσισα να μείνω για να τελειώσω τη σχολή και στη συνέχεια να κάνω τα χαρτιά για μεταπτυχιακό.Σε γενικές γραμμές, επειδή ήδη σπουδάζω εκτός της πόλης μου -και παρά το γεγονός ότι δούλευα παράλληλα, επιβαρύνω ήδη το σπίτι με ενοίκια κλπ- το θεωρώ λιγάκι κοροϊδία να κάνω και ένα εξάμηνο έξτρα διακοπές (μιας που κακά τα ψέματα περί διακοπών πρόκειται). Καλή ιδέα είναι ίσως να κάνεις ταξιδάκια μακράς διάρκειας, ή κανένα μήνα σεμινάριο γλώσσας εκεί που σκέφτεσαι να πας για μεταπτυχιακό. μην το ξαναπεις οτι προκειται για διακοπες:lol::lol:
dark_banishing Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Γενικά είναι διακοπές, αλλά αν χρωστάς λίγα μαθήματα μπορείς να τα περάσεις στο εξωτερικό, να ξενοικιάσεις στην Ελλάδα και μαζί με τα λεφτά που παίρνεις και αυτά που θα ξόδευες έτσι και αλλιώς στην Ελλάδα δεν βγαίνεις και πολύ εκτός budget. Ανάλογα βέβαια και τα οικονομικά του καθενός. Επίσης μπορείς να πας σε ένα πανεπιστήμιο που σε ενδιαφέρει να κάνεις μεταπτυχιακό και να το τσεκάρεις από πρώτο χέρι. Ανάλογα και τι σπουδάζεις πιθανώς να βρεις πολύ ευκολότερα δουλειά στο εξωτερικό.
afentiko7 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2009 Το να βγάλεις ένα πανεπιστήμιο όσο πιο γρήγορα μπορείς ναι για κάποιους είναι νόημα ζωής, αλλιώς δεν θα έμπαιναν καθόλου. Ποιος ο λόγος να μπεις ανώτατη εκπαίδευση αν θέλεις να την τραβήξεις καμιά δεκαετία, κάτσε σπίτι σου και πιες όσους καφέδες θέλεις. Δουλειές γαμάτες μπορείς να βρεις και χωρίς να βγάλεις πανεπιστήμιο αλλά κάποιοι ενδιαφέρονται πρώτα να μάθουν το αντικείμενο που διάλεξαν και μετά να βρουν δουλειά σ'αυτό. Αν κάποιος δεν θέλει να βγάλει πανεπιστήμιο επειδή δεν γούσταρει, ας μην μπει και καθόλου τουλάχιστον, κρίμα δεν είναι να τρώει θέση και να υποφέρει κιόλας? Δεν θα είναι αποτυχημένος σε καμία περίπτωση. Άσε όμως και τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλουν.. Δεν έχω σύμπλεγμα ανωτερότητας Aπαντάω σε σένα, γιατί πάνω κάτω τα ίδια είπε ο orion. Το νόημα της ζωής είναι να περνάς όσο καλύτερα μπορείς. Αυτό δεν είναι υποκειμενικό. Δλδ δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να χαίρεται που ξυπνάει από τις 6 με τη τσίμπλα στο μάτι, να παρακολουθήσει μάθημα, την ώρα που κάποιος άλλος θα κυμάται μέχρι τις 2. Τώρα σωστά ρωτάς γιατί να μπεις αφού δε θες να μάθεις? Κυρίως για να μην κάτσεις να δουλέψεις. Ρε παιδί μου, άλλο να είσαι σκράπας και άλλο να λες στους γονείς σου ότι είσαι φοιτητής. Ξεκινάς από άλλο σημείο τις διαπραγματεύσεις. Τώρα θα μου πεις ναι αλλά εγώ θα βγάζω 10000 το μήνα αν πάω στο cern. Τι θα έχεις χάσει? α)γυναίκες. Οι γυναίκες δε γουστάρουν τους τρελλούς επιστήμονες, ούτε τους τραγικούς ιστορικούς-βιβλιοπώλες που φωνασκούνε. Οσο εσύ λοιπόν θα σαι μέσα στα βιβλία σου, εγώ θα χτυπάω γκόμενες β) αλλά θα μου πεις ότι εγώ θα φτιαξω σπίτι με πισίνα στη φλόριντα. Παπάρια μάντολες. Στην Κυψέλη θα μένεις, στο πατρικό με τους γονείς σου μέχρι να κάνεις οικογένεια. Και όταν ο άλλος θα δουλεύει 2-3 ώρες τη μέρα (καθηγητής), εσύ θα έρχεσαι σπίτι στις 7, ενώ αυτός στις 12 θα είμαι για ουζάκια. Θα βάζει και το ιδιαίτερο 60 ευρώ την ώρα. Και θα χει βγάλει τη σχολή με 5, ενώ εσύ θα πασχίζεις το 7 να το κάνεις 8 κοκ. Α και δεν υποφέρω καθόλου στο πανεπιστήμιο. Διάλεξα (χωρίς να το ξέρω) τη σχολή με το λιγότερο διάβασμα, είναι και κοντά στο σπίτι μου, λίγο οι εργασίες θέλουν χρόνο, αλλά αν αφιερώσεις μερικές ώρες βγαίνουν. Ανάλογα και τι σπουδάζεις πιθανώς να βρεις πολύ ευκολότερα δουλειά στο εξωτερικό. Ναι τώρα με τη κρίση οι απολυμένοι το γυρνάνε σε πολιτική ιστορία. lol. Ναι γιατί στο εξωτερικό όλοι περιμένουν τους έλληνες του εράσμους να τους σώσουν από την κρίση. Πχ πάρε παράδειγμα τους σουηδούς. Μιλάμε τελείως κατεστραμμένα άτομα. Αντί να βγουν έξω για ποτό το βράδυ ή για κανά 5χ5 κάθονται και βλέπουν ότι σαπουνόπερα παίζουν οι αμερικάνοι. Αμ, το άλλο που 10-12 ώρα είναι η μέρα. Πως να ζήσεις σε τέτοια μέρη? Τι να τα κάνεις τα λεφτά, αν οι φίλοι σου και οι γονείς σου ειναι μακριά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.